Tien Pro Ana Tips

Pro Ana is een veel besproken onderwerp. Onlangs is er in de tweede kamer nog een voorstel gedaan om Pro Ana sites te verbieden. Op dit moment zijn de Pro Ana websites nog toegestaan. Om je een indruk te geven over de informatie die je op een Pro Ana site kunt vinden hebben de hier een stukje informatie van een willekeurige Pro Ana site

Tien Gratis Pro Ana Tips om extreem af te vallen

Pro Ana Afvaltip 1: Het duurt ongeveer 20 minuten voor het tot je hersens doordringt dat je eet. Pas daarna kan je hongergevoel verdwijnen. Een prima truc: eet voor je maaltijd eerst langzaam een kop soep of een salade. Dan krijgen je hersens eerder het signaal dat je voldaan bent.

Pro Ana Afvaltip 2: Zoete trek? Je maakt zelf heel eenvoudig lekkere ijsjes voor de zoete trek die weinig calorieën bevatten. Gebruik daarvoor suikervrije siroop en waterijsvormpjes. Ander ijs kun je beter uit de diepvries verbannen.

Pro Ana Afvaltip 3: Alcohol bevat flink wat calorieën. Bovendien zet het sneller voedsel om in vetweefsel en het remt de vetverbranding. Met een glaasje op vergeet je al snel je goede voornemens. Dus wees gewaarschuwd!

Bestel deze boeken bij bol·com, vandaag besteld, morgen in huis

Help je kind anorexia te overwinnen
Help je kind anorexia te overwinnen
Yves Simon & Simon-Baïssas, I.

Pro Ana Afvaltip 4: Kom in actie na je maaltijd. Ga niet languit op de bank ´uitbuiken´, maar maak een wandeling of doe iets actiefs in het huishouden. Dat houdt je verbranding op gang.

Pro Ana Afvaltip 5: Serveer je maaltijd eens op een klein bordje. Dan lijkt het meteen een stuk meer. Eten doe je immers ook met je ogen.

Pro Ana Afvaltip 6: Afvallen wordt eenvoudiger als je het per week bekijkt. Heb je het weekend een etentje? Probeer dan in de dagen ervoor vast wat calorieën te ´sparen´. Dan kun je tijdens dat etentje zonder gewetensbezwaar lekker genieten. Het is een stuk moeilijker om ná dat etentje te minderen.

Overwin je anorexia
Overwin je anorexia
G., Elske

Pro Ana Afvaltip 7: Poets eens je tanden als je last hebt van ´snaaihonger´. Daarmee verdwijnt je lekkere trek.

Pro Ana Afvaltip 8: De weegschaal is niet heilig. Bedenk dat niet alle gewicht vet is en dat je spieren kunt krijgen op plaatsen waar eerst vet zat. Zelfs als je niets afvalt kan die strakke broek ineens losjes zitten. Het heeft dus beslist zin om vaste plekken op je lichaam met een meetlint te meten.

Pro Ana Afvaltip 9: Vaak krijg je in een restaurant veel te veel op je bord. Schuif de helft van de maaltijd opzij en strooi er flink zout en peper op. Wedden dat je niet in de verleiding komt het tóch op te eten?

Door de hel van anorexia
Door de hel van anorexia
Martine de Vries

Pro Ana Afvaltip 10: Geniet van het leven! Ook als je probeert af te vallen kun je heerlijk eten. Stel jezelf haalbare doelen en beloon jezelf als je die behaald hebt. Trakteer jezelf op een (non-food) verrassing: een goed boek, een CD, ga naar de bioscoop.

Jouw mening over Pro Ana

Wat is jouw mening over Pro Ana en Ana? Heb jij Anorexia of ken jij iemand die Anorexia heeft (gehad) ? Bezoek jij regelmatig pro-ana sites? Discussieer hier met ons mee of lees hier alle reacties. Reageren kan ook anoniem!

