Verlost van pieptoon in je oor na concert

Afvallen in 2021

Misschien ken je het wel, na een gezellig concert kom je thuis met een piep in je oor. Na verloop van tijd verdwijnt de piep als je geluk hebt, deze pieptoon is ook bekend als tinnitus.  Drie Ierse studenten beweren dat ze je kunnen verlossen van tinnitus door 70 seconden te luisteren naar een lage bromtoon. Ze hebben een website opgericht met de naam ‘restoredhearing’ Als je naar een muziekbestand luistert dat je via de site kunt bestellen verdwijnt de piep als sneeuw voor de zon. De studenten verklaren dat het muziekbestand een lage bromtoon laat horen waardoor de gebogen trilhaartjes in je oren als een kam weer overeind zetten. Wat veel mensen niet weten is dat je oren blijvend kunnen beschadigen nadat ze blootgesteld zijn aan te harde muziek.   Het is niet bekend of ook je gehoorbeschadiging hiermee ongedaan wordt gemaakt. Dit laatste betwijfelen we.

Wat kost het?

Je kunt de ‘anti tinnitus’ toon per stuk  kopen voor 2,50€ (via sms) of per 10 voor 14,99 (via paypal) We geven echter geen garantie dat het werkt en wat de eventuele gevolgen zijn.

VARA Weet wat je koopt

Het Vara programma ‘Weet wat je koopt’ neemt de proef op de som en testen de lage bromtoon bij enkele bezoekers van een heftig rockconcert. Bekijk hieronder de uitzending. (spoel door naar 3 minuten en 40 seconden)

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

de website van restored hearing kun je hier vinden. Meer informatie over tinnitus of oorsuizen kun je vinden via de website van het loket voor oorsuizen.

10 Reacties

  1. Inderdaad Joop er is geen enkel medicijn tegen tinnitus.Wel kan je zelf dingen doen die gunstig zijn door ze niet te nuttigen.zoals kofie,thee,chocolade,alcohol,tabak.Ook ve