Start met KetoX

Verantwoord Uit Eten tijdens een Dieet of Afvallen. Je kunt verantwoord uit eten door de juiste voedingskeuzes te maken. Volg deze tips!

Uit eten met het gezin, een groep vrienden of collega’s is altijd een leuk uitje. Als je uit eten gaat is de menukaart natuurlijk het eerste waar je naar uitkijkt. Men kiest vaak niet voor een gezond gerecht, maar het liefst iets wat je zelf niet zo gauw klaarmaakt thuis. Een onvermijdelijk avondje uit eten kan een echte tegenvaller worden wanneer je op een serieus dieet ben en dat moet doorbreken omdat je moet kiezen uit het (ongezonde) eten wat het restaurant aanbiedt. Natuurlijk is het niet erg als je een keertje gaat uiteten en voor iets anders moet kiezen dan je normaliter nuttigt tijdens je dieet. Uit eten ga  je gelukkig niet elke dag. Als je op vakantie gaat voor een langere periode ligt dat natuurlijk een beetje anders, want dan ben je bijna genoodzaakt om heel je voedingspatroon om te gooien en aan te passen naar de menukaart en vooral naar wat jij zelf lust. Het is dan vaak moeilijk om de verleiding tegen te gaan. Toch kun je ook in deze periode de keuze maken om toch bewust gezond te blijven eten  wanneer je een keertje anders moet eten dan dat je gewend bent. Het leven moet immers leuk blijven en een dieet of een gezond voedingspatroon moet nooit als een straf aanvoelen. In dit artikel zullen we daarom enkele handige tips geven die je helpen om ook tijdens het uit eten gaan verantwoorde keuzes te maken.

Kies bewust voor een restaurant dat gezonde gerechten aanbiedt

Als de mogelijkheid er is om zelf een restaurant te kiezen, heb je mazzel! Je kiest dan natuurlijk voor een restaurant dat gezonde gerechten op de menukaart heeft staan. Stop daarom niet bij de eerste beste restaurant, maar ga bewust opzoek naar een restaurant waar op hun kaart te zien is dat ze waarde hechten aan gezonde voeding. Als het uitkiezen van een restaurant niet in jou handen ligt en degene waarmee je uit eten gaat naar een restaurant met ongezonde gerechten wilt gaan, kom je er niet onderuit je even niet te houden aan je gezonde voedingspatroon. Ga ondanks dat, tot het uiterste om een redelijk gezonde combinatie te maken.

Bekijk alvast online de menukaart

Wanneer je op vakantie gaat wil je je natuurlijk ook zo goed mogelijk aan je gezonde levensstijl vasthouden. Maar als je niet zo bekend bent met de restaurants op je vakantiebestemming is het natuurlijk een beetje lastig om er een te kiezen met een enigszins verantwoorde menukaart. Het is daarom een goed idee om voordat je op vakantie gaat alvast online te checken welke restaurants er in de buurt van jouw vakantiebestemming zitten. De meeste restaurants hebben een eigen website waar hun menukaart op staat, die je dan ook gelijk even kunt bekijken. Aan de hand hiervan kun je alvast beslissen bij welke restaurants je op vakantie uit eten gaat, en welke je absoluut moet vermijden. Dat maakt het al een stuk makkelijker om op vakantie zo gezond en verantwoord mogelijk te blijven eten.

Nuttig van tevoren iets kleins

Als je met grote honger naar een restaurant gaat, is de kans groot dat geen rekening zal houden met je aangepast voedingspatroon, maar juist de aantrekkelijkste “ongezonde” gerechten, die je juist moet vermijden, uitkiest om te nuttigen. Eet daarom alvast  van tevoren een verantwoorde snack te nemen. Op die manier kun je in een restaurant eenvoudige een bewuste keuzes te maken.

Blijf te allen tijden bewust eten

Bij sommige mensen kan het voorkomen dat wanneer ze uit eten gaan en de menukaart zien, ze meteen vergeten dat ze zich voorgenomen hebben om e