Vitasup Review en Ervaringen

Afvallen in 2021

De laatste tijd is het afslankproduct Vitasup voortdurend in het nieuws. Dit is helaas niet omdat het product zo’n revolutionaire werking heeft, maar omdat er veel klachten zijn over het bedrijf dat deze producten op de markt brengt. Vitasup is een detox-supplement. In dit artikel lees je wat er aan de hand is met Vitasup.

Wat is Vitasup?

Vitasup is een voedingssupplement dat het lichaam zou helpen bij het afvoeren van gifstoffen. De enige werkzame stoffen die op de website vermeld worden zijn geelwortel (kurkuma) en choline bitartrate. Hoewel het product in een stazak komt, en je dus een poeder verwacht, krijg je capsules.

Wat zijn de klachten?

Er zijn twee belangrijke klachten over Vitasup. De eerste klacht is dat pakketjes niet aan komen bij de klant. In veel gevallen had de klant dan al betaald (bijvoorbeeld via iDeal). In andere gevallen kregen klanten aanmaningen van AfterPay, een bedrijf dat het mogelijk maakt om achteraf te betalen.

Klanten die het product wel hadden ontvangen, konden het product vaak niet goed retourneren. De retourmeldingen werden vaak zonder opgaaf van reden van afgewezen. De klant kreeg het geld niet terug. Als de klant voor achteraf betaling had gekozen, dan werden er soms ook aanmaningen gestuurd.

Inmiddels heeft Vara Kassa aandacht besteed aan Vitasup. Ook op websites als Klachtenkompas zijn veel klachten binnengekomen. Naar aanleiding van de klachten heeft AfterPay de samenwerking met het bedrijf achter Vitasup beëindigd.

Helaas is het nog wel steeds mogelijk om Vitasup te bestellen. De website is nog gewoon bereikbaar. Hoewel achteraf betalen niet meer mogelijk is, kun je nog wel gewoon betalen met iDeal.

Wie zit er achter Vitasup?

Vitasup is een product van een oude bekende, Ruben van Diermen. Hij kwam eerder negatief in het nieuws met afslankringen.nl. Ook bij deze webwinkel waren allerlei problemen, zoals onterechte incasso’s en spookzendingen naar oude klanten.

De afslankringen werden destijds geïntroduceerd als revolutionair nieuw product om mee af te vallen. Door een ring om je tenen te schuiven zou je stofwisseling verbeteren en zou je af kunnen vallen. Er is nooit enig bewijs gevonden dat een dergelijke ring echt zou helpen. Naast deze afslankringen verkocht van Diermen ook ander dieetproducten via de website, zoals detoxpleisters.

Vitasup is een afslankproduct dat een unieke samenstelling zou hebben. Is het de moeite waard om toch door de klachten heen te kijken en toch gewoon maar voor Vitasup te gaan? Wie weet werkt het product wel fantastisch? Er zijn verschillende redenen om dit niet te doen.

Als eerste is onduidelijk wat er nu precies in Vitasup zit. De officiële website geeft geen officiële ingrediëntenlijst of -tabel. Wel wordt er in de tekst genoemd dat er choline en geelwortel, oftewel kurkuma in zit. Op Bol.com wordt Garcinia Cambogia weer als enige ingrediënt genoemd.

Het niet kunnen weten wat er precies in een product zit, is een no-go. Zeker als je gezondheidsklachten hebt, is het lastig om een product te kopen waarvan je niet precies weet wat het is. Tot slot weet je dus niet of je het product wel goed kunt retourneren als blijkt dat jij een van de ingrediënten niet wil of mag gebruiken.

Maatje Lichter

Een ander product waar de laatste tijd veel klachten over binnenkomen is Maatje Lichter. Dat is geen toeval. Maatje Lichter is ook een product van de eigenaar van Vitasup en de klachten komen dan ook overeen. Producten die niet geleverd worden en retouren die geweigerd worden zonder duidelijke reden. Het enige dat in veel gevallen dus een maatje lichter wordt is de portemonnee van de klant.

Fastor.shop

Op de website Fastor.shop, ook eigendom van Ruben van Diermen, werden in 2018 ook andere afslankproducten verkocht. Ook over dit bedrijf zijn veel klachten binnengekomen die vergelijkbaar zijn met die over Vitasup. Inmiddels is de webwinkel op fastor.shop offline gehaald.

Vermijd Vitasup en Maatje Lichter

Vitasup en Maatje Lichter zijn beide producten die je beter kunt vermijden. Er komen veel klachten binnen over het bedrijf achter het product. In veel gevallen worden bestellingen niet geleverd. Ook weigert het bedrijf veel retouren omdat het product niet goed terug gestuurd zou zijn.

Dit laatste is een groot probleem, omdat het niet mogelijk is om de precieze samenstelling van de producten te achterhalen via de website. Het kan dus best zijn dat je er bij levering van het pakket achter komt dat je het product helemaal niet mag of wilt gebruiken.

