WHJE / Weet Hoe Je Eet

Het weet hoe je eet programma is een manier om af te vallen door terugbrengen van het aantal koolhydraten in je voeding. Het programma bestaat uit twee fases.

Fase 1

Fase 1 bestaat uit een cyclus van 42 dagen. De voedingslijst bevat alle ingrediënten die uw lichaam nodig heeft om overtollige vetreserves af te voeren en het lichaam inwendig te reinigen. Het mooie hieraan is dat vetreserve wordt opgeruimd waardoor u op de ‘juiste plaatsen’ vet verbrandt.

Om het optimale effect te bereiken, is het natuurlijk ook belangrijk dat u goed beweegt. Hiervoor ontvangt u een stappenteller, die u in staat stelt te checken of u genoeg beweegt gedurende de dag. Er zijn echter ook andere vormen van bewegen die u mag toepassen, als het maar niet gewrichtsbelastend is. In overleg met uw coach kan een persoonlijk bewegingsplan worden besproken.
Gedurende fase 1 wordt u intensief begeleid. U ontvangt iedere morgen het ‘goeiemorgenbericht’. Bovendien houdt u dagelijks op speciale invullijsten uw eet- en bewegingspatroon bij en bespreekt deze regelmatig met uw coach.

Bekijk de video van het WHJE programma

Om inzicht te krijgen in het WHJE programma heeft de auteur een video gemaakt met duidelijke informatie over het ‘Wee Hoe Je Eet’ concept. klik op de button om de video af te spelen.

Het programma is niet heel strikt van samenstelling en daardoor goed in te passen in uw levensstijl. U ontvangt bij de start een voedingslijst, ingedeeld in groepen. U mag per dag uit een aantal groepen een bepaalde hoeveelheid voeding kiezen. Zo blijft u redelijk vrij in het samenstellen van uw maaltijden terwijl u zich toch strikt aan het programma houdt.

Fase 2

Fase 2 is erop gericht het bereikte doel vast te houden en te voorkomen dat u een terugval krijgt. Deze fase zit in maar weinig voedingsprogramma’s maar het is een cruciale stap naar een blijvend vitale levenswijze.

Het kan variëren van 6 weken tot 6 maanden om duurzame stabiliteit te bereiken, afhankelijk van de periode dat u in fase 1 was. Uw stofwisseling moet namelijk de gelegenheid krijgen om zich aan te passen. Dit gaat het beste door stap voor stap te werk te gaan en goed naar uw lichaam te blijven luisteren.

Een keer per week blijft u een opruimdag houden maar de lijst met voedingsmiddelen kan langzaam maar zeker worden uitgebreid.

U zult merken dat u een nieuw eetpatroon heeft aangeleerd, ondersteund door voedingssupplementen en voldoende beweging. Uw lichaam raakt in balans en kan meer voedsel aan zonder aan te komen. Zelfs als u af en toe een ‘ongezonde’ lekkernij neemt.

Doordat je weinig koolhydraten eet worden je vetreserves gebruikt waardoor je lichaam overtollige vetten gaat verbranden. Verder is de opzet dat je door het afvoeren van de vetreserves ook je afvalstoffen kwijt raakt die zo vaak voor allerlei klachten zorgen. In feite vang je dus twee vliegen in een klap.

Je reinigt je lichaam en je verliest vetweefsel. Omdat je je lichaam reinigt is het ook belangrijk dat het ondersteuning krijgt door middel van extra supplementen

De eerste drie dagen van fase 1 zijn de zogenaamde opruimdagen. Hierna ga je over op de totaaldagen waar bij je extra voedings middelen kan toevoegen. Je blijft gedurende deze 6 weken iedere week een opruimdag houden Tijdens fase 1 eet je tussen de 6 en 12 eiwitporties per dag. Je eet iedere 2 a 2,5 uur iets. Daarmee voorkom je dat je honger krijgt. Een eiwitportie kan zijn: 100 gram vlees, 60 gram kaas, een ei, magere yoghurt, magere kwark. Op de totaaldagen zijn de eiwitporties aangevuld met 1x iets uit de groentelijst, 1x uit de fruitlijst en 1x uit de granenlijst. Suiker, aardappelen, pasta’s, alcohol en varkensvlees zijn uitgesloten. Aan het eind van fase 1 (de afrondingsweek) mag je nog wat extra dingen toevoegen.

Een belangrijk onderdeel van het programma is bewegen en dat bestaat uit 10000 stappen maken per dag. Een flinke wandeling en de stappen die je op een normale dag maakt. En 6500 stappen komt ongeveer overeen met 45 minuten wandelen.

bron en meer informatie: weethoejeeet.nl

Heb je ervaring met het weet hoe je eet dieet? Vragen of suggesties? Discussieer hier met ons mee of lees hier alle reacties. Reageren kan ook anoniem!

Hartelijk dank voor je bijdrage!


Reageer op dit artikel

REAGEER ZONDER FACEBOOK

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

98 Reacties

 1. Ik heb dit programma al eerder gevolgd, met hele goede resultaten,…42 dagen – 13 kilo, voelde me echt fit
  Graag wil ik het programma nogmaals volgen, kan helaas geen contact meer krijgen met mijn toenmalige coach, wellicht misschien iemand anders die me weer wil begeleiden

 2. Hebhet dieet 10 jaar geleden gedaan, was 18kilo afgevallen. Helaas nu weer 10 erbij! Wil wel weer beginnen maar wat zijn de totale kosten (nniet geheel onbelangrijk)

 3. Ik ga na een paar jaar maandag ook terug van start met de WHJE-kuur. Echter ben ik mijn recepten kwijt gespeeld. Zijn er mensen die recepten/tips hebben??

  Alvast bedankt

  Elke

 4. Ik heb het 8 jaar geleden ook succesvol gevolgd en afgevallen. Nu heb ik inmiddels 2 kinderen gekregen en moet er weer wat af. Goe kom ik nou aan die vezeltabletten? Waar kan ik die bestellen? Heeft iemand tips?

  • Nutrilite producten kan ik voor je bestellen en leveren want ik gebruik deze producten ook nog steeds zelf dagelijks
   Mvrgr

 5. Ik heb een vraag. Enkele jaren geleden heb ik whje gevolgd. Nu wil ik graag een kilo of 6 afvallen, dus veel minder dan de vorige keer. Kan ik dan ook whje voor volgen of is daar een alternatief voor?

