TLM Foundation Review en Ervaringen

Als je ook nooit de juiste kleur foundation, dan is er nu wellicht een oplossing. TLM Foundation beweert een nieuw formule te hebben uitgevonden die ervoor zorgt dat de foundation zich aanpast aan je huidskleur. Tegelijkertijd bevat deze crème een moisturizer en een SPF-filter tegen UV-straling. Dit alles klinkt erg interessant. Dat vonden wij ook, dus besloten wij TLM Foundation aan een test te onderwerpen.

TLM Foundation Gratis Testen

Omdat we graag objectieve ervaringen publiceren bij onze productreviews hebben we een testpanel opgericht. Voor TLM Foundation zijn we op zoek naar 50 testpersonen die dit product gratis willen testen. Deelnemen is heel eenvoudig.

 1. Geef middels een reactie aan waarom jij TLM Foundation graag wil testen;
 2. We sturen het product gratis naar je toe;
 3. Je gebruikt het product volgens de voorschriften;
 4. Je vult het evaluatieformulier in.

TLM Color Changing Nederland
TLM Color Changing Nederland

Wat is TLM Foundation?

TLM Foundation is een foundation die zich automatisch aanpast aan de huidskleur van je huid. Hiermee is het een uitstekende basis voor je make-up. Het zorgt er ook voor dat je een natuurlijke uitstraling hebt, omdat je geen kleurverschillen hebt op je gezicht. Tot slot beweert de producent dat de foundation 24 uur lang blijft zitten.

Volgens de fabrikant is TLM Foundation waterproof. De ingrediënten zijn niet op dieren getest. Verder geeft de fabrikant aan dat het product hypoallergeen is en gebruikt kan worden op de gevoelige huid.

 

Voor wie is TLM Foundation geschikt?

Volgens de fabrikant is TLM Foundation door iedereen te gebruiken. Er zitten geen stoffen die in een allergische reactie teweeg kunnen brengen. Het middel zou daarmee geschikt moeten zijn voor alle huidtypen. Wel is het raadzaam om eerst een klein stukje huid in te smeren. Op deze manier kun je ook kijken in hoeverre de foundation zich echt aanpast aan de kleur van je huid.

Is TLM Foundation effectief?

TLM foundation belooft zich moeiteloos aan te passen aan de kleur van de huid. Hoe dit precies zou moeten werken hebben we niet kunnen achterhalen. Dit is ook niet zo gek, omdat dit de innovatieve eigenschap is van dit product.

Om UV-straling te stoppen maakt de foundation gebruik van titaniumdioxide. Deze stof is effectief (bron), maar het zou kunnen zijn dat op de lange duur het gebruik van deze stof schadelijk is (bron).

Het bevochtigende element in TLM Foundation is paraffine. In een wetenschappelijk onderzoek naar de bevochtigende werking van deze stof is gebleken dat paraffine een korte periode de huid heel soepel en vochtig maakt (bron). Een stof als glycerine werkt veel langer.

Een test met proefpersonen

We hebben de foundation uiteraard getest met een aantal proefpersonen. In ons testpanel zaten vrouwen met verschillende huidskleuren.

tlm foundation review
tlm foundation review

De claim van de fabrikant dat de foundation zich aanpast aan de huidskleur lijkt goed te kloppen. Bij één vrouw met een hele donkere huidskleur werd de huid onnatuurlijk licht. Bij een vrouw met een hele lichte huidskleur was de werking ook onvoldoende. Bij vrouwen met een lichte of licht getinte huidskleur lijkt de aanpassing goed te werken.

Een aantal van de dames had na een aantal uren wel het gevoel dat ze de huid opnieuw wilden hydrateren. Mogelijk heeft dit te maken met het feit dat de paraffine was uitgewerkt, waardoor de huid weer droog was. Omdat de foundation zich snel aanpast aan de kleur van de huid, zou je verwachten dat je de foundation ook niet zo goed voelt zitten. Dat is helaas niet helemaal waar.

