Zlim, in vier stappen naar een mooi figuur

Afvallen in 2021

Vandaag lag er een flyer van Zlim op mijn buro. Tijd om deze nieuwkomer onder de loep te nemen.

Wat is Zlim ?

Zlim is afgeleid van het Engelse woord ‘Slimming’ dat afvallen betekend. Maar is afvallen met Zlim echt slim? Met Zlim kun je onder begeleiding werken aan een gezond gewicht en is in Nederland mogelijk op bijna 20 locaties.  Bij Zlim hebben ze een hekel aan de drukte van sportscholen. Ze houden van een gezellige sfeer, en zijn er exclusief voor vrouwen die mooier en fitter willen zijn. Met meer dan 20 jaar ervaring biedt zlim persoonlijke en professionele begeleiding aan vrouwen van alle leeftijden. Of zij nu overgewicht hebben of slechts enkele kilo’s kwijt willen. Als man ben je bij Zlim dus niet aan het juiste adres.

In vier stappen naar een mooi figuur

Het Zlim programma is opgebouwd uit vier afzonderlijke blokken.

1. Figuuranalyse

Iedereen is anders. Daarom analyseren we eerst je figuur en stellen we je persoonlijk afslankprogramma op.

2. Doelgericht bewegen

Je krijgt individuele begeleiding om af te slanken waar jij dat wenst.

3. Ozontherapie

Met de ozonzuurstoftherapie behoud je een strakke en gladde huid, zelfs als je vele kilo’s verliest.

4. Voedingsadvies

Je krijgt voedingsadvies op maat van ge- diplomeerde voedingsdeskundigen en/of diëtisten. Geen streng dieet, wel een gezond eetpatroon dat je makkelijk volhoudt.

Moet je bij Zlim ook een dieet volgen ?

Volgens Zlim is dit niet nodig, ze zeggen er zelf het volgende over: “Met een zlim-kuur wordt op een volstrekt natuurlijke manier gewerkt aan een gezond lichaam en, uiteraard, een gezond gewicht. Wij maken dan ook geen gebruik van allerlei zogenaamde “hulpmiddelen” zoals pillen, injecties, poeders, maaltijdvervangers, enz. Onze diëtistes en voedingsconsulentes schrijven je ook geen streng dieet voor. Het volgen van een streng dieet is heel moeilijk vol te houden, waardoor vaak ook de motivatie voor de kuur verdwijnt. Wij geven je adviezen met betrekking tot je voeding en je eet- en drinkgewoontes. Deze voedingsadviezen zijn gebaseerd op de Richtlijnen Goede Voeding, zoals die door het Voedingscentrum worden geadviseerd. Onze tips en adviezen zijn dus altijd gericht op gevarieerde en gezonde voeding, zodat ook de overige leden van het gezin gewoon mee kunnen eten. Ook krijg je regelmatig recepten mee naar huis, zodat je zelf kunt ervaren dat gezonde voeding ook lekker kan zijn, en vaak ook eenvoudig klaar te maken is.”

Wat kost Zlim ?

Zoals ieder programma kost ook Zlim tijd en geld. Over de exacte kosten is Zlim niet duidelijk. De kuur is voor iedereen verschillend, aldus Zlim. Afhankelijk van je wensen, leeftijd, metabolisme, lichaamsbouw en conditie wordt je persoonlijk programma opgesteld. Zo zul je zien dat zlim effectieve programma’s aanbiedt die passen bij ieders budget. Je zult versteld staan van de mogelijkheden die je voor jezelf ontdekt.Een intake is overigens gratis.

Over de tijd die het programma in beslag neemt is Zlim duidelijker.  “In principe kom je twee keer per week bij ons om te oefenen en voor een ozonbehandeling. De tijd dat je bezig bent met bewegen in de TFM-cabine bedraagt 30 minuten. De ozonbehandeling duurt 15 minuten. De totale behandeling duurt dus circa 45 minuten. Voeg daar zelf de tijd aan toe die je nodig hebt voor het omkleden en het douchen. Daarnaast heb je, afhankelijk van de lengte van je kuur en naar behoefte, regelmatig een persoonlijk gesprek met onze diëtiste/ voedingsconsulente. Deze gesprekken duren circa 30 minuten en worden, net als alle andere afspraken bij ons, ruim van tevoren ingepland, zodat je daar rekening mee kunt houden. De zlim-instituten hebben flexibele openingsuren, zodat een bezoek aan zlim ook voor vrouwen met een drukke agenda goed in te passen is.”

