Weight Watchers Get Fit

In 2015 heeft Weight Watchers Get Fit gelanceerd! Ben je nog geen lid? van Weight Watchers? Meld je dan aan en krijg je toegang tot alle trainingsplannen, video’s en podcasts van Get fit.

Daarnaast krijg je ook onbeperkt toegang tot ons volledige voedingsplan met bijbehorende tools. Want succesvol afvallen is een combinatie van meer bewegen en gezonder eten.

Gratis fitbit

WeightWatchers heeft weer een goede consumenten actie lopen van, namelijk: bij een jaar-abonnement van WeightWatchers ontvang je nu de eerste maand gratis + een gratis fitbit cadeau!

Weight Watchers Wereldwijd

De Weight Watchers methode is door de Amerikaanse Jean Nidetch bedacht. Op een dag komt zij tot de conclusie dat afslanken veel meer is dan alleen maar minder eten. Na herhaalde, mislukte dieet-pogingen lukt het haar met de hulp van een diëtiste voor het eerst om een beduidend aantal kilo’s kwijt te raken. Zij voelt zich echter niet helemaal begrepen en heeft het gevoel dat er iets ontbreekt om in haar opzet te (blijven) slagen. Zo komt zij op het idee om samen met een paar vriendinnen iets aan hun lijn te gaan doen. Dit betekent de geboorte van het Weight Watchers concept! Het succes laat niet op zich wachten en er her en der worden groepjes opgericht in 1963 is Weight Watchers officieel een bedrijf.

Weight Watchers Nederland

In Nederland vindt de eerste cursus plaats in 1974. Momenteel worden er in Nederland elke week meer dan 400 cursussen gegeven, die door zo’n 17.000 mensen worden bijgewoond.

Weight Watchers op afstand

Later worden er door Weight Watchers extra formules uitgewerkt. In 1993 wordt de cursus per post gelanceerd, beter bekend onder de naam ‘Weight Watchers By Mail’, en sinds 2000 kan het afslankprogramma voor het eerst via een interactieve cd-rom en internet gevolgd worden.

Wat kost het?

Om de Weight Watchers methode te volgen moet je eenmalig inschrijfgeld betalen (15 euro) en wekelijks een vast bedrag (10 euro) betalen tijdens de weegsessies.

Weight Watchers getest door Vara Kassa

Weight Watchers ProPoints is januari 2010 tijdens de afslankspecial door een testpanel van Vara Kassa getest.  Drie testpersonen hebben gedurende 10 weken de WeightWatchers ProPoints™ methode geprobeerd. De deelnemers aan de WeightWatchers wogen samen 265 kilo. Ze zijn 16 kilo kwijt. Dat is 6 procent minder lichaamsgewicht.

Weight Watchers

Eind 2011 lanceert Weight Watchers het vernieuwde ProPoints Plan 2.0. Om de aandacht op ProPoints 2.0 te vestigen heeft Weight Watchers in 2012 samen met het Algemeen Dagblad het ‘Samen Gezond & Fit‘ programma opgestart. Daarnaast bezoekt niemand minder dan Angela Groothuizen mensen die via Social Media hun WeightWatchers succesverhaal hebben gedeeld.

In 2016 heeft Weight Watchers het Feel Good programma geïntroduceerd .

Jouw ervaring met Weight Watchers

Heb je ervaring met de Weight Watchers? Vragen of suggesties? Discussieer hier met ons mee of lees hier alle reacties. Reageren kan ook anoniem! Daarnaast kun je ook terecht op ons forum.

Hoe kan ik beginnen met Weight Watchers?

Er zijn meerdere mogelijkheden om het WeightWatchers programma te volgen. Zo kun je kiezen voor een wekelijkse cursus onder begeleiding van coaches die zelf ook succesvol afgevallen zijn met WeightWatchers. Je kunt ook online het WeightWatchers programma volgen. Bezoek de Weight Watchers website voor alle mogelijkheden en inschrijven.

Reageer op dit artikel

REAGEER ZONDER FACEBOOK

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

170 Reacties

 1. Ik vind het systeem van ww pure oplichting. Oké je sluit een abonnement af voor een jaar maar na enkele weken blijkt dat de app echt niet goed werkt en geen goed hulpmiddeltje is. Ik zou daarom graag mijn abonnement afsluiten en dit gaat op geen enkele manier want ik hang sowieso vast aan dat ene jaarabonnement. Alsof niemand zich ooit kan bedenken. Zo pakken ze geld van iemand af terwijl je van iets geen gebruik meer maakt! Als je dan nog het abonnement kan stopzetten mits betaling van een boete maar ook dat kan niet! Schandalige praktijken!!

 2. [email protected]@[email protected]

  Is er voor de Samsung mobiel inmiddels al een app zodat je de smartpoints kan berekenen, want een aantal jaren geleden was deze alleen voor de i-Phone. Zo ja, hoe heet deze app? Ik hoop dat iemand mij dit kan zeggen

 3. Ik lees overal dat het aantal pro points per portie wordt gerekend, maar war is een portie?
  liever zou ik zien dat er bij staan hoeveel gram iets mag zijn,

 4. omdat ik dikke benen billen en een dikke buik heb wilde ik W.W gaan doen.
  helaas mocht ik niet meedoen wan mijn bmi was goed .
  nu ben ik verplicht om naar herbalife te gaan .
  waarom mag ik niet zelf bepalen of ik mee doet?

  • Er zat een fout in het aanmeldsysteem. Wil je (met korting) starten met weightwatchers? Doe dan het volgende:

   1. Ga naar de actiepagina
   2. Vul je gegevens in
   3. Vul de onderstaande promotiecode in

   4-16-440-581284

   De korting wordt meteen verrekend

 5. Mijn eerste ervaring met WW was in 2000, een goed voornemen voor een nieuw tijdperk. Ik ben toen op 2,5 jaar toch 32 kg vermagerd met de fantastische begeleiding van Jenny De Coster. Ik heb mijn gewicht toch kunnen behouden tot 2010 en ben ik plots gestopt met roken en op een jaartje was er terug 15 kg bij. Ben dan toch terug gestart in september 2013 en ben tot nu toe toch weer terug 10 kg afgevallen. Ik ben een fervente WW’ster en geloof echt in het programma en geloof mij, dit is de enige en echt gezond manier om gewicht te verliezen. Hoop dat dit een ruggesteuntje kan zijn voor vele anderen.

 6. Geachte,
  Ik ben online lid en ben ongeveer 4 kg af op ongeveer 10 weken. Is het mogelijk met 26 punten en 49 weekreserves nog af te slanken ? Bedankt !
  Vriendelijke groeten en hoogachtend,
  Viviane

 7. hallo kan er iemand mij zeggen hoeveel ik mag hebben van propoints ik weeg 96,6 kg en men lengte is 1,54n en ik ben 26 jaar

  • Je kunt het aantal ProPoints dat je per dag mag gebruiken aanvragen via WeightWatchers Sandy. Als je gebruik maakt van deze aktie bespaar je 30 euro inschrijfgeld!

   Sanne

 8. In de pro points lijst staan bij sommige voedingsmiddelen de punten in een blokje/vierkant kadertje, en bij andere niet. Wat is het verschil hiertussen?

 9. Hoi ,

  die applicatie kan ik niet terugvinden in de Playstore hoe vind je deze ( wat is de naam )
  ik zou graag terug beginnen maar enkel als er een app is waar ik alles in kan zetten aangezien ik geen zin heb om constant met zon boekje rond te lopen

 10. Hoi mensen!

  Ik heb een vraag, ik wil graag weightwatchers gaan volgen maar ik kan er helaas niet heel veel centen aan uitgeven. Hierdoor wilde ik mij online aanmelden maar las dat dit 59.95 kost voor de eerste 3 maanden en daarna 14.95. Dit kost mij een beetje teveel. 14.95 voor alle maanden komt voor mij veel beter uit maar dit kan volgens mij niet. Nu vraag ik mij af of er mensen zijn die mij kunnen helpen met het zelf uitrekenen van mijn hoeveelheid punten per dag, mijn aantal extra punten per week en mij kunnen vertellen wanneer ik mijn punten opnieuw moet berekenen, hoeveel gewicht moet ik dan hebben verloren? Als ik antwoord kan krijgen op deze 3 vragen dan denk/HOOP ik dat ik de weightwatchers op mijn eigen houtje kan volgen.

  Wie o wie wilt mij hierbij helpen?

  Groetjes,

  Waheeda

  • het is ook heel duur,ik heb er nu ook veel moeite mee om het cursus geld op te brengen maar als je naar http://www.vetvrij.nl gaat en dan het weight watchers dieet opzoekt dan komt het goed je kunt het daar gratis volgen.groetjes lisa

 11. Tot 30 September kun je gratis een week kennismaken met WeightWatchers online. Aanvragen kan via de webshop

  Een jaar nadat Iris The Voice won is ze dankzij WeightWatchers behoorlijk afgevallen! Probeer WeightWatchers Online nu een week gratis uit.

