TimFit Shakes Review en Ervaringen

Review Timfit  SX5 Afslankprogramma 

Maaltijdvervangers worden steeds populairder. De meeste maaltijdshakes bevatten veel eiwitten en bieden een snelle maaltijd. Daarnaast zijn de maaltijdvervangers laag in calorieën. Om deze reden zijn maaltijdvervangers als Timfit niet alleen populair bij mensen die op zoek zijn naar een efficiënt ontbijt, ook mensen die graag willen afvallen zoeken hun toevlucht tot maaltijdvervangers.

timfit logo
timfit logo

De maaltijdvervangers van Timfit richten zich voornamelijk op mensen die graag af willen vallen. De producten zijn verkrijgbaar in twee varianten, een maaltijdreep en een shake. Beiden zijn verrijkt met een grote hoeveelheid voedingsstoffen, waaronder 23 belangrijke vitaminen en mineralen, aminozuren en tal van andere producten. Dit maakt Timfit een veelbelovend product omdat het een van de grootste beperkingen van diëten met maaltijdvervangers ondervangt.

Om die reden hebben wij uitgebreid onderzoek gedaan naar de werking van Timfit. Dit hebben wij gedaan door middel van wetenschappelijk onderzoek. Wat de uitkomsten zijn van dit onderzoek lees je hier, maar eerst introduceren we de productlijn.

Wat is Timfit SX-5 ?

Timfit is een maaltijdvervanger die gebruikt kan worden om een ontbijt en/of een lunch te vervangen. Gebruik je Timfit als onderdeel van een dieet, dan gebruik je deze shake meestal als vervanger van het ontbijt en de lunch. Ben je eenmaal op gewicht, dan kun vervang je meestal nog slechts een maaltijd door een shake of reep.

Timfit is in twee varianten verkrijgbaar; als shake en als reep. De shake is eenvoudig te bereiden in een beker met water, melk of yoghurt

De shake is verkrijgbaar in een aantal verschillende smaken, waaronder vanille, banaan en chocolade. De maaltijdreep is erg handig voor onderweg of als je zin hebt in vast voedsel. Enige verschil tussen de twee is de oorsprong van de eiwitten. De shake bevat melkeiwitten, terwijl de reep eiwitten bevat op basis van soja.

TimFit SX-5 Gratis Testen

Omdat ik graag objectieve ervaringen publiceren bij onze productreviews hebben we een testpanel opgericht. Voor TimFit SX-5 ben ik op zoek naar 50 testpersonen die gratis een maandpakket willen testen. Deelnemen is heel eenvoudig.

 1. Geef middels een reactie aan waarom jij TimFit SX-5 graag wil testen;
 2. We sturen gratis een maandpakket naar je toe;
 3. Je gebruikt het product volgens de voorschriften;
 4. Je vult het evaluatieformulier in.

Deze actie is mogelijk gemaakt door TIMFIT Beaty & Health

TimFit SX-5 Kortingscode

Wil je TimFit graag testen? We mogen 100 kortingcodes weggeven. Verzilveren is eenvoudig:

 1. Ga naar de website van TimFit
 2. Maak een keuze uit het assortiment
 3. Vul tijdens het afrekenen de kortingscode VETVRIJ in
 4. Je korting wordt meteen verrekend!
timfit ervaringen recensie
timfit ervaringen recensie

TimFit SX-5 Afslankprogramma

Voor de mensen die willen afvallen gaat Timfit vergezeld van een afslankprogramma. Het principe van dit afslankprogramma is vrij eenvoudig. Je vervangt je ontbijt en lunch door een Timfit-maaltijd. Als avondmaaltijd eet je wel vast voedsel, namelijk een maaltijd bestaande uit groente met een stukje mager vlees.

Bijzonder is dat Timfit ook gratis begeleiding biedt. Je kunt geheel gratis contact zoeken met een van de officiële consulenten per e-mail of zelfs telefonisch. Je kunt bij hen terecht voor een duwtje in de rug als je dat nodig hebt of voor andere vragen. Heb je liever een persoonlijke afspraak met een consulent, dan kun je gekoppeld worden aan consulent bij jou in de buurt.

Zelf Samenstellen + Unieke Kado-Aktie

TimFit is verkrijgbaar in vijf heerlijke smaken. Vanille, Banaan, Aardbei, Chocolade en Cappuccino. Op de website van TimFit kun je eenvoudig zelf je pakket samenstellen. Bestel je voor 59 euro of meer? Dan mag je zelf een kado uitkiezen!

timfit maandpakket
timfit maandpakket

Voor wie is Timfit geschikt?

