Afvallen in 2021

Koffie, thee, rode wijn en roken zijn een aanslag op je stralend witte tanden. Je tanden (laten) bleken kan een oplossing zijn, maar wist je dat er een aantal effectieve alternatieven zijn die je zelf thuis kunt doen?

Witte tanden is iets waar veel van ons van dromen. Door een stralend gebit lijk je niet alleen jonger, je ziet er ook nog eens gezonder uit. Door onze eet- en drink gewoonten hebben we helaas last van gele tanden. Tanden kunnen geel worden als gevolg van verschillende redenen, zoals bijvoorbeeld onvoldoende mondhygiëne, leeftijd of het drinken van koffie, thee en rode wijn. Het gevolg is dat het glazuur van onze tanden beschadigd, je tanden wordt gevoelig en verliezen uiteindelijk hun witte kleur.

Huismiddeltjes voor witte tanden

Naast de (vaak dure) behandelingen in klinieken zijn er gelukkig verschillende huismiddeltjes die goed helpen om je weer een stralend wit gebit te bezorgen. Sommige methoden lijken wellicht een beetje vreemd, maar het is het proberen waard.

Poetsen na eten en drinken

Het is eenvoudig en effectief. Poets je tanden meteen na iedere maaltijd of het drinken van drank met veel kleur. Dit vergt veel doorzettingsvermogen en kan zelfs nogal moeilijk zijn, afhankelijk van waar je bent en op welk moment. Een voordeel is dat niet iedere maaltijd of drankje zorgt voor verkleuring van je tanden, maar als je een koffiedrinker bent of rookt, dan kun je rekenen op een gele aanslag. Poetsen dus!

Baking Soda

Baking soda is een van de meest effectieve middeltjes tegen gele tanden. Meng wat zuiveringszout in een glas warm water. en gebruik het als een mondspoeling. Per dag eenvoudig 3x spoelen met baking soda zal je een stralend gebit bezorgen. Baking soda is een zanderige stof en werkt als een schuurmiddel. Zorg ervoor dat je het voldoende verdunt.

Appelazijn

Appelazijn bevordert de spijsvertering, maar wist je dat het ook helpt om je tanden te bleken? Vooral hardnekkige vlekken van koffie en nicotine verdwijnen als sneeuw voor de zon. Het is bewezen dat het werkt, maar je moet consequent zijn en het duurt minstens een maand voordat je resultaat ziet. Eenvoudig spoelen met appelazijn en na afloop poetsen met normale tandpasta.

Aardbeien

Aardbeien zijn rijk aan vitamine C en helpt om je tanden witter te maken. Pureer eenvoudig de aardbeien en wrijf de pasta zachtjes over je tanden. Herhaal dit gedurende 2 weken minimaal 2x per dag. Tyra Banks heeft dit in het verleden getest voor de Amerikaanse TV en was erg enthousiast. Het is de moeite waard om het een keer te proberen.

Olijfolie

Er zijn twee