Weight Watchers Get Fit

In 2015 heeft Weight Watchers Get Fit gelanceerd! Ben je nog geen lid? van Weight Watchers? Meld je dan aan en krijg je toegang tot alle trainingsplannen, video’s en podcasts van Get fit.

Daarnaast krijg je ook onbeperkt toegang tot ons volledige voedingsplan met bijbehorende tools. Want succesvol afvallen is een combinatie van meer bewegen en gezonder eten.

Gratis fitbit

WeightWatchers heeft weer een goede consumenten actie lopen van, namelijk: bij een jaar-abonnement van WeightWatchers ontvang je nu de eerste maand gratis + een gratis fitbit cadeau!

Weight Watchers Wereldwijd

De Weight Watchers methode is door de Amerikaanse Jean Nidetch bedacht. Op een dag komt zij tot de conclusie dat afslanken veel meer is dan alleen maar minder eten. Na herhaalde, mislukte dieet-pogingen lukt het haar met de hulp van een diëtiste voor het eerst om een beduidend aantal kilo’s kwijt te raken. Zij voelt zich echter niet helemaal begrepen en heeft het gevoel dat er iets ontbreekt om in haar opzet te (blijven) slagen. Zo komt zij op het idee om samen met een paar vriendinnen iets aan hun lijn te gaan doen. Dit betekent de geboorte van het Weight Watchers concept! Het succes laat niet op zich wachten en er her en der worden groepjes opgericht in 1963 is Weight Watchers officieel een bedrijf.

Weight Watchers Nederland

In Nederland vindt de eerste cursus plaats in 1974. Momenteel worden er in Nederland elke week meer dan 400 cursussen gegeven, die door zo’n 17.000 mensen worden bijgewoond.

Weight Watchers op afstand

Later worden er door Weight Watchers extra formules uitgewerkt. In 1993 wordt de cursus per post gelanceerd, beter bekend onder de naam ‘Weight Watchers By Mail’, en sinds 2000 kan het afslankprogramma voor het eerst via een interactieve cd-rom en internet gevolgd worden.

Wat kost het?

Om de Weight Watchers methode te volgen moet je eenmalig inschrijfgeld betalen (15 euro) en wekelijks een vast bedrag (10 euro) betalen tijdens de weegsessies.

Weight Watchers getest door Vara Kassa

Weight Watchers ProPoints is januari 2010 tijdens de afslankspecial door een testpanel van Vara Kassa getest.  Drie testpersonen hebben gedurende 10 weken de WeightWatchers ProPoints™ methode geprobeerd. De deelnemers aan de WeightWatchers wogen samen 265 kilo. Ze zijn 16 kilo kwijt. Dat is 6 procent minder lichaamsgewicht.

Weight Watchers

Eind 2011 lanceert Weight Watchers het vernieuwde ProPoints Plan 2.0. Om de aandacht op ProPoints 2.0 te vestigen heeft Weight Watchers in 2012 samen met het Algemeen Dagblad het ‘Samen Gezond & Fit‘ programma opgestart. Daarnaast bezoekt niemand minder dan Angela Groothuizen mensen die via Social Media hun WeightWatchers succesverhaal hebben gedeeld.

In 2016 heeft Weight Watchers het Feel Good programma geïntroduceerd .

Jouw ervaring met Weight Watchers

Heb je ervaring met de Weight Watchers? Vragen of suggesties? Discussieer hier met ons mee of lees hier alle reacties. Reageren kan ook anoniem! Daarnaast kun je ook terecht op ons forum.

Hoe kan ik beginnen met Weight Watchers?

Er zijn meerdere mogelijkheden om het WeightWatchers programma te volgen. Zo kun je kiezen voor een wekelijkse cursus onder begeleiding van coaches die zelf ook succesvol afgevallen zijn met WeightWatchers. Je kunt ook online het WeightWatchers programma volgen. Bezoek de Weight Watchers website voor alle mogelijkheden en inschrijven.