  Iris Kroes afgevallen

 12. wat raden jullie mij aan de online cursus ,weightwatchers at home of de cursus?
  Heeft iemand ervaring met weightwatchers at home?

 13. Goedemiddag,

  ik heb even een vraag aan u. In 2008 is bij mij de auto-imuunziekte Neuro-Sarcoïdose ontdekt en dat is toen heel ingrijpend geweest voor ons leven. Ik kan niet sporten , slik veel medicijnen waaronder Prednison en Methotrexaat en ben daardoor flink aangekomen . Mijn vraag is of ik kan deelnemen aan uw programma. Ik word hier van kastje naar de muur gestuurd oftewel ik word hier niet geholpen omdat ze zeggen dat prednison en afvallen niet mogelijk is. Kunt u mij wel helpen?

  Groetjes Rina

 14. Hallo,

  Kan iemans me zeggen of het oude rekenmachien van de flexipoints nog kan gebruikt worden voor de propoints te berekenen?
  Is een beetje gek een nieuwe te komen als de oude nog kan dienen

 15. Hallo mensen
  wie kan mij helpen
  ik weeg 107 kilo kilo en ben 174 lang en ben 37 jaar oud
  heeft een boekje van weitwachers flexipoint comfort plus.
  hoe veel punten mag ik hebben.
  heel graag reactie terug
  gr angela ik dacht zelf 47 punten maar weet het niet zeker
  wie kan mij helpen.

  • Ik heb dat programma ook gevolgd.weet niet meer het aantal punten,maar het nieuwe programma. Propoints 2.0 werkt echt beter.
   Dus mijn aanrader is opnieuw aanmelden

 16. Oh! En natuuuurlijk staat er bij de verse groente en fruit, hier op de site ook met een * gekenmerkt als verzadigde levensmiddelen.

 17. Hoi Joel,

  * wil zeggen dat dat verzadigde producten zijn. Veelal producten die veel eiwit of goede koolhydraten bevatten.

  Ik noem 0% vet magere kwark, joghurt.

  Pasta’s, gekookte aardappelen, roggebrood.

  Magere vlees, kip en vissoorten.

  Je mag zoveel van die producten totdat je een verzadigd gevoel hebt. Voor de eiwitrijke producten reken je dan een standaardwaarde van 5 propoints en voor de koolhyrdraatrijke producten reken je 7 propoint! Let op! Het * (wat hier op de site staat bij de boodschappengidsof in de boodschappengids van de w.w. staan groene “bakjes”) moet er wél bij staan!

  Ik zal je even een paar voorbeeldjes noemen:

  Stel je gaat stamppot eten. Je kunt niet écht uitrekenen hoeveel aardappelen je eet, dus kun je je lekker verzadigd eten door 7 punten voor de aardappelen te rekenen.

  Zo gaat het ook met bijvoorbeeld hachee: met mager rundvlees. Dan kan je dus 5 punten rekenen.

  Maarrrrr… ik probeer altijd alles af te wegen want héél vaak kóm je niet aan je verzadigde porties. Dus… kies slim!!!

  Ik hoop je vraag hiermee voldoende te hebben beantwoord.

 18. Ohhh gezellig Agaafje: join the club zou ik zeggen:

  Ga hélemaal naar boven: daar zie je forum staan…
  Klik daarop en ga, voor de verandering: hélemaal naar beneden. Daar zie je Weight Watchers staan. Klik daar dan weer op. En dan zijn wij het topic (onderwerp) van de Flexipoints. Mijn naam staat er bij: ik heb die opgestart.
  Zou het héél leuk vinden je daar te begroeten. We zijn daar met 2 dames meer. 1 “Flexi” werker: zij doet dus nog steeds Flexipoints. En Eyoor en ik doen ProPoints 2.0.

  Ik ben 46, zit ook al in de overgang en heb fibromyalgie. Dus we hebben wat gelijkenissen. Zie je “aan de andere kant” en voor wie ook interesse heeft om mee te babbelen over Weight Watchers, sluit je gerust bij ons aan. We kunnen altijd nuttige tips gebruiken! En elkaar zodoende ook motiveren!

 19. Heey Agaafje

  Nee, sorry, je kan ze niet gratis gekomen. En 16 is écht té weinig!

  Hoe oud ben je?

  Het minimum aantal ProPoints is dus 26. En je hebt 49 vrije weekpunten. Nee de lijst is niet veranderd. Maar er zijn telvrije dagen bijgekomen. Het is té veel om dat hier uit te leggen.
  Je zult écht naar de cursus moeten om daar uitleg over te krijgen. Het oude ProPoints boekje kun je gewoon volgen. Ik zou, als ik jou was, gewoon het oude ProPointssysteem blijven doen. En je ouden pointsberekening aanhouden. Dat houdt dan in dat je nú nog 49 vrije weekpunten hebt maar als je onder de 80 komt dan mag je er 42.

  Succes.

  • Hoi Miepie!
   Ik ben 55! Stevig in de menopauze met oplviegers en gewrichtenpijn! Ik deed afgelopen week 25 points en tijdens het weekend at ik de extra 49 op. Op vrijdag was ik 1.5 kg kwijt, maar na het weekend bleek dat ik maar 400 g kwijt ben. Dus 1.1 kg aangkeomen door die 49 points extra. Dusss..;Ik doe verder met 25 points en die extr’s ga ik proberen niét te nemen. Bij mij moet het vooruit gaan of ik geef op. Intussen: heb ik gemerkt dat de pointslijst van de propoints van voordien inderdaad hier en daar flink is veranderd. Voor brood moet je weer minder aanrekenen, voor andere dingen meer. Ik heb de lijst die ik op mijn laptop heb staan mooi aangepast en dus kan ik het gewoon volgen. De cursus volgen is uitgesloten, ik werk als hij doorgaat. En online heb ik vorig jaar gedaan maar ik had niet voldoende tijd om ieder dag dat dagboekje in te vullen, en een coach vond ik al helemaal niet. Ik schrijf nu alles netjes op in een boekje , wat ik eet en zo tel ik de points. Ook zo gemakkelijk! Hey miepie, kan ik niet op het forum met je pratenipv hier zoveel ruimte te nemen? En waar, op welk forum zit je dan?? lieve groetjes,
   Agaafje

 20. hallo ,

  Ik ben hier nog maar net aangemeld maar ik weet hier niet hoe ik aan mijn gewenste info kan komen . Ik heb me aangemeld om te weten hoeveel propoints ik mag hebben want versta het niet al te goed . Kan jij me aub verder helpen

  groetjes jill

 21. Hoi Agaafje, zo noem ik je maar…

  Uh bij de 2.0 is het 26 propoints per dag. Dat zijn er 3 minder. Iedereen beschikt nu over 49 vrije weekpunten.

  Maar lieve Schat, 16 propoints per dag?! Dat is natuurlijk ook veel te weinig… Ze rekenen niet voor niets op basis van je geslacht, lengt, gewicht en afvallen, je points aantal uit… Dat ben JIJ nodig. Ik zit (schaam, schaam, op 40 per dag) en ben er blij mee. Morgen weer weegmoment. Hoop natuurlijk dat er wat af is…

  • Maar dus..gratis kan ik ze niet bekomen, die points aantallen. Gisteren 1e dag WW gedaan en gemerkt dat 16 points ècht niet vol te houden is. Ik nam er in totaal 25. En ik was 800 g af!! Dus als ik nu hoor: 26, zie ik het wel zitten. Bedankt voor het antwoord! Ik weeg 83 (nu 82.2) en meet 1,68 m. Vadaar zie je.. erg bedankt Miepie! Is de lijst met de voedsel points veranderd? Ik heb die nog van de de propoints, is die veranderd met 2.O?

   Agaafje

 22. Ik deed een tijd geleden het propoints systeem online en betaalde er dus voor, maar even, want het toen toegelaten dagtotaal voor me was 29 en ik kwam steeds meer bij. Ik viel maar af bij 16 points per dag. Nu wou ik weten of het nieuwe 2.0 programma mij ook 29 points geeft, want ja, als dat zo is, schrijf ik me niet in natuurlijk.. ben ik niks mee, behalve aankomen dan!!

 23. Hoi Fem,

  Het beste is dat je óf naar de cursus gaat van de Weight Watchers of je aanmeldt voor weight watchers on-line.

  Je kan het ook samen doen, dan kan je een combipas aanschaffen.
  Heb ik gister ook gedaan. Werkt érg handig.

