Traanloze UI van Columbus

Start met KetoX

Nooit meer huilen tijdens het snijden van uien. Nieuw-Zeelandse wetenschappers zijn er in geslaagd een “traanloze ui” te ontwikkelen.

Het is de wetenschappers van het onderzoeksinstituut Gewas en Voeding uit Nieuw-Zeeland gelukt om het gen – achter het enzyme dat het huilen veroorzaakt – uit te schakelen. Het instituut hoopt het anti-huilui binnen tien jaar op de markt te brengen.

Het plan voor de nieuwe uisoort werd gemaakt in 2002 na een Japanse vondst. Zes jaar geleden ontdekten Japanse onderzoekers het gen dat het huilen veroorzaakte. “We dachten aanvankelijk dat het huilen spontaan opkwam tijdens het snijden van uien, maar de oorzaak lag bij een enzyme”, aldus een van de onderzoekers.

bron: depers

drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.