Valgomed Review en Ervaringen

Afvallen in 2021

Voor veel vrouwen zijn eeltknobbels de nummer een reden om geen slippers te dragen of om niet op blote voeten rond te gaan lopen. Zij zien de eeltknobbels als iets dat bijzonder oncharmant is. Tot nu toe was een operatieve ingreep noodzakelijk om van je eeltknobbels af te komen, maar als we Valgomed moeten geloven is er een andere oplossing.

Wat is Valgomed?

Valgomed is een fixatief, een soort malletje dat je om je voeten kunt schuiven. Het is een klein malletje, gemaakt van siliconen, die alleen de omgeving bij de grote teen bedekt. Het grote voordeel van het feit dat het slechts een klein malletje betreft, is dat je op deze manier nog steeds stijlvolle schoenen aan kunt doen.

Het fixatief van Valgomed is gemaakt van hypoallergene siliconen. Dit betekent dat het product in principe geen allergische reactie teweeg zou moeten brengen. Belangrijkste voordeel van het fixatief is dat het wrijving voorkomt, waardoor er minder eelt zou moeten ontstaan.

Valgomed is niet het eerste product dat probeert om eeltknobbels op te lossen. Eerder reviewden wij al Valgorect, een crème die als doel heeft om eeltknobbels te doen verdwijnen.

Valgomed Gratis Testen

Omdat ik graag objectieve ervaringen publiceren bij onze productreviews hebben we een testpanel opgericht. Voor Valgomed ben ik op zoek naar 50 testpersonen die dit product gratis willen testen. Deelnemen is heel eenvoudig.

Er zijn nog 34 plaatsen beschikbaar

  1. Geef middels een reactie aan waarom jij Valgomed graag wil testen;
  2. We sturen het product gratis naar je toe;
  3. Je gebruikt het product volgens de voorschriften;
  4. Je vult het evaluatieformulier in.

Waar worden eeltknobbels door veroorzaakt?

Eeltknobbels kunnen ontstaan door verschillende oorzaken. Een belangrijke oorzaak is het gebruik van verkeerd schoeisel, maar ook overgewicht of jicht kunnen eeltknobbels veroorzaken. Wat de oorzaak ook is, in alle gevallen ontstaat er teveel druk op een bepaald bot in de voet. Als gevolg hiervan ontstaat er uitgroei aan dit bot. Hier kan vervolgens weer eelt op verschijnen. Ook zijn er vaak wat kleine ontstekingen merkbaar rondom de uitgroei van het bot.

Voor wie is Valgomed geschikt?

Iedereen met eeltknobbel kan Valgomed gaan gebruiken. Alleen als de eeltknobbels in een heel vergevorderd stadium zijn, dan gaan de fixatieven je sowieso niet helpen. Je zal dan naar een arts moeten.

Is Valgomed Effectief?

We hebben Valgomed getest bij acht vrouwen die eeltknobbels hadden. We hebben de vrouwen opgedeeld in twee groepen. Een groep gebruikte Valgomed en droeg andere schoenen. De andere groep gebruikte dezelfde schoenen als voorheen, maar droeg een fixatief van Valgomed. De dames werden willekeurig over beide groepen verdeeld. Beide groepen hebben het fixatief een maand lang gedragen.

Vrijwel alle dames gaven aan dat het fixatief comfortabel zat. Bij een vrouw (uit de groep die het schoeisel aanpaste) ontstond een kleine blaar die na een paar dagen weer verdween. Het fixatief past prima in de meeste schoenen, met uitzondering van sandalen en (teen)slippers. Geen van de deelnemers kreeg last van irritatie.

Na afloop van de testmaand is uiteraard gemeten hoe het zat met de omvang van de eeltknobbels. Bij de groep die het schoeisel aangepast had waren de knobbels iets afgenomen. Mogelijk is dit veroorzaakt omdat de ontstekingen wat minder werden. We hebben niet geprobeerd om het eelt van de knobbels te verwijderen met een eeltrasp, anders waren de resultaten misschien nog wel iets beter geweest.

Bij de andere groep waren de knobbels ongeveer even groot. Deze groep ervoer niet zoveel effect als de andere groep.

Wat zegt de wetenschap?

Ondanks dat eeltknobbels geen levensbedreigende aandoening zijn, is er wel de gelijk onderzoek gedaan naar deze kwaal. Uit de onderzoeken blijkt dat een operatieve ingreep wel degelijk de meest succesvolle ingreep is (bron). Wel kunnen andere ingrepen, waaronder een fixatief, bijdragen een beetje aan de vermindering van klachten (bron). Uiteindelijk is het gebruik van een fixatief alleen uitstel van executie, omdat een ingreep toch veel effectiever is (