V Vitamine Pure Health Lab

V Vitamine is een nieuw voedingssupplement dat erop gericht is om je te voorzien in je dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen. Het vitaminesupplement belooft vooral je weerstand en je energie te verbeteren, twee dingen waar veel mensen wel oren naar hebben. Wij namen de proef op de som en lieten vier proefpersonen, die normaal gesproken niet zo met hun gezondheid bezig zijn, een maand lang V Vitamine gebruiken.

Wat is V Vitamine?

V Vitamine is een voedingssupplement waarin 39 verschillende stoffen zitten. Uiteraard zijn de belangrijkste vitaminen en mineralen aanwezig, maar er zijn ook antioxidanten, plantenextracten (waaronder blauwe bessen, druivenpit en gemberextract) en algen toegevoegd. Op deze manier krijg je een groot deel van de vitaminen en mineralen die je nodig hebt in een keer binnen, maar ook allerlei antioxidanten.

Wat doet het voor je?

Het supplement belooft tal van gezondheidsvoordelen. De belangrijkste voordelen zijn meer energie en een betere weerstand. Ook zou het gebruik van V Vitamine onder andere bij moeten dragen aan een beter gezichtsvermogen en een verhoogde vruchtbaarheid. Uiteraard bevat V Vitamine de vitaminen D en K. Nederlanders hebben het vaakst een tekort aan deze vitaminen, terwijl deze vitaminen beide een cruciale rol spelen in ons lichaam.

Je kunt V Vitamine eenvoudig gebruiken. Slechts een keer per dag neem je een capsule bij de maaltijd, het liefst met een flink glas water. Het is niet verstandig om meer dan een capsule per dag te nemen. Alle ingrediënten in de capsule van natuurlijke oorsprong en het product is geschikt voor vegetariërs.

Voor wie is het geschikt?

In principe is V Vitamine geschikt voor iedere volwassene. Als je andere medicijnen gebruikt is het wel raadzaam om eerst een arts te raadplegen voordat je het supplement gaat gebruiken. Ook als je zwanger bent of wilt worden is het verstandig om eerst te overleggen met je verloskundige.

Is het effectief?

Onze proefpersonen zijn mensen die doorgaans niet zoveel aandacht besteden aan gezond eten. Alleen op deze manier konden we de effecten van de multivitamine op een goede manier onderzoeken. Bij mensen die veel aandacht besteden aan gezond eten zal het effect van V Vitamine dan ook kleiner zijn dan bij onze proefpersonen.

Onze proefpersonen waren allemaal erg onder de indruk van de effecten van de multivitamine. De eerste paar dagen merkten zij niet zoveel, maar na verloop van tijd voelden zij zich een stuk beter en energieker. Een van de proefpersonen gaf aan dat hij zich als herboren voelde. Een andere mannelijke proefpersoon merkte op dat hij in de sportschool beter presteerde dan voorheen.

Ook de vrouwelijke proefpersonen waren erg tevreden over de multivitamine. Zo gaf een van de proefpersonen aan dat ze meer energie over had om iets voor zichzelf te doen. Een andere vrouwelijke proefpersoon voelde dat zij veel meer straalde dan voorheen.

Lange termijn

Een maand is wel iets te kort om een aantal van de meer langdurige werkingen van het supplement te beoordelen. Zo weten we niet of het supplement echt helpt om de vruchtbaarheid te verbeteren, al is er wel veel wetenschappelijk bewijs dat vitamine D bijdraagt aan een betere vruchtbaarheid. Omdat we slechts korte tijd getest hebben, konden we ook de claim aangaande een betere weerstand niet testen, maar ook hier is veel bewijs voor.

Wat kost het?

Er zijn verschillende pakketten van V Vitamine verkrijgbaar. Voor €34,95 per maand heb je een verpakking met 30 capsules waar je een maand mee vooruit kan. Het is ook mogelijk

v vitamine

om een pakket voor drie maanden (90 capsules) te bestellen voor €74,95. Koop je een pakket voor zes maanden (180 capsules), dan betaal je €119,95. Tijdelijk kun je ook een proefpakket bestellen met 10 capsules. Hiervoor betaal je alleen de verzendkosten. Meer informatie en bestellen kan via de website.

De Voordelen

Met de V Vitamine krijg je met een pil vrijwel alle voedingsstoffen binnen die je nodig hebt. Je hoeft maar een doosje met pilletjes mee te nemen als je bijvoorbeeld op vakantie gaat. Dit is beter vol te houden dan allerlei losse supplementen, zeker als je er om moet denken dat je bepaalde supplementen drie keer per dag moet innemen en andere maar een keer.

Een mooie bonus is dat je naast allerlei vitaminen en mineralen ook nog veel andere stoffen binnen krijgt, waaronder allerlei antioxidanten. Deze zijn afkomstig uit de plantenextracten die toegevoegd zijn aan de capsules en zorgen voor allerlei extra gezondheidsvoordelen.

De Nadelen

Als je zoveel vitamines al standaard binnenkrijgt via een supplement is de kans aanwezig dat je minder aandacht gaat geven aan gezond eten. Ach, een glas cola, dat kan wel, ik krijg toch genoeg vitaminen en mineralen binnen. Het is van belang om gezond te blijven eten, ook omdat er belangrijke voedingsstoffen zijn die niet in V Vitamine zitten, zoals bijvoorbeeld vezels en omega 3 vetzuren. In andere woorden, een supplement is nooit een volledige vervanging van gezond voedsel.

v vitamine artikelEr zit een behoorlijke dosering van sommige vitaminen in V Vitamine. Zo zit er 25x keer de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) vitamine C in een pilletje. Nu is de ADH een minimum, maar als je graag groente en fruit eet haal je de ADH ruimschoots zonder supplement. Een overschot van sommige vitaminen of mineralen kan op termijn tot problemen leiden. Aan de andere kant is het jammer dat er geen magnesium, een mineraal waar ook veel mensen een tekort aan hebben, in het supplement zit.

Vitamine V, de moeite waard of niet?

Vitamine V lijkt te doen wat het belooft. Het biedt een totaaloplossing voor al je behoeften aan vitaminen en mineralen. Doordat niet alle voedingsstoffen in het supplement zitten blijft er wel noodzaak om gezond te eten, maar die noodzaak is er altijd. Eet je al heel erg gezond, dan is het de vraag of het niet beter is om gericht supplementen in te nemen.

Met een prijs vanaf ongeveer zestig cent per persoon per dag kun je grote voordelen boeken op het gebied van gezondheid, zeker als je niet dagelijks voldoende groente eet. Let er hierbij wel op dat je niet gaat compenseren door meer ongezonde producten te eten.

Groeten,


REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.