Zolang je geen medische condities hebt waarvoor je onder behandeling staat bij een dokter kun je Timfit gewoon gebruiken. Anders is overleg met je arts vooraf gewenst. Ook kunnen er allergenen in het product zitten, zoals bijvoorbeeld melkeiwitten.

Is Timfit effectief?

Belangrijkste vraag is natuurlijk; is Timfit effectief? Hiervoor zijn we in de wetenschappelijke bibliotheken gedoken en hebben we verschillende ingrediënten uitgelicht.

Een van de hoofdbestanddelen van Timfit zijn eiwitten.Een eiwitrijk dieet is een van de best bewezen methodes om het afvallen te stimuleren (bron). Door minder calorieën te eten dan je lichaam gebruikt, moet het de reserves aanspreken. Doordat je veel eiwitten eet, blijft je spiermassa behouden (bron). Linksom of rechtsom heb je de energie nodig, dus gaat je lichaam de vetreserves gebruiken. Daarnaast zorgen eiwitten ervoor dat je lang een verzadigd gevoel houdt. Op deze manier is de kans kleiner dat je je gedurende de dag vergrijpt aan zoetigheid of andere ongezonde producten (bron).

Andere ingrediënten

Ook de andere ingrediënten van Timfit dragen bij aan gewichtsverlies. Zo wordt choline

timfit pakketten
timfit pakketten

veel gebruikt door vechtsporters die gewicht moeten verliezen om in een bepaalde gewichtsklasse te vallen (bron). Choline heeft daarnaast tal van gezondheidsvoordelen. Ook is er chrome toegevoegd. Dit zorgt voor betere energiewaarden en vergroot de stofwisseling (bron).

Timfit is een van de weinige maaltijdvervangers die een van de grootste problemen van deze producten oplost; het tekort aan andere voedingsmiddelen. Je krijgt per maaltijd 6,6 gram voedingsvezels binnen. Zeker als je ’s avonds bij de hoofdmaaltijd vezelrijke groente eet, heb je geen tekort aan vezels. De hoeveelheid vezels kan je helpen bij het verder verliezen van gewicht (bron). Bovendien zitten er veel vitaminen en mineralen in de shakes en repen, waardoor je ook op dit gebied niet tegen problemen aanloopt.

Wat kost TimFit SX-5 ?

Timfit is verkrijgbaar in verschillende varianten. In de voordeligste variant betaal je voor 72 maaltijdshakes €99. Dit betekent dat je voor minder dan €1,50 een maaltijd vervangen hebt. Veel gewone maaltijden zijn even duur.

Bestellen met extra korting kan eenvoudig via deze link.

De Ervaring met TimFit van Brenda

Via een vriendin ben ik in contact gekomen met TimFit SX5. Ik had haar al een tijdje niet meer gezien en we hadden een gezellige dag gepland, om te shoppen en als afsluiter lekker ergens wat te gaan eten.

Tot mijn grote verbazing viel ik bijna van mij kruk toen ik haar zag, wat een metamorfose heeft ze ondergaan, wat is er gebeurd??

Na een dikke knuffel eerst maar eens ergens een kopje thee drinken om de eerste verhalen bij te praten.

Ik kon het niet laten om dan maar meteen te gaan starten met de vraag wat er gebeurd is, ze straalt meters energie uit en heeft begrijpelijk kleding nodig als je zoveel bent afgevallen.

werking_timfit_Banner(1)

Met gezonde jaloezie kijk en hoor ik haar verhaal aan.

Ze was nadat ze gestopt was met roken behoorlijk wat kilo’s aangekomen en ook de zwangerschap kilo’s zijn er nooit helemaal af gegaan.

Het roer moest om! Ze merkte dat ze weinig energie had, futloos voelde en daardoor ook weer foute snacks ging eten. Vooral s’ avonds lag ze vaak uitgeput op de bank, met altijd toch weer een snack erbij.

Samen met haar buurvrouw zijn ze naar een Afslankstudio gegaan en hebben zich laten informeren wat geschikt is voor hun. Beide hebben een druk bestaan, kinderen, werk, groot sociaal netwerk, het moet dus makkelijk te volgen zijn, goed vol te houden , en als het kan ook nog lekker en betaalbaar.

De dame was meteen duidelijk, dan is TimFit SX5 absoluut jullie ding.

