‘Vleeseters zijn Hufterig’ Diederik Stapel

Afvallen in 2021

Column Geertje van der Meer

‘Hufter!’

Klak, die komt even pittig binnen. Ik ben een hufter en een egoïst.

Het zal je maar gezegd worden. Ik voelde mijn broek langzaam naar beneden zakken toen ik het artikeltje las en tegen de tijd dat ik het uit had hing hij op mijn knieën.

Ik dacht potverdorie, het zal toch niet waar zijn. Hebben knappe koppen een onderzoek uitgevoerd waaraan de conclusie verbonden is dat mensen die vlees eten hufteriger en minder sociaal zijn dan vegetariërs.

Ik zie in gedachten de vegetariërs al smalend mijn kant op kijken. OK, ik ben dan geen uitbundige vleeseter en ik heb zo mijn vegetarische dagen maar toch. Ik voel het stigma van de vleeseter op mijn voorhoofd branden en het schuldgevoel kruipt langzaam mijn hart binnen. Ik wil het niet maar het wordt nog erger. Volgens het artikeltje heb ik het ook nog ‘hoog in mijn bol’ want de knappe koppen zeggen dat ik ook nog denk dat het eten van vlees mij status geeft. Potverdorie, daar ben ik mij nooit bewust van geweest. Ook ben ik minder geneigd mensen te helpen en bij brand ben ik de eerste die naar buiten vliegt om mijn hachje te redden.

Bovendien is onzekerheid mijn deel maar als ik een stukje vlees eet zal in mijn superioriteit toenemen. Bovendien denk ik meer in dominante termen dan vegetariërs. Poeh, ik wist niet dat vlees eten zo’n complexe aangelegenheid was. Toch knap dat die vier wetenschappers dat allemaal hebben uitgevonden toen ze mensen naar plaatjes lieten kijken.

Het zal allemaal wel, denk ik en veeg over mijn voorhoofd. Gelukkig heb ik ook mijn goede dagen dus dat maakt mij een kleinere hufter, egoïst, voorpieper als er brand uitbreekt, dominante persoonlijkheid en minder superieur.

Poeffft, dat scheelt, gelukkig!

Geertje van der Meer

Naar aanleiding van: vleeseters hufteriger dan vegetariers

Columns van Geertje van der Meer

Geertje van der Meer schrijft regelmatig een informatieve column over voeding en gezondheid. Hier volgt een overzicht van de columns die Geertje voor vetvrij.com heeft geschreven.

[catlist id=298 orderby=title order=ASC numberposts=-1]

Advies van Geertje van der Meer

Heb je een vraag of wil je advies van Geertje? Vul dan dit formulier in.

Geertje van der Meer

16 Reacties

  1. Beste Geertje,

    Ik heb net een hcg-kuur gedaan. D.w.z. Ik heb 27 dagen de druppels genomen en het 500 caloriëndieet gevolgd. Nu zou ik moeten stabiliseren. Volgens de richtlijnen moet ik dat 6 weken doen. Nu wil ik nog veel meer afvallen. Mijn vraag is of ik zonder te stabiliseren over kan stappen op het Propointsprogramma van de Weight Watchers of dat ik echt die stabilisatieperiode door moet.

    Hartelijke groet,
    Sonja Kramer