Skarlet Hemkes

Skarlet Hemkes was ooit zelf anorexia patiënt. Als ervaringdekundige heeft ze de site proud2bme opgericht. Anorexia patiënten die van hun verslaving af willen kunnen zelfs anoniem terecht op deze site.

Tinus tinus
Tinus tinus
Bas Steman


disclaimer: de informatie op deze pagina dient zowel als voorbeeld en als waarschuwing. Het lichaam van een volwassen vrouw heeft minimaal 2000 Kcal nodig om normaal te functioneren. Het lichaam van een volwassen man heeft per dag 2500 Kcal nodig. Raadpleeg bij onduidelijkheden je huisarts of een diëtist(e).

bron pro-ana tips: wijzijnpro.punt.nl


Reageer op dit artikel

REAGEER ZONDER FACEBOOK

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

142 Reacties

 1. hey allemaal,
  ik zie allemaal reacties van: dom om niet te eten, of veel succes in het ziekenhuis.
  je kiest er niet voor! een eetstoornis overkomt je. je denkt niet van ik ga nu gwn ff niet meer eten. het overheerst je leven.
  een eetstoornis gaat niet om eten, een eetstoornis gaat over het vertrouwen in je zelf kwijt zijn en niet meer weten wat je met jezelf aan moed. Een eetstoornis is meestal een uiting van een achterliggend probleem.
  maar dit snap je alleen als je het zelf hebt ervaren. wees blij als je het niet snapt, want dan heb je het ook niet meegemaakt. houd wel je gemene reacties voor je!
  JE KIEST ER NIET VOOR!!!!!!!!

 2. ik wil afvallen maar normaal helpt niet dus ik steek me vinger in mijn keel , en dan komt het eten eruit, hoe moet je anders snel afvallen?

 3. Hey iedereen,

  Ik ben 14 jaar en weeg 60 kilo .
  Wat moet ik doen . Ik wil vermageren. Maar op een gezonde manier. Waar door ik ano kan vermijden.

  • goedendag, Ik kwam op deze site omdat ik op een normaal dieet zit 1400 cal omdat ik van de 90 kilo naar de 78 kilo wil.
   Ik wilde kijken omdat ik vandaag een uitje met familie had en lekker had gegeten( wel lo fat) Maar 300 cal te veel.
   Ik wilde kijken of ik dat met een paar dagen een paar calorieen in te lossen het op mijn week totaal zou helpen.
   Ik kwam op deze site na het intikken van 300 …..
   ik vind dat pro anna sites verboden moeten worden!! met alle respect ik word er ziek van als ik al die berichten lees.
   Mensen jullie zijn ziek!! en dat bedoel ik niet scheldend. De mensen hebben opbouwende hulp nodig die hier gelukkig gegeven wordt.
   een groet dian

 4. ik heb een beugel dus kan ik niet makkelijk eten dus val ik af ik eet heel veel gezond ik laat het nooit aan mijn ouders merken ik draag minstens 4 of 5 lagen anders komen ze er achter en dat is echt niet leuk en dan zeggen ze dat je heel dik bent maar dat ben je dan ook en dan moet je heel veel eten dat je weer is dikke buik hebt en ik ben blij met mijn lijf

 5. en wie wil er nou anorexia dan lig je in het ziekenhuis en dat haat ik
  heeft er nog iemand tips om dunner te worden en geen anorexia
  te krijgen en anders moet sanne me helpen

 6. het is echt niet goed voor je als je zo weinig eet straks val je van je stokje en krijg je anorexia en dan moet je weer veel gaan eten dus ik zo wel wat meer eten en s’avonds moet je dan gezond eten en dan val je bijna niet flauw

 7. Dit is onzin! Je bent zoals je bent! Je hebt er niks aan om mager te zijn! Je kan beter wat voller zijn daar houden jongens van. Te mager is ook niet mooi. Iedereen heeft wel een vetje. Als je een vetje hebt sport je meer. Niks eten helpt niet ! Maarja als t t zelf beter weet. Veel plezier in t ziekenhuis alvast!