Makkelijk, goedkoop, (helemaal als je hoort wat er in een maaltijd zit) je mag tussendoortjes en het mooiste, je kunt met je gezin mee eten of uit eten. Wel op een kleine aanpassing na, maar ideaal dus

Mijn vriendin vond dat laatste , mee eten met je gezin een belangrijk punt omdat ze niet wilde dat haar dochtertje haar met de avondmaaltijd aan een shake o.i.d. zou zien zitten. Vond ze geen goed voorbeeld, en ik moet haar dat ook nageven. Ik had er nog nooit zo over nagedacht maar het is wel een voorbeeld gedrag wat je als ouder meegeeft. En overdag ziet ze niet dat mama aan een overheerlijke maaltijd SX5 shake zit.

Wat haar dochtertje wel merkte is dat mama meer energie kreeg en dus meer zin had om leuke dingen samen te gaan doen. Mama blij, dochtertje blij.

Oke, nu wil het weten, wat zit er in dit wondermiddel als ik het zo mag horen, geloven…

Het is eigenlijk bijna teveel om op te noemen maar hier komen de ingrediënten;

4 verschillende soorten eiwitten

timfit ingredienten

 • Ei albumine
 • Wei eiwit isolaat
 • Soja eiwit isolaat
 • Collageen hydrolisaat

3 soorten verschillende vezels

De onderstaande vezels zorgen voor een betere afbraak en ook voor een vol gevoel

 • Inuline
 • Acaciagom
 • Fructo oligosacchariden

6 speciaal geselecteerde ingrediënten

 • L Carnitine tartraat Voor extra vetverbranding
 • 23 vitaminen en mineralen Uitgebalanceerd zodat je lichaam geen tekorten krijgt
 • Aminozuren Onderhoud van je spieren
 • Chroompicolinaat Stabiel suikerspiegel, minder trek in zoetigheid
 • L cholinine bitartraat *
 • Groene thee extract

* L cholinine bitartraat is een lichaam eigenstof en stimuleert je metabolisme waardoor je vetverbranding geactiveerd wordt maar het zorgt ook voor het afvoeren van je afvalstoffentimfit_SX5_2soorten

Dit alles zit in 1 maaltijd en volledig uitgebalanceerd, je krijgt dus vele malen meer binnen dan wanneer je “normaal” zou eten. Alleen al de vitaminen en mineralen, deze zitten al lang niet meer in onze voeding en moet je dus bij slikken. (en dan niet de goedkope complexen want dat is niet goedkoop maar duurkoop omdat er weinig tot niets in zit)

2 SX5 Maaltijdshakes per dag

Het komt er dus op neer dat je 2 x per dag een maaltijd vervangt voor een SX5 maaltijd shake, en 1 warme maaltijd per dag (wel zonder koolhydraten en vetten). Dus een lekker stukje kip/vis of mager vlees met groente. Ook lekker en makkelijk zijn de repen. (2 repen is hetzelfde als 1 SX5 maaltijd) Makkelijk dus voor onderweg of tussen afspraken door.

Dan heb je nog je tussendoortjes in de vorm van een appel of sinaasappel, een opkikkertje, hard gekookt eitje (zonder eigeel) , augurkjes, rijstwafel of soepstengel.

Maar wat ik zo heb gehoord heeft ze dit nooit volledig genomen omdat ze absoluut hier geen behoefte aan had, gewoon geen trek of honger gevoel. Ik kan het bijna niet geloven aangezien ik haar ken als een van de grootste snoepkonten ever!

Buik Billen Benen

En dan… je valt dus ook nog af op de vetten waar je het hebt zitten. Ook niet geheel onbelangrijk. Mijn vriendin had voornamelijk het vet op buik, billen en bovenbenen zitten, en echt hier is het ook afgegaan. Wauw!! Ik wil ook krijg ik heel sterk het gevoel!!

timfit uitleg
timfit uitleg

Maar ik ben ook altijd een beetje huiverig voor als je je streefgewicht/maat hebt bereikt.. en dan??

Bijna iedereen die ik ken met diëten of voedingsmethodes komen toch weer aan, waarom zij dan niet? Daar is ze nog duidelijker en stelliger in. Moet nog wel even wennen aan haar overduidelijke maar wel eerlijke reactie.

