Varikosette Review en Ervaringen

Spataderen zijn een vervelende kwaal. Veel vrouwen krijgen hier last van en dit kan een reden zijn om dat leuke jurkje of rokje toch maar in de kast te laten. De vraag is of Varikosette de oplossing is tegen dit probleem. Spataderen kunnen ook leiden tot allerlei vervolgklachten, waaronder trombose. Varikosette belooft iets aan spataderen te doen en wel op geheel natuurlijke wijze.

Varikosette Gratis Testen

Omdat ik graag objectieve ervaringen publiceren bij onze productreviews hebben we een testpanel opgericht. Voor Varikosette ben ik op zoek naar 50 testpersonen die dit product gratis willen testen. Deelnemen is heel eenvoudig.

Er zijn nog 18 plaatsen beschikbaar

 1. Geef middels een reactie aan waarom jij Varikosette graag wil testen;
 2. We sturen het product gratis naar je toe;
 3. Je gebruikt het product volgens de voorschriften;
 4. Je vult het evaluatieformulier in.

Wat is Varikosette?

Varikosette is een crème met zes verschillende ingrediënten die helpt bij het verlichten van de pijn, het versterken van de aderen en het voorkomen van bloedstolsels. Deze zes ingrediënten zijn aloë veragel, extract van de Butcher’s Broom wortel, cedratextract, goldenrod exract, muskaat- en arganolie en menthyl lactose. Daarnaast zitten er een aantal vitaminen in de crème.

Deze crème zou moeten helpen tegen spataderen. Spataderen worden veroorzaakt doordat bepaalde kleppen in de aderen van je benen niet meer zo goed werken. Deze kleppen zorgen ervoor dat het bloed in je aderen weer omhoog kan stromen als je staat (bron). In sommige gevallen leiden spataderen tot andere klachten. Meestal zijn deze onschuldig; bijvoorbeeld jeuk of lichte trillingen, maar de complicaties kunnen ook ernstiger zijn.

Niet iedereen krijgt last van spataderen, maar bepaalde groepen mensen lopen meer risico. Met de benen over elkaar zitten is een risico, net als het dragen van strakke kleding zoals leggings en strings. Helaas hebben vrouwen ook een grotere kans op spataderen dan mannen als gevolg van hun hormoonhuishouding (bron).

Voor wie is Varikosette geschikt?

Varikosette belooft dus iets te doen aan spataderen, maar kan iedereen het middel veilig gebruiken? In de crème zitten geen bekende allergenen. Je kunt wel eerst voor de zekerheid een klein stukje van je huid insmeren met de crème om op die manier te kijken of de crème geen nadelige effecten heeft op je huid, zoals irritatie of andere vervelende effecten.

Is Varikosette Effectief?

Zoals je van ons gewend bent, hebben wij Varikosette getest bij een aantal vrouwen die spataderen hebben. Alle vrouwen in ons onderzoek hadden last van een lichte vorm van spataderen, soms met wat kwaaltjes zoals jeuk en trillingen.

Alle vrouwen, vijf in totaal, brachten de crème van Varikosette gedurende een maand lang aan op hun beide benen. Na afloop van deze maand keken wij oude foto’s terug om te kijken of er resultaat was geboekt.

Helaas waren de resultaten na een maand vrij bedroevend. Geen van de vrouwen had een verbetering gemerkt. De klachten waren niet over en de spataderen waren niet minder zichtbaar worden. Wel was de huid van de benen wat gladder en gaver. Ook trekt het middel snel in, waardoor je geen vlekken krijgt in kleding.

Waarom is Varikosette niet zo effectief

Dat Varikosette niet zo goed werkt, kan te maken hebben met de werking van de ingrediënten. We zetten de belangrijkste bestanddelen op een rijtje.

Aloë vera

Er is wel onderzoek gedaan waaruit blijkt dat aloë vera de bloedcirculatie stimuleert, maar dit is heel oppervlakkig (bron). Aloë vera kan daarom werken om een wond te helpen herstellen, maar de invloed reikt niet tot de slagaderen.

