Vetvrij XL Sportersdieet

Afvallen in 2021

Het vetvrij XL dieet is samengesteld op basis van het Vetvrij Standaard Dieet. Het Vetvrij XL Sportersdieet is nog beter toegespitst op persoonlijke wensen. Dit kost tijd maar hierdoor is het dieet beter vol te houden en boek je uiteindelijk ook een beter resultaat.

Jouw mening telt!

Wat is jouw ervaring met het Vetvrij XL Sportersdieet? Discussieer hier met ons mee of lees hier alle reacties. Reageren kan ook anoniem!

Het tot stand komen van het Vetvrij XL Sportersdieet

Het Vetvrij Standaard Dieet is geschikt voor iedereen die gewicht wil verliezen. Met name in combinatie met een goed cardio training programma geeft het het gewenste resultaat. Wil je nog meer rendement uit je dieet halen, adviseren we het Vetvrij XL Sportersdieet

De meeste mensen vinden het enkel belangrijk om gewicht af te vallen. Vaak wordt echter vergeten dat gewicht niet alleen is opgebouwd uit magere massa en vet massa. In het voorbeeld hieronder kun je zien welke invloed het Standaard Vetvrij Dieet heeft op je gewicht, je magere massa en je vet-massa. De proefpersoon is begonnen met het Vetvrij Standaard Dieet bij de hoogste piek van de gele lijn.

groen = gewicht – blauw = magere massa – geel is vet-massa

Een goed resultaat op het eerste gezicht. Het gewicht van de proefpersoon ging omlaag. Maar ook de magere massa ging omlaag en dat is minder goed voor de gezondheid. Je voelt je er flauw en lusteloos door. Het gevaar hiervan is dat je na verloop van tijd weer in oude eetgewoonte terug valt en je vervolgens weer fitter gaat voelen. Daaruit kan je de verkeerde conclusie trekken, “ik voel mij beter wanneer ik iets te zwaar ben”. En dat is niet waar. Je voelt je alleen maar goed als je lichaam in balans is.

Een mens heeft nu eenmaal calorieën nodig. Calorieën zijn enkel een verzamelwoord voor eiwitten, koolhydraten en vetten. We hebben al calorieën nodig om de calorieën te verbranden. We hebben zelfs calorieën nodig om te slapen. Dus we hebben veel calorieën nodig om een werkdag door te komen.

In de tabel hieronder kun je zien hoeveel calorieën je binnen krijgt door het Vetvrij Standaard Dieet. Dit is een voorbeeld van een sporter die het Vetvrij Standaard Dieet aanvult met dagelijks een portie pasta

CalorieëneiwittenkoolhydratenVetten
Maandag195010730143
Dinsdag220011841540
Woensdag218012332617
Donderdag196010340334
Vrijdag16408820233

Een actieve sporter of iemand die (zware) lichamelijke arbeid verricht heeft echter meer calorieën nodig om zich goed te voelen. Met behulp van het dossier “de waarheid over voeding” kun je uitrekenen hoeveel calorieën je nodig hebt om je goed te voelen. In de tabel hieronder zie je een voorbeeld voor een actieve man van middelbare leeftijd.

CalorieëneiwittenkoolhydratenVetten
Maandag357316267027
Dinsdag3573