Voeding heeft invloed op Acne

Start met KetoX

Mensen die last van acne hebben, kunnen het beste een dieet volgen met voeding met een lage glycemische index (GI). Na twaalf weken is hun huid significant meer opgeklaard dan bij mensen die een gewoon dieet volgen.

Al eerder werd gedacht dat te vet eten, zoals chocolade, varkensvlees en patat zou leiden tot puistjes, maar dat is nooit wetenschappelijk aangetoond. Maar na het Australisch onderzoek Dr. Smith van het RMIT University in Melbourne lijkt er reden om aan te nemen dat de glycemische waarde van voedsel een rol speelt.

De glycemische index (GI) is een maat voor de snelheid waarmee glucose uit koolhydraten beschikbaar komt in het bloed. Een lage GI zorgt voor een langzame stijging van de bloedglucosegehalte en hierna een langzame daling. Bij een hoge GI stijgt dat gehalte sneller en geeft daarna ook weer een forse dip.

Tijdens het onderzoek werden 43 mannen met acne twaalf weken lang op een dieet gezet. Van de proefpersonen die het lage GI-dieet volgden, hadden 22 proefpersonen significant minder puistjes en oneffenheden. In de controlegroep, die een normaal dieet volgden, waren dit er veertien. De wetenschappers zijn er alleen niet zeker van of de acne vermindert door de verandering van voeding, door het gewichtsverlies of doordat de gevoeligheid voor insuline in het bloed verbetert.

drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.