Verantwoorde WK Oranje Voetbal Snacks

Start met KetoX

Het WK komt eraan en als Nederland moet voetballen zitten velen voor de buis gekluisterd. Ook mogen de nodige gezellige hapjes niet ontbreken zoals een grote bak chips, gefrituurde snacks, chocolade en ander snoep en de nodige alcoholische dranken…. of zet je wat anders op tafel? Vind je het ook zo moeilijk om de verleiding te weerstaan?

oranje-holland

Het is eigenlijk zonde dat je je nu weer mee zou laten slepen met alle reclame en marketing trucs en zo ongezonde hapjes gaat eten. Wat dacht je van verschillende rauwkost en met een yoghurt dip. Worteltjes zijn ook oranje geeft meteen sfeer op tafel. Ook een lekkere fruitsalade mag niet ontbreken (oranje mandarijnen en sinaasappels) zeker als het warm is. En in plaats van een bord patat op schoot kun je ook heerlijk een groot stuk watermeloen nemen. Ik geef je nog een paar lekkere en gezonde WK (voetbal) recepten.

Bij het maken van een keuze voor een lekkere snack is het belangrijk om goed op te letten hoeveel calorieën en voedingsstoffen ze bevatten. Het is belangrijk dat een tussendoortje met mate wordt gegeten want in principe heb je voldoende aan de 3 hoofdmaaltijden op een dag qua voedingsstoffen. Daarom is het raadzaam bewust voor je tussendoortje te kiezen want dan kunnen ze je nog extra goede voedingsstoffen leveren zonder dat je aankomt. Een gezond tussendoortje geeft je langer een verzadigd gevoel zodat je minder snel iets anders gaat snaaien.

Verantwoorde Voetbal Snacks

In mijn column ‘gezonde snacks‘ heb ik eerder een aantal recepten voor lekkere tussendoortjes gegeven. Speciaal voor het WK heb ik een aantal lekkere en verantwoorde voetbal snacks voor je bedacht.

Verantwoorde Zoete Snacks

Hou je van zoet, ga dan voor fruit! Kies bijvoorbeeld voor appel, druiven, aardbeien, meloen, peer. Je kan er ook een lekkere fruitsmoothie maken door verschillende vruchten (en groenten) te mixen in de blender. Heb je inspiratie nodig? Download dan het gratis smoothie receptenboek.

Verantwoorde Hartige Tussendoortjes

Gebruik voor hartige hapjes je creativiteit. Denk bijvoorbeeld aan rijstwafels (zonder die smaakjes), cracker met mager beleg, een handje ongezouten noten, gedroogde vruchten of plakjes komkommer die me met amorat bestrooid.De volgende hartige snacks kun je ook zonder probleem op tafel zetten:

  • Gekookt ei in vieren gesneden en omwikkeld met rookvlees
  • Plakjes courgette
  • Augurken

In mijn werkboek “stop met lijnen en begin met gezond leven”. leer je nicole2 gedurende 15 weken hoe je gezond kunt eten zonder te lijnen. Het is een uitgebreid werkboek waarin je ook actief bezig bent met opdrachten en zo inzicht gaat krijgen in je eigen eetgedrag. De volgende onderwerpen komen onder andere aan bod: ontbijt, lunch, diner, weekmenu, et