TLM Foundation Review en Ervaringen

Als je ook nooit de juiste kleur foundation, dan is er nu wellicht een oplossing. TLM Foundation beweert een nieuw formule te hebben uitgevonden die ervoor zorgt dat de foundation zich aanpast aan je huidskleur. Tegelijkertijd bevat deze crème een moisturizer en een SPF-filter tegen UV-straling. Dit alles klinkt erg interessant. Dat vonden wij ook, dus besloten wij TLM Foundation aan een test te onderwerpen.

TLM Foundation Gratis Testen

Omdat we graag objectieve ervaringen publiceren bij onze productreviews hebben we een testpanel opgericht. Voor TLM Foundation zijn we op zoek naar 50 testpersonen die dit product gratis willen testen. Deelnemen is heel eenvoudig.

 1. Geef middels een reactie aan waarom jij TLM Foundation graag wil testen;
 2. We sturen het product gratis naar je toe;
 3. Je gebruikt het product volgens de voorschriften;
 4. Je vult het evaluatieformulier in.

TLM Color Changing Nederland
TLM Color Changing Nederland

Wat is TLM Foundation?

TLM Foundation is een foundation die zich automatisch aanpast aan de huidskleur van je huid. Hiermee is het een uitstekende basis voor je make-up. Het zorgt er ook voor dat je een natuurlijke uitstraling hebt, omdat je geen kleurverschillen hebt op je gezicht. Tot slot beweert de producent dat de foundation 24 uur lang blijft zitten.

Volgens de fabrikant is TLM Foundation waterproof. De ingrediënten zijn niet op dieren getest. Verder geeft de fabrikant aan dat het product hypoallergeen is en gebruikt kan worden op de gevoelige huid.

 

Voor wie is TLM Foundation geschikt?

Volgens de fabrikant is TLM Foundation door iedereen te gebruiken. Er zitten geen stoffen die in een allergische reactie teweeg kunnen brengen. Het middel zou daarmee geschikt moeten zijn voor alle huidtypen. Wel is het raadzaam om eerst een klein stukje huid in te smeren. Op deze manier kun je ook kijken in hoeverre de foundation zich echt aanpast aan de kleur van je huid.

Is TLM Foundation effectief?

TLM foundation belooft zich moeiteloos aan te passen aan de kleur van de huid. Hoe dit precies zou moeten werken hebben we niet kunnen achterhalen. Dit is ook niet zo gek, omdat dit de innovatieve eigenschap is van dit product.

Om UV-straling te stoppen maakt de foundation gebruik van titaniumdioxide. Deze stof is effectief (bron), maar het zou kunnen zijn dat op de lange duur het gebruik van deze stof schadelijk is (bron).

Het bevochtigende element in TLM Foundation is paraffine. In een wetenschappelijk onderzoek naar de bevochtigende werking van deze stof is gebleken dat paraffine een korte periode de huid heel soepel en vochtig maakt (bron). Een stof als glycerine werkt veel langer.

Een test met proefpersonen

We hebben de foundation uiteraard getest met een aantal proefpersonen. In ons testpanel zaten vrouwen met verschillende huidskleuren.

tlm foundation review
tlm foundation review

De claim van de fabrikant dat de foundation zich aanpast aan de huidskleur lijkt goed te kloppen. Bij één vrouw met een hele donkere huidskleur werd de huid onnatuurlijk licht. Bij een vrouw met een hele lichte huidskleur was de werking ook onvoldoende. Bij vrouwen met een lichte of licht getinte huidskleur lijkt de aanpassing goed te werken.

Een aantal van de dames had na een aantal uren wel het gevoel dat ze de huid opnieuw wilden hydrateren. Mogelijk heeft dit te maken met het feit dat de paraffine was uitgewerkt, waardoor de huid weer droog was. Omdat de foundation zich snel aanpast aan de kleur van de huid, zou je verwachten dat je de foundation ook niet zo goed voelt zitten. Dat is helaas niet helemaal waar.

Een van de proefpersonen had van zichzelf een vettige huid. Door de ingrediënten werden de poriën verstopt, waardoor de huid nog vetter werd.

Wat kost TLM foundation?

Een verpakking van 30 ml kost €24,95. Dit is wel wat duurder dan de meeste producten die je bij de plaatselijke drogisterij koopt, maar daar staat tegenover dat je in principe geen dagcrème of moisturizer meer hoeft te gebruiken. Meer informatie en bestellen kan via de website van TLM.

TLM Foundation Ervaringen

tlm foundation2
tlm foundation2

De foundation past zich volledig aan jouw huidskleur aan, dit zorgt voor een natuurlijke uitstraling.

Je hebt geen moisturiser meer nodig, omdat de foundation een verzorgende en hydraterende werking heeft die je huid soepel maakt.

Je hebt geen zonnebrandcrème meer nodig, omdat de foundation SPF bevat. Dit voorkomt verbranding en pigmentvlekken.

Je bent sneller klaar met je make-up, omdat de foundationmakkelijk aan te brengen is en zich volledig aanpast aan jouw huidskleur.

Voordelen

Voor een deel van de vrouwen is de TLM foundation prima en maakt het inderdaad een dagcrème overbodig.

Nadelen

Als de crème glycerine in plaats van paraffine had gebruikt voor de hydraterende werking, dan was deze helemaal perfect geweest. Glycerine werkt langer, waardoor je huid aan het eind van de dag niet alsnog droog aanvoelt.

tlm foundation1
tlm foundation1

De zonwerende werking van TLM Foundation is een belangrijke plus, maar het filter is niet sterk genoeg voor een hele dag in de zon. In de zomer heb je alsnog een zonnebrandcrème nodig.

