Zijn ouders verantwoordelijk voor hun te dikke kind?

Start met KetoX

Overgewicht bij kinderen komt niet alleen steeds vaker voor, de leeftijd waarop het optreedt, daalt sterk.

Een op de zeven baby’s en peuters is tegenwoordig te zwaar.

In Nederland nota bene, met een toch behoorlijke jeugdgezondheidszorg. Met doorgaans goed geïnformeerde ouders. Met goede voeding binnen het bereik van velen.

De harde realiteit die we onder ogen moeten zien: ziekelijke obesitas bij kinderen vormt een levensgroot probleem. Hoge bloeddruk, beginnende diabetes, tekort aan vitamine D en natuurlijk psychosociale klachten. Je wordt als dik kind op school sneller gepest.

Thuis houdt de hulp bij het verminderen van het probleem vaak niet over. Natuurlijk is er sprake van een relatie tussen armoede en slecht gevoede en dikke kinderen. Gezonde voeding is inderdaad duurder.

Maar achter deze verklaringen gaat ook veel gemakzucht bij ouders schuil. Altijd een fles frisdrank in de koelkast, altijd chips knagen voor de tv. Consequent nee zeggen hoort bij de opvoeding

Wat is jouw mening? Zijn ouders verantwoordelijk voor het overgewicht van hun kroost? Geef hier je mening:

drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.