Vitasup Review en Ervaringen

De laatste tijd is het afslankproduct Vitasup voortdurend in het nieuws. Dit is helaas niet omdat het product zo’n revolutionaire werking heeft, maar omdat er veel klachten zijn over het bedrijf dat deze producten op de markt brengt. Vitasup is een detox-supplement. In dit artikel lees je wat er aan de hand is met Vitasup.

Wat is Vitasup?

Vitasup is een voedingssupplement dat het lichaam zou helpen bij het afvoeren van gifstoffen. De enige werkzame stoffen die op de website vermeld worden zijn geelwortel (kurkuma) en choline bitartrate. Hoewel het product in een stazak komt, en je dus een poeder verwacht, krijg je capsules.

Wat zijn de klachten?

Er zijn twee belangrijke klachten over Vitasup. De eerste klacht is dat pakketjes niet aan komen bij de klant. In veel gevallen had de klant dan al betaald (bijvoorbeeld via iDeal). In andere gevallen kregen klanten aanmaningen van AfterPay, een bedrijf dat het mogelijk maakt om achteraf te betalen.

Klanten die het product wel hadden ontvangen, konden het product vaak niet goed retourneren. De retourmeldingen werden vaak zonder opgaaf van reden van afgewezen. De klant kreeg het geld niet terug. Als de klant voor achteraf betaling had gekozen, dan werden er soms ook aanmaningen gestuurd.

Inmiddels heeft Vara Kassa aandacht besteed aan Vitasup. Ook op websites als Klachtenkompas zijn veel klachten binnengekomen. Naar aanleiding van de klachten heeft AfterPay de samenwerking met het bedrijf achter Vitasup beëindigd.

Helaas is het nog wel steeds mogelijk om Vitasup te bestellen. De website is nog gewoon bereikbaar. Hoewel achteraf betalen niet meer mogelijk is, kun je nog wel gewoon betalen met iDeal.

Wie zit er achter Vitasup?

Vitasup is een product van een oude bekende, Ruben van Diermen. Hij kwam eerder negatief in het nieuws met afslankringen.nl. Ook bij deze webwinkel waren allerlei problemen, zoals onterechte incasso’s en spookzendingen naar oude klanten.

De afslankringen werden destijds geïntroduceerd als revolutionair nieuw product om mee af te vallen. Door een ring om je tenen te schuiven zou je stofwisseling verbeteren en zou je af kunnen vallen. Er is nooit enig bewijs gevonden dat een dergelijke ring echt zou helpen. Naast deze afslankringen verkocht van Diermen ook ander dieetproducten via de website, zoals detoxpleisters.

Vitasup is een afslankproduct dat een unieke samenstelling zou hebben. Is het de moeite waard om toch door de klachten heen te kijken en toch gewoon maar voor Vitasup te gaan? Wie weet werkt het product wel fantastisch? Er zijn verschillende redenen om dit niet te doen.

Als eerste is onduidelijk wat er nu precies in Vitasup zit. De officiële website geeft geen officiële ingrediëntenlijst of -tabel. Wel wordt er in de tekst genoemd dat er choline en geelwortel, oftewel kurkuma in zit. Op Bol.com wordt Garcinia Cambogia weer als enige ingrediënt genoemd.

Het niet kunnen weten wat er precies in een product zit, is een no-go. Zeker als je gezondheidsklachten hebt, is het lastig om een product te kopen waarvan je niet precies weet wat het is. Tot slot weet je dus niet of je het product wel goed kunt retourneren als blijkt dat jij een van de ingrediënten niet wil of mag gebruiken.

Maatje Lichter

Een ander product waar de laatste tijd veel klachten over binnenkomen is Maatje Lichter. Dat is geen toeval. Maatje Lichter is ook een product van de eigenaar van Vitasup en de klachten komen dan ook overeen. Producten die niet geleverd worden en retouren die geweigerd worden zonder duidelijke reden. Het enige dat in veel gevallen dus een maatje lichter wordt is de portemonnee van de klant.

Fastor.shop

Op de website Fastor.shop, ook eigendom van Ruben van Diermen, werden in 2018 ook andere afslankproducten verkocht. Ook over dit bedrijf zijn veel klachten binnengekomen die vergelijkbaar zijn met die over Vitasup. Inmiddels is de webwinkel op fastor.shop offline gehaald.

Vermijd Vitasup en Maatje Lichter

Vitasup en Maatje Lichter zijn beide producten die je beter kunt vermijden. Er komen veel klachten binnen over het bedrijf achter het product. In veel gevallen worden bestellingen niet geleverd. Ook weigert het bedrijf veel retouren omdat het product niet goed terug gestuurd zou zijn.

