Vandaag is het Wereld Spijsverteringsdag

Start met KetoX

Vandaag is het Wereld Spijsverteringsdag. De WGO, een organisatie van spijsverteringsdeskundigen, wil op vandaag de Nederlanders 29meibewust maken van het belang van spijsvertering. Bij je spijsvertering sta je niet altijd stil, maar het vormt een belangrijk deel van je gezondheid. Hoog tijd om hier wat aandacht aan te besteden.

Spijsvertering is een ingewikkeld proces waar we over het algemeen niet bewust aandacht aan besteden. Toch kunnen ongemakken met de spijsvertering, zoals bijvoorbeeld een vertraagde stoelgang of brandend maagzuur, erg vervelend zijn. Ongemakken, die soms ook signalen zijn voor een ernstigere aandoening. Je spijsvertering verdient daarom meer aandacht dan je denkt.

bron en meer informatie: wereldspijsverteringsdag.nl

drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.