“Vitaminen slikken schadelijk voor gezondheid”

Afvallen in 2021

We slikken ze in grote aantallen, maar na onderzoek hebben wetenschappers geen enkel bewijs gevonden dat vitaminepillen daadwerkelijk goed zijn voor de gezondheid. In sommige gevallen kunnen ze zelfs schadelijk zijn. Dat is de conclusie van wetenschappers van The Cochrane Collaboration international research group na het onderzoeken van 67 verschillende vitaminepillen.

Bij het laatste onderzoek werden 232.000 mensen getest. Een deel kreeg vitaminepillen voorgeschreven, een deel kreeg placebo’s terwijl anderen niets kregen toegediend. De supplementen die getest werden, waren: bètacaroteen (provitamine A), vitamine A, vitamine C, vitamine E en seleen.

Volgens Goran Bjelakovich die het onderzoek leidde, werd er geen bewijs gevonden dat vitaminen slikken de kans op een vroege dood doet slinken. Zowel bij gezonde mensen als mensen met een of andere ziekte. “Integendeel, in de groep van mensen die bètacaroteen, vitamine A en vitamine E namen zagen we zelfs een stijging van het aantal overlijdens”, aldus Bjelakovich. “Voor vitamine C en seleen hebben we geen eenduidige resultaten. Daar moeten we nog meer onderzoek naar verrichten.”

bron: sinfos.nl

5 Reacties

  1. …van een gewone drogisterij, supermarkt of prijsknaller. Deze bevatten mineralen die niet of nauwelijks aan organische dragers gebonden zijn. Hierdoor worden ze niet of slecht opgenomen,Op een goede multivitamine kunt je altijd lezen waar het betreffende mineraal aan gebonden is. Bijvoorbeeld: IJzer (als bisglycinaat). Of Zink (als citraat). Dan weet je dat je een product in handen heeft dat uw lichaam goed op kan nemen en uw gezondheid bevordert.

  2. Het is natuurlijk onzin dat vitamine geen effect hebben. Uiteraard is het beter wanneer je vitamine via de voeding binnen krijgt, maar wanneer dit niet haalbaar is, zijn supplementen wel degelijk een goede tweede.