Yokebe Dieet Shakes Review

Yokebe Maaltijdshake Review

Omdat er op dit moment veel geadverteerd wordt met het Yokebe dieet werd mij heel vaak de vraag gesteld of dit een goed dieetproduct was. Ik heb mij verdiept in dit product en  hieronder mijn bevindingen gezet.

Op de website van Yokebe las ik het volgende

Yokebe shakes bevatten een combinatie van proteïnen, honing, vitamines en mineralen. Het bevat geen kunstmatige smaakstoffen en conserveermiddelen, geen kunstmatige zoetstoffen en geraffineerd suiker en het is glutenvrij en lactosevrij. Ook zou het 100% natuurlijke ingrediënten bevatten. Naast de shakes waren gezonde tussendoortjes toegestaan.

Klinkt goed dacht ik!

Er kan een zogenaamd Yokebe Turbo dieet plan worden gevolgd en een Yokebe uitgebreid dieet plan. Tijdens het Turbo dieet plan vervang je de eerste week dagelijks drie maaltijden voor een Yokebe maaltijdshake en in de tweede week vervang je twee maaltijden door een Yokebe shake. Hierdoor zou je in korte tijd snel afvallen.

Yokebe Gratis Testen

Omdat ik graag objectieve ervaringen publiceren bij onze productreviews hebben we een testpanel opgericht. Voor Yokebe ben ik op zoek naar 50 testpersonen die dit product gratis willen testen. Deelnemen is heel eenvoudig.

Er zijn nog 18 plaatsen beschikbaar

 1. Geef middels een reatie aan waarom jij Yokebe graag wil testen;
 2. We sturen het product gratis naar je toe;
 3. Je gebruikt het product volgens de voorsch

De Basis van Yokebe

Het Uitgebreide Yokebe dieet plan bestaat uit de volgende onderdelen:

Week 1: een concentratiefase

Hierbij vervang je drie maaltijden per dag door een Yokebe shake met tussendoortjes die weinig calorieën bevatten.

Week 2-4: Leerfase

In deze weken vervang je iedere dag twee maaltijden voor een Yokebe shake. Als lunch en diner mag je gebalanceerde maaltijden eten.

Vanaf week 5: continuïteitsfase

Vanaf deze periode vervang je iedere dag één maaltijd door een Yokebe shake en je blijft een energiebeperkt dieet volgen. Vanaf deze periode zou je in een langzamer tempo gewicht verliezen.

De vitamines in Yokebe shakes zouden energie geven en de stofwisseling versnellen. De soja-eiwitten en wei-eiwitten in Yokebe shakes zouden helpen om de spiermassa te behouden.

Yokebe-shake-maken

Toen ik het principe van het Yokebe dieet plan las leek het mij in eerste instantie een prima dieet. Wanneer je wilt afvallen is het vervangen van maaltijden voor eiwitrijke shakes namelijk een zeer doeltreffende manier. Koolhydraten en suikers beperken en hiervoor in de plaats eiwitrijke maaltijden of shakes nemen is nou eenmaal de meest effectieve manier om kilo’s te verliezen. En omdat je tijdens het Yokebe dieet ook tussendoortjes blijft eten was ik in eerste instantie positief.

Voedingswaarden en ingrediënten van de Yokebe

Helaas veranderde mijn mening compleet toen ik de voedingswaarden en ingrediënten van de Yokebe shakes zag. Een shake bevat 273 kcal wat ik best veel vind voor een shake om gewicht te verliezen product. Het verschil in calorieën dat je minder binnen krijgt bij het nemen van een Yokebe shake ten opzichte van een gewone maaltijd is dan namelijk niet heel erg groot, waardoor je niet snel zult afvallen. Daarnaast bevat een shake Yokebe 24,3 gram koolhydraten waarvan maar liefst 16,8 gram suikers! Juist suikers zijn de reden waarom veel mensen last hebben van overgewicht. Suikers zorgen voor enorme pieken in de bloedsuikerspiegel waardoor je juist vaker trek krijgt en meer gaat eten. Suikers moeten daarom juist zo veel mogelijk vermeden worden tijdens een dieet. Het is zelfs misleidend want er wordt gezegd dat er geen toegevoegde suiker in Yokebe shakes zit. Dit klopt wel, maar honing heeft bijna net zo veel invloed op de bloedsuikerspiegel als suiker. Daarnaast bevat Yokebe maar liefst 17% maltodextrine. Dit is een koolhydraat dat bij de voedingswaarden, die op etiketten van dit soort producten staan vermeld, niet als suikers hoeft worden weergegeven, maar in feite is maltodextrine een koolhydraat waar je juist zwaarder van wordt. Maltodextrine is zelfs een veel gebruikt ingrediënt in producten voor personen die zwaarder willen worden, de zogenaamde weight gainers.

Wat kost Yokabe?

Een pot Yokebe van 500 gram (10 maaltijdshakes) is online verkrijgbaar en kost € 14,99 wat ik veel te duur vind voor een formule met deze samenstelling. De formule product bestaat voor meer dan 40% uit soja-eiwitten en voor 17% uit maltodextrine. Er zijn veel goedkopere alternatieven die qua formulering vergelijkbaar zijn met Yokebe. Voorbeelden hiervan zijn de maaltijdshakes van Kruidvat, Aldi en Action. Bij Action betaal je voor het product Easy Way maaltijdvervanger slechts € 3,49 voor 17 maaltijdshakes, terwijl het vergelijkbare ingrediënten bevat als Yokebe.

