Verbod op Pro Ana sites gevraagd – pro anorexia nervosa

Afvallen in 2021

WAARSCHUWING

Je staat op het punt een zogenaamde ‘pro ana’ site te bezoeken. ‘Pro ana’ staat voor ‘pro anorexia nervosa’. Op deze site discussiëren anorexia-patiënten over wat hen het meeste bezighoudt, zoals trucs om nog dunner te worden dan ze al zijn.

Met deze tekst begint een willekeurige ‘pro ana’ site. De pro-anorexiasites zijn sinds deze week erg hot. Dit komt doordag Tweede Kamerlid Sabine Uitslag (CDA) gisteren een pititie heeft aangeboden waarin om een verbod op de pro Ana-sites wordt gevraagd.

Jouw mening telt!

Wat is jouw mening over Pro Ana en Anorexia? Heb jij Anorexia of ken jij iemand die Anorexia heeft (gehad) ? Bezoek jij regelmatig pro-ana sites? Discussieer hier met ons mee of lees hier alle reacties. Reageren kan ook anoniem!

Bestel deze boeken bij bol·com, vandaag besteld, morgen in huis

Help je kind anorexia te overwinnen
Help je kind anorexia te overwinnen
Yves Simon & Simon-Baïssas, I.

Overwin je anorexia
Overwin je anorexia
G., Elske

Hyves van Scarlet Hemkes

Websites zoals Hyves lopen op dit verzoek vooruit en hebben alle pro Ana Hyves al van hun site verwijderd.

Scarlet Hemkes was zelf ooit anorexia patiënt en ging met de petitie naar Den Haag. De initiatiefneemster vindt dat de sites zo snel mogelijk moeten worden gestopt om de vaak jonge meisjes niet te leren hoe ze hun lichaam moeten uitmergelen. Scarlet haalde tot nu toe meer dan tienduizend handtekeningen op.

Proud2bme

Wat veel anorexia patiënten echter niet beseffen is dat door hun levenswijze de dood op de loer ligt. Om dit en andere gevaren bloot te leggen heeft een aantal ervaringsdeskundige en ex anorexia patiënten de site proud2bme opgericht. Anorexia patiënten die van hun verslaving af willen kunnen zelfs anoniem terecht op deze site.

Bestel de volgende boeken over anorexia en Pro Ana bij bol.com

Mijn allerliefste vijand
Mijn allerliefste vijand
Horst, M. van der

Door de hel van anorexia
Door de hel van anorexia
Martine de Vries

Werkboek anorexia en boulimia nervosa
Werkboek anorexia en boulimia nervosa
C. Meerum Terwogt-Reijnders & L.E.M. Koster-Kaptein

Tinus tinus
Tinus tinus
Bas Steman

Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

meer informatie kun je vinden op de Hyves pagina van Scarlet Hemkes of op de website proud2bme

126 Reacties

 1. Ik ben 15. Ik geloof dat ik een eetstoornis heb. Geen ontbijt, geen middagmaal en savonds hele kleine hapjes. Deze soort sites maken alles alleen maar erger. Maak niet dezelfde fout als ik. Begin niet met pro ana maar met een gezonde levensstijl. Dit is niet gezond. Jullie zijn allemaal mooi op je eigen manier. Blijf in jezelf geloven en geef nooit op. Als er iets is jullie kunnen me sturen op kik. Mijn naam is tatjanamorreels

 2. ik ben een meisje van 14 ik ben 1,70 m lang en weeg 59 kilo is dat te veel ik vind mezelf heel dik maar andere mensen vinden dat van niet en ik wil afvallen maar ik weet niet goed hoe heeft iemand tips?? en weet iemand een goede pro ana site?

 3. Hey ik ben een meisje van 14 jaar en ben 1.65 m en weeg 59 kilo ben ik te dik ..? Ik vind van wel en sommige mensen zeggen ook dat ik dik ben … heeft iemand tips om snel af te vallen?

 4. ik ben 150 cm/1,5 m en ik weeg 37,8/38,1 kilo en ik vind mezelf dik anderen vinden dat ik niet dik ben en moet aankomen maar dat wil ik niet. ik vind mezelf DIK omdat ik dat heel erg was en ik ben gaan afvalleb

  • Ik weeg evenveel als jouw en ben even lang en even oud, en ik zit niet op een sport en het kunnen dus geen spieren zijn bij mij. Jouw gewicht is dus heel goed, je BMI is ook net iets te laag 16,2 en je BMI moet boven de 18 zijn.

  • ben een meisje van 1m64 en weeg 59 kg. Ik ben perfect tevreden met mijn gewicht, en ik ben gezond ook. Jouw gewicht lijkt me dus helemaal niet ‘te dik’. Anders zou ik wel een bijzonder obees iemand moeten zijn

 5. Ik wil afvallen maar ik kom alleen maar aan, ik heb een eetverslaving en ik heb regelmatig eetbuien. Ik moet er soms om huilen en mn vriendin had anorexia nu wil ik ook afvallen

  • nee je bent opsoluut niet dik. ik weet natuurlijk niet hoe je eruit ziet ;) maar je moet eens je bmi checken je hebt ondergewicht. Je zal wel denken dat ik er dik uit zie: ik ben 1.64 ben 13 en weeg 47 kilo maar ik wil alleen afvallen omdat ik teveel koekes etc eet, en dus niet ECHT wil afvallen maar een gezonder lijf wil hebben. Jij hebt apsoluut geen overgewicht, en ik kan het zeggen want mensen noemen mij dun :)

  • Omg ik wou dat ik zoals jou was ik ben ook 14 en ik ben en ik ben ook ongeveer 1,64 en ik weeg 59 kilo ik ben sooo jaloers?

 6. Kijk uit! Je moord jezelf heel langzaam uit!! Ik praat uit ervaring en ondervinding!!! Sterkte …en zoek hulp!!? lieve groetjes maike

 7. Heei,
  Ik ben heel erg verliefd op een jongen, maar hij ziet mij niet staan. Ik wil heel graag afvallen zodat dit anders wordt. Ben vorige week begonnen met een Ana dieet.
  Ik ben nu 1,72 m en weeg 65 kilo. Het gaat opzich wel aardig goed, maar het gaat me nog iets te langzaam. Heeft iemand tips?

  xxx Piertje