Zlim locaties

Op dit moment kun je het Zlim programma volgen bij in de onderstaande plaatsen:

 • Amersfoort
 • Arnhem
 • Best
 • Beuningen
 • Breda
 • Doetinchem
 • Elst
 • Goirle
 • Huizen
 • Nuth
 • Oisterwijk
 • Oss
 • Oud-Beijerland
 • Sittard
 • Tiel
 • Valkenswaard
 • Veenendaal
 • Waalwijk
 • Weert

Conclusie Zlim

Zlim ziet er goed doordacht uit. Het is me alleen niet geheel duidelijk op welke manier het Zlim programma opgebouwd is en of het effectief is. Heb jij ervaring met Zlim? Laat dan een reactie achter of lees de reacties van andere bezoekers.

Sanne Sanders

32 Reacties

 1. Top om te doen goed begeleiding.
  Het helpt mij echt om fit te zijn en kilo’s kwijt te raken
  Het is een goede keus om te doen.
  Veel succes

 2. Het is heel goed te doen super begeleiding.
  Ik voel me goed kilo’s er af en cm.
  Het is een aan dader.
  Succes dames en ga zo door

 3. Iedereen praat over gewichtsverlies maar niemand heeft het over wat het per maand kost, ik kan ook niks vinden.
  IBM reuma wil ik graag bij zlim komen maar hoeft niet gewogen worden, alleen oefeningen en ozon.

  Groet Eline

  • Bij Zlim wordt een afslankprogramma op uw persoonlijke wensen afgestemd, omdat dat bij iedereen anders is kan hier hier geen vaste prijs aan geplakt worden. Maar tijdens het eerste gesprek, stap 1 de figuuranalyse, wordt er een persoonlijk afslankprogramma voor u opgesteld en weet u dan meteen de bijbehorende kosten.
   Ik hoop dat u hier wat aan heeft, anders een belletje naar de dichtstbijzijnde Zlim-vestiging en u weet waarschijnlijk al meer. In de meeste vestigingen is stap 1 trouwens ook gratis. En kunt u dus daarna nog altijd beslissen wat u gaat doen.

 4. Ben nu 3 maanden bezig met zlim in oss, ben al zeer tevreden over het resultaat. Haast 10 kilo in 3 maanden. Sport er zelf dan ook thuis bij. Heb dan ook wel een dieet (eetpatroon) gekregen en hou mijn eigen er ook aan, ja zoals ze zeggen ieder pondje komt door het mondje. Per september stop ik ermee ben dan ook benieuwd of ik op mijn gewicht blijf. Vind het sporten bij Zlim zeer prijzig. Helaas is dit wel jammer. anders was ik wel doorgegaan.

 5. Omdat ik fibomyalgie heb kan ik bijna niet sporten zonder daarna dagen met spierpijn te zitten. Zlim is echter ideaal, door de warmte heb ik er naderhand vrijwel helemaal geen last van! En zo krijgt iedereen een speciaal op wens gemaakt programma. De begeleiding (Zlim Oss) is super! De combinatie sporten en je eetpatroon aanpassen is toch DE beste manier van afvallen!
  Ben momenteel gestopt vanwege zwangerschap maar ik kan niet wachten om weer te beginnen!!

 6. Nadat mijn schoonzusje met veel succes blijvend was afgevallen ben ik ook bij Zlim terecht gekomen. Binnen 5 maanden was ik 15 kg en 106 cm kwijt; van maat 48 naar 40/42. Ook deze zomer ben ik weer met veel plezier nieuwe strakke kleding gaan kopen. Ik voel me gezond, fit en zelfverzekerd.
  Ook al dacht ik te weten hoe ik gezond moest eten, ik heb van de diëtiste goede tips gekregen om bijvoorbeeld meer afwisselend te eten; je lichaam went aan een bepaald eetpatroon.
  De vriendelijke en professionele begeleiding staat altijd voor je klaar en mocht er om wat voor redenen een oefening niet lukken wordt er samen naar een aanpassing/oplossing gezocht. Ik kom al twee jaar graag bij Zlim in Goirle sporten en zie het nu als een ontspannen uurtje voor mijzelf. Ik kan het dan ook van harte aanbevelen want ik heb in de afgelopen twee jaar alleen maar enthousiaste verhalen gehoord.

