Vitasup Review en Ervaringen

Afvallen in 2021

De laatste tijd is het afslankproduct Vitasup voortdurend in het nieuws. Dit is helaas niet omdat het product zo’n revolutionaire werking heeft, maar omdat er veel klachten zijn over het bedrijf dat deze producten op de markt brengt. Vitasup is een detox-supplement. In dit artikel lees je wat er aan de hand is met Vitasup.

Wat is Vitasup?

Vitasup is een voedingssupplement dat het lichaam zou helpen bij het afvoeren van gifstoffen. De enige werkzame stoffen die op de website vermeld worden zijn geelwortel (kurkuma) en choline bitartrate. Hoewel het product in een stazak komt, en je dus een poeder verwacht, krijg je capsules.

Wat zijn de klachten?

Er zijn twee belangrijke klachten over Vitasup. De eerste klacht is dat pakketjes niet aan komen bij de klant. In veel gevallen had de klant dan al betaald (bijvoorbeeld via iDeal). In andere gevallen kregen klanten aanmaningen van AfterPay, een bedrijf dat het mogelijk maakt om achteraf te betalen.

Klanten die het product wel hadden ontvangen, konden het product vaak niet goed retourneren. De retourmeldingen werden vaak zonder opgaaf van reden van afgewezen. De klant kreeg het geld niet terug. Als de klant voor achteraf betaling had gekozen, dan werden er soms ook aanmaningen gestuurd.

Inmiddels heeft Vara Kassa aandacht besteed aan Vitasup. Ook op websites als Klachtenkompas zijn veel klachten binnengekomen. Naar aanleiding van de klachten heeft AfterPay de samenwerking met het bedrijf achter Vitasup beëindigd.

Helaas is het nog wel steeds mogelijk om Vitasup te bestellen. De website is nog gewoon bereikbaar. Hoewel achteraf betalen niet meer mogelijk is, kun je nog wel gewoon betalen met iDeal.

Wie zit er achter Vitasup?

Vitasup is een product van een oude bekende, Ruben van Diermen. Hij kwam eerder negatief in het nieuws met afslankringen.nl. Ook bij deze webwinkel waren allerlei problemen, zoals onterechte incasso’s en spookzendingen naar oude klanten.

De afslankringen werden destijds geïntroduceerd als revolutionair nieuw product om mee af te vallen. Door een ring om je tenen te schuiven zou je stofwisseling verbeteren en zou je af kunnen vallen. Er is nooit enig bewijs gevonden dat een dergelijke ring echt zou helpen. Naast deze afslankringen verkocht van Diermen ook ander dieetproducten via de website, zoals detoxpleisters.

Vitasup is een afslankproduct dat een unieke samenstelling zou hebben. Is het de moeite waard om toch door de klachten heen te kijken en toch gewoon maar voor Vitasup te gaan? Wie weet werkt het product wel fantastisch? Er zijn verschillende redenen om dit niet te doen.

Als eerste is onduidelijk wat er nu precies in Vitasup zit. De officiële website geeft geen officiële ingrediëntenlijst of -tabel. Wel wordt er in de tekst genoemd dat er choline en geelwortel, oftewel kurkuma in zit. Op Bol.com word