Tegelijkertijd zijn Vitasup en Maatje Lichter geen unieke producten. Er zijn voldoende alternatieven beschikbaar van betrouwbare bedrijven. De samenstelling van deze producten is ook nog eens beter. Neem dus geen enkel risico en kies voor een product waarvan bewezen is dat het werkt.

Vitasup gekocht? Wat nu?

Heb je Vitasup gekocht en heb je klachten? Vara Kassa heeft hier onlangs aandacht aan besteed. Een aantal citaten uit het onderzoek:

Tientallen klachten

In de zomer van 2018 ontving Kassa klachten over Fastor.shop en ook op de website klacht.nl staan tientallen klachten over deze webshop. Zo ook die van Kim uit Drunen. Ze heeft diverse diëten geprobeerd, maar niets werkte. Ze kocht daarom in juli afslankcapsules voor €69,95 via Fastor.shop, want wellicht zou dit hét wondermiddeltje zijn. Maar ze ontving het product niet, was haar geld kwijt en kreeg geen contact met Fastor.shop. Ze stuurde vier e-mails, een bericht via Facebook en belde een aantal keer, maar tevergeefs. En tot overmaat van ramp werd Fastor.shop ook nog eens offline gehaald.

Zelfde websites, zelfde eigenaar

Begin januari stromen de klachten binnen over VitaSup.nl en Maatjelichter.com bij klachtenkompas.nl. De klachten zijn hetzelfde als die van Fastor.shop; geen pakketje ontvangen óf geen geld terug ondanks dat het pakketje geretourneerd is. En de herinneringen en aanmaning van Afterpay blijven maar komen. VitaSup verkoopt nagenoeg hetzelfde als Fastor.shop: afslankproducten. De eigenaar achter de websites Fastor.shop, VitaSup.nl, Maatjelichter.com én Maatjeminder.com is een oude bekende van Kassa, namelijk Ruben van Diermen. Hij is óók de eigenaar van afslankringen.nl en daar besteedde Kassa al twee keer eerder aandacht aan, vanwege ongevraagde pakketjes naar oud-klanten en onterechte incasso’s

Neprecensies

Kassa kwam erachter dat op de websites van VitaSup en Maatjelichter diverse recensies staan met zogeheten stockfoto’s. Dat zijn foto’s die iedereen gratis of voor een bepaald bedrag kan downloaden. Volgens De Koning mag dat niet en valt het onder misleiding. “Je mag een stockfoto gebruiken, maar je mag niet doen alsof het een foto is die een klant heeft ingestuurd. Anders moeten ze dat erbij vermelden.”

Afterpay beëindigt samenwerking

Veel consumenten gebruiken achteraf betalen via Afterpay. Dat was voorheen ook mogelijk op VitaSup.nl en Maatjelichter.com, maar Afterpay heeft de samenwerking inmiddels beëindigd. Zij ontvingen namelijk ook erg veel klachten. “Dit is niet hoe wij willen dat consumenten ervaring hebben met onze betaalmethode. Een van de vereisten die wij stellen richting de webwinkel is dat ze bereikbaar moeten zijn. We hebben in overleg besloten niet langer samen te werken met deze webwinkels.”

bronnen en meer informatie via de website van vara kassa 

Jouw ervaringen?

Heb jij ook klachten over Vitasup of Maatje Lichter? Of heb jij de producten zelf wel ontvangen en gebruikt? Laat een reactie achter met je ervaringen.

Gezonde Groet,

RECENSIEOVERZICHT
Algehele Waardering
Vorig artikelSlaapmiddelen Met en Zonder Recept
Volgend artikelReducera Afslankspray Review en Ervaringen

41 Reacties

 1. Deze firma is echt onbetrouwbaar ! Nadat ik mijn kredietkaart geblokkeerd heb blijven ze met nieuwe aanbieding achter mijn gegevens te komen !

 2. Pretpakket besteld . Nu hang ik vast aan een abonnement . Beantwoorden geen mails . Halen het geld van míjn rekening . Heb melding gedaan bij officiële instellingen

 3. Hallo,
  Ik was eerst tevreden over Vitasup, helaas merkte ik vandaag dat er onterecht 2 x een bedrag van 69 euro en 39,95 van mijn rekening afgeschreven is. Terwijl mijn laatste bestelling 5 januari was en deze heb ik meteen via IDEAL betaald.
  Is het wijsheid om de bestelling terug te boeken?
  Graag hoor ik tips van u allemaal.
  Mvg Lisa

 4. In December iets besteld was een actie van49,95 naar 28,95. Netjes gekregen. Nu 2 Februari halen ze zomaar 59,95 van mijn rekening zonder dat ik wat weet heb alles terug gestuurd. Waar ik eigenlijk gewoon al 28,95 voor had betaald. Kijk uit want het zijn gewoon oplichters. Telefoon nemen ze niet op en op mijn email geven ze geen reactie