Sanne Sanders
Mijn naam is Sanne Sanders en ik ben trendwatcher op het gebied van dieet, voeding, gezondheid en beauty. Regelmatig schrijf ik een artikel of review voor vetvrij.com Heb je een vraag of suggestie? Dan kun je me een berichtje sturen.

Reageer op dit artikel

OF REAGEER ZONDER FACEBOOK

Please enter your comment!
Please enter your name here

169 REACTIES

 1. [email protected]@[email protected]

  Is er voor de Samsung mobiel inmiddels al een app zodat je de smartpoints kan berekenen, want een aantal jaren geleden was deze alleen voor de i-Phone. Zo ja, hoe heet deze app? Ik hoop dat iemand mij dit kan zeggen

 2. Ik lees overal dat het aantal pro points per portie wordt gerekend, maar war is een portie?
  liever zou ik zien dat er bij staan hoeveel gram iets mag zijn,

 3. omdat ik dikke benen billen en een dikke buik heb wilde ik W.W gaan doen.
  helaas mocht ik niet meedoen wan mijn bmi was goed .
  nu ben ik verplicht om naar herbalife te gaan .
  waarom mag ik niet zelf bepalen of ik mee doet?

  • Er zat een fout in het aanmeldsysteem. Wil je (met korting) starten met weightwatchers? Doe dan het volgende:

   1. Ga naar de actiepagina
   2. Vul je gegevens in
   3. Vul de onderstaande promotiecode in

   4-16-440-581284

   De korting wordt meteen verrekend

 4. Mijn eerste ervaring met WW was in 2000, een goed voornemen voor een nieuw tijdperk. Ik ben toen op 2,5 jaar toch 32 kg vermagerd met de fantastische begeleiding van Jenny De Coster. Ik heb mijn gewicht toch kunnen behouden tot 2010 en ben ik plots gestopt met roken en op een jaartje was er terug 15 kg bij. Ben dan toch terug gestart in september 2013 en ben tot nu toe toch weer terug 10 kg afgevallen. Ik ben een fervente WW’ster en geloof echt in het programma en geloof mij, dit is de enige en echt gezond manier om gewicht te verliezen. Hoop dat dit een ruggesteuntje kan zijn voor vele anderen.

 5. Geachte,
  Ik ben online lid en ben ongeveer 4 kg af op ongeveer 10 weken. Is het mogelijk met 26 punten en 49 weekreserves nog af te slanken ? Bedankt !
  Vriendelijke groeten en hoogachtend,
  Viviane

 6. hallo kan er iemand mij zeggen hoeveel ik mag hebben van propoints ik weeg 96,6 kg en men lengte is 1,54n en ik ben 26 jaar

  • Je kunt het aantal ProPoints dat je per dag mag gebruiken aanvragen via WeightWatchers Sandy. Als je gebruik maakt van deze aktie bespaar je 30 euro inschrijfgeld!

   Sanne

 7. In de pro points lijst staan bij sommige voedingsmiddelen de punten in een blokje/vierkant kadertje, en bij andere niet. Wat is het verschil hiertussen?

 8. Hoi ,

  die applicatie kan ik niet terugvinden in de Playstore hoe vind je deze ( wat is de naam )
  ik zou graag terug beginnen maar enkel als er een app is waar ik alles in kan zetten aangezien ik geen zin heb om constant met zon boekje rond te lopen

 9. Hoi mensen!

  Ik heb een vraag, ik wil graag weightwatchers gaan volgen maar ik kan er helaas niet heel veel centen aan uitgeven. Hierdoor wilde ik mij online aanmelden maar las dat dit 59.95 kost voor de eerste 3 maanden en daarna 14.95. Dit kost mij een beetje teveel. 14.95 voor alle maanden komt voor mij veel beter uit maar dit kan volgens mij niet. Nu vraag ik mij af of er mensen zijn die mij kunnen helpen met het zelf uitrekenen van mijn hoeveelheid punten per dag, mijn aantal extra punten per week en mij kunnen vertellen wanneer ik mijn punten opnieuw moet berekenen, hoeveel gewicht moet ik dan hebben verloren? Als ik antwoord kan krijgen op deze 3 vragen dan denk/HOOP ik dat ik de weightwatchers op mijn eigen houtje kan volgen.