  Kijk even op de site weightwatchers.nl voor meer informatie en ook waar de cursussen zijn. Mocht er geen cursus in de buurt zijn. Mail dan even naar de info van hun want dat is niet up to date. In héél Twente zou geen cursus zijn maar dat staat dus niet goed op hun site.

  Succes!

  Groetjes,

  Miepie

 24. Hallo allemaal,
  Ik wil graag beginnen met het propoints systeem maar weet niet hoe ik mijn dag en weektotaal moet berekenen. Ik zag dat het op de site niet meer wordt gedaan, kan iemand me vertellen hoe dit moet?
  Bedankt.

  Gr. Fem

 25. Hoi Henrieke!

  Je bent naar een cursus geweest begrijp ik? Anders krijg je geen boodschappengids toch?

  Bij een cursus of bij Weight Watchers [email protected] wordt je dagtotaal berekend. Dat doen we hier niet. Je vrije weektotaal voor het nieuwe ProPoints 2.0 programma is 49. Dat is standaard voor iedereen!

  Ik heb een combipas aangeschaft. Een prachtig systeen. Je gaat 1 x per week naar de cursus en je kan via de site van weight watchers o.a. het dagboek bijhouden voor wat je allemaal nuttigt. Echt een aanrader hoor!

 26. Goedemiddag,

  ik heb laatste een boekje gekregen van de boodschappen de punten zeg maar. nu wilde mijn man en ik wat afvallen, maar moet je perse aanmelde en lid worden om aan je punten te komen?

  wat dus t enige is wat we willen weten, onze punten.

  Ik vrouw, ben 24 jaar, weeg 76 kilo en ben 1,69.

  Mijn man:
  is 25 jaar, weegt 133 kilo en is rond de 1,90.

  ik hoor graag reactie.
  met vriendelijke groet

 27. Hoi Ageeth,

  Je moet je aan de punten houden die je zijn aangeboden.
  Je kunt gebruik maken van je vrije weektotaal.
  Die punten kun je over de 7 dagen van de week verdelen zodat je wat meer punten te besteden hebt.

 28. Hallo,
  Ik ben via het AD aangemeld, en daar heb ik uitgerekend wat ik aan punten mag hebben per dag.
  Dat zijn er meer dan 26.
  Waar kan ik advies vinden om de punten naar 32 op te hogen?
  Mvg
  Ageeth Langenberg

 29. Hoi Bianca, ligt er aan welke vorm van Weight Watchers je doet.
  Als je Flexipoints doet dan mag je punten meenemen naar een volgende dag. Dus punten sparen. Doe je ProPoints dan MOET je ze opmaken. Dit kun je bereiken door volle producten te nemen: volle joghurt/melk e.d.

 30. magere yoghurt o% 100 gr v.g. nu wou ik weten wat die v.g betekent,ik kan het nergens terug vinden.
  met vriendelijke groet ursula

 31. volgens internet zou er een cursus op do .zijn op deHamersveldseweg 30 ,maar daar aangekomen was het totaal onbekend in die zaal
  Kunrt u mij vertellen waar de cursus dan wel is in Leusden ,alvast bedankt
  met vr groet

  Bea

 32. Hallo allemaal,

  Ik heb in het verleden ook Weight Watchers gedaan. Met goede resultaten. 20 kg afgevallen.

  Ik zag net op dat je op dit moment een week gratis Weight Watchers online kunt doen. Je vindt er veel gratis tools en lekkere recepten.
  Ik heb net even gekeken en het is echt super.
  Hierbij de link.

  Groetjes,
  Marieke.

  • Beste Ingrid,

   Bij jou in de buurt zijn de volgende mogelijkheden om WeightWatchers te volgen:

   iedere donderdag van 17:30 tot 19:30
   Zaal Nieuwland, Nederij 100
   2200 Herentals

   Iedere maandag om 10:00
   Taverne De Wilde Vespers, Herenthoutseweg 249
   2200 Herentals

   iedere dinsdag om 19:30
   Fitness Heracles/Bowling, Boskant 14
   2260 Westerlo

   Je kunt hier zelf een WeightWatchers cursus in Belgie vinden.

   Succes!

   Sanne

 33. Ik heb het plan opgevat om na de feestdagen, nog eens terug aan de lijn te werken. Ik ken reeds vele diëten en tot hiertoe was Weight Watchers zo wat het beste. Ik heb ook al verschillende keren geprobeerd om met voedinggescheiden diëten aan de slag te gaan. Maar ik doe veel fitness en als ik een proteïne ontbijt heb gebruikt kan ik bijna niet trainen, dan word ik veel te vlug moe. Ik heb dat niet als ik b/v 30 gr havermout met 100 gr yoghurt gebruik. Mijn vraag is dus. Hoe zit dat met het Dr. Dukan dieet? Ik zou dit toch erg graag weten voor ik iets bestel.( Ik ben een man)
  Met de Beste groeten,
  F.

 34. ik ben Inge van Peer, België. Ik vraag mij af waar de dichtst bijzijnde ‘wait watcher unit’ is. Ik zou graag wat afvallen en het lukt me deze keer niet alleen.

  Inge

 35. Ik ben inmiddels via het eten volgens de richtlijnen van de WW 22 kg kwijt.

  Ik ben een wandelende reclame voor WeightWatchers. Ik weeg momenteel 63.5 kg en ben 1m 66 lang en 58 jaar oud. Ik wil nog graag ca 7 kg kwijt omdat ik wil stoppen met roken. Er gaat echter niets meer af………hoewel ik me strikt aan de richtlijnen houd.

  Wat kan ikhier aan doen ?

  Bianca

  • Je bent al heel wat kilo’s kwijt zoals ik/we hebben dezelfde leeftijd ,dezelfde lengte…en bijna gelijke kilo’s…
   drink je genoeg water?
   doe je ietsje sport(dat helpt ,echt waar)
   Zou je echt nog 7 kilo’s kwijt willen?
   Denk aan de rimpels!!!!!!!Een heel goeie zaak om te stoppen met roken,je hebt karakter,als je de w.w. aankan ,kan je het stoppen met roken aan hoor…kiwi’s doen het goed voor de transit…alleen je dagpunten eten en je weekpunten zijn niet noodzakelijk op te eten of op te drinken…misschien is dat de oplossing naar de 57 kilo succes

 36. Hallo,

  Sinds een week ben ik begonnen met de propoints-methode. Tot nog toe zonder resultaat, tegendeel, ben 5 ons aangekomen terwijl ik me toch echt aan punten en porties hou. Maar goed, ik hou nog wel even vol en hoop dat het later alsnog aanslaat.

  Hiervoor heb ik de flexipuntenmethode gedaan en daarvan wist ik van veel producten uit het hoofd hoeveel punten iets was en zo niet dan kon ik dat narekenen met zo’n draaischijf. Ideaal.

  Nu met proponts werkt die schijf dus niet meer omdat het puntenaantal anders getest wordt , maar toch kom ik nog producten tegen die niet in de voedingslijst of boodschappengids staan. Hoe reken ik de propointswaarde daarvan uit, iemand een idee?

  Alvast dank..

  Myrthe.

 37. Hallo,
  Ik ben vandaag voor het eerst met het thuispakket van de Weight Watchers begonnen, en mijn vraag is of iemand mijn dagtotaal weet omdat dit nergens in de boekjes vermeld staat.
  Er staat alleen dat je minimaal 29 punten mag.

  Ik ben 20 jaar, weeg 76 kg en ben ong 1.58.
  Bedankt!

  • Hai, als het goed is zit er bij je thuispakket een brief met daarop een telefoonnummer waar je heen kan bellen en een code. (Had ik tenminste wel) Als je de code vermeldt dan rekenen zij je puntenaantal voor je uit..

 38. Heeft iemand ervaring met de late levering van 365 propoints kookboek.Iik wacht inmiddels 5 weken op mijn boek. via email kriig ik geen antwoord.

 39. Hi,
  Als er geen gewicht bij wordt vermeld hoeveel is dan één zo’n portie?
  Bijvoorbeeld macaronie bolognese 1 portie 19 propoint.
  Ik hoop niet dat dit over 100 gram gaat dan :)

 40. @Myrthe, Ik heb veel verhalen gelezen van trouwe weightwatchers aanhangers die het nieuwe propoints systeem hebben geprobeerd maar toch weer terug zijn gegaan naar felxipoints. Volgens mij ondersteund ww het oude systeem niet meer (tijdens meetings) maar je kunt het nartuurlijk altijd zonder begeleiding volgen.

  Het FP systeem is de afgelopen jaren bij veel mensen een automatisme geworden, het PP systeem lijkt dan heel onlogisch. ww zelf geeft aan dat ze met meer zaken rekening houden zoals de verzadiging etc. Maar dit blijkt in de praktijk niet bij iedereen te werken.