 6. Volg een eigen dieetplan – heel weinig pasta-aardappelen-rijst-brood – geen dierlijke vetten, kaas en suiker – 2 glaasjes rode wijn per dag – wel heeeeeel veel groenten en beperkt steenfruit – zonder dure voedingssupplementen op 3 weken 7 kg kwijt – zonder honger

  • @machante
   hai, hoe doe je zonder de dure voedingssupplementen
   ik wil graag afvallen maar lukt mij niet ik heb whj gevolgd 1 keer afgevallen
   maar de 2de keer geen resultaat, maar heb jij een schema voor je zelf.
   bvd

 7. Hallo iedereen,
  Ik ben een prille veertiger en heb zo het idee dat alles wat ik eet er gewoon blijft aanhangen. Mijn goed-gevoel-limiet was 60 kg maar ik zit er sinds een paar maanden serieus boven en wil er echt iets aan doen. Mijn ideale gewicht zou 55 ziijn, zo’n kleine 10 kg te gaan.
  Kan iemand me vertellen HOEVEEL HET PROGRAMMA VAN WHJE kost ?
  Ik las hier dat er supplementen moeten genomen worden en dat je deze ook in ’t kruidvat kan krijgen. Niet verplicht via WHJE ?
  Alvast bedankt.

 8. Ik heb het WHJE-programma gevolgd. Sinds een week ben ik ermee gestopt. Ik kon echt niet overweg met de voedingssupplementen.
  Ik heb er nu natuurlijk nog een hele voorraad over.
  Ik heb nog 1 navulling Double X, 2 dozen Omega 3, 3 dozen vezelkauwtabletten en 3 potten proteïnepoeder.
  Zou iemand geïnteresseerd zijn om die van mij over te kopen? Ik doe 25% van de prijs af.

  • Hallo, ik zie nu juist je mailtje en ik ben wel geinteresseerd, heb je die producten nog?
   en hoeveel vraag je er voor ?
   ik ben echt geinteresseerd hoor
   groeten in afwachting
   Flora

 9. Zit nu in de afrondingsweek en ben van 88 naar 78.8 gekomen. Zonder honger en met beter humeur. Ik voel me 20 jaar jonger. (ben er in feite 50)

  • Beste Lode,

   Proficiat met je bereikte doel! Ikzelf heb 3 maanden het programma gevolgd en ben 26 kg afgevallen.

   Ik heb een vraagje voor u:
   Ik heb nog voedingssupplementen over van het prgramma en zou die graag kwijt willen. Ik heb bij mijn tweede bestelling veel te veel ineens aangekocht omdat ik dacht een 6-tal maanden bezig te zijn met het programma.
   Nu sta ik nog met een voorraad die ik graag wil verkopen. Uiteraard doe ik een stuk van de prijs af (samen overeen te komen).

   Volgende zaken heb ik nog staan (mijn aankoopprijs per stuk staat erbij vermeld)
   – Double X navulling 372 pillen (heb nog 1), € 100,74 / stuk
   – Omega 3 (heb nog 2 dozen) 180 capsulles, € 27,91 / stuk
   – Vezelkauwtabletten ( heb nog 3 dozen) 90 tabletten, € 17,67 / stuk
   – Proteïnepoeder (heb nog 3 potten), € 28,27 / stuk

   Ik hoop dat je geïnteresseerd bent!

   Met vriendelijke groeten,
   Nele

 10. hallo ik wil ook starten met het programma. Kennen jullie in het antwerpse een diëtiste of voedingsconsulente die er mee werkt? Die vitamines van het kruidvat hoe heten die juist? Bedankt alvast

 11. Iemand al eens fijn lijntje geprobeerd een proteinenbrood waarbij je afvalt? Je kan het in veel plaatsen in Nederland krijgen ze hebben ook een website fijnlijntje.nl
  Het brood van fijnlijntje bevat 10 keer minder KH en vult zeer goed een echte aanrader!

 12. Hoi G,

  Als je het dieet al meer hebt gevolgd, zou je je wachtwoord op kunnen vragen via de site :-)

  Succes!!

  • Ik heb dit dieet al eens gevolgd en zou het graag weer willen volgen! Alleen van de coach die ik toen had heb ik helemaal geen gegevens meer!
   Ik wil graag beginnen en heb niet direct een coach nodig alleen wel de spullen die erbij horen.

   Groeten armanda

 13. Hallo allemaal,

  Ik wil graag weer gaan beginnen kan iemand mij een opzetje sturen heb mijn hele huis afgezocht maar kan het niet vinden…

  Alvast super bedankt…

 14. Nou ,alle bgin is moeilijk he en je bent geen zwaar gewicht dan gaat t ook allemaal minder snel.

  Ik heb me vanmorgen gewogen ,ik was vorige week 106kg en vanmorgen 102,8 kg dus er is een mooi beginnetje gemaakt.Volgend weekend ga ik weg dus dan eet ik bij iemand anders en dan zal er welminder af zijn.

  Succes deze week!
  gr herma

 15. Vanmorgen gewogen 85.5 kilo, gaat nog niet zo snel maar heb ook verjaardag gehad zaterdag en gisteravond uit eten geweest.

  En Herma hoe is het jou vergaan?

  Gr. Roxane

 16. De daad weer oppakken na het weekend he,Roxane!

  Ik heb de stappenteller weer voor de dag gehaald,ben benieuwd wat er vanavond op staat.
  Nu zo even naar de winkel om vlees en sojamelk te kopen en dan aan de slag!
  Raar he maar ik heb er zin in.
  Tussen de bedrijven door hoop ik buiten ook een paar vitamines c op te pakken.
  Heerlijk nu het zonnetje zo schijnt ,daar worden we allemaal vrolijker van en dan tegen de zomer de kiloos eraf ,zie het zo voor me.
  Een fijne dag gewenst!

 17. Zoals ik al zei weekend is altijd wat rommelig vanmorgen gewogen 86.3 kilo dus wel 1.7 kilo minder in de week, ga er weer flink tegenaan deze week, heb mijn eerste eiwitportie alweer naar binnen gewerkt, zo effe werken en dan huishoudelijke klussen doen, wordt deze week wel lekker weer ga dan ook weer lekker in de tuin aan de slag, dan kunnen we ook weer extra calorietjes verbranden haha.

  Succes allemaal.

  Gr. Roxane

 18. Ik moet nog beginnen hoor heb niet zoveel recepten .Op de site staan wel recepten .je kan nog inloggen als je al eerder mee hebt gedaan
  Succes

 19. Leuk dat iedereen weer zo fantatiek gaat beginnen, heeft iemand voor mij wat recepten. Ik ben er mee gestopt omdat het mij te eentonig werd…Of misschien een lijst wat jullie overdag eten?
  Jullie zouden me erg helpen om weer te gaan beginnen.

  • Jij hebt het ook eerder gedaan?
   In het receptenboek staan toch ook lekkere recepten.
   Hier op het frum mag je geen menulijsten plaatsen dat is verboden doorWHJE

 20. Leuk je reaktie.

  Ik ga morgenvroeg voor mn werk even boodschappen halen voor de eerste dagen en dan na mn werk even bij de kruidvat langs.
  Met goede supplementen van een ander merk moet het tocjh ook goed gaan.

  Heb je al resultaat Roxane?

  succes voor de komende week.

  gr Herma

  • Zoals ik al zei 3 opruimdagen – 3 kilo, morgenvroeg weer effe wegen, ben dan benieuwd, zal wel weer wat bij zitten, weekend hé?
   Gaan er vanaf morgen weer flink tegenaan.