Een van de proefpersonen had van zichzelf een vettige huid. Door de ingrediënten werden de poriën verstopt, waardoor de huid nog vetter werd.

Wat kost TLM foundation?

Een verpakking van 30 ml kost €24,95. Dit is wel wat duurder dan de meeste producten die je bij de plaatselijke drogisterij koopt, maar daar staat tegenover dat je in principe geen dagcrème of moisturizer meer hoeft te gebruiken. Meer informatie en bestellen kan via de website van TLM.

TLM Foundation Ervaringen

tlm foundation2
tlm foundation2

De foundation past zich volledig aan jouw huidskleur aan, dit zorgt voor een natuurlijke uitstraling.

Je hebt geen moisturiser meer nodig, omdat de foundation een verzorgende en hydraterende werking heeft die je huid soepel maakt.

Je hebt geen zonnebrandcrème meer nodig, omdat de foundation SPF bevat. Dit voorkomt verbranding en pigmentvlekken.

Je bent sneller klaar met je make-up, omdat de foundationmakkelijk aan te brengen is en zich volledig aanpast aan jouw huidskleur.

Voordelen

Voor een deel van de vrouwen is de TLM foundation prima en maakt het inderdaad een dagcrème overbodig.

Nadelen

Als de crème glycerine in plaats van paraffine had gebruikt voor de hydraterende werking, dan was deze helemaal perfect geweest. Glycerine werkt langer, waardoor je huid aan het eind van de dag niet alsnog droog aanvoelt.

tlm foundation1
tlm foundation1

De zonwerende werking van TLM Foundation is een belangrijke plus, maar het filter is niet sterk genoeg voor een hele dag in de zon. In de zomer heb je alsnog een zonnebrandcrème nodig.

Dit betekent dat als je een hele droge huid hebt of je huid veel blootstelt aan de zon, dat je alsnog een dagcrème nodig hebt. Als je niet dagelijks make-up draagt, heb je waarschijnlijk ook gewoon een dagcrème voor de spiegel staan. Als je dan een foundation hebt die goed bij je kleur past, dan kun je die net zo goed gebruiken.

Conclusie

TLM Foundation is voor ongeveer de helft van de vrouwen prima geschikt. TLM Foundation is niet geschikt als je huid heel licht of heel donker is. Je ziet de foundation dan veel te duidelijk zitten. Als de foundation zich wel aanpast aan de kleur van je huid, is het de vraag of het goed bij je huidtype past. Als je huid te vet is, dan kun je de foundation beter niet gebruiken. Als je huid te droog is, heb je alsnog een dagcrème nodig voor extra hydratatie. De zonwerende werking van de foundation is bij de meeste vrouwen niet voldoende voor zomerse dagen.

Groeten,

44 Reacties

 1. Ik ben 62 en heb een gevoelige huid, het wordt wat lastig een goede foundation te vinden. Ik zou erg blij zijn met een egaal resultaat, als je huid verandert zie je de make-up veel sneller zitten, dus ik gebruik of niets meer of nog maar heel licht. Zou graag testen of dit iets voor mij is.

 2. Ik zou graag testen, ik heb een lastige huid, foundation wordt vaak grauw of het wordt oranje. Ben benieuwd of deze zich aan past aan mijn huid.

 3. Ik wil het graag proberen omdat ik een zeer gevoelige huid heb.
  Ik ben nog steeds op zoek naar de goede foundation en de goede kleur.
  Ik heb al zoveel gekocht voor mijn gevoelige huid.

 4. Ik heb veel positieve reacties gezien.
  En heel enthousiast over dit product, graag wil ik het proberen.
  Ik worstel altijd naar verschillende foundation, en niet echt voor mijn gevoel de juiste hebt gevonden.

 5. Hallo, ik heb een getinte huidskleur en vind het erg moeilijk om de juiste foundation kleur te vinden. Daarom zou ik deze foundation wel willen testen. Ben erg nieuwsgierig of het zich inderdaad aanpast aan je huidskleur en of het ook meteen mijn donkere wallen minder zichtbaar maakt.

