Wormen als medicijn tegen Crohn

Dat klinkt wel heel vreemd om wormen als medicijn te nemen. Toch blijkt uit dierproeven dat ontstekingsverschijnselen in de darmen bij de ziekte van Crohn getemperd kunnen worden door het uitlokken van een worminfectie. Dit meldt het Belgische vakblad De Huisarts. Het aantal patiënten met de Ziekte van Crohn neemt gestaag toe. De preciese oorzaak is nog onbekend. Er zijn ook al studies bij mensen gedaan, deze hebben tevens aangetoond dat wormen de toestand van Crohnpatiënten en mensen met dikkedarmontsteking konden verbeteren.

Nadeel is dat wormen diarree en krampen kunnen veroorzaken. Verder is het voor patienten psychisch gezien moeilijk om een behandeling met wormen te ondergaan. De onderzoekers zoeken daarom nu naar een manier om de heilzame stoffen van wormen te isoleren. Een behandeling met wormen zou ook beschermen tegen andere aandoeningen die te maken hebben met het immuunsysteem, zoals bijvoorbeeld astma en diabetes type 1.


Reageer op dit artikel

REAGEER ZONDER FACEBOOK

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

1 reactie

  1. Nou… ik zou hier zo wie zo niet aan beginnen… dierproeven!!! Hoe kunnen ze!!!

    Hoop dat ze een ander, beter middel weten te vinden voor deze groep zieken!

Klik hier voor meer ervaringen

Sanne
Mijn naam is Sanne Sanders en ik ben trendwatcher op het gebied van dieet, voeding, gezondheid en beauty. Regelmatig schrijf ik een artikel of review voor vetvrij.com Heb je een vraag of suggestie? Dan kun je me een berichtje sturen.