   Lijkt me weer fantastisch om weer eens onder de 80 te zitten, liggen nog een paar broeken op me te wachten in de kast hahaha.

   Gr. Roxane

 21. Hoi Roxanne,

  Goed van je hoor dat je weer beggint.
  Ik begin er van de week ook weer mee.Ben me er weer even in aan het verdiepen want van mij is alweer een paar jaar geleden.Welke vitamines en omega neem jij?
  Je hebt niet zoveel overgewicht ,ik ben nu rond de 105kg dus een lange rit voor de boeg.

  Succes en grrag hoor ik je reaktie

  • Nou heb toch wel wat overgewicht hoor, ben nu dus 84.2 kilo, zal naar dit weekend wel iets meer wezen, weekend is altijd wat rommelig, probeer wel mijn best te doen hoor, maar toch anders als door de week, ga morgen in ieder geval weer een opruimdag doen en de rest van de week weer normaal de WHJE methode doen, wens je in ieder geval heel veel succes toe, weet hoe het is het is en blijft moeilijk maar we doen ons best.

   Ik neem de vitamines en omega van de trekpleister of de kruidvat, ben nogal prijsbewust dus neem altijd het goedkoopste en waar het meeste in zit hahahaha, en dat werkt net zo goed als de duurdere variant.

   Heel veeeeeeeeeeeeel succes en tot “horens”.

   Gr. Roxane

 22. Ik heb nu de 3 opruimdagen erop zitten en ben 3 kilo kwijt, dus de kop is eraf, vindt het wel jammer dat hier bijna niemand meer actief is, dan kun je mekaar toch een beetje steunen.

  Afijn ben dus begonnen met een begingewicht van 87.2 en vanmorgen woog ik dus 84.2 kilo.

  Voor diegene die dit “dieet” ook aan het volgen zijn in ieder geval succes.

  Gr. Roxane

 23. Heb dit dieet al eens gedaan, ga maandag dan ook weer beginnen want er zitten weer een aantal kilo’s bij wat er af moet, het is mij goed bevallen, valt goed af, geen honger, en je hoeft al helemaal niet die dure supplementen te kopen, koop ze zelf bij de trekpleister of kruidvat, een heel stuk goedkoper, en ze werken net zo goed, de protienepoeder koop ik bij een reformzaak, nutri force soja proteine 95%, kost 14,99 voor een kilo.
  Iedereen maakt zich druk om de kosten van die supplementen, je kunt je daar druk om maken, maar daar heb je niks aan, gewoon de goedkopere versie kopen en zoals ik al zei die werken ook prima.

  Succes iedereen

  Gr. Roxane

 24. Een te hoog eiwitgehalte is soms gevaarlijk zeker als je nierproblemen hebt
  Probeer eens het volgende en publiceer dit op dit forum

  Dames s morgens
  2 volkorenboterhammen met magere smeerkaas of suikervrije jam
  1 stuk fruit in de voormiddag
  S middags mager vlees of vis met veel groenten (caloriearme vetstof)
  om 16 u 1 glas melk of magere yoghurt
  S’Avonds mager vlees of vis met groenten
  20 u 1 stuk fruit

  Magere soep zelf gemaakt naar believen als je honger hebt zonder vermicelli de ganse dag

 25. Twee jaar geleden heb ik korte tijd WHJE gevolgd. Gelukkig zag ik op tijd in dat deze zogenaamde “gezonde leefstijl” in principe niets meer is als een crashdieet. Ik ben van mening dat in een gezonde leefstijl geen voedingssupplementen en vezelpillen nodig zijn. Zodra je moet grijpen naar deze extra’s doe je kennelijk iets niet goed. Als je daar dan bij optelt dat je niet zomaar mag stoppen met dit dieet, maar dat je moet afbouwen met fase 2 om pieken in de bloedsuiker te voorkomen, dan kun je op vingers natellen dat er iets niet klopt en dat dit met “gezond” niets te maken heeft. Ik ben ervan overtuigd dat je met dit dieet afvalt. Dus als dat je enige doel is, dan snap ik best dat je positief over dit dieet oordeelt. Maar dat lukt zonder al die dure supplementen die je alleen bij hen kunt kopen ook wel. Achteraf zeg ik: WHJE is consumentenbedrog. Ik zou graag nog wat kilootjes kwijt raken, maar ik heb voor mezelf de prioriteit gelegd bij normaal gezond eten en leven.

 26. Hey allemaal

  Ik ben nu bezig aan mijn 1e totaaldag van het WHJE programma. Als ik dit allemaal lees krijg ik toch wel even bang. Ik zou zo een 15kilo moeten afvallen en ben op 2 dagen al 2 kilo kwijt. Hopelijk blijf ik het volhouden want het kost inderdaad wel veel geld. Het houdt zeker niet op met 263 euro voor de aankoop van het basispakket. In de recepten staan veel ingrediënten die je in de winkel niet kan kopen wat je al verplicht om die bij je coach aan te kopen.
  Maar ik ga toch nog nie opgeven.

  Groetjes Inge

 27. Hallo iedereen, ik ben begonnen met WHJE, maar ik heb een groot probleem omdat ik de voedingsupplementen en het proteïnepoeder niet binnenkrijg, ik moet er steeds van kokhalzen…
  Voor mij persoonlijk heb ik de verkeerde keuze gemaakt om hier mee te beginnen…
  Indien iemand intresse heeft om proteïnepoeder, Omega3, vezeltabletten en vitaminetabletten over te kopen, geef dan een seintje.

  grtjs

  • Hee Wina,

   Jammer dat je zo’n moeite had met het innemen. Hier had ik ook last van, maar toen ben ik de pillen gaan malen en dat werkte beter (kun je natuurlijk niet bij alles doen). Ik heb wel interesse in je vezeltabletten e.d. dus als je er nog vanaf moet.

   Groetjes Janneke

 28. Ik volg het programma nu ook een paar weken en het gaat heel goed. Alleen vind ik het eiwitpoeder en de andere supplementen heel duur. Heeft iemand ervaring met vervangende produkten van bijv. de Tuinen?

  • Je kunt van mij goedkoper dan van je consulent het één en ander overnemen. Ik stop om privé redenen.

 29. Hallo Kim

  Ik heb je berichtje goed ontvangen kan je mij uw e mailadres laten geworden dan kan ik je helpen met het dieet dat je me vraagt

 30. Hallo

  Indien je wenst kan je mij uw leeftijd lengte,als je werkt of studeert en je huidige gewicht e mailen.

  Het dieet dat ik toepas is uitgebalanceerd dwz speciaal voor jou opgesteld.Je mag eten uit de schijf van 5.

  Belangrijk is dat je 2,5 l water ,soep, light drank,thee of koffie drinkt per dag.

  Ik help je met het dieet tot je op je streef gewicht bent via e mail.Begeleiding is volledig gratis.