  Wie o wie wilt mij hierbij helpen?

  Groetjes,

  Waheeda

  • het is ook heel duur,ik heb er nu ook veel moeite mee om het cursus geld op te brengen maar als je naar http://www.vetvrij.nl gaat en dan het weight watchers dieet opzoekt dan komt het goed je kunt het daar gratis volgen.groetjes lisa

 10. Tot 30 September kun je gratis een week kennismaken met WeightWatchers online. Aanvragen kan via de webshop

  Een jaar nadat Iris The Voice won is ze dankzij WeightWatchers behoorlijk afgevallen! Probeer WeightWatchers Online nu een week gratis uit.

  Iris Kroes afgevallen

 11. wat raden jullie mij aan de online cursus ,weightwatchers at home of de cursus?
  Heeft iemand ervaring met weightwatchers at home?

 12. Goedemiddag,

  ik heb even een vraag aan u. In 2008 is bij mij de auto-imuunziekte Neuro-Sarcoïdose ontdekt en dat is toen heel ingrijpend geweest voor ons leven. Ik kan niet sporten , slik veel medicijnen waaronder Prednison en Methotrexaat en ben daardoor flink aangekomen . Mijn vraag is of ik kan deelnemen aan uw programma. Ik word hier van kastje naar de muur gestuurd oftewel ik word hier niet geholpen omdat ze zeggen dat prednison en afvallen niet mogelijk is. Kunt u mij wel helpen?

  Groetjes Rina

 13. Hallo,

  Kan iemans me zeggen of het oude rekenmachien van de flexipoints nog kan gebruikt worden voor de propoints te berekenen?
  Is een beetje gek een nieuwe te komen als de oude nog kan dienen

 14. Hallo mensen
  wie kan mij helpen
  ik weeg 107 kilo kilo en ben 174 lang en ben 37 jaar oud
  heeft een boekje van weitwachers flexipoint comfort plus.
  hoe veel punten mag ik hebben.
  heel graag reactie terug
  gr angela ik dacht zelf 47 punten maar weet het niet zeker
  wie kan mij helpen.

  • Ik heb dat programma ook gevolgd.weet niet meer het aantal punten,maar het nieuwe programma. Propoints 2.0 werkt echt beter.
   Dus mijn aanrader is opnieuw aanmelden

 15. Oh! En natuuuurlijk staat er bij de verse groente en fruit, hier op de site ook met een * gekenmerkt als verzadigde levensmiddelen.

 16. Hoi Joel,

  * wil zeggen dat dat verzadigde producten zijn. Veelal producten die veel eiwit of goede koolhydraten bevatten.

  Ik noem 0% vet magere kwark, joghurt.

  Pasta’s, gekookte aardappelen, roggebrood.

  Magere vlees, kip en vissoorten.

  Je mag zoveel van die producten totdat je een verzadigd gevoel hebt. Voor de eiwitrijke producten reken je dan een standaardwaarde van 5 propoints en voor de koolhyrdraatrijke producten reken je 7 propoint! Let op! Het * (wat hier op de site staat bij de boodschappengidsof in de boodschappengids van de w.w. staan groene “bakjes”) moet er wél bij staan!

  Ik zal je even een paar voorbeeldjes noemen:

  Stel je gaat stamppot eten. Je kunt niet écht uitrekenen hoeveel aardappelen je eet, dus kun je je lekker verzadigd eten door 7 punten voor de aardappelen te rekenen.

  Zo gaat het ook met bijvoorbeeld hachee: met mager rundvlees. Dan kan je dus 5 punten rekenen.

  Maarrrrr… ik probeer altijd alles af te wegen want héél vaak kóm je niet aan je verzadigde porties. Dus… kies slim!!!

  Ik hoop je vraag hiermee voldoende te hebben beantwoord.

