Afvallen in 2021

Regelmatig publiceren we ervaringen van onze bezoekers met een bepaald dieet. Deze keer de ervaring van Gerda met Weight Watchers.

Sinds 2019 heeft WeightWatchers een nieuwe naam. WW Freestyle is nieuw programma voor gewichtsverlies en wellness. Het helpt je bij het ontwikkelen van een gezond voedingspatroon, ongeacht of je wilt afvallen of op gewicht wilt blijven. Bij WW mag je alles eten! Het SmartPoints plan geeft je de vrijheid om eetbeslissingen te nemen die voor jou werken. Lekker eten, nieuwe smaken ontdekken en samen met je familie en vrienden ultiem genieten. Lees meer over WW Freestyle.


Mijn Ervaring met Weight Watchers

Allereerst wil ik mezelf even voorstellen. Hallo mijn naam is Gerda en sinds 2006 bezoek ik vetvrij.com om ervaringen uit te wisselen en vragen te beantwoorden. Op mijn zwaarst (begin van deze eeuw) heb ik 128 kilo gewogen. Daarna ben ik maar niet meer op de weegschaal gaan staan. Ik ben mijn héle leven al te zwaar. Het zit in mijn genen zeg ik altijd maar. Tijdelijk kun je tijdelijk starten met Weight Watchers Korting.

Diabetes Patiënt

Mijn moeder is inmiddels overleden (april 2013). Was zwaar diabetes patiënt en had voor de tweede keer dikke darm kanker. Ze kon niet geopereerd worden door verschillende omstandigheden. Dat zet je toch aan het denken. Dit wil ik niet. Ik heb al zóveel diëten geprobeerd. Ik zal ze niet gaan opnoemen. Eén wil ik aanhalen: Sonja Bakker. Ja, ik ben er 25 kilo mee afgevallen maar uit ervaring blijkt dat je lichaam véél en véél te weinig aan voedingswaarde binnenkrijgt en je zodoende roofbouw op je lichaam pleegt.

Weight Watchers

Tot ik een vriendin sprak die haar streefgewicht had behaald. Toen ik vroeg hoe ze dit had gedaan bleek dat ze Weight Watchers had gevolgd. Maar ja, Het grootste nadeel en dat weerhield mij ervan is dat je “in het openbaar” wordt gewogen. “Iedereen” zou te weten komen wat ik woog. Maar in één keer ging de knop om en heb ik toch uiteindelijk de stap gemaakt! En daar ben ik nog steeds blij mee!

Mijn eerste bezoek aan Weight Watchers

Mijn eerste bezoek aan Weight Watchers was op 31 maart 2009. Met lood in mijn schoenen ging ik naar de eerste cursus. Pfffff…. ik ben zo zenuwachtig! Ik kan de klok wel op 18.30 uur kijken: dan kan ik wegrijden naar de cursus. Natuurlijk was ik veel te vroeg: 18.45 uur! Maar de coach was er al. Ze zal me wel in een ooghoek, in de deuropening hebben zien staan met een blik: “zucht, het is nu of nooit”! De coach was gelukkig een gezellig en spraakzaam typje: Trok me meteen aan de jas mee naar binnen met de woorden: “kom d’r in: zo in de deur blijven staan, da’s niet gezellig he”? Het ijs was gebroken.

Weegkaart

Nou, ik kreeg dus een kaart van haar waar ik m’n gegevens moest invullen. Toen dat klaar was kwam het moment suprême: Het weegmoment: Diepe zucht en gaan met die banaan! Poehhhh, dat was even slikken: Er was werk aan de winkel! Ik kreeg van haar, dat was haar eigen initiatief, een glazen steentje. Bij iedere pond eraf, krijgen we zo’n steentje! Vind ik toch een erg leuk initiatief! En ze hoopte dat m’n vaas/glas thuis, gauw vol zat! Doet erg leuk aan, als zeg ik het zelf. Nadat iedereen gewogen was en geloof me, dat gebeurt écht discreet, begon de coach aan haar “babbel” zoals ze het zelf altijd noemt. Iedere week ontvang je, bij de weging van haar, een weekboekje met daarin handige tips en recepten. De coach gaat dieper op de materie van het weekboekje in en er is gelegenheid tot vragen stellen. Wat ik zelf altijd prettig vond is het “lotgenoten” contact voor de weging. Je deelt ervaringen en recepten uit. Ben je afgevallen is men blij voor je. Ben je aangekomen, ja, dat gebeurt een héle enkele keer ook, dan motiveren ze je weer om tóch door te gaan. En krijg je nuttige tips en gebruikerservaringen.

Nablijven en Babbelen

Na afloop van de cursus moeten de nieuwe cursisten meteen al “nablijven”. De coach neemt na haar “babbel” de tijd om het programma uit te leggen. De eerste 4 weken krijg je een boekje mee waarin je de informatie nog kan nalezen. In de eerste week denk je, dat leer ik nooit allemaal maar al héél snel kom je in het goede ritme! Voor en na de cursus kun je in het “winkeltje” producten van de weight watchers kopen die je in het programma ondersteunen. Ze hebben een soort van “muesli”repen in allerlei smaken, snoepjes, koekjes, sauzen. Allemaal met een vaste pointswaarde. Ook hebben ze diverse kookboeken met recepten waarbij de pointsaantallen al vermeld staan.

Boodschappengids en de Calculator

Wat absolute musthaves zijn, zijn de boodschappengids en de calculator. Mijn tip aan jou is: stoor je niet aan andere mensen, maar neem de calculator eens mee de supermarkt in. Met de calculator kun je d.m.v. het invoeren van de voedingswaarden een pointsaantal uitrekenen van een bepaald product. Vergelijk de etiketten eens met elkaar! Je zal schrikken! Kies producten met zo min mogelijk vetpercentage. Kijk maar eens bijvoorbeeld bij de diverse merken magere yoghurt! In de gids kun je ook in de tabel aflezen in welk product de minste points in zitten. M’n volgende tip is: weeg je eten af! Ook daarmee is winst te behalen. Je kan, met name bij de groene producten: mager vlees/kip/vis, deegwaren, verzadigd eten. Maar weeg altijd je eten af: 1 ½ aardappel i