Vegeterranean, een vegetarisch kook boek van Antoinette Hertsenberg

Afvallen in 2021

Woensdagmiddag 2 april werd een bijzondere boekpresentatie gehouden in Restaurant de Zijlstroom te Leiderdorp. Het gaat om het kookboek “Vegeterranean” van het italiaanse echtpaar Alberto Musaccio & Malu Simões. Een culinair, italiaans en vegetarisch kookboek dat elke kok, van beginnend tot professioneel, te iets te bieden heeft. Het gebruik van verse seizoensproducten en de zeldzame combinatie van landelijke Italiaanse kooktechnieken maken de beschreven gerechten uniek.

Trospresentatrice Antoinette Hertsenberg ontdekte het vegetarische hotel van het Italiaanse echtpaar op Internet. Zij ging er op vakantie en was zeer onder de indruk van het mensen, de omgeving en de gerechten die zij er gedurende haar verblijf geserveerd kreeg. Hertsenberg, die het eerste exemplaar van de nederlandse versie van het boek uitreikte aan Alberto Musaccio, vertelde over haar ervaringen in het hotel. Na haar verblijf hield ze contact met het echtpaar.

Toen ze een engelse versie kreeg toegestuurd van het kookboek dat Alberto Musaccio en Malu Simões geschreven hebben, was ze overtuigd dat dit ook in het nederlands moest worden uitgegeven. Ze ging dan ook op zoek naar een uitgever en vond die in Karakter Uitgevers B.V. Zij overtuigde hen dat het hier echt om een heel bijzonder boek gaat, dat de standaard is voor de komende 10 jaar op vegetarisch gebied. Zelf schreef ze het voorwoord van het boek, met haar persoonlijke verslag van de kookcursus die ze volgde in Hotel Azienda Agrituristica Montali in Umbrië, Italië.

Bestel Vegeterranean boek bij bol.com

Vegeterranean
Vegeterranean
Alberto Musacchio & Simuaes, M.

tip: De Dunne Vegetariër van Antoinette Hertsenberg

De dunne vegetariër
De dunne vegetarier
Antoinette Hertsenberg

Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

Bekijk ook de volgende vegetarische boeken

Eigentijds Vegetarisch
Eigentijds Vegetarisch
Elia, M.

Nieuw vegetarisch koken
Nieuw vegetarisch koken
Celia Brooks Brown

Vegetarisch genieten
Vegetarisch genieten
Duerinck, M. & Leybaert, K.

Vegetarisch koken met kinderen
Vegetarisch koken met kinderen
Marja Baseler

Bestel deze vegetarische boeken bij bol.com

voor 17.00 besteld, de volgende dag in huis!

Alberto Musaccio vertelde zelf over het vegetarisch koken. Hij ziet het als een echte uitdaging om ‘vleeseters’ te verrassen en gelukkig te maken met zijn vegetarische gerechten. Hij legde uit dat dierlijke producten vaak overheersen wat betreft de smaak in een gerecht, bijvoorbeeld in Risotto. Wanneer je geen dierlijk vet gebruikt, komen de smaken van andere ingredienten veel meer tot hun recht. Malu kookte intussen een aantal gerechten, samen met de koks van de Zijlstroom. Na de boekpresentatie konden de aanwezigen kennis maken met de gerechten uit Vegeterranean. Ieder liet zich dit goed smaken.<