 17. Ohhh gezellig Agaafje: join the club zou ik zeggen:

  Ga hélemaal naar boven: daar zie je forum staan…
  Klik daarop en ga, voor de verandering: hélemaal naar beneden. Daar zie je Weight Watchers staan. Klik daar dan weer op. En dan zijn wij het topic (onderwerp) van de Flexipoints. Mijn naam staat er bij: ik heb die opgestart.
  Zou het héél leuk vinden je daar te begroeten. We zijn daar met 2 dames meer. 1 “Flexi” werker: zij doet dus nog steeds Flexipoints. En Eyoor en ik doen ProPoints 2.0.

  Ik ben 46, zit ook al in de overgang en heb fibromyalgie. Dus we hebben wat gelijkenissen. Zie je “aan de andere kant” en voor wie ook interesse heeft om mee te babbelen over Weight Watchers, sluit je gerust bij ons aan. We kunnen altijd nuttige tips gebruiken! En elkaar zodoende ook motiveren!

 18. Heey Agaafje

  Nee, sorry, je kan ze niet gratis gekomen. En 16 is écht té weinig!

  Hoe oud ben je?

  Het minimum aantal ProPoints is dus 26. En je hebt 49 vrije weekpunten. Nee de lijst is niet veranderd. Maar er zijn telvrije dagen bijgekomen. Het is té veel om dat hier uit te leggen.
  Je zult écht naar de cursus moeten om daar uitleg over te krijgen. Het oude ProPoints boekje kun je gewoon volgen. Ik zou, als ik jou was, gewoon het oude ProPointssysteem blijven doen. En je ouden pointsberekening aanhouden. Dat houdt dan in dat je nú nog 49 vrije weekpunten hebt maar als je onder de 80 komt dan mag je er 42.

  Succes.

  • Hoi Miepie!
   Ik ben 55! Stevig in de menopauze met oplviegers en gewrichtenpijn! Ik deed afgelopen week 25 points en tijdens het weekend at ik de extra 49 op. Op vrijdag was ik 1.5 kg kwijt, maar na het weekend bleek dat ik maar 400 g kwijt ben. Dus 1.1 kg aangkeomen door die 49 points extra. Dusss..;Ik doe verder met 25 points en die extr’s ga ik proberen niét te nemen. Bij mij moet het vooruit gaan of ik geef op. Intussen: heb ik gemerkt dat de pointslijst van de propoints van voordien inderdaad hier en daar flink is veranderd. Voor brood moet je weer minder aanrekenen, voor andere dingen meer. Ik heb de lijst die ik op mijn laptop heb staan mooi aangepast en dus kan ik het gewoon volgen. De cursus volgen is uitgesloten, ik werk als hij doorgaat. En online heb ik vorig jaar gedaan maar ik had niet voldoende tijd om ieder dag dat dagboekje in te vullen, en een coach vond ik al helemaal niet. Ik schrijf nu alles netjes op in een boekje , wat ik eet en zo tel ik de points. Ook zo gemakkelijk! Hey miepie, kan ik niet op het forum met je pratenipv hier zoveel ruimte te nemen? En waar, op welk forum zit je dan?? lieve groetjes,
   Agaafje

 19. hallo ,

  Ik ben hier nog maar net aangemeld maar ik weet hier niet hoe ik aan mijn gewenste info kan komen . Ik heb me aangemeld om te weten hoeveel propoints ik mag hebben want versta het niet al te goed . Kan jij me aub verder helpen

  groetjes jill

 20. Hoi Agaafje, zo noem ik je maar…

  Uh bij de 2.0 is het 26 propoints per dag. Dat zijn er 3 minder. Iedereen beschikt nu over 49 vrije weekpunten.

