Voetballen verbrandt meer vet

Start met KetoX

Wetenschapper Peter Krustrup en collega’s van de universiteit van Kopenhagen Denemarken hebben onderzocht dat voetbal meer vet verbrand van Joggen.

Het onderzoek bestond uit 14 ongetrainde mannen in de leeftijd van 20 tot 40 jaar. In een periode van 3 maanden werd 2 a 3 keer per week getraind, 1 uur lang. Vervolgens werd er onderzoek gedaan naar de totale spiermassa, het vetpercentage, bloeddruk, insuline gevoeligheid en algehele fitheid.

Bij elke test bleken alle onderzochten zaken verbeterd.

Naast deze groep voetballers ging een tweede groep bezig met Joggen. De joggers trainden ook 2 a 3 keer per week maar de inspanning resulteerde in een veel minder positief effect als de voetballers

Na 12 weken raakten de voetballer 3,5 kilo vet kwijt en kregen er 2 kilo spieren bij. De joggers verbranden in die periode 2 kilo vet en geen enkele groei van de spiermassa.

Zie het complete onderzoek (engels)

drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.