 8. ik eet s,morgens 1 appel s,middags 1 appal in de avond niks is dit goed wat ik doe
  ik wil super graag heel veel afvallen ik wil mager zijn dat vindt ik mooi

 9. heyy
  ik leef al een tijdje met ana. in het begin denk je dat het super met je gaat maar na een tijdje kan je eigenlijk niks meer ik deed aan dansen hardlopen fietsen van alles en in 1 klap kon ik niks meer. me botten staken uit ik kon nergens goede kleren vinden die perfect bij me zaten. ik droeg altijd een sweater en een wijdere broek om het te verbergen. ik liep op een dag de trap op en viel naar beneden me ouders waren niet thuis maar me neef kwam gelukkig op dat moment langs. hij bracht me naar de dokter de dokter zei dat ik anorexia had en als ik niet zou aan gaan komen dat ik zou gaan overlijden. Mijn neef zag dat ik er niet goed uit zag ik was lijkwit in me gezicht en zo mager. maar ik zag het zelf niet in de spiegel zag ik een normaal meisje met een dikke buik maar o foto’s zag ik wel de waarheid en ik wou er iets aan doen. mijn neef steunde me met alles ik kon altijd bij hem terecht. het is niet heel lang geleden dat de dokter er achter is gekomen maar ik krijg alle hulp en he medicijnen om niet zo snel ziek te worden. anorexia ljjkt eerst leuk omdat het eerst goed met je gaat maar na een tijdje vreet je jezelf op. ik ben blij dat ik nu wel iets meer kan maar ik merk wel dat ik snel moe ben. ik doe er alles aan om dit te winnen en het gaat de goede kant op.

 10. peoplezzz, als je wilt afvallen ga dan niet niks eten, neem in plaats van een chocoladereep een stuk fruit ofso, dat helpt ook al… je verkloot je leven als je te weinig eet, en jongens willen graag iets meer vast kunnen houden dan bijna alleen maar bot, je bent goed zoals je bent, trust me. het is verschrikkelijk om anorexia te hebben.
  jjust shut your faces met dat afvallen en anorexia krijgen, je wordt er echt niet blij van hoor ;(

 11. Ik wil graag afvallen weet iemand hoe? ik doe niet aan pro ana ofso ik ben nu ong 1,61 en ben 12 jaar ik weeg 52 kilo :'( Ik ben gwn te dikk!!

 12. Stelletje mongolen. Zulke tips zet je niet op een gewone website alsof het normale afvaltips zijn. Anorexia is een ziekte, een hel. Jullie sporen mensen aan eetgestoorde, ongezonde gewoontes aan te nemen – what the fuck? Denk de volgende keer na voor je een artikel plaatst dat anorexia de hemel in prijst, er is geen flikker aan namelijk.

 13. Het Franse parlement heeft een wet aangenomen die het aanzetten tot extreem vermageren strafbaar stelt. De wet is gericht tegen zogenoemde pro-ana-websites, die vooral jonge meisjes proberen over te halen om vermageringsmiddelen te kopen.

  Justitie kan deze websites nu opdracht geven om dit soort aansporingen weg te halen. Gebeurt dat niet, dan kan een celstraf van maximaal een jaar worden opgelegd of een boete van maximaal 10.000 euro.

  Superdunne modellen

  Zo’n 30.000 tot 40.000 Franse vrouwen lijden aan anorexia nervosa, omdat ze net zo dun willen zijn als de modellen die ze in modeshows of modereportages zien. Dat leidt tot grote gezondheidsproblemen.