 7. Op 7 aug wat bespiegelingen geplaatst, daarna een goed gesprek gehad
  met Karin, Men is niet blij met mijn reactie. Is het mogelijk om mijn reactie te verwijderen.

 8. leuke om jullie reacties te lezen, ik word er helemaal enthousiast van. ik woon in tilburg, waar is de dichtsbijzinnde vestiging van zlim? en is het mogelijk om een proefles of introductie bij te wonen?

  annemarie

 9. Ik heb een kuur bij zlim in Amersfoort gevolgd en ben erg tevreden met mijn resultaat. IK ben 17 kilo afgevallen en 112 centimeter kwijt! ! De oefeningen waren goed te doen en werden aangepast aan mijn kunnen omdat ik reuma heb kan ik namelijk niet alles. De ozon was heerlijk en mijn huid is gelukkig strak gebleven. De voedingsgesprekken met de adviezen vond ik goed op te volgen. Geen ingewikkelde recepten met een jong gezin zou ik dat te bewerkelijk vinden. Ook als ik een keer een dipje had werd er altijd naar me geluisterd en waren er bemoedigende woorden. Kortom ik ben heel blij met mijn nieuwe ik en blijf in het onderhoudsprogramma. Dit resultaat wil ik nooit meer kwijt !

 10. Graag wil ik mijn positieve ervaringen met Zlim delen!
  Wat mij vooral bijzonder heeft geholpen is de persoonlijke benadering van de ‘sport-juffen”: ze passen het programma aan je kunnen en aan je behoefte aan. Toen ik kwam, had ik last van mijn rug, maar door het aangepaste programma is dat helemaal over gegaan en kan ik steeds zwaardere programma’s aan. Er is een opbouw, die je steeds sterker en slanker maakt, en die na zoveel weken veranderd wordt in een nieuwe sessie oefeningen, die je weer in aantal opbouwt. Zo kun je heel gericht bepaalde spieren oefenen; Je begint met 1x 15 alle 12 oefeningen te doen en dat bouw je op tot 3×20! het wordt dus best zwaar! Maar na die tijd kun je opnieuw beginnen en je eventueel richten op een andere groep spieren.
  in de tijd dat ik medicijnen moest gebruiken en erg zwaar werd, werden de oefeningen ook voor me aangepast en kon ik toch trainen! Gelukkig!
  Door de ozon (heerlijk warme extra lichte lucht die de elasticiteit van je huid bevordert door de extra zuurstof) is mijn huid ook verbeterd: ik heb bijna geen cellulitus meer!
  En door de geschikte openingstijden kan ik 2x per week zo achter mijn werk aan terecht op de sportschool, waardoor ik het veel gemakkelijker volhoud. Kortom, ik ben erg blij met de school en kan het iedereen aanbevelen die op een prettige manier sterker en slanker wil worden!

 11. Zlim is echt een geweldige methode. Nadat ik de diagnose fibromyalgie had gekregen moest ik stoppen met 3x in de week hardlopen….Na een lange zoektocht langs allerlei sporten, ben ik dan nu op mijn plek! wat een geweldige manier van bewegen (en afvallen!). Lekker warm en het kost mij niet TE veel energie!
  Een hele fijne sfeer bij Zlim in Huizen, de meiden werken er met veel enthousiasme! Een echte aanrader!

 12. Ik had een stok achter de deur nofig om echt af te vallen. Regelmatig een folder van Zlim door te breivenbus gekregen, maar nooit de moed gehad om er naar toe te gaan. Toen de weegschaal > 86 kilo aangaf, heb ik de stoute schoenen aangetrokken. Ik meldde me meteen aan en vol goede moed aan de slag gegaan. Ik geloofde niet echt in het concept, ik was alleen