Afvallen in 2021

CoolSculpting of Cryolipolyse. Afvallen door Vet te Bevriezen. Review en Ervaringen.

Het is sinds kort mogelijk om afvallen door je vetcellen te laten bevriezen. Cryolipolyse of CoolSculpting heet deze nieuwe afslankmethode waarbij men selectief vetweefsel afbreekt door middel van gecontroleerde koeling van je huid. Het resultaat is meestal pas enkele maanden na de behandeling zichtbaar. Het wordt nu verkocht als een alternatief voor liposuctie voor personen die kleine hoeveelheden vet kwijt willen raken. Op het internet vind je heel wat informatie over de behandeling.

Coolsculpting of Cryolipolyse

Overal op internet worden je gouden bergen beloofd als je onderzoek doet naar coolsculpting of cryolipolyse. Dit is een methode waarbij je afvalt door vetcellen te bevriezen. Als je wilt afvallen door vet te bevriezen ga je naar een kliniek en daar wordt je huid zeer plaatselijk gekoeld. De resultaten zijn niet gelijk zichtbaar, maar na een paar maanden zou het vet verdwenen moeten zijn. Dit klinkt bijzonder, niet alleen kun je afvallen, je kunt ook plaatselijk afvallen door vet te bevriezen op een plek waar jij vindt dat jij te veel vet hebt.

Afvallen door vet te bevriezen klinkt natuurlijk heel aanlokkelijk. Maar hoe effectief is deze methode eigenlijk en wat kun je verwachten als je coolsculpting gaat doen? En is coolsculpting een goed alternatief voor bijvoorbeeld een liposuctie? Tot slot bespreken we verschillende apparaten die op de markt zijn gekomen waarmee je zelf je eigen vet kunt bevriezen.

Hoe werkt CoolSculpting?

Voor een CoolSculpting behandeling maakt men gebruik van de Cryolipolyse techniek welke op Harvard Universiteit is ontwikkeld. Coolsculpting kent dus zijn oorsprong in Harvard, waar een team onder leiding van de dermatoloog Dr. Dieter Manstein aantoonde dat vetcellen zeer gevoelig zijn voor de kou. Door kou toe te passen op vetcellen worden ze op een natuurlijke en onschadelijke manier afgebroken. Deze afgebroken vetcellen worden dan door je lichaam geëlimineerd. Zo wordt de vetlaag in je lichaam met tot wel 20% verminderd. Deze methode is goedgekeurd door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA). Coolsculpting werd in 2009 in Nederland geïntroduceerd door Dr. Farid Kazem van Kazem Aesthetica. Sindsdien zijn er heel wat klinieken die soortgelijke behandelingen bieden verrezen. (bron)

Afvallen door vet te bevriezen

De ene grootse belofte na de andere. Maar is deze methode wel effectief in het bestrijden van vet? Lees hier wat vet bevriezen eigenlijk inhoudt en welke resultaten je kunt verwachten. De technieken achter coolsculpting zijn behoorlijk nieuw. Voor deze behandeling maakt men gebruik van de Cryolipolyse techniek. Zoals eerder gezegd werd deze techniek is op Harvard University ontwikkeld door een team van dermatoloog Dr. Dieter Manstein. Manstein kwam er achter dat vetcellen bijzonder gevoelig zijn voor kou. In een aantal onderzoeken paste hij lokaal grote kou toe op vetcellen. De vetcellen werden naar verloop van tijd op een natuurlijke en onschadelijke manier afgebroken en vervolgens door het lichaam geëlimineerd.

Doe je onderzoek over Coolsculpting de dan wordt je meteen geconfronteerd met een overdaad aan ‘gouden bergen’

De bevindingen van Manstein bleven niet onopgemerkt. Al snel begonnen verschillende klinieken Coolsculpting aan te bieden. De methode is vervolgens goedgekeurd door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA). Coolsculpting werd in 2009 in Nederland geïntroduceerd door Dr. Farid Kazem van Kazem Aesthetica. Sinds 2009 heeft Coolsculpting een grote vlucht genomen en zijn er meerdere klinieken geopend waar je kunt afvallen door vet te bevriezen.

Vet bevriezen of toch liever Liposuctie?

CoolSculpting is een minder invasieve ingreep als je het vergelijkt met liposuctie. Bij liposuctie bestaat er altijd nog de kans op onregelmatige vetdistributie en het is ook een pijnlijke ingreep. Daarom wordt Cryolipolyse door sommigen gezien als een veilig en minder ingrijpend alternatief voor liposuctie. Echter is Cryolipolyse minder effectief wanneer het om grotere hoeveelheden vet gaat. In zulke gevallen is liposuctie toch veel effectiever.

Coolsculpting is minder effectief als het om grotere hoeveelheden vet gaat. In zulke gevallen is liposuctie toch veel effectiever. Een coolsculpting behandeling onder begeleiding van een arts begint qua kosten bij de €2400. Voor liposuctie betaal je in veel gevallen iets meer.

Op welke Lichaamsdelen kan je vet laten bevriezen?

Elk geval vraagt een andere aanpak en je kan coolsculpting niet op alle delen van je lichaam toepassen. De beste resultaten merk je bij:

  • heupen
  • billen
  • buik
  • taille
  • bovenarmen
  • lovehandles
  • kin

Coolsculpting op andere plaatsen, zoals op de ledematen, heeft heel weinig effect.

De bijwerkingen van Coolsculpting

Enkele bijwerkingen die je kunt ervaren bij Coolsculpting zijn onder andere:

  • lichte gevoelloosheid
  • lokale roodheid
  • blauwe plekken.

Bovenstaande bijwerkingen verdwenen na verloop van tijd. Coolsculpting is daarmee veel minder intensief dan een liposuctie.