  Je kunt meer over propoints lezen in dit artikel of bezoek dit forum topic waar je veel weightwatchers ervaringen kunt lezen en vragen kunt stellen.

  Heel veel succes met je keuze en het afvallen!

  Sanne

 41. Hallo allemaal,

  Ik ben 4 weken geleden begonnen met de flexipointsmethode (die was al met succes bij mij bekend) . Verder dan 1 kilo afgevallen ben ik dit keer echter niet. Ik sta dus al geruime tijd stil.. Omdat de inspiratie van recepten wel wat weggeebt was en ik het resultaat mede ook daar aan weet heb ik het 365 dagen kookboek bestelt. Vandaag kwam het binnen alleen staat dat dus nu allemaal volgens de propointsmethode, en die ken ik niet.

  Alles heeft idd ineens andere puntenwaardes gekregen (terwijl de ‘oude’ nog veel in mijn geheugen staan), het puntenaantal wat ik nu zou mogen is de lucht in geschoten en precies weten hoeveel ik mag doe ik ook niet dus eigenlijk weet ik nu niet meer wat ik moet. Ik zat vol goede moed, maar wat nu? Verder gaan met de flexipoints of omschakelen naar de propoints, en hoe snel ben je om? Zijn er meer in mijn situatie en wat doen jullie? Flexi blijven volgen of toch proberen om te schakelen?

  Myrthe

 42. Hallo, mijn naam is Barry en ik ben precies een jaar geleden begonnen en nu 52 kilo kwijt terwijl het niet veel moeite heeft gekost. Uiteraard moet je even wennen aan de punten en wel degelijk gezonder leven dus af en toe sporten en meer fruit eten maar ondanks deze ‘beperkingen’ is het leuk te doen. Ik ben dan misschien extreem hard gegaan en al ruim onder mijn streefgewicht (zit nu op een BMI van 20 rond en moet dus eten om op gewicht te blijven, een nieuwe uitdaging) maar helemaal blij. Leuke coach helpt ook en hebben w dus getroffen maar verder moet je uiteraard zelf wel willen veranderen en zoeken naar je eigen balans. Succes voor iedereen die bezig is en hoop dat jullie dezelfde resultaten boeken als ik heb gedaan. Barry

 43. Heey,
  ik heb eerst geprobeert om een: binnen 1 week, 5 kilo kwijt te raken, maar omdat je in dat dieet alleen maar water, koffie en thee zonder melk of suiker mag drinken en ik geen koffie en thee drink is dat behoorlijk lastig
  Het was een koolhydraat-vrij dieet, dus ook geen brood enz.
  heel lastig als je bijna niks eet als mij.
  dus na 3 dagen heb ik het al opgegeven.

  Ik had al van familie gehoord over het ww en dacht probeer het eens :P
  ik ben ongeveer 1.65 m en weeg 66 kilo dus daar mag wel wat van af
  mijn streef gewicht is altijd 52 geweest en ik hoop het met het WW progamma te behalen,

  maar nu mijn vraag:
  De aantal punten die je mag gebruiken zijn bij mij 20, maar is het nu beter als je er bijv. maar 12 gebruikt of kun je er beter 20 gebruiken

  alvast bedankt,

  Groetjes Jill

 44. Hoi,
  ik kan nergens in de lijst vinden hoeveel PP kaas is! Oude kaas, jonge kaas en dan het verschil tussen Beemster, Goudse kaas etc. Waar staat dit ergens?
  Dank!

 45. het gaat om de product zoeker daar onder staat de verkeerde berekening van propoints die is van flexi points en het comford plan.

 46. Hallo allemaal ik ben Lia en ben zelf 60 killo afgevallen met weight watchers ik ben helaas weer wat aangekomen en ben dus weer begonnen met weight watchers , eerst met het flexi points dan het comford plus en nu dan het pro points programma. ik heb op een link van julie geklikt en kwam bij het uitrekenen van produkten daaronder stond hoeveel punten je mag hebben voor het propoints programma en daar zit het hem nu net die berekening is van het flexi en het comford plan en niet van de propoint plan dat word nu op een totaal andere manier berekend met een calculator zelfs door de begleiders van de weight watchers word dat zo gedaan, de points die je nu mag hebben is veel meer. maar wat je verbruikt kost ook meer points . ik hoop niet dat ik nu iemand heb beledicht dat is niet de bedoeling geweest ik wilde alleen waarschuwen dat julie jezelf niet te kort doen enzo te weinig voedingsstoffen binnen krijgen. maar nog even over deze site het is goed dat julie het zo doen de weight watchers is echt heel goed maar kost een berg geld. en dat is jammer voor de mensen die het of niet hebben of het uit princippe niet willen betalen. toppie

 47. Ik heb over een paar jaar het dieet met de flexpoints gevolgd, wat ik trouwens heel goed vind.
  Ik heb het ook aan mijn dochters aangeleerd.
  Ik zou nu willen overschakelen op het nieuwe systeem, nl de pro points.
  Ik heb echter geen tijd om ’s avonds te komen dus ik zou graag alles regelen on line.
  Hoe en waar moet ik beginnen, ik en mijn dochter zouden graag spoedig van start gaan.

  Chantal

 48. @ Chantal,

  Als je thuis met het WeightWatchers programma aan de slag wil kan dat eenvoudig door je in te schrijven voor het WW thuisprogramma.

  WeightWatchers Vlaanderen Thuispakket
  WeightWatchers Nederland Online

  Heel veel succes!

  Sanne

 49. Hallo,ik heb een vraag.
  Mijn zoon van 11 heeft overgewicht(zo’n 5 kg te zwaar) Hoeveel punten moet of mag hij per dag om wat af te vallen.??

  m.v.g Bianca

 50. haay,

  ik ben nu ook bezig met WW alleen nu heb ik een vraagje, als je een (wit pistoletje eet met filet american dan reken ik daarvoor 3 punten voor pistolet, en 2 punten voor filet american (1 portie =2 punt staat er)

  maar nu is mijn vraag; als je bij “keukens per land” kijkt en dan staat er bij een broodje filet american 18 punten.. hoe zit dat?

  ik heb vanmiddag bij een broodjeszaak een pistolet filet gegeten.. zoals ik het thuis ook zou eten zeg maar.. hoe zit dat?

  Groetjes Eileen.

 51. @Bearfoot, de balletjes zijn erg lekker en 7 punten per 100 gram. Dit is exclusief granberry saus en vlaggetje. In het munu aan de boven aan rechterkant van het scherm staat een ww online menu. Daar kun je ook een restaurant propoints puntengids vinden voor als je wil weten hoeveel punten verschillende gerechten zijn. Er staat ook een link naar het ww forum op deze sit. Volg je het pp programma?

  Anouk

 52. @Ellen, met steak bedoel je waarschijnlijk biefstuk. Een portie biefstuk is 7 punten. Dit zijn wel propoints (het nieuwe puntensysteem) en de biefstuk beval geen saus. raadpleeg voor alle biefstuk varianten en ander producten de puntenlijst

  tip: bezoek ook ons weight wachtchers forum voor meer vragen en antwoorden.

 53. ikzelf ben sinds een kleine week gestart met ww’en.. Ik had deze avond graag een steak gegeten maar vind nergens de aan te rekenen punten hiervoor terug.. kan iemand me helpen?

 54. Ben voor mezelf begonnen met het weight watchers punten dieet en ben in 1 week 1 kg kwijt…nou maar hopen dat ik resultaat blijf houden.
  Hoor graag van andere op dit forum tips…

 55. @ Fred; dat is ook zo’n beetje de doelstelling van het nieuwe propoints systeem.
  En wat jij zegt “minder eten en meer bewegen” is niet helemaal waar. Minder eten betekent niet automatisch dat je afvalt. En ik kan het weten. Nu eet ik veel meer wel verantwoord voedsel heel de dag door en het afvallen blijft doorgaan.
  Veel mensen hebben steun nodig, daarom gaan ze naar de cursus en kunnen ze het volhouden.

 56. Wat het meestal is met (te) dikke mensen, is dat ze de gulden regel van het afvallen/aankomen vergeten en zich gaan bezig houden met allerlei theorieen en programma’s die vaak niet te betalen zijn.

  De stelregel is: als je meer calorieen/koolhydraten/vetten tot je neemt als dat je verbruikt –> dan kom je aan. Als je meer verbruikt dan dat je tot je neemt, val je af. Ookal gaat het bij sommige mensen wat sneller en bij anderen moeizamer, toch is dit gewoon een feit.

  Dus lieve mensen: minder eten en meer bewegen! Dan lukt het heus wel…

 57. @ Anita Ooms:

  Volgens deze link zou je 41.8 punten mogen hebben per dag en 49 vrije points.

