We zijn nu een paar weken op weg in het nieuwe jaar. En wees eens eerlijk, hoe gaat het nu met dat goede voornemen om slanker te worden, meer te gaan sporten of om gezonder te leven? De kans is heel groot dat het niet zo goed gaat met je goede voornemens.

Wees gerust, je bent de enige. Net als jij zijn er ook veel bekende Nederlanders die hun goede voornemens niet altijd halen. Zes van hen gaan vanaf 14 februari de strijd in het nieuwe programma Vet Fit van SBS 6. Irene Moors presenteert dit programma waarin zes bekende Nederlanders op zoek gaan naar een fittere, gezondere en slankere versie van zichzelf. Brace, René Froger, Anne-Marie Jung en de drie zusjes van O’G3ne zullen in het Tv-programma te zien zijn.

In dit artikel lees je alles over het nieuwe programma. Hoe gaat het programma in z’n werk. Wat beweegt de BN’ers om mee te doen aan met fit en wat hopen zij te bereiken in de 100 dagen die het programma duurt. Daarnaast lees je hoe je zelf mee kunt doen aan het programma.

Hoe werkt Vet Fit?

In een periode van honderd dagen gaan de deelnemers in Vet Fit hard werken aan een gezonder lichaam. De kick-off van het programma is op 14 februari. Vanaf 6 maart zal het programma vervolgens te zien zijn op televisie. De presentatie is in handen van Irene Moors.

In Vet Fit gaan de zes bekende Nederlanders allemaal aan hun lichaam werken op een andere manier. De BN’ers hebben niet alleen allemaal een verschillend doel, zij kiezen ook een andere benadering om hun doel te halen. In Vet Fit worden de BN’ers honderd dagen gevolgd in hun strijd.

Over de deelnemers

Zes BN’ers doen mee aan Vet Fit. Wie zijn zij en wat willen zij bereiken in hun programma.

René Froger

René Froger is een van Nederlands bekendste zangers. René geeft voor alles de volle honderd procent. Dit is niet alleen te merken in zijn showbizz-carrière. René sport fanatiek, maar snoept, snaait en snackt misschien nog wel iets fanatieker. René maakt er ook geen geheim van dat hij af en toe best een keer een biertje lust.


Dit is de reden dat hij al jarenlang jojoot. De zanger is zich er van bewust dat als hij zo lang mogelijk gezond wil leven, dat hij dan iets aan deze laatste gewoonte moet doen. Daarnaast realiseert hij zich dat een gezond lichaam en een gezonde geest hand in hand gaan. Reden dan ook voor René om er vol tegen aan te gaan.

2hf

Anne-Marie Jung

Anne-Marie Jung is een actrice die onder andere bekend is van televisie (onder andere Wie is de Mol, Klokhuis en de Videoland serie Vaders en Moeders), theater en musicals. Zoals Anne-Marie zelf zegt, zag zij bij het roeren in de havermout haar onderbuik meebewegen met de bewegingen van haar arm. Dit was voor het teken om er over na te denken; welke moeder op het schoolplein wil ik zijn?

De strijd gaat voor Anne-Marie Jung erg zwaar worden. Ze baalt ervan dat ze niet meer zo fit is als voorheen, maar zegt ook: “Ik heb een natuurlijke voorliefde voor zoet en vet, voor mij zijn dat randvoorwaarden van het leven”.

Brace

brace vet fit
brace deelnemer vet fit, persfoto jan vis

Brace is al jaren een van de meest succesvolle zangers van Nederland en zijn stem past goed bij de hiphopklanken van onder meer Ali-B, Yes-R en Lange Frans & Baas B. Daarnaast kennen wij de geboren Indonesiër met Surinaamse roots van onder meer The Voice of Holland, de Beste Zangers en Expeditie Robinson.

Inmiddels lijkt Brace niet meer op de Brace van 10 jaar geleden. Hij noemt zichzelf ‘Obracitas’ omdat hij de laatste jaren toch wat aangekomen is. Zijn doel is om de bruine Jeroen van der Boom te worden. Een zanger die er gewoon goed uit ziet. Brace wil immers op zijn veertigste ook nog aanspraak maken op mooie vrouwen, maar belangrijker is misschien nog wel dat hij gewoon wil kunnen voetballen met zijn zoontje Miguel zonder dat hij na drie minuten naar adem moet happen.

O’G3ne

De drie zusjes Lisa, Amy en Shelley doen al vanaf hun geboorte alles samen. Dag en nacht zijn bij elkaar om met O’G3ne muziek te maken. De zusjes zongen eerst in het Junior Songfestival, maar bereikten hun grote doorbraak door hun optreden in The Voice of Holland. Hoogtepunt was hun deelname aan het Eurovisie Songfestival. Daarnaast zijn de dames actief op televisie, bijvoorbeeld in de Beste Zangers.

Het is dan ook geen wonder dat de dames een druk en hectisch leven hebben. Hierdoor hebben zij niet altijd de tijd om goed op hun lichaam te letten, ook al is dat wel nodig. Met hun deelname aan Vet Fit willen de drie zusjes dit veranderen.

Aanmelden Vet Fit

Het leuke aan Vet Fit is dat je het programma niet alleen op televisie kunt volgen. Irene Moors en de BN’ers dagen ook alle kijkers uit om mee te doen. Zij hopen dat de inspanningen van de BN’ers inspirerend werken, waardoor ook anderen hun doel kunnen bereiken.

Wil jij meedoen en net als de BN’ers op jacht naar een fitter of strakker lichaam? Je kunt je hiervoor eenvoudig opgeven via de website van SBS6. Je krijgt vervolgens allerlei recepten en oefeningen die je kunt volgen om net als Brace, René Froger, Anne-Marie Jung of O’G3ne ook gezonder lichaam te krijgen.

Ook kun je Vet Fit volgen via Facebook of Instagram. Hier kun je met andere mensen praten over je successen. Of gaat het wat minder, dan kun je advies vragen aan de andere deelnemers aan het Vet Fit programma.

Vanaf 14 februari op televisie

De Kick-off van Vet Fit is op 14 februari. Vanaf 6 Maart zal het programma wekelijks te zien. Vanaf dan zullen de zes BN’ers 100 dagen alles geven om strakker in hun vel te zitten en om zich fitter te voelen. Wil jij meedoen? Je kunt je nu al opgeven via de website van SBS6.

Groeten,


Reageer op dit artikel

REAGEER ZONDER FACEBOOK

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

RECENSIEOVERZICHT
Algehele Waardering
drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat bij mijn artikelen.