Varikosette Review en Ervaringen

Spataderen zijn een vervelende kwaal. Veel vrouwen krijgen hier last van en dit kan een reden zijn om dat leuke jurkje of rokje toch maar in de kast te laten. De vraag is of Varikosette de oplossing is tegen dit probleem. Spataderen kunnen ook leiden tot allerlei vervolgklachten, waaronder trombose. Varikosette belooft iets aan spataderen te doen en wel op geheel natuurlijke wijze.

Varikosette Gratis Testen

Omdat ik graag objectieve ervaringen publiceren bij onze productreviews hebben we een testpanel opgericht. Voor Varikosette ben ik op zoek naar 50 testpersonen die dit product gratis willen testen. Deelnemen is heel eenvoudig.

Er zijn nog 18 plaatsen beschikbaar

 1. Geef middels een reactie aan waarom jij Varikosette graag wil testen;
 2. We sturen het product gratis naar je toe;
 3. Je gebruikt het product volgens de voorschriften;
 4. Je vult het evaluatieformulier in.

Wat is Varikosette?

Varikosette is een crème met zes verschillende ingrediënten die helpt bij het verlichten van de pijn, het versterken van de aderen en het voorkomen van bloedstolsels. Deze zes ingrediënten zijn aloë veragel, extract van de Butcher’s Broom wortel, cedratextract, goldenrod exract, muskaat- en arganolie en menthyl lactose. Daarnaast zitten er een aantal vitaminen in de crème.

Deze crème zou moeten helpen tegen spataderen. Spataderen worden veroorzaakt doordat bepaalde kleppen in de aderen van je benen niet meer zo goed werken. Deze kleppen zorgen ervoor dat het bloed in je aderen weer omhoog kan stromen als je staat (bron). In sommige gevallen leiden spataderen tot andere klachten. Meestal zijn deze onschuldig; bijvoorbeeld jeuk of lichte trillingen, maar de complicaties kunnen ook ernstiger zijn.

Niet iedereen krijgt last van spataderen, maar bepaalde groepen mensen lopen meer risico. Met de benen over elkaar zitten is een risico, net als het dragen van strakke kleding zoals leggings en strings. Helaas hebben vrouwen ook een grotere kans op spataderen dan mannen als gevolg van hun hormoonhuishouding (bron).

Voor wie is Varikosette geschikt?

Varikosette belooft dus iets te doen aan spataderen, maar kan iedereen het middel veilig gebruiken? In de crème zitten geen bekende allergenen. Je kunt wel eerst voor de zekerheid een klein stukje van je huid insmeren met de crème om op die manier te kijken of de crème geen nadelige effecten heeft op je huid, zoals irritatie of andere vervelende effecten.

Is Varikosette Effectief?

Zoals je van ons gewend bent, hebben wij Varikosette getest bij een aantal vrouwen die spataderen hebben. Alle vrouwen in ons onderzoek hadden last van een lichte vorm van spataderen, soms met wat kwaaltjes zoals jeuk en trillingen.

Alle vrouwen, vijf in totaal, brachten de crème van Varikosette gedurende een maand lang aan op hun beide benen. Na afloop van deze maand keken wij oude foto’s terug om te kijken of er resultaat was geboekt.

Helaas waren de resultaten na een maand vrij bedroevend. Geen van de vrouwen had een verbetering gemerkt. De klachten waren niet over en de spataderen waren niet minder zichtbaar worden. Wel was de huid van de benen wat gladder en gaver. Ook trekt het middel snel in, waardoor je geen vlekken krijgt in kleding.

Waarom is Varikosette niet zo effectief

Dat Varikosette niet zo goed werkt, kan te maken hebben met de werking van de ingrediënten. We zetten de belangrijkste bestanddelen op een rijtje.

Aloë vera

Er is wel onderzoek gedaan waaruit blijkt dat aloë vera de bloedcirculatie stimuleert, maar dit is heel oppervlakkig (bron). Aloë vera kan daarom werken om een wond te helpen herstellen, maar de invloed reikt niet tot de slagaderen.

Butcher’s Brooms wortel

Ja, Butcher’s Brooms wortel helpt bij problemen in de aderen, maar helaas alleen als je het inneemt (bron). Over een positieve invloed van het smeren van deze wortel op de huid is niets bekend.

Cedrat extract

Cedrat bevat een stof genaamd rutine. Deze stof heeft positieve uitwerkingen op het bloed, maar de invloed bij het smeren van dit middel blijft beperkt tot de huid (bron).

Goldenrod extract

Goldenrod extract is een van de weinige ingrediënten die doet wat het moet doen. Het extract kan worden gebruikt om ontstekingen aan de huid tegen te gaan. Dit zou het ook moeten doen volgens de verpakking (bron).

Argan- en muskaatolie

Argan en muskaatolie helpen om de huid te bevochtigen (bron). Dit is interessant, maar heeft geen directe invloed op spataderen, omdat de oorzaak hiervan dieper ligt.