  Heb je wel de nieuwe boodschappengids? Rechtsonder aan de voorkant staat “nieuw ProPointsplan”.

  Ik zou je toch het advies willen geven om naar de cursus te gaan, zo heb je altijd een stok achter de deur en kan je advies vragen. Bovendien wordt het gehele systeem uitgelegd. Ik ben nu in m’n 5e week van ww en ben 7,2 kg afgevallen!

  Suc6

 58. ik heb via marktplaats een boodschappen boekje van jullie gekocht maar hoe bereken ik hoeveel point’s dat ik mag hebben
  ik ben een vrouw van 44 jaar en weeg 144 kg
  ik hoop iets van jullie te horen
  groetjes anita

 59. Hoi allemaal,

  Nou met mij gaat het tot nu toe goed!
  Vorige week was de eerste weegweek, er was 1,5 kilo vanaf hihi, dat voelde goed!
  Vanavond weer naar de cursus, ben benieuwd…
  Weet wel dat ik mezelf goed voel en dat ik zeker geen honger gevoel heb!!

  Ik hou jullie op de hoogte…
  Hoe gaat het trouwens met jullie?
  Vliegen de kilo’s er nog steeds af?

  Groetjes Anne

 60. @ Nys Sandra;

  De berekening van alles is veranderd. Ook je persoonlijke propoints.
  De nieuwe boodschapppengids is echt handig, en daar staan de producten ook aangegeven die een verzadigd gevoel geven.
  Ik zit nu in m’n 5e week van de WW en ben 6,7 kg kwijt en eet me gek haha!

 61. met dit propoints systeem : blijft het hetzelfde manier van bereken van hoeveel punten per dag je mag hebben. En hebben ze ook een lijst met welke produkten je het langst een verzadigd gevoel geven?

 62. @Sanne! Heeeeyyyyy! Gezellig dat je hier ook bent! Goeie zet van je: om even de link naar het nieuwe propointssysteem hier neer te zetten! Toppie!

  @Bianca: Je hoeft het 365 dagen boek niet te volgen hoor! Doe ik ook niet maar je kunt er héérlijke recepten uithalen! En dan is het erg makkelijk dat je de points niet meer hoeft uit te rekenen. Bij de cursus hebben we een boekje ontvangen: voor jou uitgerekend waar de diverse kookboeken in zijn omgerekend!

  Ik vind het erg slecht van de dame van de inschrijvingen dat ze jullie zo lang laat wachten! Laat ze dan ná de babbel/uitleg, verder gaan met de nieuwe mensen! Dit gaat ze mensen kosten op deze manier! En dat is erg jammer vooral als ze zo goed gemotiveerd zijn!

  @ Anne: Ohhhhhhh leuk joh! Dat je vanavond gaat beginnen! Het kost tegenwoordig € 10,00. Als je even naar de site van de weight watchers gaat http://www.weightwatchers.nl : daar staat nu een actie op: de beste start! Dat kost je € 45,00 en je krijgt een dagboekje met korting! Scheelt je toch weer! Klik op het roze vakje!

  Ik kan je adviseren om ook het boodschappengidsje en de calculator aan te schaffen. Calculator kost € 20,00. De boodschappengids weet ik zo niet: heb ook al even op de ww site gekeken maar zie m niet staan…

  Ik heb er 12 kilo afgehad maar zit met m’n gezondheid te klungelen. Dus van mij kun je niet écht uitgaan nu. Maar ik kan je verzekeren: het is erg leuk om te doen! Je wordt bewuster van wat je naar binnen krijgt! En het is ook géén dieet he? Je mag alles eigenlijk hebben: zolang je je points maar opschrijft en binnen de perken blijft.

  We hebben hier op vetvrij ook een topic he? Bij dieetforum en dan: welk dieet volg jij? Je moet de topic hebben die Conny heeft aangemaakt: daar zetten we ook zo onze ervaringen neer. Ik zou het leuk vinden jullie daar ook eens te zien!

  Anne: heel veel succes vanavond!

 63. @Bianca;

  Wauw!!
  Dat is goed om te horen!!
  Ik wil zelf 8 tot 10 kilo kwijt raken en er van de zomer slanker uitzien….
  Ik wil mezelf weer mooi voelen als ik in de spiegel kijk, en niet constant mijn buik in hoeven te houden….
  Mijn doel is om de leuke spijkerbroeken die nog in de kast liggen EINDELIJK weer een aan te kunnen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Ik heb meteen een adres bij mij in de buurt opgezocht die op donderdag(vandaag) een cursus avond heeft…..
  Ik ben nu namelijk SUPER gemotiveerd dus lijkt het me verstandig om direct te starten!!

  Ik ben trouwens wel vandaag al begonnen met het oude Points systeem,
  dus de eerste stap is gezet!!!

  Groetjes Anne

 64. @ Miepie;

  Ik had ook het 365 dagen kookboek, maar ik vond ‘m te omslachtig.
  En de dame die de inschrijvingen doet bij ons werkt niet zo snel, die keer daarvoor waren we geloof ik pas 3 kwartier verder voordat het praatje begon door de coach.

  @ Anne;
  Ik ben nu bijna 4 kilo kwijt en zit in m’n 3e week van de WW.

 65. Hoi Hoi,

  Ik vergeet nog wat te vragen….
  Een aantal jaar geleden was het zo dat je per week 9 euro betaalde…
  Is dat nu nog zo, of hoe gaat dat nu?

  Groetjes Anne

 66. Hey Anne en Miepie,

  Bedankt voor jullie reactie’s!!!
  Ik begrijp dat het nu toch iets anders werkt met het pro points systeem?
  Ik heb ook geen idee hoe dat dan gaat eigenlijk…..

  Ik ben verhuisd naar Amersfoort( Vathorst).
  Misschien moet ik dan toch de stap maar wagen, en naar de cusus gaan!!

  Hoe gaat het eigenlijk bij jullie?
  Zijn er al aardig wat kilo tjes af??

  Groetjes Anne

 67. @ Anne, Een verstandige keuze om met WW aan de slag te gaan. Begin dit jaar is Weightwatchers inderdaad overgestapt van het oude (flexipoints) systeem naar het nieuwe (propoints) systeem. Je kunt alles over het Propoints systeem lezen in dit artikel. Daarnaast kan een consulente van WW je alles over het propoints systeem uitleggen. Veel succes en hou ons op de hoogte!

  Sanne

 68. @ Anne: Ik zou als ik jou was toch écht naar de cursus gaan! Misschien ook een hele leuke manier om wat mensen te leren kennen! Weight watchers heeft nét een nieuw systeem gelanceerd. Dus is het ook zeker praktisch om naar de cursus te gaan om het nieuwe systeem goed onder de knie te krijgen! Je zult zien dat de kilo’s er af vliegen!

  @ Bianca: Haha, 2 zielen, één gedachte! Dat dacht ik ook: mooie mogelijkheid om mensen met hetzelfde doel voor ogen te ontmoeten!

  Welk receptenboek had je dan? Ik zelf heb o.a. die 365 dagen kookboek: verschrikkelijk mooi kookboek: met juist héle makkelijke recepten voor ontbijt, lunch en diner! En het mooie is dat de pointswaardes er al bij staan!

  Wij hadden gister ook 5-6 nieuwen! De coach houdt zich aan de tijd: half 8 beginnen met de babbel. De uitleg over het systeem doet ze om 20.00 uur. Dus….

  Jammer dat je de babbel hebt gemist! Vaak hoor je van je “collega’s” goede tips!

  Succes verder he?

  Groetjes,

  Miepie

 69. Hoi Anne,

  Mensen die ik op de cursus heb gesproken die eerst het oude punten systeem deden zijn meer enthousiast over de propoints want daar val je sneller van af.
  Dus als je beslist om zelf te gaan starten zou ik het wel met de propoints doen.

  Waar ben je naartoe verhuisd?

  Naar de cursus gaan is juist de manier om nieuwe mensen te leren kennen, ze zitten allemaal in hetzelfde schuitje want ze willen afvallen!

  Ik ben hier ook alleen naar de cursus gegaan, zeker voor een stok achter de deur. Ik heb gewoon begeleiding nodig anders sla ik door, en dan juist in het niet eten.
  Dat was mijn probleem juist, ik at weinig want ik nam er de tijd niet voor en als ik dan wat at was het niet echt gezond en zsm naar binnen proppen. Nu eet ik heel de dag door en ben nu wel gewend aan de zoetjes in m’n koffie/thee en cola light. Je wordt met de tijd steeds creatiever, bovendien krijg ik complimenten van m’n man dat ik nu zo lekker kook haha! Ik maak nu veel gebruik van de oven, aardappeltjes daarin bakken, en heb een electrische grill aangeschaft om m’n vlees te grillen. Het boodschappenlijstje vind ik echt onmisbaar, zo handig! Het receptenboek had ik ook aangeschaft maar inmiddels verkocht omdat de recepten voor mijn doen (met 2 kleine kindjes) toch zo omslachtig waren, dan ben ik liever zelf vindingrijk.