  Vermeld zeker en vast je email-adres om je te kunnen contacteren

  Gewichtsconsulente-Kruidentherapeute

  • Hallo Vitaya,,

   Zo ben ik via Weet wat je eet zomaar op jouw verhaal ingegaan….
   Mijn naam is dus Gea ben 46 jaar oud, momenteel werkloos, boerin, moeder van 3 puberzoons, mijn gewicht is momenteel 78 kg. bij een lengte van 1.68m, probleemzone is mijn buik en borsten verder
   valt het wel wat mee!!!
   Ik heb een te hoge bloeddruk en wil daarom graag afvallen!!!
   Hartelijk dank alvast…

  • Hallo ik kan iedereen helpen met het dieet maar dan heb ik wel je e mailadres nodig die staat nooit vermeld bij het ingeven van een bericht op dit forum
   GR Vitaya gediplomeerd gewichtslconsulente-kruidentherapeute

 31. WHJE werkt voor mij perfect(in 4mnd – 23 kg)En het principe werkt ook zonder voedingssupplementen,en als je etiketten leest zijn er voldoende andere repen en eiwitpoeders die volstaan en goedkoper zijn

 32. Hoi G,
  Op de site van het WHJE kun je inl;oggen en daar staan heel veel heerlijk recepten van soep tot maaltijden, toetjes en snacks. Heel veel succes

 33. Hallo allemaal,

  Ik ben sinds een week bezig met WHJE voel me erg goed en ben ook al 4,5 kg kwijt. Nu eet ik elke dag vrijwel hetzelfde wie kan mij helpen aan wat variatie door wat recepten te mailen?

  Alvast bedankt

 34. Het zoveelste dieet, dat WHJE dieet. Nu heb je Dr Frank. Veel eiwitten en weinig koolhydraten is niks nieuws. Alle dieet goeroes worden er alleen maar rijk van. Zoals Martijn Katan zegt, hoogleraar voedingsleer aan de Vu in Amsterdam: “Elk wonderdieet komt neer op 1 regel, niet alles vrijuit eten. Het dondert niet hoe, áls je je maar beperkt “.
  Je kan ook op de fiets naar je werk gaan, van elk dieet val je af, omdat je MINDER EET!

 35. Ik ben ook 4 weken geleden gestart,
  moest teruggaan naar de consulente,
  wat ze niet verteld had de eerste keer was dat je alle
  supplementen moet blijven gebruiken,
  moest opnieuw een voorraad inslaan, zogezegd nu met
  grote korting, maar amaai, ik durf aan niemand de prijs te vertellen
  Het is ook de bedoeling dat ik bij de bank een domiliciering aanvraag
  zodat ze alles rechtreeks van de rekening kunnen nemen,
  maar na alle reacties hier gelezen te hebben, heb ik me bedacht,
  ik heb al spijt van alle supplementen die ik opnieuw gekocht heb,
  maar blijkbaar heb je die nodig of ja valt niet af.
  Dus wat doe je, ze kopen en enorme bedragen hiervoor ophoesten.

  • Je kunt van mij nog het één en ander overnemen als je zou willen. Ik ben ABO – lid geworden en heb ook nog gekocht met pakketkorting. Dus je krijgt het veel goedkoper dan van een consulent. Ben gestopt om privé redenen.

 36. Ik wil toch wel graag even reageren, want er wordt door sommigen wel erg negatief gedaan over het Weet hoe je eet programma. I

  k weet wel iets van de werking van het lichaam en dat je bloedsuiker naar beneden tuimelt ‘doordat’ je gestopt bent met het WHJE lijkt niet waarschijnlijk. Wel heel naar wat jou is overkomen anoniem, maar waarschijnlijk ben je te snel weer sneller suikers gaan gebruiken. Door snelle suikers krijg je een piek in je bloedsuiker, waardoor je lichaam insuline aanmaakt en DAARDOOR tuimelt je bloedsuiker omlaag. Het WHJE programma heeft juist ten doel dat je bloedsuiker stabiek blijft. En fase 2 die je na fase 1 doet is HEEL belangrijk. Daardoor ga je heeeeel langzaam weer andere zaken toevoegen.

  Tegen Ann zou ik willen zeggen: Kijk naar de informatie, die is geheel vrijblijvend en daar staan ook alle prijzen in vermeld. Ik heb al eerder een reactie gegeven op deze site. (ruim 53 kg kwijt) Daarin gaf ik aan welk deel ik niet goed vond. MAAR ik heb er tot op heden geen spijt van dat ik ben begonnen EN ik heb er ook geen spijt van dat ik Amway heb leren kennen. De manier waarop is niet oke, maar ze hebben prima producten die allen biologisch zijn EN geen schadelijke stoffen voor het milieu. Ik koop er mijn schoonmaakproducten, deo en wasmiddelen. Ik verkoop NIET!!!
  Het programma is inderdaad prijzig, maar bij mij is mijn huid bijvoorbeeld heel goed meegekrompen. Mensen die 15 kg minder afvielen zag ik soms op TV met enorme huidflappen en die moesten een buikwandcorrectie ondergaan. Dit was bij mij niet het geval. Tevens is het programma inmiddels al een tijdje zo dat je alle producten van de schijf van 5 ook daadwerkelijk binnenkrijgt. Het heet mij ook geholpen een andere voedingspatroon aan te leren met 2 x fruit, 1 x rauwkost en 1 x groenten. Het is makkelijk, je hent geen honger en je blijft steeds afvallen. Wel is beweging een essentieel onderdeel. Maar ik vond het heerlijk niet naar de sportschool te hoeven. Ik begon met 10 minuten lopen, maar dat werd steeds meer omdat ik merkte dat het hielp. Nu, 4 jaar later, loop ik nog steeds dagelijks een uur en vind dit heerlijk. Ik weeg 67 kg ipv 120 en ben nog altijd blij met de ontdekking van het WHJE.
  MAAR stel je niet teveel voor van de begeleiding. De goeden daargelaten natuurlijk. En wat betreft de prijs: Het is maar net wat je het waard vind. Er zijn ook allerlei poeders en pillen om af te vallen, maar hierdoor ontwikkel je geen gezond levenspatroon en deze zijn ook duur. Ik persoonlijk vind het ook heerlijk dat ik een manier heb om bij te sturen indien ik weer wat zwaarder ben geworden.
  Wel is het belangrijk altijd te luisten naar je eigen lichaam en de signalen die het afgeeft.

 37. Oeps…
  Ik had me net aangemeld om informatie te ontvangen over het ‘weet hoe je eet’ dieet. Maar na het lezen van deze reacties zal ik me maar vlug bedenken en een andere ‘verantwoorde’ manier zoeken om wat te vermageren.
  PS. Op de site van ‘WHJE’ stond ook nergens een kostprijs vermeld… hier lees ik dat je voor het programma én de supplementaire voedingsmiddelen moet betalen en dat de prijs nogal hoog is. Waarom staan de prijzen niet onmiddellijk op de originele site?