 6. Door verschillende producten te hebben gebruikt en nooit echt het juiste te hebben gevonden zou ik graag dit willen uitproberen.

 7. Graag wil ik de foundation testen omdat ik beginnende rimpels heb en met andere foundations dit extra zichtbaar word

 8. Ik ben erg benieuwd of dit product werkt bij mijn huid. Ik heb een licht getinte huid met wat pigmentvlekjes. Ik wil het graag testen voordat ik het aanschaf!

 9. Door een vasculaire aandoening (vasculitus) koelt mijn lichaam niet af waardoor ik al heel snel, nodeloos en langdurig ga transpireren. In 20 jaar tijd ben ik nog maar 1 foundation/consealer tegengekomen die daadwerkelijk blijft zitten en een goede dekking heeft. Vasculitis veroorzaakt een slechte doorbloeding en heeft oa dus ook een negatief effect op mijn huid. Ik zal geen dag zonder foundation rondlopen! Het nadeel van het product dat ik nu gebruik is dat het erg duur is en dat het dermate dik is dat het een masker effect geeft waardoor plooien en rimpeltjes juist heel erg opvallen.
  Ik zou graag dit product willen uitproberen of het doet wat het beloofd te doen.
  Alvast bedankt.
  Mvg, Maartje Driessen

 10. Hallo Miriam,

  Wat een top artikel.
  Na het lezen zou ik het dol graag willen testen.

  Wie ben ik

  Een vrouw tussen de 20 en 30 jaar
  Gemengde huid.
  Licht tot getint.
  Blauwe ogen.
  Problemen met het vinden van de perfecte kleur die ook nog dekkend is.

  Ik gebruik dagelijks foundation voor mijn beroep als party prinses en van prinsessen word verwacht een perfect porseleinen huidje te hebben.
  Ik hoop dat dit het magische onderdeel van mijn prinsessenlook mag worden.

  Als ik het mag testen zal ik.
  *een eerlijk review schrijven.
  * foto’s maken als mezelf zonder de foundation
  *foto’s maken als een prinses naar keuze met de foundation.

  Ik hoop dat ik dit Product mag testen

 11. Geachte,
  Ik zou heel graag deze foundation voor U uittesten.
  Al lange tijd ben ik op zoek naar een geschikte foundation die aan meerdere eisen zou moeten voldoen. Ik heb namelijk al sinds heel jong vele, en grote pigmentvlekken in mijn gezicht. Daarom is het niet alleen een grote zoektocht naar een foundation die de juiste kleur heeft, maar ook eentje die de pigmentvlekken kan opvangen (bedekken). Vele foundations geven een te lichte, te donkere, te gele kleur. Als ik dan de goede kleur vind, bedenkt deze de vlekken te weinig, of zet ze extra in de verf.

  Bijkomend zou dit product, als het tenmiste doet wat het beloofd, me heel wat tijd ’s morgens kunnen besparen, gezien het én voedend én beschermd én foundation zou zijn, allemaal in een verpakking.

  Om deze redenen had ik deze graag voor U getest.

  Alvast bedankt voor Uw reactie.

  MVG

  Katrien Hoefkens

 12. Graag wil ik deze foundation uitproberen! Puur om te kijken of het wel echt werkt en of het bij mij past. En wie weet kan ik het dan mijn vriendinnen ook wel aanraden het te gaan gebruiken.

 13. Wil het graag proberen om de rode vlekjes te camoufleren in mijn gezicht. Zware make-up kan ik niet hebben op mijn gezicht. Misschien is dit iets

 14. ik vind nooit de juiste kleur foundation.
  ofwel zie ik te bruin ofwel zie je geen verschil.
  ik ben echt benieuwd of dit product goed werkt.

 15. Al mijn vorige foundations lieten een oranje schijn achter. Dus ik zou heel graag deze foundation uittesten om eindelijk eens een natuurlijke uitstraling te hebben zonder oneffenheden

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

RECENSIEOVERZICHT
Algehele Waardering
drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.