Weight Watchers heeft het zwaar, onder andere op de website van Reuters en Marketwatch lezen we verontrustende berichten. In het vierde kwartaal van 2012 zijn de aandelen van Weight Watchers International met 8,9% gedaald. Enkele jaren geleden ging de afslankclub ook al door een dal en ging destijds met een vuilniswagen de straat op in Amsterdam en Den Bosch.

Sonja Bakker1

Destijds was het teleurstellende resultaat in Nederland onder andere toe te schrijven aan het enorme succes van dieetgoeroe Sonja Bakker, die tegenwoordig afslankvakanties op Ibiza organiseert. Weight Watchers sloeg hard terug met het vernieuwde ProPoints programma dat in eerste instantie goed aansloeg. Vorig jaar werden er een aantal verbeterpunten aangebracht en werd ProPoints 2.0 gelanceerd.

Marketing

De gewenste resultaten bleven echter uit. Reden voor Weight Watchers om fors in te zetten op het online programma. Er werd flink geïnvesteerd in het marketing budget waardoor de kosten de laatste periode stegen met 5,8%. De overheadkosten stegen zelfs met 21%.

2hf

David Kirchhoff

De CEO van Weight Watchers David Kirchhoff zei dat het bedrijf ondanks een record voor wereldwijde bijeenkomsten en online abonnees teleurgesteld is in het resultaat. Kirchhoff gaf verder aan dat de huidige marketing niet effectief genoeg is. ‘De moeilijke economische periode en toenemende concurrentie treffen ons hard’ aldus Kichhoff. Hij geeft aan dat het bedrijf op korte termijn maatregelen treft om doelstellingen op de lange termijn te verzekeren.

De cijfers

Weight Watchers rapporteerde over 2012 een winst van 58 miljoen dollar ten opzichte van 63,7 miljoen dollar in 2011. Wel steeg de omzet met 1,7% tot 407,9 miljoen.

Iris en Angela

In Nederland heeft Weight Watchers de zwaargewichten Angela Groothuizen voor het offline en Iris Kroes voor het online programma ingezet. Een goede aanvulling op het online programma is de onlangs verschenen Android app. Desondanks blijft het moeilijk voor Weight Watchers om aan de top te blijven en niet door de vloer te zakken.

Reageer op dit artikel

REAGEER ZONDER FACEBOOK

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

4 Reacties

 1. Ik wilde juist met deze vorm van lijnen beginnen,leek mij het beste bij mij te passen elke week wegen.
  Maar begrijp ik nu dat je ook allemaal dingen moet kopen?
  Wie kan mij daar meer over vertellen ?

 2. het lijkt bij weetwatchers steeds meer om geld en niet om mensen te gaan. ik ben gestopt met wegen omdat het bij mij niet motiverend werkt om iedere week geld te geven aan dikke vrouw achter bureau die je op de weegschaal laat staan en vervolgens zegt dat je af moet vallen met dure producten die ze zelf verkoopt.

 3. Ik volg zelf sinds januari het programma via een consulente in het wijkgebouw. iedere donderdagavond moet ik wegen. Jaren geleden heb ik het ook al gevolgd maar toen was het nog met flexipunten. Nu met de nieuwe telling is het ingewikkelder geworden en volgens de consulente kan ik het oude systeem niet meer gebruiken. wel jammer want ik had het idee dat het beter werkte bij mij.

  • Waarom zou het oude systeem niet meer gebruikt kunnen worden? Ik ken er genoeg die het nog steeds volgen en sommige zijn weer terug gegaan van Propoints naar Flexipoints. Ik zelf volg het ook. En je valt ook met Flexipoints gewoon af.

   Volgens mij maakt het niet uit welk dieet je volgt, als je je maar aan de regels houd, of bij de WW aan je Points. En vergeet niet lekker te bewegen/te sporten.

Klik hier voor meer ervaringen

Sanne

Mijn naam is Sanne Sanders en ik ben trendwatcher op het gebied van dieet, voeding, gezondheid en beauty. Regelmatig schrijf ik een artikel of review voor vetvrij.com Heb je een vraag of suggestie? Dan kun je me een berichtje sturen.