 38. beste,

  Even mijn ervaring delen. neem er het jouwe van.
  vandaag net ontslagen uit het ziekenhuis. in de auto, tijdens het rijden, bewusteloos gevallen en wakker geworden op mijn stuur met mijn gezicht en handen. doorgereden terug duizelig geworden, pechstrook opgereden en in paniek 100 gebeld. Reden: gestopt met WHJE en terug op gewone voeding overgegaan,hierdoor is mijn suikerspiegel drastisch naar beneden getuimeld en ben ik flauwgevallen. Gedaan met dieeten voor mij. ik ga naar een gebreveteerde diëtiste met een medische achtergrond en regelmatige bloedafnames bij de huisarts. Deze WHJE grap heeft me 2 x 250euro gekost en 6 maanden rijverbod! Door het flauwvallen tijdens het rijden krijg je automatisch 6 maanden rijverbod. hoe ga ik op mijn werk geraken (zeer slechte verbindingen met openbaar vervoer)? Moet ik gedurende 6 m van iedereen afhangen? mensen, bezint eer ge begint.

  voor diegene waar het wel voor werkt : je mag altijd mijn voorraad overkopen maar ik sta niet in voor jullie gezondheid.

 39. Hallo allemaal,

  Ik heb voor een paar jaar terug het dieet gevolgt. Het werkte perfect.
  Ik ben inmiddels bevallen van een zoon en ja ja de zwangerschapskilo’s moeten er weer af. Als het goed is heb je van je consulent een adres van een website gehad waar je je voedingssuplement kunt kopen.
  Kan iemand mij daarbij helpen.Ik ben het kaartje na een verhuising kwijt geraakt.
  alvast bedankt.
  groetjes

  • Hoi Tiemke,

   Wat leuk dat je weer gaat beginnen! Ik ben Janneke en heb het programma ook gevolgd. Ben nu inmiddels zelf coach. Gelukkig zijn er nog meer mensen die wel enthousiast zijn :-) Om de producten te bestellen moet je lid zijn…ik denk dat je dat de vorige keer ook was? Hier kan ik je wel bij helpen. Als je interesse hebt dan laat je het maar weten.

   Groetjes Janneke

 40. Ik heb ook WHJE gevolgd. Ben wel afgevallen maar de begeleiding was super slecht. Ik ben diabeet insuline afhankelijk en moet dus oppasen voor een hypo. Volgens mijn consulente was ze bekend met diabetes. Mooi niet dus. De tweede dag had ik ’s avonds bloedsuiker van 2.0. Dat was het eerste wat mis ging. Ik mocht niet zoveel fruit tegelijk eten volgens haar en moest dan bv.een halve kiwi ’s ochtends en ’s avonds eten, dus maar 1 stuk fruit op een dag. Na 70 dagen kreeg ik een mailtje dat ik te weinig fruit at, terwijl ik al die dagen mijn lijsten nog opstuurde naar mijn coach. Ze heeft mijn lijsten dus nooit goed nagekeken. Regelmatig kreeg ik een mail van de coach: je doet het erg goed. je vult de lijsten goed in of je kunt ook wel coach worden.ik kon ook steeds moeilijker naar het toilet terwijl ze wist dat ik een darm probleem heb. Er was weer een voorval en toen heb ik tegen haar gezegd dat ze een coach van niks was en ben weggegaan. Heb gelukkig nooit meer iets van haar gehoord.

 41. Hallo,
  Ik wil hier graag op reageren. Ik ben derdejaars studente Voeding&Diëtetiek en benaderd om het WHJE programma te begeleiden. Dit heb ik afgewezen om een aantal redenen. Ten eerste ben ik over 1 jaar afgestudeerd paramedicus en is dit dieet niet aan een erkende organisatie of vereniging gebonden. Dit kan dus ten koste gaan van mijn toekomstige reputatie en betrouwbaarheid als diëtiste. Ten tweede sta ik achter het concept van gezonde voeding maar wel volgens de schijf van vijf en individueel, dus advies op maat. Ieder mens is anders en dit programma is bedoeld voor alle mensen tegelijk. Adviezen uit boekjes kan mijn oma ook nog wel geven, daarvoor hoef je niet geleerd te hebben. Als laatste wil ik benadrukken dat (net als wat vd Meer al zei) het hier gaat om een eiwitdieet. Normaal gesproken haalt men energie uit koolhydraten. In dit dieet worden deze zoveel mogelijk weggelaten en vervangen door eiwitten. Nu wil ik een voorbeeld geven om aan te geven hoe slecht dit is: wanneer je lange tijd hongert (bijv anorexia of kinderen uit arme landen met dikke buikjes) dan gaat je lichaam haar eigen eiwit n vetreserve verbranden. lichaamscellen zijn voornamelijk uit eiwit opgebouwd en aangezien er geen koolhydraten meer geleverd worden heeft het lichaam geen andere oplossing. Dus vet en eiwit worden verbrand, en met dit dieet worden voornamelijk eiwitten aangeleverd. Het komt er op neer dat je je lichaam dus zelf en BEWUST in hongertoestand laat komen. Gevolgen hiervan zijn onder andere verlies van spiermassa, botontkalking (te zien aan brosse nagels), ophoping van afvalstoffen in nieren en lever en verzuring. Deze verzuring kan uiteindelijk levensgevaarlijk worden. Dan te herkennen aan een soort hyperventilatie. Het lichaam (bloed) bevat dan zoveel zuur (keto-acidose) dat het zichzelf vergiftigd en alleen nog tracht door ademhaling deze zuren kwijt te raken.

  Met andere woorden: pas goed op. Veel gewicht kwijtraken in korte tijd dat lijkt helemaal super. Maar over de gevolgen op lange termijn is nog met geen woord gerept door de begeleiding van WHJE.
  Met een bezoek aan de diëtiste (DIT WORD VERGOED UIT DE BASISVERZEKERING) kun je je voeding kritisch aanpakken en krijg je een advies op maat. je veranderd dan pas echt je leefstijl in plaats van je lichaam in gevaar te brengen. Overigens nog een kanttekening: wanneer men gezond eet zijn voedingssupplementen voor fysiek gezonde mensen helemaal niet nodig. Het kan juist een te grote belasting voor de nieren zijn!

 42. hallo Gewichtsconsulente,

  Graag had ik je dieet 1200cal uitgeprobeert.
  Dank bij voorbaat.
  Ben momenteel met WHJE bezig maar in het weekend herval ik telkens :(
  de drang naar alles wat niet mag is te groot. In de week lukt het zeer goed. Ik ben reeds 3kg kwijt op 2 weken.

 43. Hallo,

  Kan je mij het dieet toesturen, ik ben namelijk erg benieuwd hoe het er uitziet en of het voor wat mij zou zijn.

  Daphne

 44. Mijn man ik ik hebben een jaar geleden het Weet Hoe Je Eet Dieet gevolgd en hebben ons streefgewicht behaald. We zijn nu, een jaar later, nog steeds netjes op gewicht. Een aardader dus.

