Review Valgorect Voetverzorgende Gel

Afvallen in 2021

Valgorect is een nieuw product dat helpt om een typische vrouwenkwaal op te lossen; knobbels aan de voeten. Knobbels aan de voeten hebben verschillende oorzaken, waaronder overgewicht en het gebruik van hoge hakken. Ook als je geen overgewicht hebt en nooit hoge hakken draagt kun je op latere leeftijd last krijgen van knobbels aan de voeten.

Dergelijke knobbels zien er weinig charmant uit, maar tegelijkertijd zijn ze lastig te verhelpen zonder medische ingrepen. Een goede reden dus om Valgorect eens aan de test te onderwerpen.

Wat is Valgorect?

valgorect tube
valgorect tube

Valgorect is een middel dat zou moeten helpen om knobbels aan de voeten te verminderen. Deze knobbels ontstaan omdat er in sommige gevallen teveel druk op een bepaald bot komt. Als gevolg hiervan ontstaat er een uitgroei aan het bot, die na verloop van tijd zichtbaar wordt. Valgorect biedt een natuurlijke middel dat zou moeten helpen tegen het ontstaan van de knobbels. Het middel is volledig plantaardig en bevat extracten van drie planten, de smeerwortel, handjesgras en de paardenbloem. Deze planten komen allemaal gewoon in Nederland voor en de werking van deze planten tegen knobbels zou al sinds de 18de eeuw bekend zijn.

Voor wie is het geschikt?

Niet iedereen heeft last van knobbels. Bepaalde groepen mensen lopen wel risico op knobbels, zoals vrouwen die vaak hoge hakken dragen of vrouwen met platvoeten. Ook als

voet knobbels
voet knobbels

je overgewicht hebt is de kans groot dat je knobbels zult ontwikkelen. Van de drie hiervoor beschreven plantenextracten is niet bekend dat ze allergische reacties kunnen veroorzaken.

Is het effectief?

Valgorect belooft de vorming van knobbels tegen te gaan. Helaas is er geen logische verklaring voor de werking van de crème. Dit komt omdat een van de middelen in de crème echt inwerkt op het bot dat de knobbel veroorzaakt. Het is dan ook niet voor niets dat in wetenschappelijke artikelen over de behandeling van knobbels alleen maar wordt gekeken naar de effectiviteit van bepaalde operaties (bron). Andere onderzoeken kijken naar de mogelijkheden voor fysiotherapie of aanpassing van het schoeisel (dus geen hoge hakken meer!), maar crèmes worden nergens als serieuze optie gezien (bron).

Is Valgorect dan helemaal waardeloos? Dat zeker niet. Paardenbloemextract heeft een ontstekingsremmende werking (bron) en allantoïne uit smeergras helpt wonden om te genezen (bron).

Praktijktest

Uit de prakti