Menthyl lactose

Onze wetenschapper is er niet helemaal in geslaagd om te ontrafelen wat dit nu precies is. Mogelijk wordt ethyl lactaat bedoeld. Dit middel heeft een werking tegen acne.

Wat kost het?

Een verpakking Varikosette kost €49. Hoe lang je hier mee doet is sterk afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied.

Voordelen van varikosette

Varikosette zorgt er gek genoeg voor dat de huid op de benen een stukje gladder wordt. Dit is niet helemaal de bedoeling van de crème, maar eerder een gevolg van de goldenrod en arganolie in de crème. Deze helpen tegen ontstekingen en zorgen voor hydratatie.

Nadelen

Geen van de proefpersonen merkte enige verbetering als het ging om de spataderen. Dit was juist waar het hen allemaal om te doen was.

Conclusie

Varikosette werkt helaas niet. Dat is jammer, want veel vrouwen (en mannen) smachten naar een goede oplossing voor spataderen. Het enige goede dat Varikosette doet is de huid iets gladder maken.

39 Reacties

 1. Ik heb al heel lang last van spataderen en moeie lelijke benen, wil dit graag proberen om eindelijk een keer in de korte broek te lopen zonder me te schamen voor mijn benen.

 2. ik ben een vrouw van 42jaar met een veel zichtbaar spartaders op mijn benen.
  wil Varikosette testen want 4 vertrouwde personen hebben dat aangeraden

 3. Ik heb al jaren een “spinnenweb” op mijn kuit. Ik heb in het verleden aders weglaten spuiten. Ik vind het echt jammer zeker als ik een rok aan heb. Ik ben ook erg benieuwd naar de uitwerking gezien de verschillende reacties.

  Ik zou het super vinden als ik dit product mag uitproberen!

 4. Ik zou het erg graag willen uitproberen. Er zijn vaak mensen die zeggen: heb je nou van die blauwe plekken op je benen. Ik hoop dat ik een bijdrage kan aan het onderzoek en dat het stiekem wel werkt bij mij

 5. Al jaren heb ik last van spataderen & heel graag zou wil ik de crème uitproberen
  Alvast bedankt.
  Met harterlijke groet,

 6. ik heb al jaren last van spataderen en zou graag de créme willen uittesten
  bijvoorbaat dank . m.v. groet J.Smid

 7. Hoi Lisanne, wat leuk dat jij een goed onderzoek wil doen, om te testen of dit product werkt. Daar wil ik graag aan meewerken; ik stoor me aan de veneuze problemen en hoop zó dat dit wel een product is dat werkt!
  Groet, Iris

 8. Al een hele tijd heb ik donkerblauwe adertjes zichtbaar op vooral mijn linkerbeen. Op het internet zijn enorm veel positieve reacties te vinden en ik was eigenlijk verbaasd om na lang zoeken hier negatieve dingen te lezen. Graag wil ik het gratis zelf uittesten.
  Met vriendelijke groeten
  Patrick

 9. Al een hele tijd heb ik donkerblauwe adertjes zichtbaar op vooral mijn linkerbeen. Op het internet zijn enorm veel positieve reacties te vinden en ik was eigenlijk verbaasd om na lang zoeken hier negatieve dingen te lezen. Graag wil ik het gratis zelf uittesten.
  Met vriendelijke groeten
  Patrick

 10. Jarenlang probeer ik een middel te vinden om van mijn spataderen af te komen. Ik heb inmiddels vijf kinderen, waardoor ik vaak in beweging ben. Helaas heb ik ook een aantal medische behandelingen gehad die niet hebben geholpen.

  Ik heb in een form gelezen dat varikosette creme heel effectief is. Graag zou ik dit willen uittesten en mijn mening met iedereen delen.

 11. Ik wil graag dit product uittesten.
  10 jaar geleden een grote spatader die uitmondt op mijn scheenbeen (vanuit mijn lies) laten wegspuiten. Helaas is die nu weer terug.
  Ben heel benieuwd wat deze creme kan doen voor mijn spataderen i.p.v. andere behandeling.

 12. Ik heb al jaren last van spataderen in mijn knieholten en gesprongen haarvaatjes op mijn benen, heb altijd vermoeide benen en vaak pijn in mijn knieholten. Ik heb al veel geprobeerd en niks helpt, alleen weg spuiten. Dat helpt, maar doet ook erg pijn en je moet alsmaar die kousen dragen. Ik ben al heel lang aan het zoeken naar een alternatief. Mijn vrienden zeggen dat het waarschijnlijk toch niet helpt, maar ik vind dat je er niet over kan oordelen als je het niet hebt geprobeerd, dus wil ik graag deze creme testen en hoop op een wonder.

  • Het helpt echt niet, heb 2 tubes gebruikt. Zonde van je geld.Heb er wel gratis een tube Goji crème bijgekregen.Die vind ik wel fijn, maar ben wel €118 armer. Heel jammer!

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

RECENSIEOVERZICHT
Algehele Waardering
drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.