Veganistisch meisje breekt botten

Start met KetoX

Een Schots meisje (12) dat een strikt veganistisch dieet volgde, is opgenomen in het ziekenhuis, met enkele gebroken botten. Volgens de artsen heeft ze een ruggengraat van een vrouw van tachtig jaar.

Het meisje is opgenomen in het Royal Hospital for Sick Children met een zware vorm van rachitis. Dit is een beenderziekte die vooral in Victoriaanse tijden veel voorkwam bij ondervoede kinderen, meldt the Times.

Volgens het ziekenhuis heeft het meisje verschillende botten gebroken en is na onderzoek gebleken dat haar hele beendergestel erg zwak is. Hierdoor wordt haar groei hevig verstroord.

Vitamine-D gebrek
De aandoening is veroorzaakt door een gebrek aan vitamine-D. Deze vitamine, die onder meer in lever, zuivel en vette vis zit, is nodig om calcium te absorberen

Volgens Britse experts moet onder de aandacht worden gebracht dat een streng veganistisch dieet voor kinderen gevaren oplevert. De doctoren staan nu onder druk om de ouders aan te geven bij de politie.

Eerder stierf in het Franse Amiens een meisje van elf maanden aan ondervoeding. Haar veganistische ouders worden vervolgd. En vorig jaar kreeg een Amerikaans veganistisch echtpaar levenslang omdat hun zes weken oude baby door ondervoeding stierf.

bron: evmi

drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.