Week van de fysieke belasting op het werk

Start met KetoX

Deze week is de Europese Week voor Veiligheid en Gezondheid op het werk. Dit jaar staat de strijd tegen fysieke overbelasting centraal onder de titel ‘Vertil je niet’. De campagne streeft naar meer veiligheid en gezondheid op de werkplaats.

Een kwart van de werkenden binnen de EU klaagt over rug- of spierpijn. Deze klachten kunnen het gevolg zijn van veel en zwaar tilwerk. Maar nek- en rugklachten kunnen ook ontstaan door verkeerd uitgevoerd kantoor- of beeldschermwerk, of doordat werkenden te lang in eenzelfde houding staan of zitten.

Congres

In het kader van de week van de fysieke belasting is vandaag een conferentie in Utrecht onder leiding van Astrid Joosten. Onderdelen van het congres: regelgeving en handhaving, de nieuwste wetenschappelijke inzichten en maatregelen in de praktijk. Daarnaast wordt de prijs uitgereikt aan de winnaar van de Goede Praktijken Competitie en wordt bekend gemaakt welke inzendingen Nederland afvaardigt naar de Europese competitie.

bron: logistiek.nl

drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.