Tips voor een Mooie Huid

Start met KetoX

Een mooie huid komt van binnen uit door Irene Lelieveld

We willen allemaal een mooie en gezonde huid hebben die stevig, strak en glanzend eruit ziet. Een huid met weinig rimpels en een gezonde blos erop zonder oneffenheden. Vooral vrouwen vinden het belangrijk, maar de laatste tijd ook steeds meer mannen. Er wordt een boel verzorgingsproducten verkocht maar de meeste zullen niet zoveel doen want een mooie huid komt van binnen uit.

Veel huidklachten zoals acne, eczeem, psoriasis, rosacea, netelroos (galbulten, urtiaria), cellulite, striae, couperose, pigmentvlekken en gordelroos zijn slechts een teken dat er binnen in iets niet goed gaat. Vaak heeft dit met de darmen te maken maar het maagzuur of de lever spelen er ook een grote rol in. Ook kan een slechte huid een teken zijn dat men niet alles binnen krijgt wat het lichaam nodig heeft. Dan heb je ook nog invloeden van buiten af zoals zonnebank, roken, stress en verzuring die hun sporen nalaten.

Wanneer jij je huid wilt verbeteren is het belangrijk dat je het immuunsysteem versterkt en je darmen en je darmflora verbeteren, de lever ontgift en je je maagzuur weer gezond krijgt. Ook is het belangrijk dat je hormonen in balans komen, je lichaam ontgift en ontzuurt en je je .suikerspiegel op een constant niveau krijgt. Dat is dus heel wat maar door voeding, rust en beweging kom je hierin heel ver.

Ongezonde Leefstijl

Belangrijk is dat je stopt met een ongezonde leefstijl zoal roken, chronische stress, koffie, alcohol, verkeerde vetten en geraffineerd fabrieksvoedsel. Wanneer je slecht leeft zullen de organen uit balans raken en hierdoor kan het lichaam de afvalstoffen niet meer op een natuurlijke manier kwijt waardoor ze worden opgeslagen en dat is vaak in de huid die ze weer op haar manier eruit gooit door middel van huidklachten.

De darmen en de lever zijn vaak de hoofd schakels naar gezondheid en een mooie huid. De darmen beschadigen snel door verkeerde voeding en overmatig gebruik van suiker. Maar ook medicijnen, infecties, chemische E-nummers, schimmels en parasieten kunnen de darmflora negatief beïnvloeden. In de darmen zitten namelijk darmbacteriën en darmslijmvliezen en wanneer die beschadigd zijn komen er teveel stoffen in het bloed terecht die de lever mag opruimen en dat gaat vaak niet goed. In mijn boek “Een mooie en vitale huid” staat een darmprotocol en een lever-ontgifting die kunnen helpen om je lichaam weer gezond te krijgen en de meeste huidklachten zullen verminderen en verdwijnen.

Verantwoord Voedingspatroon

Elke huidklacht heeft zijn eigen behandeling nodig en een specifiek voedingspatroon aangevuld met supplementen. In mijn boek worden alle huidklachten apart behandeld. Zo is het bij eczeem belangrijk om de volgende stappen te nemen

1) Darmprotocol lezen en toepassen
2) Beauty-detox toepassen (Darmen en darmflora opbouwen en lever ontgiften en de grote allergenen weglaten plus de zuurbalans herstellen).
3) Extra veel omega 3 vetzuren en GLA nemen, ook rode palmolie geeft goede resultaten.
4) Meer vezels via groente en fruit eten.
5) Werkt het niet afdoende dan is een allergietest in mijn praktijk noodzakelijk.

Bij Acne is het vooral belangrijk dat de hormonen in balans komen, door stress te verminderen, de suikerspiegel in balans te brengen maar ook de lever moet ontgift worden en de darmen herstellen. Daarnaast moet de voeding eens goed onder de loupe genomen worden en er