Vetvrij Dieet is Effectief

Start met KetoX

De theorie van Dokter Frank staat op de helling! Een koolhydraatarm dieet mag dan wel snelle resultaten leveren, een nieuwe studie toont aan dat een vetarm dieet tot meer gewichtsverlies leidt op de langere termijn. Onderzoeker Marion Vetter van de Hospital of the University of Pennsylvania bestudeerde drie jaar lang mensen met obesitas die een koolhydraatarm of een vetarm dieet volgden.

Het koolhydraatarme dieet leverde in eerste instantie de beste resultaten. De groep mensen die dit dieet volgden, verloren in zes maanden het meeste gewicht. Na een jaar diëten was dit verschil echter bijna verdwenen. Hoewel de mensen die een koolhydraatarm dieet volgden in het eerste jaar het beste resultaat boekten, kwamen zij meer aan in de 24 maanden na het dieet. De deelnemers die vetarm aten, bleven op gewicht. Drie jaar na de start van het dieet woog de koolhydraatarme groep gemiddeld 2,5 kilo minder dan ervoor. Het vetarme dieet gaf een gemiddeld gewichtsverlies van 5 kilo.

bron: webmd.com

drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.