  Het enige nadeel vind ik nu dat er afgelopen maandag weer 12 nieuwe cursisten waren en de oude cursisten dus lang moeten wachten voordat de curus start, dus afgelopen maandag ben ik me eigenlijk alleen gaan wegen en weer weggegaan.

  Dus ik zou zeggen, ga ervoor!! Het zal je goed doen!

 70. Hoi allemaal,

  Het is nu inmiddels al weer 4jaar geleden dat ik weight watchers heb gedaan.
  Ik vind het echt een super goede manier om je levenswijze te veranderen!!
  Maar om eerlijk te zijn zijn het laatste jaar er toch weer aardig wat kilo tjes bij gekomen.
  Ik heb een hectisch jaar achter de rug, verhuizing e.d. en dat merk ik nu….
  Ik ben echt helemaal uit mijn ritme.

  Ik twijfel nu heel erg of ik zelf weer ga starten en het alleen kan of dat ik toch maar een cursus in de buurt op moet zoeken om weer “een stok achter de deur te hebben”.
  Ik vind het erg lastig omdat ik zoals ik al zei ben verhuisd naar een andere plaats en ken hier eigenlijk nog bijna niemand….

  Hebben jullie tips of advies voor me?
  Echt Super bedankt alvast, ow en jullie positieve reacties stimuleren me echt om weer te beginnen!!!

  groetjes anne

 71. Ja klopt: ik ben van de 25 flexipoints naar 35 ProPoints gegaan en heb 49 vrije punten: is wel erg makkelijk die vrije punten! Zo heb je het idee dat je tóch goed bezig bent en niet smokkelt!

  Succes bij de curus deze week! Ik ga morgenavond weer wegen!

  @Bianca: ja, ‘tis wel een aanschaf die calculator maar ik vind m erg fijn om erbij te hebben!

 72. @ Bianca.

  Dankje! Dan had ik dus inderdaad goed geschat.. Want ik had inderdaad 2 punten voor 1 taco gerekend. Dankje!
  Woensdag krijg ik ook zon boodschappen gids. Heel fijn!

  Jij succes vanavond!

  Groetjes,
  Nikki

 73. Goh Bianca!

  Wat góed van je zeg!

  Ik had het daar nooit gezocht: had gekeken bij keukens per land!

  Super van je hoor!

  Thanks,

  Miepie :-)

 74. @ Miepie;

  Vandaar dat het niet klopt. Ik had al wel begrepen dat bij het vorige punten systeem je persoonlijke points minder is dan nu, maar de punten voor de producten zijn ook weer gewijzigd dus dat zal wel overeenstemmen (omdat het nu net lijkt of je meer mag eten).

  De calculator lijkt me trouwens echt ideaal maar vind ‘m nogal prijzig.

  Vanavond weer naar de cursus en dan voor het “echie” op de weegschaal!

 75. @ Nikki:

  Taco schelpen staan wel in de boodschappengids, blz 172, 1 schelp is 2 punten.
  Dus als je alleen de 2 punten voor de kale taco hebt gerekend heb je goed geschat ;)

 76. Hoi Bianca!

  Joh! Wat gewéldig voor je dat de w.w. zo goed bij je aanslaat! Ja! Leuke actie van de w.w. he? Een goed begin is het halve werk!

  Oh! Heb je dat 365 dagen kookboek! Goede aanschaf! ‘k Heb m zélf ook! Moest hem alleen helemaal omnummeren naar de ProPoints toe. Ik vind de Babi Pangang erg lekker!

  Dat zal meteen het antwoord zijn op je reactie. De redactie gaat nog naar de pers-introductie van het Weight Watchers ProPoints systeem. De calculator, boodschappengidsje en de formule om je points te berekenen zijn nog gebaseerd op het oude flexipoints systeem.

  Weight Watchers Nederland heeft pas vorige week het nieuwe ProPoints systeem gelanceerd. We moeten de pers-introductie even afwachten voor nieuws.

  Bedankt voor je reactie!
  Fijn dat de bezoekers meedenken!

 77. Ik ben nu 6 dagen met WW bezig en ben al 2,3 kg kwijt!
  Ik ben van mening dat als je echt wil alvallen er wel wat geld voor over hebt. Ik heb de speciale aanbieding gedaan van 5 wk met gratis propointsdagboek voor € 45,- (normaal iets van € 70,-). Zelf heb ik de boodschappengids en het 365 dagen receptenboek erbij gekocht.
  De cursus is inderdaad een stok achter de deur, zo sta je er niet alleen voor en het werkt erg motiverend!

  Ik zie hier een aantal mensen vragen naar de formule om zo de persoonlijke propoints per dag te berekenen. De formule waarvan de link wordt gegeven klopt echter niet met wat WW voor mij heeft berekend op de cursus zelf.

 78. Ik heb zo’n calculator gekocht op de cursus: erg handig om te hebben! Lang niet alle producten staan in de boodschappengids! Kan natuurlijk ook niet!

  Dus écht een aanrader om aan te schaffen!

  Ik wil je de points van de taco schelpen nog wel uitrekenen? Heb ik de gegevens van hierboven nodig + gewicht van één schelp!

  Groetjes,

  Miepie

 79. Hallo Miepie,

  Hoe reken je dat uit?
  Ik heb het uiteindelijk wel gegeten en er 2 punten per taco voor gerekend.
  Maar k vroeg me af hoe je dat uitrekent.

  Groetjes,
  Nikki

 80. En uh…

  Fijn te lezen dat je zo enthousiast bent!!!

  Ik heb ook nog het aantal grammen nodig wat 1 taco weegt!!!

  Dus dat er svp ook even bijzetten a.j.b.!

 81. Nou, ik ben gister voor het eerst geweest en ik ben heel erg enthousiast, maar nu kom ik bij mijn eerste struikelblok.

  Ik wil vanavond taco’s eten, maar ik kan NERGENS vinden hoeveel punten 1 taco schelp is..

  HELP!

  Groetjes,
  Nikki

 82. Hoi Jenny!

  Ik zou je toch adviseren om naar de cursus te gaan! Desnoods voor 4 weken: d’r is nu een héle leuke actie. Ik kan je wel de propoints uitrekenen maar de vrije points weet ik niet.

  Het is écht van belang dat je een goede uitleg krijgt!

  Je kan ook w.w. on-line doen?! Ook een leuke manier om bewust en gezond leren om te gaan met de voeding die je binnen krijgt.

 83. Ik ben op zoek naar de berekening voor de persoonlijke propoints waarden, nergens te vinden
  Moet ik toch naar een bijeenkomst ? Niet zo mijn ding
  Alvast bedankt als iemand mij wil helpen

 84. Daar was ik nog even weer: ga op de weight watchers site naar het tabblad: zo werkt weight watchers: onderaan zie je dus de informatie en de aanbieding voor de cursus staan…

  Meestal adviseren ze een half uurtje van tevoren aanwezig te zijn zodat de coach even de tijd voor je kan nemen en je het inschrijfformulier kan invullen.

  Je zal het best spannend vinden: die eerste keer wegen: moment supreme, dat blijft het iedere week, dat ondervind ik zelf… is er wat af???

  Eén tip alvast: de eerste week zul je iets hebben van help! maar je zult zien: als je 1-2 weken verder bent dan weet je veel pointwaardes al uit je hoofd en wordt het al een gewoonte! Blijf alles opschrijven! Dat is de kracht van … nee niet die beroemde bank, maar de kracht van het systeem!

  Succes morgen!

 85. @ Anuschka: ja, in principe kun je met je diabetes deelnemen aan het weight watchers programma. Ik zou het zeker even vermelden als je naar de cursus toe gaat! Een kennisje van mij doet ook weight watchers: is al 21 kilo afgevallen! Ze is insuline afhankelijk.

  @ Nikki: Normaal gesproken hebben ze vaak een actie met gratis inschrijven. kijk even op weightwatchers.nl en klik op het blauwe vakje van het pro points plan… De cursus kost normaal € 10,00 per avond. Wij hebben een steengoede coach die je ontzettend kan motiveren!

  Hier op het forum hebben we een topic: weight watchers, aangemaakt door Conny, kom gezellig meekletsen over je bevindingen! En we zijn heel benieuwd hoe het je morgen is vergaan!

  Super hoor dat je deze stap hebt gemaakt!