  Anke

 45. Het WHJE is zeker een goed dieet
  De producten van Amway met name Nutrilite zijn van hele goede kwaliteit
  Ik gebruik deze ook bij mijn dieet
  Alleen is het 1200 cal dieet die ik gebruik van de kliniek afkomstig en geef ik dit dieet gratis weg…Voor wie interesse heeft geef een seintje ik stuur het toe gratis
  Afvallen doe je zeker en vast en je mag van alles een beetje eten zoals,bruin brood,groenten en fruit,melkprod,vlees,vis enz

 46. hoi zijn er mensen die recepten hebben
  ik doe het op mijn eigen manier met
  suplementen van de tuinen, maar heb
  dus maar een paar voorbeelden en recepten
  en dat mis ik wel.
  wil er wel voor betalen.
  o ja heb in 2006 het ook zo gedaan en was toen
  15 kg kwijt maar ben nu gestopt met roken en weer alles aangekomen.

  groetjes Bianca

 47. Beste mensen,

  ik heb eens alle reacties gelezen, en wil de mijne ook graag geven. Drie jaar geleden heb ik het programma gevolgd, en flink afgevallen en voornamelijk veel centimeters verloren. Vandaag de dag kan ik eten wat ik wil, maar heb destijds geleerd bewust met mijn voeding, en dus met mijn lichaam om te gaan, met als resultaat een stabiel gewicht. Inderdaad, WHJE is onderdeel van Amway, d.w.z. dat men de producten van Amway gebruikt. Nu heeft het woord Amway al snel een negatieve bijklank als het gaat om multi-level-marketing en pyramide-spellen en zo.
  Ik ben zelf wel ABO geworden, waardoor ik met 30% korting kan kopen, daarnaast is er een 100% tevredenheidsgarantie. Bevalt het niet, dan stuur je het terug, en je geld wordt weer op je rekening gestort. Ik spreek uit ervaring, al kan ik zeggen dat ik over het algemeen tevreden ben over de producten, waaronder ook de schoonmaakmiddelen.

  Terugkomens op WHJE: als ik zo de reacties lees, zijn er veel mensen bij gebaat, ik evenzo. Dat is toch ook wat geld waard? Laat je niet verplichten tot het kopen van Amway-producten als je dat niet wil, of lid worden. Wees mondig, stel je grenzen, en dan is er niks aan de hand. Wil jij je producten bij Kruidvat kopen of de Hema, weet ik veel waar: doen, als jij denkt daar baat bij te hebben. Ik laat het thuis bezorgen, en of nu iemand van de upline of iemand bij Kruidvat er rijk van wordt, dat kan me niet schelen, het geld ben ik toch kwijt.
  Kortom, probeer het WHJE-programma eens even te scheiden van Amway.

 48. Hallo
  ik heb een paar jaar geleden ook dit dieet gevolgd
  ook goed afgevallen ben intussen weer 7 kg aangekomen
  jullie hebben het over goedkope supplement welke zijn dat en waar kan
  het kopen

  alvast bedankt
  lelita

 49. Ik ben het helemaal met van der Meer eens! Ik heb ook het WHJE programma gevolgd en kreeg pas op het laatst te horen dat het om Amway ging. Dat stoorde mij enorm. Ook ik werd al snel gevraagd om begeleider te worden. Dat was niet mijn doel. Afvallen was mijn doel en niet de business. Ik ben destijds wel 10 kg afgevallen maar het heeft een nare bijsmaak achter gelaten. Inderdaad werden er allen positieve reacties op de site geplaatst. Ik had ook een kritische reactie gegeven maar deze is nooit geplaatst. Al met al was het voor mij reden genoeg om er weer mee te stoppen. Ik ben nl absoluut geen Amway-fan!

 50. Hallo,

  Over 3 weken heb ik een afspraak met een begeleider om aan het dieet te beginnen, maar heeft iemand voor mij alvast een lijst met voedingsmiddelen die je wel en niet mag eten, want dan kan ik er alvast de komende weken op vakantie rekening mee houden.

  Alvast bedankt

 51. ik heb 3 jaar geleden. het whje dieet gevolgt. ben er bijna 20 kg mee afgevallen. \in het begin voelde dit heel goed, meer energie ed. maar op een gegeven moment begon mijn lichaam te verzuren. kreeg last van mijn spieren, en gewrichten. moest toen maar minder vlees eten en veel meer groente /fruit. Het lukte me echter niet meer om de draad op te pakken. vorige zomer is ontdekt dat ik een te trage schildklierwerking heb. Heb me eigenlijk zelf ook al afgevraagd of ik dit ook te danken heb aan dit dieet. en zie dit dus bevestigt door “van der Meer”hierboven. welke ook mijn begeleidster is geweest.
  Zelf had ik al bedacht dat ik nooit en te nimmer meer een “dieet “ga volgen. van al die dieten ga je jojoén, en dat is zeker slecht.
  Vodoende beweging, goede voeding en geduld werkt bij mij beter…

 52. Ik wil heel graag even reageren op de geplaatste berichten. Ten eerste ben ik ook een kenner van het WHJE programma. Ik ben in circa 9 maanden 53 kg afgevallen, Nu 1,5 jaar later ben ik weer opnieuw begonnen omdat er weer zo’n 10 kilo is bijgekomen. Maar wel omdat ik weer te veel ongezonde dingen heb gegeten en gedronken. Ik vind het een ideale manier om af te vallen en heb zelf geen gezondheidsklachten ondervonden. Ik kon na het programma veel meer eten dan ervoor zonder aan te komen.
  Wel wil ik ook een aantal zaken bevestigen van Van der Meer. Want ik heb ooit een kritische reactie gegeven (kritiek op de zeer slechte begeleider die ik had) en alleen de postieve zaken werden op de site vermeld. Ook werd er heel geheimzinning gedaan over Amway. Toen ik het had over een piramideformule werd dit ten stelligste ontkent, terwijl dit zeker het geval is. Ik had het geld er best voor over maar wees wel eerlijk.
  Ik wilde ook begeleider worden, maar was verplicht een minimaal aantal mensen in een bepaalde periode te begeleiden. Ik had juist veel kritiek omdat mijn vragen niet werden beantwoord, ik lang moest wachten op een reactie en vaak standaard antwoorden kreeg die ook al in het boekje stonden. Ik wilde dit beter doen en meer aandacht geven aan de mensen, maar je moet minimaal 10 mensen tegelijk begeleiden. Toen werd ik wel wantrouwig. Het gaat ze dus wel degelijk om het geld. Dit is niet erg, maar het moet niet gaan ten koste van de kwaliteit en dat is wel het geval. Nu is het ook alleen te doen en ik heb er wel veel baat bij gehad. Inmiddels is het programma aangepast en is er een extreem duur suplement wat wordt gebruikt. Ik heb de ingredienten vergleken met goedkopere alternatieven en die zijn vrijwel gelijk. Terwijl zij zeggen dit dure supplement absoluut nodig te hebben voor een goed resultaat. (Dit terwijl ik het nog heb gevold met een minder dure versie)