Dit laatste is een groot probleem, omdat het niet mogelijk is om de precieze samenstelling van de producten te achterhalen via de website. Het kan dus best zijn dat je er bij levering van het pakket achter komt dat je het product helemaal niet mag of wilt gebruiken.

Tegelijkertijd zijn Vitasup en Maatje Lichter geen unieke producten. Er zijn voldoende alternatieven beschikbaar van betrouwbare bedrijven. De samenstelling van deze producten is ook nog eens beter. Neem dus geen enkel risico en kies voor een product waarvan bewezen is dat het werkt.

Vitasup gekocht? Wat nu?

Heb je Vitasup gekocht en heb je klachten? Vara Kassa heeft hier onlangs aandacht aan besteed. Een aantal citaten uit het onderzoek:

Tientallen klachten

In de zomer van 2018 ontving Kassa klachten over Fastor.shop en ook op de website klacht.nl staan tientallen klachten over deze webshop. Zo ook die van Kim uit Drunen. Ze heeft diverse diëten geprobeerd, maar niets werkte. Ze kocht daarom in juli afslankcapsules voor €69,95 via Fastor.shop, want wellicht zou dit hét wondermiddeltje zijn. Maar ze ontving het product niet, was haar geld kwijt en kreeg geen contact met Fastor.shop. Ze stuurde vier e-mails, een bericht via Facebook en belde een aantal keer, maar tevergeefs. En tot overmaat van ramp werd Fastor.shop ook nog eens offline gehaald.

Zelfde websites, zelfde eigenaar

Begin januari stromen de klachten binnen over VitaSup.nl en Maatjelichter.com bij klachtenkompas.nl. De klachten zijn hetzelfde als die van Fastor.shop; geen pakketje ontvangen óf geen geld terug ondanks dat het pakketje geretourneerd is. En de herinneringen en aanmaning van Afterpay blijven maar komen. VitaSup verkoopt nagenoeg hetzelfde als Fastor.shop: afslankproducten. De eigenaar achter de websites Fastor.shop, VitaSup.nl, Maatjelichter.com én Maatjeminder.com is een oude bekende van Kassa, namelijk Ruben van Diermen. Hij is óók de eigenaar van afslankringen.nl en daar besteedde Kassa al twee keer eerder aandacht aan, vanwege ongevraagde pakketjes naar oud-klanten en onterechte incasso’s

Neprecensies

Kassa kwam erachter dat op de websites van VitaSup en Maatjelichter diverse recensies staan met zogeheten stockfoto’s. Dat zijn foto’s die iedereen gratis of voor een bepaald bedrag kan downloaden. Volgens De Koning mag dat niet en valt het onder misleiding. “Je mag een stockfoto gebruiken, maar je mag niet doen alsof het een foto is die een klant heeft ingestuurd. Anders moeten ze dat erbij vermelden.”

Afterpay beëindigt samenwerking

Veel consumenten gebruiken achteraf betalen via Afterpay. Dat was voorheen ook mogelijk op VitaSup.nl en Maatjelichter.com, maar Afterpay heeft de samenwerking inmiddels beëindigd. Zij ontvingen namelijk ook erg veel klachten. “Dit is niet hoe wij willen dat consumenten ervaring hebben met onze betaalmethode. Een van de vereisten die wij stellen richting de webwinkel is dat ze bereikbaar moeten zijn. We hebben in overleg besloten niet langer samen te werken met deze webwinkels.”

bronnen en meer informatie via de website van vara kassa 

Jouw ervaringen?

Heb jij ook klachten over Vitasup of Maatje Lichter? Of heb jij de producten zelf wel ontvangen en gebruikt? Laat een reactie achter met je ervaringen.

Gezonde Groet,

24 Reacties

 1. Op de Facebookpagina van Maatje slimmer als je daar de reacties gaat lezen zijn het bijna allemaal Franse slanke dames.
  En mocht er een negatief bericht worden geplaatst dan wordt direct verwijderd volgens een onderzoeksbureau.

 2. heb het product na 2 week terug gestuurd maar tot op heden mijn geld niet terug ontvangen. dit is nu een week of 5 geleden

 3. mijn vrouw had er ook besteld, deze is idd keurig geleverd maar het geeft geen enkel resultaat, steker nog, het gewicht neemt alleen toe! heb nu een bericht achter gelaten via hun site om mij terug te bellen dus ben benieuwd. advies, eerst alles goed lezen of nakijken voordat je de bestelling gaat plaatsen!!
  de 3 sterren zijn zeker door hun zelf gegeven!? lol

 4. ik in december besteld en correct teruggestuurd.de aanmaningen bleven komen,telefonisch is vitasup niet te bereiken en op mails werd niet gereageerd.talloze mails dan maar naar afterpay en na enkele telefoons heeft afterpay besloten dat ik de 58 euro die ze eisen niet hoef te betalen.met dank dus aan afterpay.telkens ik nu een advertentie zie reageer ik om mensen te waarschuwen,wordt wel telkens verwijderd maar degene die het gelezen hebben zijn toch gewaarschuwd

 5. Maatje lichter besteld, ik las nadien de slechte reacties, bestelling was keurig op tijd, maar heb deze meteen volgens hun regels en met bewijzen geretourneerd, nu 3weken later en na 3mails nog steeds geen centen terug of geen antwoord! Ben niet enkel mijn 39.90€ kwijt maar ook nog eens de verzendkosten van 16€! Gedreigd met testaankoop maar geen baat, wat moet ik nu doen?