  Het gaat je lukken hoor! Bij weight watchers praten we niet over een dieet maar over een nieuwe levensstijl! Je raakt je meer van bewust wat voor voedingswaarden in de voeding zit: je leert goede keuzes maken!

  Nogmaals succes! De eerste stap: je beslissing heb je gemaakt! Top!

 86. Beste Weight Watchers,

  Kan ik bij jullie het boekje bestellen waarin producten met hun punten staan?

  Wat kost het?

  Alvast bedankt voor jullie reactie.

  Mvgr,
  Anuschka

 87. Hallo,

  Ik woon in Nijmegen en ik wil heel erg graag gaan beginnen met de Weight Watchers. Is er in Nijmegen een plek waar ik terecht kan?
  En als die er is; moet ik me via internet inschrijven of gewoon zomaar gaan.
  Ik ben erg benieuwd.

  Groetjes,
  Nikki

 88. @Nikki, in Nijmegen heb je de volgende Weightwatchers adressen:

  DE GOFFERBOERDERIJ
  GOFFERTWEG 17
  6532 AA NIJMEGEN
  iedere woensdag om 20.00
  aanmelden om 19.30

  CAFE ZAAL STERREBOS
  Kasteellaan 4-6
  6602 DE Wychen
  iedere dinsdag om 10.00

  DE VERENIGING
  Dorpsstraat 23
  6661 EE Elst
  iedere maandag om 19.00

  Succes en hou je ons op de hoogte?

 89. Ik ben al een geruime tijd lid bij de weight watchers. Nu zijn jullie over gegaan naar een nieuwe methode. Oke, maar moet ik nu ook een nieuwe calculator aanschaffen om de ProPoints te bereken van de producten? De nieuwe boodschappengids heb ik al, maar als je van alles nieuw moet aanschaffen, terwijl mijn eigen calculator nog goed is, dat klopt er toch niet?
  groetjes K.

 90. Hallo allemaal,

  Ik wil gaan starten met WW..
  Maar, ik zag dat in brabant alleen de kickstart als cursus bestaat.
  Is hier iemand bekend mee? ik wil er graag wat bekend mee raken.
  Wat is het verschil tussen flexipoints en de normale points? welke kun je het beste volgen?
  ben je verplicht naar de cursus dagen te gaan als je bijv 2x geweest bent? betaal je vooruit?

  Wat een vragen allemaal..

  Groetjes Cathy

 91. Graag had ik een punten calculater besteld maar weet niet hoe ik dat moet doen . Ik ging enkele jaren terug naar WW westerlo ,verloor 10 kilo ,was zeer tevreden , kende het systeem en had mij een puntencalculator aangeschaft . Handig maar … hij gaat niet meer . Nu wil ik terug punten tellen om weer wat af te vallen en dan is die calculator handig maar hoe geraak ik eraan ?De uren dat WW Westerlo hier open is ben in niet vrij ?Wie kan mij helpen ? Vera Heylen
  Vera Heylen
  Hoogveld 10
  2260 Westerlo 014/265462

 92. Wegen jullie echt je avondeten af? Ik ben net begonnen, 1.5 kg kwijt maar heb het idee dat ik teveel eet bij het avondeten. Verder houd ik me goed aan de punten, al eet ik 1 keer per week wel patat met het gezin. Ik compenseer dat wel met veel sporten.

  Graag jullie meningen, alvast bedankt!
  Liefs,
  Marjon

 93. Hallo allemaal,

  Enkele dagen geleden ben ik met WW begonnen.
  Omdat ik me pas half augustus kan aanmelden voor de WW cursen, heb ik nu te doen met wat ik van internet haal.

  Maar waar loop ik tot mijn grootte verbazing tegen aan. Is dat er dus verschil is met puntentelling, tussen wat ik op Nederlandse sites kan vinden en Vlaamse sites

  Al die puntjes tellen duizelde me al maar nu weet ik het ffe helemaal niet meer….

  Zo kan je dus vinden op de Nederlands WW puntenlijst dat een vrije portie aardappelen natuur 2 punten zijn….
  Terwijl er op de site van WW-België staat dat een verzadigde portie gekookte aardappelen 4 punten zijn !!!!

  Wat vinden jullie hier nou van ? en is er dus een verschil met de 2 landen ??? Wat moet je nu gaan aanhouden ??

  Ik ben vol goede moet begonnen met WW, maar het wordt nu echt onduidelijk voor me en wordt er zo nog onzekerder van.

  Graag hoor ik jullie meningen.

  Liefs van een verwarde Shanneke

  • @ Shanneke,

   Aardappelen natuur vallen onder de ‘Comfort Plus’ voedingsmiddelen. Deze hebben een vaste punten waarde. 3 voor eiwitrijke en 4 voor koolhydraatrijke voedingsmiddelen. In een verzadigd portie kun je hier meer van eten. Om makkelijk te rekenen kun je 1 punt per 100gram of 2 punten per portie aanhouden (in de praktijk zullen dit 2 aardappels zijn)

 94. Heey Kristof!

  Wat fijn dat w.w. zo goed bij jou past.

  Met de cola light moet je zo wie zo voorzichtig zijn! Je mag per dag 2 glazen… Wees voorzichtig met zoetstoffen. Tis slecht voor je lijf!!!

  Drink daarvan eens kruiden theeën is een stuk gezonder voor je lijf of blijf lekker gewoon water drinken!

  Heel veel succes ermee!

 95. @Linda, in Duiven worden helaas geen cursussen gegeven. Je kunt wel terecht op de onderstaande locatie:

  DE MAATJES
  Kardinaal De Jongstraat 4
  6904 BE Zevenaar
  Geschatte Afstand vanaf Duiven: 4 km

  Iedere woensdag om 19.30

  Je kunt alle locaties bij jou in de buurt opzoeken op de volgende pagina:

  Succes en hou ons op de hoogte!

 96. Hoi iedereen,

  Ben ook met het puntensysteem van de weightwatchers begonnen.
  Het gaat lekker:
  – Nog geen moment honger gehad.
  – Lekker gegeten
  – Toch al 1,5 kg afgevallen op 4 dagen.

  Nou had ik wel nog een vraagje:
  Ik weet best dat het gezondste drankje water is en blijft.
  In het puntenboek staat cola light aan 0 punten voor een glas van 250 ml.
  Ik drink nog al graag cola light en zit vaak dagelijks aan 1l tot 1,5l.
  Is het dan nog steeds 0 punten voor die hoeveelheid of moet ik vanaf een bepaalde hoeveelheid toch wat punten tellen? Hoeveel dan?

  groeten,

  Kristof

 97. Hallo franny
  ik had ook dat probleem dat niet alles terug te vinden is in de puntenlijst.
  Dus ben ik op zoek gegaan naar alternatieven. na even surfen vond ik op de site van weightwatchers een puntenrekenmachiene. Hierin kan je kcal en vetgehalte van het product (te vinden op de verpakking) intypen en je punten worden berekend voor 100gr van dat product.
  deze kan je dan zelf herleiden (met de regel van 3) naar de juiste hoeveelheid die je wenst te gebruiken.

  hoop je hiermee van dienst te zijn geweest?
  groetjes en veel succes Ingrid

 98. @ Ingrid en Franny, Omdat er steeds meer nieuwe producten op de markt komen is het moeilijk om al deze producten in de puntenlijst te verwerken. Gebruik voor producten die niet in de puntenlijst staan onze puntencalculator of puntenrekenmachine. Hiermee kun je snel en eenvoudig het aantal punten van ieder product berekenen. Je kunt de puntenrekenmachine hier vinden: https://www.vetvrij.com/weightwatchers-puntencalculator.html

 99. ja beste franny ik heb ook enkel het boodschappenlijstje meer kan ik daar ook niet over zeggen, je maakt best je tonijnsalade zelf dan weet je ongeveer hoeveel punten je gebruikt, verder informeer je misschien beter eens op de infoavond of op de website van de ww veel succes myriam

 100. ik heb een vraag. ik ben begonnen met het punten systeem en het gaat erg goed. Maar ik merk dat er heel wat producten niet in staan, waarvan ik toch graag wil weten hoeveel punten ze zijn. Is er ergens nog een uitgebreidere lijst te vinden. ( bijv. tonijn salade, rijstzoutjes enz.)

 101. Ik ben benieuwd naar de omrekenformule van de punten…kan ikzelf berekenen hoeveel punten een product is ?
  De menu’s zien er heel lekker uit..maar wil ww toepassen binnen mijn normale eetpatroon…overdag trek ik mijn eigen plan…s’avonds kook ik
  weleens een recept a la ww. Ben nu vier weken bezig.