  Maar lieve Schat, 16 propoints per dag?! Dat is natuurlijk ook veel te weinig… Ze rekenen niet voor niets op basis van je geslacht, lengt, gewicht en afvallen, je points aantal uit… Dat ben JIJ nodig. Ik zit (schaam, schaam, op 40 per dag) en ben er blij mee. Morgen weer weegmoment. Hoop natuurlijk dat er wat af is…

  • Maar dus..gratis kan ik ze niet bekomen, die points aantallen. Gisteren 1e dag WW gedaan en gemerkt dat 16 points ècht niet vol te houden is. Ik nam er in totaal 25. En ik was 800 g af!! Dus als ik nu hoor: 26, zie ik het wel zitten. Bedankt voor het antwoord! Ik weeg 83 (nu 82.2) en meet 1,68 m. Vadaar zie je.. erg bedankt Miepie! Is de lijst met de voedsel points veranderd? Ik heb die nog van de de propoints, is die veranderd met 2.O?

   Agaafje

 21. Ik deed een tijd geleden het propoints systeem online en betaalde er dus voor, maar even, want het toen toegelaten dagtotaal voor me was 29 en ik kwam steeds meer bij. Ik viel maar af bij 16 points per dag. Nu wou ik weten of het nieuwe 2.0 programma mij ook 29 points geeft, want ja, als dat zo is, schrijf ik me niet in natuurlijk.. ben ik niks mee, behalve aankomen dan!!

 22. Hoi Fem,

  Het beste is dat je óf naar de cursus gaat van de Weight Watchers of je aanmeldt voor weight watchers on-line.

  Je kan het ook samen doen, dan kan je een combipas aanschaffen.
  Heb ik gister ook gedaan. Werkt érg handig.

  Kijk even op de site weightwatchers.nl voor meer informatie en ook waar de cursussen zijn. Mocht er geen cursus in de buurt zijn. Mail dan even naar de info van hun want dat is niet up to date. In héél Twente zou geen cursus zijn maar dat staat dus niet goed op hun site.

  Succes!

  Groetjes,

  Miepie

 23. Hallo allemaal,
  Ik wil graag beginnen met het propoints systeem maar weet niet hoe ik mijn dag en weektotaal moet berekenen. Ik zag dat het op de site niet meer wordt gedaan, kan iemand me vertellen hoe dit moet?
  Bedankt.

  Gr. Fem

 24. Hoi Henrieke!

  Je bent naar een cursus geweest begrijp ik? Anders krijg je geen boodschappengids toch?

  Bij een cursus of bij Weight Watchers [email protected] wordt je dagtotaal berekend. Dat doen we hier niet. Je vrije weektotaal voor het nieuwe ProPoints 2.0 programma is 49. Dat is standaard voor iedereen!

  Ik heb een combipas aangeschaft. Een prachtig systeen. Je gaat 1 x per week naar de cursus en je kan via de site van weight watchers o.a. het dagboek bijhouden voor wat je allemaal nuttigt. Echt een aanrader hoor!

 25. Goedemiddag,

  ik heb laatste een boekje gekregen van de boodschappen de punten zeg maar. nu wilde mijn man en ik wat afvallen, maar moet je perse aanmelde en lid worden om aan je punten te komen?

  wat dus t enige is wat we willen weten, onze punten.

  Ik vrouw, ben 24 jaar, weeg 76 kilo en ben 1,69.

  Mijn man:
  is 25 jaar, weegt 133 kilo en is rond de 1,90.

  ik hoor graag reactie.
  met vriendelijke groet

 26. Hoi Ageeth,

  Je moet je aan de punten houden die je zijn aangeboden.
  Je kunt gebruik maken van je vrije weektotaal.
  Die punten kun je over de 7 dagen van de week verdelen zodat je wat meer punten te besteden hebt.

 27. Hallo,
  Ik ben via het AD aangemeld, en daar heb ik uitgerekend wat ik aan punten mag hebben per dag.
  Dat zijn er meer dan 26.
  Waar kan ik advies vinden om de punten naar 32 op te hogen?
  Mvg
  Ageeth Langenberg

 28. Hoi Bianca, ligt er aan welke vorm van Weight Watchers je doet.
  Als je Flexipoints doet dan mag je punten meenemen naar een volgende dag. Dus punten sparen. Doe je ProPoints dan MOET je ze opmaken. Dit kun je bereiken door volle producten te nemen: volle joghurt/melk e.d.