Butcher’s Brooms wortel

Ja, Butcher’s Brooms wortel helpt bij problemen in de aderen, maar helaas alleen als je het inneemt (bron). Over een positieve invloed van het smeren van deze wortel op de huid is niets bekend.

Cedrat extract

Cedrat bevat een stof genaamd rutine. Deze stof heeft positieve uitwerkingen op het bloed, maar de invloed bij het smeren van dit middel blijft beperkt tot de huid (bron).

Goldenrod extract

Goldenrod extract is een van de weinige ingrediënten die doet wat het moet doen. Het extract kan worden gebruikt om ontstekingen aan de huid tegen te gaan. Dit zou het ook moeten doen volgens de verpakking (bron).

Argan- en muskaatolie

Argan en muskaatolie helpen om de huid te bevochtigen (bron). Dit is interessant, maar heeft geen directe invloed op spataderen, omdat de oorzaak hiervan dieper ligt.

Menthyl lactose

Onze wetenschapper is er niet helemaal in geslaagd om te ontrafelen wat dit nu precies is. Mogelijk wordt ethyl lactaat bedoeld. Dit middel heeft een werking tegen acne.

Wat kost het?

Een verpakking Varikosette kost €49. Hoe lang je hier mee doet is sterk afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied.

Voordelen van varikosette

Varikosette zorgt er gek genoeg voor dat de huid op de benen een stukje gladder wordt. Dit is niet helemaal de bedoeling van de crème, maar eerder een gevolg van de goldenrod en arganolie in de crème. Deze helpen tegen ontstekingen en zorgen voor hydratatie.

Nadelen

Geen van de proefpersonen merkte enige verbetering als het ging om de spataderen. Dit was juist waar het hen allemaal om te doen was.

Conclusie

Varikosette werkt helaas niet. Dat is jammer, want veel vrouwen (en mannen) smachten naar een goede oplossing voor spataderen. Het enige goede dat Varikosette doet is de huid iets gladder maken.

60 Reacties

 1. Ik heb er zelf ook last van, en als dit echt zou werken zou dit een wondermiddel voor me..( denk voor meerdere mensen :)zonder operatief oplossing. Wat wil men nog meer..graag zou k hier aan deel willen nemen..en me eindresultaat willen delen..me ervaring verspreiden..

 2. Beste,

  Mijn benen beginnen serieuze spataderen re krijgen. Daar ik schrik heb van operatie zou ik toch graag eens deze zalf testen om resultaat zien.

 3. Helaas ben ik beperkt geworden in het Wandelen door een pijnlijke spatader in Mn knieholte.

  Zou het heel erg fijn vinden om dit product te mogen uitproberen!!

 4. Helaas heb ik een hele pijnlijke spatader in Mn knieholte, het beperkt mij in Mn mobiliteit, een rondje wandelen met mijn hond is een straf geworden. Ik zou het echt heel fijn vinden als ik dit product mag uitproberen!!

 5. Goedemiddag, omdat ik aan de ene kant erg sceptisch ben en er dus geen onnodig geld aan wil uitgeven, zou ik dit heel graag eens willen proberen. Mijn spataderen en blauwe ontsierende adertjes lijken alleen maar erger te worden. Stel dat dit helpt dan ga ik het kopen uiteraard.

 6. Ik heb al jaren last van spataderen, ben er ook al vaak aan behandeld.
  Helaas worden behandelingen tegenwoordig pas vergoed vanaf een specifieke aderbreedte en die haal ik nog niet. Inmiddels wel weer veel zichtbare aderen en vermoeide benen. Ik ben aan het sparen voor een volgende behandeling, maar hoop dat dit de oplossing kan zijn..

 7. Goede avond,
  Ik heb nooit over Varikosette gehoor, ik wil graag een test doen. Na de zwangerschap hebt vaak kramp en last van mijn spataderen.