Ze vertelde me dat ze zichzelf 1 SX5 maaltijd per dag gunt, beter kan ik niet voor mijn lichaam zorgen is haar motto. Ze krijgt nu meer binnen dan met een boterham als ontbijt, maar ook de extra’s die in de SX5 zitten is puur en ideaal. En vooral… geen honger, trek of snaai gevoel meer. Dat komt door de chroom maar ook zeker door de hoge dosering verschillende proteïne die er in verwerkt zitten, samen ook weer met de 3 verschillende soorten vezels.

Geen Jojo Effect

Maar ze vertelt ook erbij dat dit een keuze is, je hoeft het niet te doen. Als je goed afbouwt, waar je heel erg goed in begeleid wordt, dan ontstaat er geen jojo effect, ook weet je precies hoe je met een kleine aanpassing, heerlijk en veel kunt blijven eten. Zelfs op feestjes doet ze gewoon mee, maar wel een stralende glimlach want zij weet hoe ze niet aankomt en toch volop geniet.

TimFit SX5 is ook niet geheel onbelangrijk een echt wetenschappelijk bewezen dieet wat effectief werkt. Geen nonsens dus. Het is geheel goedgekeurd door de federale overheidsdienst, volksgezondheid, veiligheid van voedselketen en leefmilieu.

Oké, ik weet genoeg….. we hebben een heerlijke dag gehad, mijn vriendin heeft zich goed uitgeleefd in de winkels. Met als afspraak dat ik de volgende keer een nieuwe garderobe ga aanschaffen.

Tot zover de ervaring van Brenda

timfit korting

Voordelen

Timfit is een van de betere maaltijdvervangers op de markt. Het product lost een van de belangrijkste problemen op van maaltijdvervangers, namelijk het gebrek aan andere voedingsstoffen. Met 23 vitaminen en mineralen en toevoegingen als choline, chroompicolinaat en voedingsvezels is de kans klein dat je grote tekorten opbouwt van allerlei belangrijke voedingsstoffen.

 

Timfit is verder gebaseerd op sterk wetenschappelijk bewijs dat een eiwitrijk dieet je helpt om af te vallen. Je spiermassa blijft behouden en je voelt je verzadigd, waardoor de kans kleiner is dat je je tegoed doet aan allerlei ongezonde voeding.

Daarnaast onderscheidt het product zich door de gratis coaching die je kunt krijgen na aanschaf. De meeste vergelijkbare producten bieden deze mogelijkheid niet, terwijl één-op-één begeleiding juist vaak erg belangrijk is voor het succes bij het afvallen.

Nadelen

Als we dan toch een nadeel moeten noemen, dan is het dat Timfit een product blijft dat erg gericht is op een gemiddelde persoon. Heb je meer energie nodig dan de gemiddelde Nederlander, bijvoorbeeld omdat je veel fysieke arbeid verricht, dan doe je er verstandig aan om wat extra’s te eten (natuurlijk wel iets gezonds), omdat je anders wellicht een te groot energietekort krijgt.

Conclusie; is Timfit de moeite waard?

Timfit is een van de betere producten in haar marktsegment. De maaltijdvervangers zijn aantrekkelijk geprijsd, maar tegelijkertijd voorzien van allerlei nuttige en eigenlijk zelfs nodige extra’s. Zo zijn er voedingsvezels toegevoegd en krijg je heel veel vitaminen en mineralen binnen. Daarnaast is een maaltijd met Timfit zo mogelijk haast nog goedkoper dan zelf een maaltijd maken. Omdat Timfit naast dit alles ook nog gratis coaching biedt per telefoon of per e-mail is er echt heel weinig aan te merken op dit product.

Groeten,

handtekening miriam

62 Reacties

 1. Na 2 zwangerschappen en 2 bevallingen in een jaar tijd heb ik na de laatste bevalling complicaties overgehouden waar ik het afgelopen jaar meerdere keren voor ben geopereerd. Lange tijd heb ik plat moeten liggen. Dit alles heeft de nodige kilo’s achtergelaten. Het is erg lastig met de 2 kleine kids en aanleg voor overgewicht om mijn kilo’s kwijt te raken. Deze gratis actie zou ik daarom graag uit willen proberen.

 2. met een BMI van 42 schok ik toch echt wel van de weegschaal vanmorgen.. ik hoop dat ik mag testen want tot nu toe lijkt niets te helpen met afvallen. zou dus graag mee willen doen voor een proefpakket. ik deel uiteraard graag mijn bevindingen.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

RECENSIEOVERZICHT
Algehele mening
drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.