Vitafi Fat Burner Review en Ervaringen

Afvallen in 2021

Fat Burners zijn er in overvloed. Nieuw is de Vitafi Fat Burner, verkocht door de gelijknamige webwinkel. Is de Vitafi Fat Burner anders dan andere vetverbranders? En is het een effectief middel als je af wilt vallen?

Wat is Vitafi Fat Burner?

De Vitafi Fat Burner is een afslanksupplement met zeven verschillende ingrediënten. In de capsules tref je drie plantenextracten aan. Groene thee, cafeïne en bioperine, een speciaal extract van zwarte peper.

Daarnaast zijn er vitaminen en mineralen aan het supplement toegevoegd. Je vindt de vitamines B1 en B12 in de capsules, evenals selenium en chroom.

De Fat Burner van Vitafi komt in een pot met 90 capsules. De aanbevolen dagelijkse dosering van de Vitafi Fat Burner is 3 capsules per dag. Met een verpakking doe je dus een maand.

Vitafi is een Nederlands bedrijf dat verschillende afslank- en gezondheidsproducten verkoopt. Zo heeft het bedrijf ook verschillende maaltijdvervangers en een supplement op basis van collageen. Vitafi is gevestigd in het Limburgse Nieuwstadt.

Voor wie is Vitafi Fat Burner geschikt?

Vitafi vermeldt het niet op de website, maar de fat burner is niet geschikt voor vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven, vanwege de hoeveelheid cafeïne. Sommige mensen die last hebben van hart- en vaatziekten moeten ook op last van de dokter cafeïne vermijden. Wil je het product toch gebruiken, neem dan contact op met een arts.

De capsules van Vitafi zijn veganistisch.

Testpersonen Gezocht

Nog 32 plaatsen beschikbaar

Omdat we graag objectieve ervaringen publiceren bij onze productreviews hebben we een testpanel opgericht. Op dit moment zijn we op zoek naar 50 testpersonen die dit product gratis willen testen. Deelnemen is heel eenvoudig.

  • Geef middels een reactie aan waarom jij dit product graag wil testen;
  • We sturen het proefpakket gratis naar je toe;
  • Je gebruikt het product volgens de voorschriften;
  • Je vult het evaluatieformulier in.

Hoe effectief is de Vitafi Fat Burner?

De hamvraag is natuurlijk hoe effectief de Vitafi Fat Burner is. Wij hebben dit tot op de bodem voor jou uitgezocht.

Het ingrediënt met de grootste dosering is groene thee. Als je drie capsules van Vitafi inneemt, krijg je maar liefst 1.5 gram groenethee-extract binnen. Er is erg veel onderzoek gedaan naar het effect van groene thee op het gewicht. In verreweg de meeste studies verloren de mensen die groene thee gebruikten wel meer gewicht, maar dit verschil was vaak klein (bron).

Cafeïne is effectief als het gaat om het verbranden van vet, maar er is veel bewijs dat je hier op een gegeven moment aan gewend raakt (bron). De dosering cafeïne in het supplement is gelukkig niet te hoog. Er lijkt echter geen bewijs te zijn dat zwarte peper helpt om gewicht te verliezen.

Selenium is een mineraal dat invloed kan hebben op het functioneren van de schildklier en daarmee indirect kan helpen bij het afvallen (bron). Er zijn geen studies waarin het effect van de B-vitaminen op het afvallen wordt beoordeeld. Er is wel wat bewijs dat chroom kan helpen bij het afvallen, doordat je minder voedsel inneemt nadat je chroom hebt ingenomen (bron).

Op basis van deze beoordeling verwachten we geen bijzondere resultaten van de Vitafi Fat Burner. Zonder aanpassingen in je levensstijl verlies je mogelijk niet meer dan een kilo aan gewicht.

Wat kost de Vitafi Fat Burner?

Een verpakking van de Vitafi Fat Burner kost €34.95. Als je voor minder dan €50 bestelt in de webwinkel van Vitafi betaal je daarnaast nog eens verzendkosten. Deze bedragen €5.95 bij verzending binnen Nederland.

Voordelen

De reclame-uitingen van Vitafi zijn goedgekeurd door de KOAG Keuringsraad. Dit betekent dat zij alleen gezondheidsclaims voeren die wetenschappelijk bewezen zijn.

Nadelen

De capsules van Vitafi zijn wat aan de grote kant. Sommige mensen krijgen de capsules wellicht niet weg. Het is niet bekend of je de capsules kunt breken om dit probleem op te lossen.

Conclusie

De Fat Burner van Vitafi is vrij prettig in het gebruik. Anders dan bij sommige andere producten, krijg je geen last van een gejaagd gevoel of hartkloppingen. Helaas is bij de meeste ingrediënten de werkzaamheid niet bewezen of valt er slechts een klein effect te verwachten.

Ben je op zoek naar een alternatief dat wél werkt? Lees dan ons artikel over TimFit.