Tips om af te vallen zonder dieet

Afvallen in 2021

Eerder schreef mijn collega Marianne de eerste 50 tips om af te vallen. In dit artikel kun je nog 50 handige tips vinden die je helpen om (over)- gewicht te verliezen.

afslanktip 51

Wen jezelf een ritme aan dat helpt te vechten tegen je probleem. Leer op gezette tijden te slapen, bewegen (sport), eten en werken. Laat deze routine een hulp zijn, een steun, om zonder honger door de dag te komen.

afslanktip 52

Vermijd gelegenheden als café’s en bars tot je sterk genoeg denkt te zijn om de toespelingen over je afvallen aan te kunnen. Je moet ongetwijfeld vele drankjes afwijzen omdat je slechts ‘een watertje’ drinkt en je zult worden uitgemaakt voor ongezellig en spelbreker.

boterham-melk

afslanktip 53

Drink je toch alcohol, probeer dan eens lichtbier of een lichte cocktail (met veel soda of ijs). Drink bier uit een klein glas in plaats van uit een pul.

afslanktip 54

Ga je uit, ontloop dan zoutjes, chips en ander hartigs. Je krijgt er dorst van en je eet er snel te veel van. Je drinkt natuurlijk geen alcoholische drank voor het eten, om dan het vermogen in te schatten wat nog wel en wat niet meer kan worden gegeten.

Doe de Voedingstest

Het is belangrijk om te weten of je op dit moment een correct voedingspatroon hebt. Start hier de gratis voedingstest. Wil je meer informatie over deze unieke voedingstest? Lees dan dit artikel.

afslanktip 55

Ga je met een groep uit en neemt men wijn voor de hele groep, dan neem je slechts een half glas en proeft daarvan kleine nipjes. Het legen van het glas heeft tot gevolg dat het weer gevuld wordt Van alle drankjes is gewoon bronwater toch nog het beste. Daarom is het raadzaam daarvan steeds een fles of karaf op tafel te hebben.

afslanktip 56

Soda en mineraalwater, één-calorie-drankjes en sinaasappel en tomatensap kun je in elke gelegenheid en op elk feestje krijgen. Om iets in de hand te hebben zijn deze drankjes aanbevolen omdat je lijkt te drinken en omdat er weinig calorieën in zitten.

afslanktip 57

Je eetgewoonte moet worden als in het Oudhollandse gezegde dat zegt: Eet ’s morgens als een keizer, ’s middags als een burger en ’s avonds als een bedelaar. Lukt het je niet ’s morgens (veel) te eten, sla dan het avondeten eens over, dan gaat het een stuk makkelijker. De grootte van je ontbijt kan ook gedurende een bepaalde tijd steeds toenemen. Een verdeling van calorieën ziet er dan uit als 40% – 30% – 30% over de dag verspreid. Dit alleen om te leren ’s morgens meer te eten.

afslanktip 58

Sla nooit een maaltijd over. Het is onrealistisch te denken dat je er komt met een hongergevoel. Eet alles wat binnen de grenzen van je dieet is toegestaan. Heb je problemen met je dieet, vraag dan of je diëtist(e) je een paar recepten kan geven of je op een andere manier kan helpen.

afslanktip 59

Het gevaar is dat je hierdoor makkelijker naar tussendoortjes grijpt. Niet alleen mis je dan veel noodzakelijke bouw en voedingsstoffen, maar je dieetplan komt er ook door in gevaar.

afslanktip 60

Vergewis je ervan dat er, buiten je normale voedingsmiddelen om, geen snel te bereiden hapjes in huis zijn. Als je voor een snack eerst een aantal handelingen moet verrichten om het te kunnen eten zal de trek ernaar minder zijn dan wanneer je even snel een zak open kunt maken.

afslanktip 61

Eet nooit staande of liggend of bed of op de bank.

afslanktip 62

Als je dan toch persé eens wil zondigen, zorg er dan voor dat er een gezinslid of vriend(in) bij is. Probeer dus niet stiekem te snoepen.

afslanktip 63

Verlaat de tafel als je klaar bent met je maaltijd. Ga niet naar de nog etende tafelgenoten zitten kijken.

afslanktip 64

Laat je tafelgenoten hun bord meteen na de maaltijd schoonmaken om je de kans te ontnemen nog even met een vinger door de jus te gaan. Het kan soms erg moeilijk zijn af te slanken.

afslanktip 65

Bewaar je voedsel in ondoorzichtige dozen en het liefst op een moeilijk of geheel niet zichtbare plaats. Zoals de bovenste schap van een kast of onder in de kelder. Je moet moeite doen voor een hap, weet je nog.

afslanktip 66

Koop geen snoep voor je familie want uiteindelijk eet je er zelf toch ook weer van mee. Hoe moeilijk het ook is, neem je kinderen niet mee naar een hamburger-, frites- of ijstent, omdat de kans dat je mee zult eten dan wel erg groot is. Tevens is het voor jezelf ook geen pretje al dat ‘gevreet’ om je heen.

afslanktip 67

Neem je kinderen niet mee wanneer je gaat winkelen, maar breng ze even bij de buren. Kinderen zullen, wanneer ze in een supermarkt zijn, je hoofd gek zeuren om allerhande snoep en zoetigheid. Houd je aan het lijstje dat je tevoren hebt gemaakt.

afslanktip 68

Probeer de sleur van je eten te doorbreken. Experimenteer eens met een grill of oven, probeer eens rauwe groenten of gepofte aardappels. Een salade kan ook al een heel andere wending aan je maaltijd geven, deze bevat, mits goed bereid, weinig calorieën en kan met talloze ingrediënten worden gemaakt.

afslanktip 69

Bereid je voor op je etentje door er van tevoren al aan te denken, bedenk wat je tegen de kelner zult zeggen over salades en toetjes en wat je bord wel en niet mag bevatten. Eet ondertussen een sneetje Malsovit of een Malsovit-maaltijdkoek met een glas water.

afslankt