  Om die reden diende parlementslid en neuroloog Olivier Véran een wetsvoorstel in dat in eerste instantie het gebruik van superdunne modellen in de modewereld verbood. Omdat dat in de praktijk moeilijk te controleren is, werd het wetsvoorstel gisteravond aangepast en beperkt tot een verbod op het aanzetten tot ernstige vermagering.

  bron NOS

 14. Hi
  Ik wil heel graag afvallen
  Ben al bezig met afvallen
  Ik ben 167 lang en weeg 39 en ben 16 jaar
  Ik wil 35/30 kg
  En ben al 2 jaar ana
  I ❤️ ana

 15. Jullie weten niet waar jullie naartoe gaan… Jezelf uithongeren en uiteindelijk GEDWONGEN opgenomen te worden in het ziekenhuis. Als je niet wilt eten daar, proppen ze zo een sonde in je neus en word daar al het eten naar binnen geloosd, of je nou wilt of niet, want die dokters houden je met zijn zessen gewoon vast..

  Daarna word je waarschijnlijk naar een kliniek toe gestuurd, als je geen hulp wilt en je gaat weer afvallen kan je uiteindelijk met een rechtelijke machtiging worden opgenomen, dan heb je geen keus meer. Dan MOET je wel

  Misschien denk je dat het jou niet overkomt, maar dat dacht ik ook, en toch gebeurde het. Uiteindelijk moet je toch weer alles aankomen en naar een gewicht wat de dokter voor jou beslist, of je nou wilt of niet.

  Door dit heb ik heel veel kwijtgeraakt. Mijn vrienden, deel van mijn familie, mijn leven, mijn haar (delen zijn kaal omdat mijn haar door het afvallen uitviel) mijn lichaam, gewoon teveel wat ik koesterde, en allemaar door die kt ziekte!

  Hier is misschien een linkje voor degene die anorexia “willen”

  -Bird

 16. Wat een stomme reacties allemaal zeg!!!!!!!!!!! ik kamp al ruim 14 jaar met een es, en het is echt geen pretje!!!!! het verneukt je hele leven!!!!!!! bij mij is het zelf ze erg geweest, dat ik meerdere keren in het ziekenhuis heb gelegen, en meerdere opnames heb gehad!!!!!!!!!!! een es die neem je niet, dat overkomt je!!!!!

  Ik wil tegen al die mensen zeggen dat ze normaal moeten doen, en niet denken dat het een uit de hand gelopen afval poging is!!!!!!! Het maakt je leven een HEL!!!!!!!!

  Ik zal er nooit meer af komen, maar voor de mensen die er over nadenken om een es “te nemen” DOE HET NIET!!!!!!!
  geniet van je leven!!!!

 17. Nou k wil dus ook veel minder wegen k voel md ook egt dik! Ik ben 1,65 en ik weeg 44 kilo … maar k wil na de 35/30 kilo…. k vind me zelf egt te dik!

 18. Alle mensen die zichzelf te dik vinden ga gwn wat sporten. Mensen die zich te dik vinden terwijl ze al te dun zijn, eet gwn gezond en sport of naar een therapeut ofzo. Leer jezelf respecteren

 19. Wat een bullshit dit zeg. Iemand met anorexia hoeft deze tips niet te krijgen, die doet het uit zichzelf. Alleen met deze tips kom je nergens, want je houd het neit vol. En serieus….denk je nou echt dat iemand met anorexia geniet van eten. Ieder hapje is een walging.
  ik durf geen fruit/groentes.brood/pasta/rijst/vlees en vis te eten…..blijft weinig over he. Ik heb een mono dieet want de rest van het eten wantrouw ik. Ik val alleen maar af. En ik ben nooit gelukkig.
  Dus als je geen eetprobleem hebt….ga het ook neit ontwikkelen. Niemand die daar gelukkig van wordt en niemand die je leuker gaat vinden.

