Varikosette Review en Ervaringen

Spataderen zijn een vervelende kwaal. Veel vrouwen krijgen hier last van en dit kan een reden zijn om dat leuke jurkje of rokje toch maar in de kast te laten. De vraag is of Varikosette de oplossing is tegen dit probleem. Spataderen kunnen ook leiden tot allerlei vervolgklachten, waaronder trombose. Varikosette belooft iets aan spataderen te doen en wel op geheel natuurlijke wijze.

Wat is Varikosette?

Varikosette is een crème met zes verschillende ingrediënten die helpt bij het verlichten van de pijn, het versterken van de aderen en het voorkomen van bloedstolsels. Deze zes ingrediënten zijn aloë veragel, extract van de Butcher’s Broom wortel, cedratextract, goldenrod exract, muskaat- en arganolie en menthyl lactose. Daarnaast zitten er een aantal vitaminen in de crème.

Varikosette Gratis Testen

Omdat ik graag objectieve ervaringen publiceren bij onze productreviews hebben we een testpanel opgericht. Voor Varikosette ben ik op zoek naar 50 testpersonen die dit product gratis willen testen. Deelnemen is heel eenvoudig.

Er zijn nog 18 plaatsen beschikbaar

 1. Geef middels een reactie aan waarom jij Varikosette graag wil testen;
 2. We sturen het product gratis naar je toe;
 3. Je gebruikt het product volgens de voorschriften;
 4. Je vult het evaluatieformulier in.

Deze crème zou moeten helpen tegen spataderen. Spataderen worden veroorzaakt doordat bepaalde kleppen in de aderen van je benen niet meer zo goed werken. Deze kleppen zorgen ervoor dat het bloed in je aderen weer omhoog kan stromen als je staat (bron). In sommige gevallen leiden spataderen tot andere klachten. Meestal zijn deze onschuldig; bijvoorbeeld jeuk of lichte trillingen, maar de complicaties kunnen ook ernstiger zijn.

Niet iedereen krijgt last van spataderen, maar bepaalde groepen mensen lopen meer risico. Met de benen over elkaar zitten is een risico, net als het dragen van strakke kleding zoals leggings en strings. Helaas hebben vrouwen ook een grotere kans op spataderen dan mannen als gevolg van hun hormoonhuishouding (bron).

Voor wie is Varikosette geschikt?

Varikosette belooft dus iets te doen aan spataderen, maar kan iedereen het middel veilig gebruiken? In de crème zitten geen bekende allergenen. Je kunt wel eerst voor de zekerheid een klein stukje van je huid insmeren met de crème om op die manier te kijken of de crème geen nadelige effecten heeft op je huid, zoals irritatie of andere vervelende effecten.

Is Varikosette Effectief?

Zoals je van ons gewend bent, hebben wij Varikosette getest bij een aantal vrouwen die spataderen hebben. Alle vrouwen in ons onderzoek hadden last van een lichte vorm van spataderen, soms met wat kwaaltjes zoals jeuk en trillingen.

Alle vrouwen, vijf in totaal, brachten de crème van Varikosette gedurende een maand lang aan op hun beide benen. Na afloop van deze maand keken wij oude foto’s terug om te kijken of er resultaat was geboekt.

Helaas waren de resultaten na een maand vrij bedroevend. Geen van de vrouwen had een verbetering gemerkt. De klachten waren niet over en de spataderen waren niet minder zichtbaar worden. Wel was de huid van de benen wat gladder en gaver. Ook trekt het middel snel in, waardoor je geen vlekken krijgt in kleding.

Waarom is Varikosette niet zo effectief

Dat Varikosette niet zo goed werkt, kan te maken hebben met de werking van de ingrediënten. We zetten de belangrijkste bestanddelen op een rijtje.

Aloë vera

Er is wel onderzoek gedaan waaruit blijkt dat aloë vera de bloedcirculatie stimuleert, maar dit is heel oppervlakkig (bron). Aloë vera kan daarom werken om een wond te helpen herstellen, maar de invloed reikt niet tot de slagaderen.

Butcher’s Brooms wortel

Ja, Butcher’s Brooms wortel helpt bij problemen in de aderen, maar helaas alleen als je het inneemt (bron). Over een positieve invloed van het smeren van deze wortel op de huid is niets bekend.

