Tien Pro Ana Tips

Afvallen in 2021

Pro Ana is een veel besproken onderwerp. Onlangs is er in de tweede kamer nog een voorstel gedaan om Pro Ana sites te verbieden. Op dit moment zijn de Pro Ana websites nog toegestaan. Om je een indruk te geven over de informatie die je op een Pro Ana site kunt vinden hebben de hier een stukje informatie van een willekeurige Pro Ana site

Tien Gratis Pro Ana Tips om extreem af te vallen

Pro Ana Afvaltip 1: Het duurt ongeveer 20 minuten voor het tot je hersens doordringt dat je eet. Pas daarna kan je hongergevoel verdwijnen. Een prima truc: eet voor je maaltijd eerst langzaam een kop soep of een salade. Dan krijgen je hersens eerder het signaal dat je voldaan bent.

Pro Ana Afvaltip 2: Zoete trek? Je maakt zelf heel eenvoudig lekkere ijsjes voor de zoete trek die weinig calorieën bevatten. Gebruik daarvoor suikervrije siroop en waterijsvormpjes. Ander ijs kun je beter uit de diepvries verbannen.

Pro Ana Afvaltip 3: Alcohol bevat flink wat calorieën. Bovendien zet het sneller voedsel om in vetweefsel en het remt de vetverbranding. Met een glaasje op vergeet je al snel je goede voornemens. Dus wees gewaarschuwd!

Bestel deze boeken bij bol·com, vandaag besteld, morgen in huis

Help je kind  anorexia te overwinnen
Help je kind anorexia te overwinnen
Yves Simon & Simon-Baïssas, I.

Pro Ana Afvaltip 4: Kom in actie na je maaltijd. Ga niet languit op de bank ´uitbuiken´, maar maak een wandeling of doe iets actiefs in het huishouden. Dat houdt je verbranding op gang.

Pro Ana Afvaltip 5: Serveer je maaltijd eens op een klein bordje. Dan lijkt het meteen een stuk meer. Eten doe je immers ook met je ogen.

Pro Ana Afvaltip 6: Afvallen wordt eenvoudiger als je het per week bekijkt. Heb je het weekend een etentje? Probeer dan in de dagen ervoor vast wat calorieën te ´sparen´. Dan kun je tijdens dat etentje zonder gewetensbezwaar lekker genieten. Het is een stuk moeilijker om ná dat etentje te minderen.

Overwin je anorexia
Overwin je anorexia
G., Elske

Pro Ana Afvaltip 7: Poets eens je tanden als je last hebt van ´snaaihonger´. Daarmee verdwijnt je lekkere trek.

Pro Ana Afvaltip 8: De weegschaal is niet heilig. Bedenk dat niet alle gewicht vet is en dat je spieren kunt krijgen op plaatsen waar eerst vet zat. Zelfs als je niets afvalt kan die strakke broek ineens losjes zitten. Het heeft dus beslist zin om vaste plekken op je lichaam met een meetlint te meten.

Pro Ana Afvaltip 9: Vaak krijg je in een restaurant veel te veel op je bord. Schuif de helft van de maaltijd opzij en strooi er flink zout en peper op. Wedden dat je niet in de verleiding komt het tóch op te eten?

Door de hel van anorexia
Door de hel van anorexia
Martine de Vries

Pro Ana Afvaltip 10: Geniet van het leven! Ook als je probeert af te vallen kun je heerlijk eten. Stel jezelf haalbare doelen en beloon jezelf als je die behaald hebt. Trakteer jezelf op een (non-food) verrassing: een goed boek, een CD, ga naar de bioscoop.

Jouw mening over Pro Ana

Wat is jouw mening over Pro Ana en Ana? Heb jij Anorexia of ken jij iemand die Anorexia heeft (gehad) ? Bezoek jij regelmatig pro-ana sites? Discussieer hier met ons mee of lees hier alle reacties. Reageren kan ook anoniem!

Skarlet Hemkes

Skarlet Hemkes was ooit zelf anorexia patiënt. Als ervaringdekundige heeft ze de site proud2bme opgericht. Anorexia patiënten die van hun verslaving af willen kunnen zelfs anoniem terecht op deze site.

Tinus tinus
Tinus tinus
Bas Steman


disclaimer: de informatie op deze pagina dient zowel als voorbeeld en als waarschuwing. Het lichaam van een volwassen vrouw heeft minimaal 2000 Kcal nodig om normaal te functioneren. Het lichaam van een volwassen man heeft per dag 2500 Kcal nodig. Raadpleeg bij onduidelijkheden je huisarts of een diëtist(e).

bron pro-ana tips: wijzijnpro.punt.nl