  • Een eetstoornis dat neem je niet dat overkomt je en voor je het weet is het al te laat wn dan begint de ellende pas echt van dokters, ziekenhuizen, klinieken weer MOETEN eten. Al je vrijheid raak je kwijt met een eetstoornis en geloof me ik zit al 27 jaar gevangen in dat web.
   Ik zou zeggen LEEF, GENIET en ACCEPTEER jezelf zoals je bent.

 20. Op dit moment ben ik echt zwaar in gevecht met ana en om hier te zien dat mensen zeggen: ik ga dan beginnen met pro ana…. pro ana is niet zomaar iets waar je aan begint. Ik begon er ook mee van ik wil graag ‘wat” afvallen, maar het gaat alles wat je doet beheersen. Alsjeblieft begin er niet aan want uiteindelijk zit je met een eetstoornid waar je niet meer vanaf komt waardoor je uiteindelijk je leven lang met opnames, uitkeringen en medicatie zit. Geen pretje kan ik je vertellen…

 21. hoi, ik wil graag afvallen maart het lukt niet goed, is er iemand die graag me mij wilt beginnen? of is er iemand die mij tips kan geven ?
  Alvast mercie

 22. Ik weet niet wat ik lees! Zelf heeft ana jaren lang mijn leven beheerst en het zijn de meest verrotte jaren uit mijn leven…anorexia is geen pretje…zeker geen ding om van te houden…ik voel me gelukkig dat ik geleerd heb om het ook anders te doen.moeilijk blijft het altijd, helaas.maar ik weet nu wat echt geluk is..3 super mooie zoontjes en en lekkere vent,haha.zij houden van mij, niet van mijn lijf alleen! X

 23. @vettie
  als je wilt afvallen, en je aan pro ana wilt doen,
  wat ik ook doe,
  is het niet verstandig om met de feestdagen te beginnen,
  ik begin in het nieuwe jaar weer :)
  maar ga eerst voor jezelf na of dit wel goed is voor je.
  en als je echt niet kan wachten, begin dan eerst met een week opschrijven met wat je allemaal eet en berekn het in kcal. begin in deze week nog niet met kcal aftrekken enzo..
  ga ook niet meteen weinig eten, dan krijg je eetbuien en kom je alleen maar aan, hen namelijk ook in zo’n situatie gezeten,,, 5 kg aangekomen.
  maar trek bij de kcal die je dagelijks gemiddeld eet, 100 af per week. zo doe je het rustig, je valt af ,, wat wil je nog meer.
  mail me maar als je nog iets wilt weten,
  ik check elke dag of om de dag wel mijn mail, dus je hoeft niet weken te wachten voor antwoord.
  mijn mail: xoxod39 @ gmail.com
  wel zonder de spaties enzo. :)

 24. ik ben heel dik altijd al geweest ik ben 1.59 en weeg 90.9 kilo dat is meer dan 30 kilo overgewicht !! alleen ben ik bijna 14 en wil ik snel heel veel afvallen ik heb geen tijd om te sporten omdat ik hvwo doe en heel veel huiswerk heb alleen s avonds en ik mag dan niet naar buiten hoe val ik snel en veel af help me :(!!!!!!!!!

  • ik ben ook 1.69 en weeg ook 47! ik voel me qua gewicht goed, maar ik heb heel veel, nou ja, veel, gewoon een beetje beenvet, en dat hangt een beetje, het is niet super veel maar ik zit er wel mee..

  • meisje (van zondag 18 november),
   je bent juist te dun!!
   ik ben ook 1.68 en weeg 60 kg. ik ben zeker niet dik, dus jij ook niet!!

