Yakinzo Review en Ervaringen

Afvallen in 2021
Er zijn heel veel huidcrèmes en andere cosmeticaproducten die je op basis van een abonnement kunt kopen. Iedere maand krijg je een nieuwe verpakking, als het goed is vlak voordat de oude verpakking leeg is. Een van deze huidverzorgingsmiddelen is Yakinzo.

Net als bij veel producten die je op basis van een abonnement besteld, kun je ook bij Yakinzo een gratis proefverpakking krijgen. Je betaalt dan alleen de verzendkosten.

Fresh Fingers komt in een spuitbusje met een inhoud van 70 ml. Aangeraden wordt om het middel twee keer per dag op de voeten aan te brengen, na het wassen van de voeten. De belangrijkste werkzame bestanddelen zijn de stoffen climbazole, farnesol, muntolie en vitamine E-complexen.

Fresh Fingers zou volledig samengesteld zijn uit natuurlijke ingrediënten.Er zitten dan ook geen kunstmatige geur-, kleur- of conserveringsmiddelen in. Daarnaast bevat het geen allergenen. Ook is het middel van vrij genetisch gemodificeerde organismen.

Yakinzo Gratis Testen

Omdat ik graag objectieve ervaringen publiceren bij onze productreviews hebben we een testpanel opgericht. Voor Yakinzo ben ik op zoek naar 50 testpersonen die dit product gratis willen testen. Deelnemen is heel eenvoudig.

Er zijn nog 26 plaatsen beschikbaar

Dit moet je doen….

  1. Geef middels een reactie aan waarom jij Yakinzo graag wil testen;
  2. We sturen het product gratis naar je toe;
  3. Je gebruikt het product volgens de voorschriften;
  4. Je vult het evaluatieformulier in.

Wat is Yakinzo?

Yakinzo is een huidcrème met daarin verschillende bekende ingrediënten. Je kunt denken aan collageen, hyaluronzuur en glycerine. Ook zitten er twee peptiden in de crème. Dit zijn voorlopers van eiwitten die kunnen helpen om schade in de huid te repareren. Yakinzo is voorzien van een parfum en bevat tevens alcohol. Dit betekent dat het voor sommige mensen een no-go is.

Yakinzo is een product van een Nederlands bedrijf, Yogoma BV. Dit bedrijf is gevestigd in Arnhem. Er is een telefonische helpdesk en je kunt vragen stellen per e-mail. Het bedrijf Yogoma BV heeft een aantal andere producten die ook op basis van een abonnement worden verzonden, zoals een detoxthee.

Voor wie is het geschikt?

Mensen met een droge of gevoelige huid kunnen Yakinzo wellicht beter niet gebruiken. Dit komt omdat er parfum en alcohol in de huidcrème zitten. De huidcrème is vrij van bekende allergenen. Ook zitten er geen andere stoffen in die tot irritatie kunnen leiden.

Is het effectief?

Zoals je van ons gewend bent, hebben we Yakinzo aan twee testen onderworpen. Als eerste hebben we gekeken naar de werking van de ingrediënten.

Glycerine: Een van de basisingrediënten in veel zalfjes en crèmes is glycerine. Van glycerine is bekend dat het de huid hydrateert, maar het doet niets voor je huid in de lange termijn (bron).

Collageen: Veel huidcrèmes maken gebruik van stofjes waar je huid collageen mee aanmaakt. Yakinzo gebruikt kant-en-klare collageen. De enige onderzoeken waarin collageen (en geen peptiden) zijn gebruikt, zijn geweest op ratten. Hierbij is gekeken naar het effect op de heling van wonden, Het effect is zeer beperkt (bron).

Hyaluronzuur: Helpt om water vast te houden in de houd (bron).

Peptiden: Er zijn geen onderzoeken naar de werking van de peptiden alleen. Wel is bekend dat de peptiden helpen mits ze gebruikt worden in combinatie met een hydraterende olie en een antioxidant (bron). Precies twee ingrediënten die ontbreken in de crème.

Test met proefpersonen

Op basis van het literatuuronderzoek verwachtten wij niet veel van de test. Acht dames hebben namens ons een flesje Yakinzo getest. Zij deelden de mening uit het literatuuronderzoek: ‘Bij andere huidcrèmes heb ik het idee dat mijn huid na verloop van tijd wat zuiverder aanvoelt. Bij Yakinzo heb ik dat gevoel alleen de eerste vijf minuten’ zei een van de dames.

Een van de dames die anders nooit echt een huidcrème gebruikt, had het gevoel dat haar huid er iets beter uitzag dan voorheen. De andere testers hadden stuk voor stuk het idee dat hun eigen huidcrème, die in de meeste gevallen ook nog eens goedkoper is, beter werkt.