 53. Ook wij zijn een paar jaar geleden enthousiast begonnen aan dit dieet, we zijn zelfs bij Coby thuis geweest, nou neem 1 ding van ons aan, je valt inderdaad af, maar Lies had de nieren en de lever vol afvalstoffen en kreeg hierdoor grote gezoncheidsproblemen! Naar het toilet gaan ging overigens (bij Barbara) helemaal niet meer. Lees heel zorgvuldig de tekst van van der Meer, ze weet absoluut waar ze het over heeft, wees niet zo kortzichtig door zonder meer aan te nemen dat dit een wonderdieet zou zijn. Altijd moeilijk om te lezen wat je niet wilt horen en weten, maar wel zo verstandig! De supplementen zijn overigens zo duur dat je gezonde verstand al hoort aan te geven dat er mensen zijn die hier erg veel geld aan verdienen. (Coby?). Bottomline: afvallen valt voor niemand mee, maar je gezonde verstand gebruiken lijkt ons een goede basis om mee te beginnen. Van der Meer: chapeau voor de moedige en duidelijke kritiek!

 54. hallo,

  is er iemand die mij die lijst kan sturen waarop staat wat je wanneer mag eten..
  ik zou graag aan dit dieet beginnen maar kan nergens het dieet zelf vinden…
  alvast bedankt!!

 55. Als reactie zou ik willen zeggen: oordeel pas als je weet hoe de vork in de steel zit. Ik weet heel goed waar ik het over heb. Ik ben in het verleden zelf begeleider WHJE geweest. Een kritische begeleider.Maar kritiek wordt niet gewaardeerd binnen WHJE. iemand die kritiek heeft op WHJe wordt naar de zijlijn gedirigeerd. Negatieve reacties op de website van WHJE worden niet geplaatst.. Eerlijkheid…?? Wegens mijn kritische houding ben ik afgehaakt. jaloers? Nee hoor, maar wel kritisch en recht door zee. Mijn intentie is de mensheid te waarschuwen. Er wordt u verteld dat WHJE een lifestylprogrammma is, maar er wordt u niet verteld dat WHJE een onderdeel is van Amway. Bovendien kan het zeker negatieve gevolgen voor de gezondheid hebben als men te vaak dit programma achter elkaar volgt. De begeleiders hebben geen (para) medische kennis ( wel kennis hoe een netwerkmarketingsysteem op te bouwen onder het mom van WHJE); de begeleiders hebben geen beroepsaansprakelijkheidsverzekering en voor de klant is er geen mogelijkheid klachten te deponeren want de meeste begeleiders zijn niet aangesloten bij een klachtenconmmissie. En dan toch met gezondheid van anderen bezig zijn. Onbegrijpelijk! Over 10 jaar praten we wel weer eens een keer. Welke klachten zou u dan overgehouden kunnen hebben van WHJE? Botonkalking? Verzuring? schildklierproblemen? Een dergelijk programma zou wetenschappelijk bewezen moeten worden voor het op de markt komt. U heeft het alleen over positieve berichten op dit moment. Bent u niet wat kortzichtig om de negatieve geluiden niet te (willen) horen?

 56. Als er mensen zijn zoals bv Van Der Meer die eerder reageerden ivm met het WHJE-programma, ;Als ge nie weet waarover ge praat , zwijgt dan!! da soort mensen als uzelf zijn de typische mensen die gewoon nie anders weten dan kritiek geven op al wat goed is!!!
  En dat is enkel en alleen maar te wijten aan het feit dat gijzelf dat niet onder controle hebt! Ikzelf ben gestart en ben nog bezig met het programma en ik voel mioj kiplekker.
  Mijn moeder is gestart met het programma en zij heeft suikerziekte. Na 1 week moest ze al haar insuline aanpassen omdat de hoeveelheid wat ze eerder innam teveel was geworden!
  De schoonvader van mijn broer is ook begonnen met het programma en hij had ook problemen met andere dingen behalve dan met zijn gewicht en toen hij na nog geen 3 weken naar de dokter ging om zich te laten onderzoeken, wist die dokter nog nie meer waar die het had!!!
  Wilt ge nog een voorbeeld? Mijn schoonzus had eeb groot probleem met haar ijzergehalte. De dokter keek ervan op toen die haar resultaten zag!!!
  Moet ge nog een voorbeeld???
  Iemand anders die met het programma starte had slaapbroblemen omwille van overgewicht. Toen die zich liet onderzoeken na 3 maanden, zei de dokter dat zijn levensverwachting was omhoog gegaan met minstens 70%!!

  Van de 10 dokters die het whje-programma is voorgesteld (van mensen die ik ken die eerst hun dokter hebben geadviseerd) was er maar ene die ertegen was. en weet ge waarom? Omdat hij het zelf niet in de hand had! Omdat hij er zelf niet aan kon verdienen. Da was zo iemand met comentaar als U Meneer of Mevrouw Van Der Meer. De typische stikjaloerse mensen die in plaats van blij te zijn dat er een remedie is om vele gezondheidsproblemen op te lossen, alleen maar kritiek kunnen geven!!
  Lees maar eens de reacties van de mensen op de site en voor de rest moet gij gewoon uw mond houden en praten waar gij zelf goed in bent en aan uw comentaar te horen zal het gene vette zijn! Want de meeste mensen die alleen maar kritiek kunnen geven kunnen alleen maar dat; kritiek geven!!
  Ze zouden nog een ander programma moeten schrijven, speciaal voor zulk volk; “weet waarover je praat” en gij moogt GRATIS meedoen, is da niks?

  met vriendelijke groeten

 57. bestaat er een boek waarin staat vermeld wat je op dag 1 tm 42 enz. eten moet. Bezig met prodimed. werkt goed. maar op de lange duur….

 58. hallo dames ,

  wat mooie berichtjes allemaal ..heb 1 vraagje wat kun je in de totaale dagen eten heeft er iemand zo’n voeding lijst waarop het allemaal staat ..kun je dan even mailen aub..ik zit nu in de vierde dag en weet niet wat ik te eten moet..
  ik heb namelijk ooit ergens gelezen vandaar dat ik geen verdere informatie heb..

  help me aub dan kan ik ook afvallen

 59. Het weet hoe je eet programma heb ik een tijd lang gevolgt en het werkt perfect!! Ben in totaal 23 kilo kwijt en van maat 50 naar 44 gegaan.
  Het teveel wat je hebt gaat er op de juiste plekken af.
  Je lichaam komt helemaal in balans waardoor je je stukken fitter voelt.
  Op deze manier kun je afvallen zonder honger gevoel.
  Ik heb ECHT NIET het gevoel dat kwantiteit boven kwaliteit gaat.
  Je krijgt zoveel begeleiding als je zelf wenst.

 60. “Weet hoe je eet ‘, consumentenmisleiding van de bovenste plank.