Cedrat extract

Cedrat bevat een stof genaamd rutine. Deze stof heeft positieve uitwerkingen op het bloed, maar de invloed bij het smeren van dit middel blijft beperkt tot de huid (bron).

Goldenrod extract

Goldenrod extract is een van de weinige ingrediënten die doet wat het moet doen. Het extract kan worden gebruikt om ontstekingen aan de huid tegen te gaan. Dit zou het ook moeten doen volgens de verpakking (bron).

Argan- en muskaatolie

Argan en muskaatolie helpen om de huid te bevochtigen (bron). Dit is interessant, maar heeft geen directe invloed op spataderen, omdat de oorzaak hiervan dieper ligt.

Menthyl lactose

Onze wetenschapper is er niet helemaal in geslaagd om te ontrafelen wat dit nu precies is. Mogelijk wordt ethyl lactaat bedoeld. Dit middel heeft een werking tegen acne.

Wat kost het?

Een verpakking Varikosette kost €49. Hoe lang je hier mee doet is sterk afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied.

Voordelen van varikosette

Varikosette zorgt er gek genoeg voor dat de huid op de benen een stukje gladder wordt. Dit is niet helemaal de bedoeling van de crème, maar eerder een gevolg van de goldenrod en arganolie in de crème. Deze helpen tegen ontstekingen en zorgen voor hydratatie.

Nadelen

Geen van de proefpersonen merkte enige verbetering als het ging om de spataderen. Dit was juist waar het hen allemaal om te doen was.

Conclusie

Varikosette werkt helaas niet. Dat is jammer, want veel vrouwen (en mannen) smachten naar een goede oplossing voor spataderen. Het enige goede dat Varikosette doet is de huid iets gladder maken.


Reageer op dit artikel

REAGEER ZONDER FACEBOOK

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

27 Reacties

 1. Ik heb al jaren last van spataderen in mijn knieholten en gesprongen haarvaatjes op mijn benen, heb altijd vermoeide benen en vaak pijn in mijn knieholten. Ik heb al veel geprobeerd en niks helpt, alleen weg spuiten. Dat helpt, maar doet ook erg pijn en je moet alsmaar die kousen dragen. Ik ben al heel lang aan het zoeken naar een alternatief. Mijn vrienden zeggen dat het waarschijnlijk toch niet helpt, maar ik vind dat je er niet over kan oordelen als je het niet hebt geprobeerd, dus wil ik graag deze creme testen en hoop op een wonder.

  • Het helpt echt niet, heb 2 tubes gebruikt. Zonde van je geld.Heb er wel gratis een tube Goji crème bijgekregen.Die vind ik wel fijn, maar ben wel €118 armer. Heel jammer!

 2. Ik heb dagelijks een brandend/zwaar gevoel in mijn benen. Heb al een ader laten strippen, maar dit gaf geen verschil. Al verschillende crèmes geprobeerd, maar niet helpt. Ik wil deze crème zeker ook proberen, je weet maar nooit

 3. Ook ik heb al jaren spataderen, met name van die trossen op mijn kuit. Ik vind dit echt verschrikkelijk aangezien ik voor mijn werk veel jurkjes draag en ik mijn kuiten dus erg ontsierend vind. Ook in de zomer durf ik niet met blote benen te lopen op het werk ondanks de hitte. Ik kan er helaas niet aan geopereerd worden omdat ik dan uiteindelijk meer pijn zal krijgen i.v.m. problemen aan de dieper gelegen vaten. Daarom hoop ik dat ik deze crème mag testen met hopelijk een goed resultaat :-).

 4. Ik heb al jaren last spataderen en draag ook regelmatig steunkousen tijdens mij werk. Heb 3x mijn spataderen laten wegspuiten, maar op ten duur komen ze toch weer terug. Ik zou graag die crème willen uitproberen.

 5. Graag zou ik het willen uitproberen om zo te kijken of het effect heeft voor zowel mij als eventueel andere geïnteresseerden. Ik zou hierover graag een objectieve mening willen vormen en geven.

 6. Goedendag, met deze warme zomerdagen heb ik eigenlijk voor het eerst last van een zeurderig gevoel op de plekken waar ik spataderen heb. De aderen beginnen nu ook te verdikken. Ik was van plan om hiervoor naar de huisarts te gaan, maar kom nu dit product tegen en zou graag deze stap eerst proberen!

