Weight Watchers Flex Review

Afvallen in 2021

Weight Watchers Flex, Een Nieuw Programma van Weight Watchers.

Sinds 2019 heeft WeightWatchers een nieuwe naam. WW Freestyle is nieuw programma voor gewichtsverlies en wellness. Het helpt je bij het ontwikkelen van een gezond voedingspatroon, ongeacht of je wilt afvallen of op gewicht wilt blijven. Bij WW mag je alles eten! Het SmartPoints plan geeft je de vrijheid om eetbeslissingen te nemen die voor jou werken. Lekker eten, nieuwe smaken ontdekken en samen met je familie en vrienden ultiem genieten. Lees meer over WW Freestyle.

De bestaande afslankprogramma’s van Weight Watchers zijn echte klassiekers. Sinds de oprichting in 1963 is opgericht zijn de programma’s in dertig landen uitgerold. Wereldwijd werken er nu 25000 mensen voor Weight Watchers. En wellicht nog wel het belangrijkst. Miljoenen mensen hebben baat gehad bij de programma’s.

Met Weight Watchers Flex is er een nieuw programma gelanceerd dat je in staat moet stellen om af te vallen. Kernpunt bij Weight Watchers Flex is dat het een flexibel programma is. Zo hoef je minder te tellen en kun je een vorm van beweging kiezen die bij jou past. Regelmatig wordt er Weight Watchers Korting aangeboden.

Het Weight Watchers Flex programma is in November 2017 gelanceerd en dus zijn de eerste resultaten zichtbaar. Werkt het nieuwe, flexibele Weight Watchers programma of is het te vrijblijvend? Je leest het in deze review.Wat is Weight Watchers Flex?

Weight Watchers is een van de meest bekende afvalprogramma’s ter wereld. Het bedrijf is in 1963 opgericht in New York door Jean Nidetch. Zij nodigde thuis een aantal mensen uit om over hun gewichtsproblemen te praten. Al deze mensen hadden veel diëten geprobeerd, maar ze verloren steeds de motivatie. Snel werd duidelijk dat door de groepsdynamiek de motivatie van de verschillende groepsleden in stand bleef. Nidetch besloot daarop om groepen te vormen. Al snel stonden er honderden mensen voor de deur en het bedrijf Weight Watchers was geboren.

weightwatchers flex logo

De afslankprogramma’s van Weight Watchers rusten op vier pijlers. De eerste pijler is gezond eten. Hiervoor is het SmartPoints systeem in het leven geroepen. Voedingsmiddelen die veel koolhydraten of suiker bevatten, hebben een waarde met SmartPoints toegekend gekregen. Iedere dag mag je slechts een beperkt aantal SmartPoints eten. Ook lichaamsbeweging is een belangrijk onderdeel van het Weight Watchers programma.

ontdek weightwatchers flex
ontdek weightwatchers flex

Andere pijlers van het Weight Watchers programma richten zich meer op jou als persoon. Bepalend voor het succes bij het afvallen is je gedrag. Cruciaal hierbij is het veranderen van je mindset. Een belangrijk onderdeel hiervan is het weegmoment tijdens de groepssessies. Op deze manier word je scherp gehouden.

Als laatste leunt Weight Watchers op de kracht van de groep. De combinatie van een coach met veel inhoudelijke kennis en het groepsgevoel met de collega-afvallers werkt stimulerend. Iedereen heeft immers hetzelfde doel en mensen kunnen van elkaar leren.

Waarin verschilt het Weight Watchers Flex programma?

Het Weight Watchers Flex Programma is een nieuwe variant op de beproefde methode van Weight Watchers. In het Flex programma zijn er een aantal wijzigingen doorgevoerd als het gaat om de ProPoints. Deze heten nu dan ook SmartPoints. Er zijn meer voedingsmiddelen toegevoegd die nul SmartPoints hebben. De gedachte hierachter is dat het makkelijker wordt om de totale score aan SmartPoints bij te houden. Een andere verandering is dat een aantal voedingsmiddelen met veel vetten anders zijn gewaardeerd. weight watchers flex review

Een andere grote verandering is dat het principe van de balansdag is geïntroduceerd. Je kunt SmartPoints meenemen naar de volgende dag. Op deze manier kun je alvast in het voren een balansdag houden, bijvoorbeeld als je in het weekend een feestje hebt gepland.

Ook op het gebied van lichaamsbeweging is het Flexprogramma anders. In Weig