  Afgelopen week stond, voor de zoveelste keer, in verscheidene huis-aan-huis bladen een paginagrote advertentie van het Lifestyle-programma “Weet hoe je eet” (verder in dit stuk WHJE genoemd).
  In deze advertenties wordt geïnsinueerd dat het WHJE programma, uitgedragen door Coby Bouwkamp, hét ultieme antwoord is op gezond afvallen zonder jo-jo effect. Het zou geen dieet zijn, maar een lifestyle-programma. Een programma dat men gerust kan volgen en waarbij succes is verzekerd. Een programma voor iedereen. Een “Superprogramma”.

  Niets is minder waar.

  Zeker, het programma kan mensen stimuleren hun eet- en leefpatroon te verbeteren. Het kan inzicht geven in de eigen stofwisseling, voeding en beweging, mits men goed begeleid wordt. Ervaring heeft echter geleerd dat een dergelijk programma niet voor iedereen geschikt is, maar op de persoon toegesneden behoord te zijn.

  Want, net zoals alles in dit leven, heeft ook dit lifestyle-programma zijn keerzijde.
  WHJE is een eiwitrijk dieet, hoewel Coby Bouwkamp dit altijd, tegen beter weten in, ontkent.

  De laatste jaren is er veel gepubliceerd over eiwitrijke diëten voor gewichtsverlies, ziektepreventie, verbetering van prestaties en vitaliteit.
  Deze diëten worden echter tot nu toe door weinig wetenschappelijk onderzoek gesteund.
  Een dieet dat rijk is aan eiwitten (vooral dierlijk maar ook plantaardig eiwit zoals de soja) zou kunnen bijdragen aan o.a.: botontkalking, kanker en verzuring.
  Het kan voor een zekere groep mensen absoluut geen kwaad het WHJE programma éénmalig 6 weken te volgen. Maar een jaar lang het programma volgen en bijvoorbeeld 40 kilo afvallen, geeft absoluut op den duur gezondheidsklachten. Een slank lichaam is nog geen garantie voor een gezond lichaam.
  Start iemand het programma al met een hoge graad van verzuring, wat meestal het geval is bij de iets dikkere mensen, dan zal dit programma de verzuring alleen maar doen toenemen. Dit zal ongetwijfeld ongemakken geven als spierpijn, gewrichtsklachten, gevoeligheid voor infecties, het vasthouden van vocht, minder actief wordende stofwisseling en op den duur een grotere gevoeligheid ( wederom) voor botontkalking.
  Bovendien is het voor de hand liggend dat juist deze iets dikkere mensen het programma meerdere keren achter elkaar zullen willen volgen.

  Een dergelijk programma vraagt dus om begeleiders die de nodige kennis en ervaring hebben en objectief kunnen beoordelen of het programma bij iemand past of niet. Begeleiders met een gedegen (para)medische kennis; zorgverleners waar ZORG boven GELD staat.
  De begeleiders van “WHJE” zijn veelal niet geschoold met een door de overheid erkende opleiding, maar zijn IBO (zelfstandig ondernemer) bij AMWAY. Dat betekent dat men betaalt krijgt naar omzet en hoe groter de omzet, hoe groter de maandbonus. “Hoe meer pakketjes WHJE er verkocht worden, hoe groter de verdienste bij Amway. Hoe meer begeleiders in je netwerk, hoe groter je omzet. Kwantiteit gaat bij deze methode veelal boven kwaliteit. Nietsvermoedende consumenten die alleen willen afvallen, worden vaak zonder dat ze het beseffen ook nog eens het netwerk ingetrokken. De noodzakelijke voedingssupplementen worden dan via AMWAY bij de klant tegen inkoopprijs thuis bezorgd. Dit bespaart de begeleiders veel werk, terwijl het voor de IBO veel geld oplevert in de vorm van een bonus.

  Nog een keer over consumentenmisleiding gesproken:
  Voedingsdeskundige Coby Bouwkamp zou dit revolutionaire lifestyle-programma ontwikkeld en geschreven hebben. In werkelijkheid heeft ze het uit Amerika overgewaaide “Een leven lang slank” (ELLS) eerst gebruikt, later gekocht. Vervolgens heeft ze er haar eigen draai aan gegeven zonder te beschikken over de benodigde kennis over voeding en gezondheid. In 2006 heeft ze een eenjarige orthomoleculaire opleiding gevolgd omdat het haar hoogstwaarschijnlijk wat heet onder de voeten werd. Ze is echter niet aangesloten bij een beroepsorganisatie. Dat betekent dat je dan geen bij- en nascholingen hoeft te volgen, waardoor de kennis van de opleiding snel zal vervagen. Ook is ze niet aangesloten bij een klachtencommissie. Als “WHJE” consument kunt u dus nergens terecht met uw eventuele klachten.

  • Mijn gewrichtsklachten en ontstekingen (hydradenitis supprativa zijn sterk verminderd, juist door dit dieet/eetpatroon. Waar u wetenschap op gebasseerd is weet ik niet, maar ik hoor alleen positieve reactie van mensen met klachten als allergie, last van gewrichtspijnen ed. Over het vasthouden van vocht is mij niéts bekend, ook niet in mijn omgeving. Ben nu 7 jaar op gewicht en doe eenmaal n de week een zgn. Opruimdag. Mijn bloeddruk is perfect, ontstekingswaarde prima en veel minder last van mijn botten ondanks de overgang. Dus voor voor mij prima programma om mee te leven.

 61. Weet hoe je eet is naar mijn mening een goed onderbouwde manier om gezonder te leven en lekkerder in je vel te komen. (niet perse om af te vallen, het principe werkt ook bij ondergewicht…) Het is goed vol te houden want je moet(!) 8 tot 12 keer per dag iets eten. Ook het idee dat je eerst je lichaam helemaal schoonmaakt vanbinnen spreekt mij erg aan. De supplementen die je gebruikt zijn vrij prijzig, maar wel erg geconcentreerd. Ik heb wel eens de visolie van de drogist bekeken, maar daar zou ik 2 tot 3x zoveel van in moeten nemen voor hetzelfde effect… De begeleiding die je krijgt is uitstekend. Zoveel of zo weinig je maar wil, persoonlijk, via mail of telefonisch. Ook in de afrondingsfase, als je geleidelijk meer gaat eten wordt je goed begeleid zodat je lichaam optimaal in balans kan blijven. Ik ben in 12 weken 12 kilo afgevallen, heb veel meer energie en een leuke bijkomstigheid van de visolie is dat ik minder chaos in mijn hoofd heb. Wel heb ik de afronding een beetje laten versloffen waardoor ik nu toch weer een aantal kilo’s ben aangekomen. Maar ik ga vol goede moed weer beginnen…

Klik hier voor meer ervaringen

Sanne
Mijn naam is Sanne Sanders en ik ben trendwatcher op het gebied van dieet, voeding, gezondheid en beauty. Regelmatig schrijf ik een artikel of review voor vetvrij.com Heb je een vraag of suggestie? Dan kun je me een berichtje sturen.