 7. Ik ben al lang op zoek naar een goed product voor spataders. Heb reeds enkele spataders operatief laten weghalen, maar dan moet ik nog meerdere ingrepen ondergaan. Ben zeer geïnteresseerd in het product. Mocht het werken, zou ik het onmiddellijk aankopen.

 8. Graag wil ik dit product testen. Ik heb een staand beroep en last van spataderen en onrustige benen. Helaas geen vergoeding via VGZ. Dus kom maar op met die crème.

 9. Graag zou ik de creme willen proberen als het zou werken zou ik het zeker gaan kopen hij is wel duur maar als het helpt bij mijn benen valt het wel mee maar zitten er wel en flink pijn in mijn benen vooral in de nacht!

 10. Ja ik zou graag de creme willen testen voor dat ik het gaat kopen het is wel duur maar de moeite waard om het te proberen kijken of het werkt

 11. Ik wil het heel graag uit proberen. Ik heb alle klachten die u heeft beschreven.
  Ben zo benieuwd of het werkt. Nog niets ontvangen na mijn vorige bericht

 12. Ik wil het heel graag uit proberen. Ik heb alle klachten die u heeft beschreven.
  Ben zo benieuwd of het werkt.

 13. Sinds kort heb ik last van een flinke spatadder. En pijn in mijn been daardoor. Ik ben gelijk in de paniek haha. Ik wil er vanaf. en ben gaan zoeken op internet en ben zeer geïnteresseerd in deze créme.

 14. Heel graag. Heb vanaf mijn 24 last van veelvuldig gesprongen adertjes voor namelijk bovenbenen, binnenkant knieën. Ben in middels 43 jaar. Heel wat laten wegspuiten maar alsnog veel aders zichtbaar. Heb een zeer lichte huid. U kunt zich voorstellen hoe ik mij altijd schaam voor mijn niet egale benen. Hoorde van collega dat deze crème helpt als je t maar consuqent gebruikt.

 15. Wil dit middel graag voor mijn moeder. Zij heeft langdurig staand werk moeten verrichten, hierdoor zijn er al jaren paarse spataderen op haar bovenbenen te zien. Benieuwd of dit middel werkt, voordat het gekocht zal worden.
  mvg,

 16. Ik zou het heel graag proberen. Mijn opa en moeder hebben van alles geprobeerd maar ging nooit echt weg. Dus alstublieft mag ik het testen??

 17. Goedenmiddag, ik wil heel graag Varikosette gratis proberen.
  Ik heb al 25 jaar last van spataderen. Inmiddels een stuk of 5 x weg laten spuiten en een keer een ader gestript.
  Helaas nog steeds last van en ook jeuk. Zou toch geweldig zijn als het iets verlichting geeft en minder zichtbaar is.

 18. Hallo, graag wil ik varikosette gratis proberen omdat ik ook op mijn onderbenen, onder mijn knie en op mijn kuit last heb van spataderen. Dit staat niet mooi onder een jurk of rokje. Ben erg benieuwd of het zo goed werkt als ze zeggen…

 19. Hoi! Ik zou heel erg graag dit product uitproberen. Ik ben 21 jaar en krijg de afgelopen jaren steeds meer last van mijn spataders. Vooral mijn rechterbeen zeurt en na een dag staan of werken moet ik slapen met een kussentje onder mijn voet. Niet echt normaal als je pas 21 bent! Aangezien behandeling niet wordt vergoed door de verzekering zou ik dit middel heel erg graag willen uitproberen, gezien de wisselende verhalen op internet. Op die manier wordt het hopelijk een transparanter middel!

 20. Ik zou het middel heel graag uitproberen omdat mijn beide benen vol zitten met berkentakjes. Het is echt heel lelijk, de enige andere optie is ze laten verwijderen bij een kliniek, maar omdat het zoveel is kost dat zo’n € 600 en dat kan ik helaas niet betalen!

 21. IK heb al jaren spataderen. Ik wordt midden in de nacht wakker van een been die ik niet stil kan houden. Overdag is mijn been opgezwollen en mijn voet tintelt. Ik zou graag willen proberen of dit middeltje werkt en u een eerlijk evaluatie doen toekomen.

Klik hier voor meer ervaringen

RECENSIEOVERZICHT
Algehele Waardering
drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.