 6. Pff shit, … Ik heb net de bestelling geplaatst voor de kuur van 60 dagen.
  Na dagen twijfelen of ik het wel zou doen.
  En zie nu pas dat het pure oplichterij is.
  Ik ga dus morgen met een bang hartje de brievenbus opendoen.
  Ik ben anders altijd zooo voorzichtig, maar wil 10 kg kwijt en lukt met niet met diëten en sporten.
  Hopelijk krijg ik morgen mijn pakketje, anders ben ik 60 EUR lichter
  PFFFFFFFFFFFFFFFFFFFttttttttttt , hoe is het mogelijk dat zoiets kan.

  • Ik heb vandaag ook net besteld. Ik baal hiervan. Ik had ook alles gelezen. Heb ook 59,95 betaald. Ik ben altijd heel voorzichtig maar dacht vanwege de positieve reacties laat ik het maar proberen. Maar helpt dus niks. Bah ben ik dus opgelicht 😩😩

 7. ik heb ook besteld maar naar hun rekening betaald nu vraagt afterpay hun geld maar is betaald aan vistasup das al maanden bezig en ik betaal geen 2 keer er zijn al mails gestuurd maar nog geen reactie van afterpay regelmatig maar die doen ook niet veel eentje heeft een mail gestuurd das al das de laatste keer nooit meer

 8. ook mijn geld kwijt 59-95 via Vita sup b.v via Mollie de bank kan het helaas niet terug halen weg geld dus Smeerlappen zijn het

 9. Ja ook ik ben er in getrapt pffff en dan te denken dat, dat mij niet overkomt! Ik had 2 kuren besteld, 1 detox en de andere maatje minder. De detox heb ik ontvangen, de andere niet! Bellen, mailen, via messenger het heeft allemaal geen zin! Opgelicht dus..

 10. ik heb me eergisteren ook laten vangen, soms kun je betwisten via, http://www.mijn kaart.be zal in nl ook wel bestaan, en de bank gaat proberen, maar ik bestel NOOIT niks meer ,afzetterij ,bah

  • Mijn bank zei ook om klacht in te dienen bij de politie, dan kan de bank proberen om je geld terug te krijgen. en dan pv doorsturen naar de bank..

 11. Ook besteld en betaald, niks ontvangen! Beginnen zoeken en er op uit gekomen dat het oplichterij is ! Heeft al een paar andere dingen opgestart zoals die shakes, maatje minder enz . Ik ga dit aanpakken want dit moet stoppen, is gemakkelijk rijk worden he! Ga maar eens kijken op you tube! Ik zou zeggen KOOP DIT NIET !

  • Mijn bank zei ook om klacht in te dienen bij de politie, dan kan de bank proberen om je geld terug te krijgen. en dan pv doorsturen naar de bank..

 12. Ik heb pakje vandaag gekregen was fout afgeleverd door bpost bij iemand 2 straten verder.
  Dus sorry over mijn vorige klacht dat ik het niet had aangekregen.
  Nu hopelijk nog een goed resultaat vd vitasup.

 13. Ik krijg elke dag bericht dat het pakje geleverd is maar heb niets ontvangen. Ligt dit nu aan bpost of aan de verdeler ???
  Telkens stuur ik antwoord dat ik niets heb ontvangen. Heb er ook geen vertrouwen meer in. Spijtig dat ik de review niet eerst had gelezen.

 14. Ik heb 3 weken geleden maatje lichter besteld en wel binnen gekregen, heb het nu 2 weken gebruikt, maar val niks af, dus stop ermee.Ik had de advertentie gezien op fb.

 15. Oh wat erg!! Ik heb net een uur geleden besteld en betaald, had ik dit maar eerder gelezen!! wat kan ik nog doen om dit ongedaan te maken? Waarschijnlijk ben ik dus mijn geld kwijt en krijg ik niks?

  • Hoi Christa, ik heb zojuist besteld en ik lees nu pas deze pagina. Balen!! Heb jij de bestelling al gekregen? of reactie van deze pagina gekregen wat je kan doen?

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

RECENSIEOVERZICHT
Algehele Waardering
drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.