Dit betekent dat als je een hele droge huid hebt of je huid veel blootstelt aan de zon, dat je alsnog een dagcrème nodig hebt. Als je niet dagelijks make-up draagt, heb je waarschijnlijk ook gewoon een dagcrème voor de spiegel staan. Als je dan een foundation hebt die goed bij je kleur past, dan kun je die net zo goed gebruiken.

Conclusie

TLM Foundation is voor ongeveer de helft van de vrouwen prima geschikt. TLM Foundation is niet geschikt als je huid heel licht of heel donker is. Je ziet de foundation dan veel te duidelijk zitten. Als de foundation zich wel aanpast aan de kleur van je huid, is het de vraag of het goed bij je huidtype past. Als je huid te vet is, dan kun je de foundation beter niet gebruiken. Als je huid te droog is, heb je alsnog een dagcrème nodig voor extra hydratatie. De zonwerende werking van de foundation is bij de meeste vrouwen niet voldoende voor zomerse dagen.

Groeten,


14 Reacties

 1. Ik zou graag dit product willen testen. Al jaren op zoek naar de juiste foundation. Mijn probleem is vooral dat het niet goed dekt of lang genoeg blijft zitten om de dag door te komen. Hoop dat het met deze foundation wel werkt.

 2. Ik zou dit graag willen testen! Mijn huidskleur zit eigenlijk tussen twee standaard tinten in waardoor ik het vaak zelf moet mengen met nogal wisselend succes waarbij ik vervolgens ook vaak merk dat de foundation niet goed met mijn huid mengt en erg droog lijkt. Deze nieuwe foundation klinkt dan ook (bijna) te mooi om waar te zijn, ik ben benieuwd!

 3. Ik zoek al best lang een foundation die bij mijn huid past. Ik heb er al veel getest en dit is mijn laatste optie.

 4. Goedendag,

  Ik zou het graag willen testen. Ik heb het vandaag via facebook voor het eerst gezien. Ik draag niet vaak foundation omdat ik altijd met de kleur zit. Zoals met het mooie weer word ik snel bruin en moet ik weer een ander flesje. Dit zou zoals ik het lees dus de beste oplossing moeten zijn. Ik ben er heel benieuwd naar.

 5. Ik zou dit product graag uit willen proberen omdat ik couperose heb in mijn gezicht en het lastig vindt om een foundation te vinden die dit volledig dekt. Ook heb ik een vrij droge huid waardoor foundations snel zichtbaar zijn, ben benieuwd wat dit product met mijn huid doet.

 6. Ik zou de TLM foundation heel graag willen testen. Heb een gevoelige huid met rosasea. Dus veel met foundation in de weer maar heb nog niet echt een top product gevonden. Misschien dat dit product het wel is.

 7. Ik zou de TLM foundation heel graag willen testen. Heb een gevoelige huid met rosasea. Dus veel met foundation in de weer maar heb nog niet echt een top product gevonden. Misschien dat dit product het wel niet is.

 8. Ik werk bij een beautysalon en wij werken met producten die wij het allerbest vinden. Lees ik de eigenschappen van deze crème, dan maakt mij dat nieuwsgierig. In hoeverre verschilt deze met het vergelijkbare product dat wij verkopen? Bij ons betaal je meer, maar is dat alle ? Als “ervaringsdeskundige” wil ik dit product heel graag uitproberen. Bij ons betaal je meer, maar is dat inderdaad alle waar naar zijn geld. Als “ervaringsdeskundige” wil ik dit product graag uitproberen!

 9. Ik werk bij een beautysalon en wij werken met producten die wij het allerbest vinden. Lees ik de eigenschappen van deze crème, dan maakt mij dat nieuwsgierig. In hoeverre verschilt deze met het vergelijkbare product dat wij verkopen? Bij ons betaal je meer, maar is dat waarde naar zijn geld? Als “ervaringsdeskundige” wil ik dit product heel graag uitproberen.

 10. Wil deze wel uitproberen. Ik ben heel kieskeurig in het vinden van de juiste foundation. Helaas is het mij niet gelukt om de juiste te vinden. Of het valt donkerder of lichter, of het wordt heel droog op mijn gezicht. Ik ben heel benieuwd of deze echt gaat mee kleuren met mijn huid.

 11. Oo deze zou ik heel graag willen testen!
  Ben nogal kieskeurig qua foundation en heb een gevoelige huid
  Hij lijkt zo een hele natuurlijk te zijn en dat vind ik ook echt heel belangrijk

 12. Ik wil deze foundation heel graag testen. Normaal gebruik in de foundation van Mac maar omdat mijn huid aan het verouderen is bevalt deze niet meer zo. Ik ben dus op zoek naar iets anders en heb al verschillende merken geprobeerd maar heb nog steeds niet het juiste product gevonden. Het zou heel fijn zijn als deze foundation wel mooi blijft zitten en mijn huid hydrateert.

 13. Ik ben altijd op zoek naar een foundation waarbij je niet zo erg ziet dat je foundation op hebt. Gewoon eentje die er natuurlijk uit ziet. Nu zag ik deze en wil ik hem graag testen. Ik wil graag weten of hij echt met mijn huidskleur mee veranderd . Dan ga ik er zeker 1 bestellen en anderen erover vertellen

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

RECENSIEOVERZICHT
Algehele Waardering
drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.