Ik heb al eens eerder een artikel geschreven over het ontstaan van overgewicht

Hierin beschrijf ik hoe belangrijk het is om snelle suikers te vermijden en waarom je dus beter kunt kiezen voor eiwitrijke shakes die geen koolhydraten bevatten wanneer je wilt afvallen. Ik werk vaak met de shakes van Dieet Pro die slechts 79 kcal bevatten en nagenoeg vrij zijn van koolhydraten, vetten en suikers. Deze zijn wel duurder dan de shakes die hierboven worden genoemd maar de resultaten die je zult bereiken zijn dan ook stukken beter, waardoor je veel minder lang een dieet hoeft te volgen. X-Factor winnares Lisa Loïs is ook meer dan 30 kilo afgevallen dankzij deze shakes.

Wil je meer weten over over de verschillen tussen eiwitshakes? lees dan mijn uitgebreide review afvallen met shakes waar ik alle gangbare eiwitshakes met elkaar vergelijk.

Yokebe bestellen

Wil je na het lezen van deze review starten met Yokebe dan kan dat eenvoudig online via de volgende link: Yokabe Bestellen.

Gezonde Groeten,

esther


25 Reacties

 1. Ik wil vooral snel afvallen. Je moet niet alles zitten afwegen zoals bij een dieet, dus dit zie ik wel zitten.
  5 kilootjes minder zou al heel mooi zijn!

 2. Ik moet een heup operatie hebben.20 Kilos moet afvallen.

  Een dietist heeft Yokebe goed promoteerd.Dan u wel voor dit.
  Sincerely
  Marilyn van Maastricht

 3. Ik ben MS patiënt en daardoor 25 kg gegroeit. Nu zou het fijn zijn als ik het voorzichtig weer wat kwijt raak. Heb al kha geprobeerd maar bevalt niet goed.

 4. Mocht u na al deze tijd nog iemand kunnen gebruiken om Yokebe te testen dan houdt ik mij van harte aanbevolen.
  Ik heb in 2016 een maagverkleining gehad en ben inmiddels 30kg kwijt. Omdat ik nu aan het stabiliseren ben geweest val ik eigenlijk niet veel meer af door de verkleining. Ik zit nog steeds net boven de 100kg en ben 1.74m.
  Om toch nog meer af te vallen zou ik graag dit dieet willen proberen. Meer afvallen is gezonder en hoe langer ik hopelijk van ons gezin kan blijven genieten.

 5. 21/2schepje en 1/2shepje psyllium voor men darmen en havermelk ik heb ook genoeg aan en mijn darmen werken eindelijk goed bij deze shake wane meestal stopt het ik hoop dat het blijft werken afzwakken wilma

 6. Ik ben gisteren gestart met het dieet maar voel me zo moe en slap. Heeft iemand anders dat ook gehad? En mag je de eerste week al fruit door de shake heen doen? De smaak is zo vies.. En qua tussendoortjes mag dat ook al in de eerste week

  Groetjes

 7. Ik heb yokabe shakes gekocht 2 potten ik wil even kwijt dat ik nog nooit zo een vieze shake heb gehad ik maak de potten leeg omdat het te duur is om weg te gooien ,maar ik koop het nooit meer echt smerig.

 8. Je kunt ook met wat fruit er in maken net als een smoothy en de schepjes yokebe erbij, smaakt prima en fruit is gezond toch, werkt wel bij andere shakes, wat afvallen betreft

 9. Afslank shakes bevatten per portie ongeveer 24 gram suiker, daar van je niet van af.
  Bovendien is het smerig en erg duur.

  Fabriekenkanten willen ons van alles doen geloven, als we maar veel geld aan deze onzin uitgeven..
  De consumentenbond heeft hier onderzoek naar gedaan, en het bewijs is geleverd.
  Pure oplichting en zonde van je geld!
  Er zit nog meer suiker in, dan in een Mars.

  In afslank producten behoren geen enkele suikers te zitten, kan vervangen worden door aspertaan, maar dat doen ze niet.

 10. Je kunt niet verwachten dat je op twee weken 5 kilo afvalt met shake moet rustig aandoen . Ik woog 67kilo nu 64.5 voel mij al super tis wel shake van Lignavita super lekker en verschillende smaken ga blijvne voortdoen !!

 11. hoi een vraag yokebe of be slank kunt u mij hier meer over vertellen ,ik ben een man van 135 kilo veel geprobeerd, maar weinig resultaat alleen mijn knip was er van dunner geworden

  • ik ben een week bezig met Yokebe en ben reeds 4kilo afgevallen, in het begin is het even wennen aan de smaak maar dat kan je gemaakelijk op lossen door er gemixed fruit bij te doen dan zijn ze echt lekker , ik ga alvast verder ermee

  • Ja, ik heb ze daar gekocht en zij zijn zeer goed. Maar ik gebruik water erbij of om te verdunnen indien je de shake met sojamelk vanillie doet….lekkerder. en verdund, beter voro de maag. gr Daisy

 12. Vind yokebe wel makkelijk te mixen met bijv vers fruit of een lekker smaakje van de sojamelk. Ze zijn dan echt lekker.

  • Geduld en doorzetten, doe ik nu ook. Succes. Geef niet op, want dan blijft het een jojo effect! Gr Daisy

 13. Ik wil starten maar de kruidvat had ze niet. Jammer dat de Yokebe shakes nog niet bij de vergelijkende shake test staat.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

RECENSIEOVERZICHT
Algehele Waardering
Esther Otten
Mijn naam is Ester Otten en ik ben afgestudeerd aan Hogeschool van Amsterdam. Ik heb gekozen voor de richting Voeding & Diëtetiek en mag mijzelf officieel diëtiste noemen. Via vetvrij.com wil ik je graag informeren over een gezonde en verantwoorde mogelijkheden om af te vallen. Heb je vragen naar aanleiding van mijn columns? Of wil je meer weten over voeding en gezondheid? Dan help je graag. Samen op weg naar een gezonde toekomst!