  • ny overdrijve das veel te wijnig minstens in de 50 kilo moet je wegen ge moet ny stoeffen da ge zo dun zij want das ongezond en lelijk

 25. Dit geloof je toch zelf niet.
  Sorry hoor, prima afvaltips maar géén pro-ana tips. Die zijn extreem, dit is soft.

  *waarschuwing: is een pro-ana site* en daar wil ik niemand toe aanzetten maar in het kader van extreem..dat is een beter voorbeeld ;)

 26. He hallo ,

  Ik ben een vrouw van 21 jaar en ik ben 1.72 lang op moment weeg ik 85 kilo en dat ik 15 kilo te zwaar. Ik ga de volgend maand op vakantie en ik durf niet meer in bikini te lopen. Het vet zit niet op mijn benen armen oof billen maar allemaal rondom mijn buik. Ik wil heel graag afvallen en ik eet nu in de ochtend een bakje yoghurt en in de avond een klein beetje avondeten. Voor de rest drink ik heel veel thee en Sinaasappelsap en water. Doe ik hier goed aan? Ik was altijd een hele grote eter. Heeft iemand advies?

  Groetjes

  • Goedemiddag.
   Ik ben 16 jaar, 1.70 lang, en 57.4 kg.
   Gezondheid en voeding interesseert mij en heb over het algemeen een brede gezondheidskennis.

   Heel goed dat u voor een gezondere leefstijl wilt kiezen,
   maar de eetroutine die u als voorbeeld geeft, helpt niet.
   tip 1: Blijf weg van de pro ana. Het is een leefstijl waar men extreem dun wil zijn, en niet op een gezonde manier.
   tip 2: Eet meer. (Ik hoor u bijna denken: wat?!) Ja. Als u op meerdere momenten op de dag een kleine(!) maaltijd neemt, versnelt dat uw stofwisseling. Er wordt gemiddeld 5 kleine maaltijden aanbevolen. Het ontbijt, middageten, avondeten, en 2 tussendoortjes.
   Tip 3: Bouw het af. Het is niet verstandig om uit het niets van >2000 calorieën naar bijna niets te gaan. U kunt beter met 1900 beginnen, en dan heel langzaam afbouwen. Redenen? 1. U houdt het beter vol, 2. Je hebt geen jojo- effect zoals ze dat noemen. (na een keer veel eten gelijk weer aankomen)
   Tip 4: ik weet niet of u dit al doet, maar het is natuurlijk ook verstandig om dagelijks minimaal 1 uur te sporten. Naar buiten en wandelen of fietsen, het telt allemaal mee.
   Tip 5: eet avonds na het avondmaal weinig of niets. Je lichaam heeft dan niet meer voldoende tijd om het te verteren.

   Een voorbeeld van vandaag.
   Ontbijt (8.00) : 2 (bruine) boterhammen met pure chocoladehagelslag, en een kop groene thee.
   Tussendoor (10.00): 1 appel en een kop groene thee
   Middageten (13:00): 1 boterham met pure chocoladepasta & water.
   Tussendoor (tussen 13:00 en 18:00) : Een liga, een handje druiven, en 4 cherrytomaatjes
   Avondeten (19:00): Rijst (1 opscheplepel), kip (klein stukje), en sperziebonen (kwart van bord) met water of siroop.

   Ik hoop dat u hier iets aan heeft. Sorry voor de lange tekst maar ik had het niet geschreven als ik niet dacht dat het niet nodig was.

   Nog een laatste ding: Ik hou ook van lekkers. koekjes, chocola, lekker!! En, geniet ook. Alleen maak gezondere keuzes. melkchocola = puur chocola. wit brood = bruin brood.
   Maar met een feestje of een speciale gelegenheid mag je natuurlijk altijd wel iets extra’s. :D

   Heel veel succes, en alvast een fijne vakantie!