  Met vriendelijke groet,

  Nita

 8. Ik zou dit product graag willen uittesten, omdat ik ook last hebt van spataders en ook weer mooie en gladde benen zou willen hebben.

 9. Hallo
  Graag zou ik deze crème een willen proberen,want het is geen zicht.Ben al geopereerd eraan maar komt steeds terug.
  Bedankt
  Groetjes Els

 10. Ik heb al jaren last van spataders. Wil graag van dit prbleem af. Het maakt me onzeker. Kan ik ook in aanmerking komen voor een zalf?

 11. Geachte Heer, mevrouw.
  Heb veel last van mijn benen.
  Graag wil ik de zalf Varikosette proberen.

  Met vriendelijke groet,

  Nita

 12. Hallo
  Zowel mijn vrouw als ikzelf zijn afgelopen jaren spataderen ontstaan. Bij ons beide resulteert dit in vermoeide en zware benen.
  Voordat het steeds erger gaat worden willen wij graag kijken of er met dit product iets aan gedaan kan worden. Ik hoop dat het proces van het ontstaan van spataderen wordt gestopt en dat bestaande spataderen worden verminderd of zelfs worden genezen.

 13. Ik ben balletdocente heb veel zware trainingen achter de rug
  Geef nu nog les en ben ooit behandeld voor de venen met inspuiting
  Vreselijk!

  Een been is sindsdien dikker
  De ander zit nog met veel adertjes

  Ben vernieuwd wat met dit product gebeurt

 14. Ik zou dit product heel graag willen testen. 10 jaar geleden is er al een ader gelaserd, nu heb ik weer een lelijke spatader!

 15. Ik heb reeds jaren last van zichtbare spataders. Daardoor draag ik steeds lange broeken. Ik kijk er echt naar uit om opnieuw kleedjes en rokjes te dragen zonder die ontsierende zichtbare aders. Ik wil deze créme graag gebruiken.

 16. PATRICK

  IK HEB REEDS EEN SPADADERPROBLEEM SINDS MIJN ACHTTIENDE EN HEB AL VERSCHEIDENE BEHANDELINGEN ACHTER DE RUG.(FOAMSCLEROTHERAPIE.)DOCH STEEDS NA EEN JAAR HEB IK
  TERUG ZEER ZICHTBARE SPATADERS.IK HAD GRAAG HET PRODUCT GEPROBEERD VOOR IK TERUG
  VOOR EEN ANDERE BEHANDELING GA.DANK BIJ VOORBAAT

 17. Na mijn 2 zwangerschappen heb ik zware benen met spataderen.
  Ik ben er 2 maanden geleden aangeholpen dmv laser en spuiten.
  Toch is er nog steeds dat zware gevoel en zijn meerdere aderen zichtbaar.
  Ik sta op het punt om nog terug te gaan naar de kliniek, maar zou met dit product een poging willen wagen of het hiermee zal verbeteren.

 18. Al vanaf dat ik een jaar of 18 was een zichtbare ader onder knieholte . Ben nu 52 en die ene aderis inmiddels alleen maar groter geworden en er komen lichte aders omheen zichtbaar te worden, ook begin ik pijn in mijn been te ervaren. Was op zoek naar iets voor de pijn en las dit artikel. Misschien is drze creme de oplossing.

 19. Ik heb al heel lang last van spataderen en moeie lelijke benen, wil dit graag proberen om eindelijk een keer in de korte broek te lopen zonder me te schamen voor mijn benen.

 20. ik ben een vrouw van 42jaar met een veel zichtbaar spartaders op mijn benen.
  wil Varikosette testen want 4 vertrouwde personen hebben dat aangeraden

 21. Ik heb al jaren een “spinnenweb” op mijn kuit. Ik heb in het verleden aders weglaten spuiten. Ik vind het echt jammer zeker als ik een rok aan heb. Ik ben ook erg benieuwd naar de uitwerking gezien de verschillende reacties.

  Ik zou het super vinden als ik dit product mag uitproberen!

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

RECENSIEOVERZICHT
Algehele Waardering
drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.