 102. dag miep , de bijeenkomsten kosten 9 euro daarvoor word je gewogen krijg je ee nfolder en informatieles bij de coah, het verschilt wel van gemeente tot gemeente de cdrom dat wweet ik niet die kubn je bestellen bij de ww veel succes myriam

  • Hallo je kunt beter even kijken of daar bij jou ook al de combie kaart is ingegaan hier in arnhem wel en die kost.

   de cursus is 11 euro per keer of als je de combie kaart neemt dat is een soort lidmaadschap kaart van 39 euro voor de combie pas dat is het abbonement voor 4 a 5 weken en de internet begleiding van de assistend krijg je er dan bij.

 103. ja darinka, je mag tot vijf stukken fruit eten maar niet als maaltijd gebruiken, na de maaltijd of als tussendoortje hou je daar aan sterkte mijriam

 104. hallo,
  ik tel nu ook goed mn punten
  en blijf met mn gewicht staan,
  kan dat dat ik teveel appels op een dag eet?
  eet er soms 6 op een dag
  omdat ik dan minder zo’n vol gevoel heb dan dat ik een
  maaltijd binne speel, eet ik liever een appel,groetjes

 105. dag marga, je bedoelt zeker het boodschappenlijstje daar kun je inderdaad alle produkten met het aantal punten in terug vinden, mijriam

 106. Graag wil ik het boek waarin over de puntentelling gaat bestellen. Maar ik weet de juiiste titel niet.
  Ik hoop dat u mij hierbij kan helpen.

 107. ja darinka, er is inderdaad ee nboekje maar dat zul je zelf moeten kopen, ofwel door iemand laten meebrengen die je kent en naar een cursus gaat in je buirt ofwel kun je de punten copieren dan moet je niet altijd naar de pc lopen en kun je er ee nboekje van maken, of hebben ze ons gezegd op ww weeight watschers in belgie bij de winkelshop en dan kun je dt online kopen, je zie maar wat voor jou het gemakkelijkste is mijriam

 108. hallo,ja het online puntelijst
  maar jullie hebben ook een boekje uitgebracht
  dat ik niet altijd naar mn pc moet lopen om te kijken
  en bedoel dat boekje
  sorry voor het misverstand
  groetjes darinka verhoeven

 109. hallo darinka amelie heeft jou een site gestuird waar je alles kunt terugvinden, ik denk dat jij 18 punten moogt eten, is oo veel als je alles verzadigd neemt, bv kip, aardappelen, yoghurt mag je eten zoveel je wilt als je dan , aardappelen verzadigd is 4 punten, 20à gr is 2 punten, groetjes

 110. hallo mijriam,
  ik ben een meter 67groot
  weeg 65kg
  en ben huismama
  dus had uitgerekend dat het 20punten zijn
  of ben ik fout daar in?
  groetjes

 111. beste darinka, ken je niemand die naar de vergadering gaat dan kun je het daar kopen op de ww in belgie in de shopwinkel kun je het nochtans bestellen online dan he, dat hebben ze ons toch gezegd of je moet ee startersbegin kopen mijriam

 112. beste darinka, je kunt op ww bestellen de website en dan krijg je het thuisopgestuurd je mag alle appels eten geen probleem maar dat je bij komt is fout , ben je zeker dat je 2o punten moogt eten, anders eens naar een bijeenkomst gaan mijriam

 113. hallo, heb een vraagje het boekje met de punten waar kan je dat bestellen?

  en ik weeg 65kg en zou er nog graag 10kg vermageren,maar ik mag 20punten eten en dat ik dat doe op een dag kom ik bij inplaats dat ik afval,er voor at ik minder op een dag,kan dat de oorzaak zijn?
  en mag ik van appels alle soorten eten?
  groetjes darinka

 114. Hey,

  Ik ben al een tijdje bezig met WW en wou mezelf op een aardbeientaartje trakteren. Bij T zag ik onder andere ook Taartengelei staan, maar daarnaast staat Vrije Portie en 0 punten. Klopt dat? Ook bij appels staat Vrije portie en 0, maar er zitten toch ook kcal in deze producten?

  Groeten,
  Ilse

 115. hallo jolande proficiat hoe deed je dat ik ben ookal 19 kg kwijt maar nu werkt het gelijk niet meer hoe komt dat mijriam

 116. Hallo iedereen die dit leest Weight Watchers werkt zeer zeker wel ik ben er 54,6 kilo mee verloren en heb het nooit als een dieet gezien ik mocht alles eten wat ik wilde maar op verantwoorde wijze ook ben ik meer gaan bewegen .Ik ben nu coach bij Weight Watchers omdat ik graag wil helpen mensen te motiveren bij het veranderen van hun levens wijze want dat is het hem juist “ÿou’re way off live “veranderen .En voor de dames hierboven het boodschappengidsje is mijn “bijbeltje “geworden . Voor diegene die nog van start gaan heel veel succes en voor diegene die al bezig zijn natuurlijk ook veel succes en blijf vooral de wekelijkse bijeenkomsten bezoeken het is een stok achter de deur en ik heb er zelf ontzettend veel aan gehad zie mijn resultaat en je moet altijd maar denken dat dit iets is dat je voor jezelf doet en voor niemand anders.

  • hoi Yolanda

   ben je nog coach bij weight watchers?? en bij welke cursus??
   Ben benieuwd want wil ook graag starten maar is moeilijk

   Groetjes

   Barendje

 117. Graag had ik wel een prijs geweten van opsturen en wat het kost.
  En zeker zijn dat het boodschappenboekje is het nieuwe.
  Zou er wel twee bestellen dan.

  Alvast bedankt daarvoor.

 118. Zou het mogelijk zijn om ergens een boodschappenlijst boekje te bestellen van ww.
  Vindt nergens een site waar ik enkel het boekje kan bestellen.

  Vriendelijk groeten

 119. ik volg de ww en ben a tien kilo kwijt, nu echter kom ik bij, ik tel goed mijn punten doe alles wat ik moetdoen, eet allee te veel fruit is dat de boosdoenern, kunnen julie mij eens ee nwweight wachter menu opsturen dank mijriam

 120. Bedankt voor deze site! Ik heb even WW-online geprobeerd, maar die site blinkt niet uit door overzichtelijkheid (en is best duur, maar dat ter zijde). Dit is perfect, bedankt!

  Een vraagje over de groente: geldt een vrij portie groente alleen voor verse groente of ook voor groente uit blik?

  Alvast bedankt!

 121. Schitterende lijst! Deze helpt me goed om een correcte telling te doen.
  Bedankt!
  Maar waarom staat er bij sommige producten een sterretje voor?

 122. Bedankt voor deze puntenlijst. Ik ben nu een paar dagen bezig en zoek me helemaal suf naar de hoeveelheid punten. Bijvoorbeeld hoeveel punten is een plakje kipfilet als broodbeleg etc. Kan ik door dit overzicht goed terugvinden.

 123. Hallo,

  ik begin binnenkort ook aan de weightwatchers, ben eens benieuwd. Denk wel dat ik af en toe eens naar die bijeenkomsten ga gaan. denk wel dat dat stimulerend werkt,aangezien je er dan je vragen kwijt kan aan de anderen. Ik wil graag terug naar mijn streefgewicht van 56 kg gaan, weeg nu 61 kg.
  het weightwatchers dieet is een puntentelling dieet. aan de hand van wat je doet qua werk, beweging enzo krijg je een totaal van punten die je dagelijks mag eten. dacht dat dat bij mij 21 punten waren (dit weet ik omdat ik ooit met een vriendin mee naar zo’n bijeenkomst ben geweest). je kan ook punten opsparen als je weet dat je bijvoorbeeld in’t weekend uit eten gaat.en je hebt ook bonus punten, als je bijvoorbeeld gesport hebt, mag je die dag iets meer punten eten omdat je dan calorieën verbrandt hebt.
  er zijn ook “flexipoints” maar weet niet wat ze daar mee bedoelen.daar om zijn zo’n bijeenkomsten best wel interessant.

  groetjes,

  Friends

 124. ik ben laura ben 25 jaar, en het is me tot nu toe nog niet gelukt om na de zwangerschap het overgebleven gewicht eraf te krijgen. ik woog voor de zwangerschap altijd rond de 57 kg. maar weeg nu een kg of 65. heb wel een aantal crashdieeten gedaan maar dat helpt allemaal niet. ik sport wel 4x per week en wandel veel maar lijk van dat krachttraining juist wel dikker te worden. nu heb ik via een vriendin gehoord dat weightwatchers goed helpt. kunnen jullie mij dat dieet misschien sturen?groetjes, laura

Klik hier voor meer ervaringen

Mijn naam is Sanne Sanders en ik ben trendwatcher op het gebied van dieet, voeding, gezondheid en beauty. Regelmatig schrijf ik een artikel of review voor vetvrij.com Heb je een vraag of suggestie? Dan kun je me een berichtje sturen.