   Groetes, Irene

  • hey daar,

   ik weeg net hetzelfde ongeveer…83kg en ben 1.71cm groot..ik ben ook altijd een grote eter geweest..maar te zelfder tijd wil ik ook niet modder vet worden..ik haat al dat vet aan mijn lijf..spannende kleding..pff
   ik eet s morgens ook magere yohurt met een beetje appel voor de vulling..’s middags eet ik rauwkost..vult enorm goed.;en zijn amper ckals…ik drink heel veel water en cola ligt..geen fruitsap..zit heel veel suiker in…s’ avonds eet ik wat groenten en beetje vis…zodat ik toch regelmatig iets binnen heb..dan heb ik minder last van eetbuien…en tussendoor veel bewegen..ik spuug niet of neem ook geen pillen…je krijgt meer energie als je het zo doet…en iedereen zegt dat ik er beter uit zie..dus..
   als dit je mag helpen?

   groetjes
   Cath

 27. Heej,

  Dit is mijn ervaring. Ongeveer 7 maanden geleden begon ik met heel normaal afvallen. Ik was namelijk gestopt met zwemmen maar zwaarder worden wou ik niet. Ik woog die tijd 60 kilo. Het afvallen lukte voor geen meter totdat ik hoorde over acapuntuur. Dan krijg je naaldjes in je oren zodat je geen zin meer hebt in suiker, dus in snoepen. Ik wou toen heel graag 56 kilo wegen en dat lukte na een maand. De 2e maand acapuntuur zei ik: ‘Ik ga afvallen tot 52 kilo, maar lager mag het echt niet worden’. En zo gezegt zo gedaan, ik woog een maand later 52 kilo. Ondertussen was ik gestopt met acapuntuur, maar ik was minder gaan eten, en nog steeds geen suiker. Zo woog ik binnen no time 50 kilo. Lager wou ik echt niet zei ik toen. Vanaf toen kwam er een slecht stemmetje in me hoofd die zei dat als ik at ik dik zou worden. En natuurlijk geloofde ik dat. Ik ging dus nog minder eten dan eerst. Het ging een beetje op en af, 50-49-48-49-50. Ik ging op vakantie en daar ging het eten 3 dagen best normaal. Totdat dat slechte stemmetje weer kwam, en ik was binnen 2,5 week 5 kilo afgevallen. Me ouders hebben naar een psycholoog gebelt en er is uitgekomen dat ik anorexia heb. Ik moest me bij die psycholoog wegen en daar woog ik ongeveer 45 kilo. M’n hartritme is ook vertraagt, namelijk 45 keer per minuut (normaal minimaal 60 keer p/m). 4 dagen later moest ik bij haar terug komen en weer overnieuw wegen, ik was 1,2 kilo afgevallen. Er is me toen gezegt geworden dat ik binnen 3 weken kan worden opgenomen. Aankomende maandag (13-08-12) heb ik weer een nieuwe afspraak. Wanneer ik uit deze verschrikkelijke ziekte ben zou ik heel graag andere mensen die het zelfde als mij hebben willen helpen en informatie geven.

 28. heyhey,

  ik ben nu een tijdje bezig met afvallen en ben nu ongeveer 3 kilo kwijt en ben 1.65 meter lang, ik weeg nu 52 kilo maar er gaat geen kilo of gram meer weg. Sporten doe ik echt super veel, ik fitness, loop hard en hockey. Overdag probeer ik niks te eten zo dat ik alleen maar ’s avonds hoef te eten met mijn ouders. Al mijn vriendinnen zijn super slank en zien er goed uit, daar door voel ik me heel erg onzeker over mijn eigen lichaam. Zou iemand mij misschien kunnen helpen om nog meer te kunnen afvallen?

  xoxo.

  • als je zoveel sport kan het heel goed zijn dat je spieren veel wegen. de vraag is word je ol wat dunner enzzo. of worden je spieren groter?
   t is heel kut i know. maar spieren wegen ook wat. ik zou zeggen lekker niks eten en wast minder actief doen bij de minder leuke sporten succes. xx

 29. Ik lees dat jullie pro-anna vriendinnen hebben? kunnen jullie mij ook helpen? kben net begonnen voor de 100ste keer ik durf niet meer te eten behalve me avondeten want daar kan k niet onderruit komen… dus wie me wil helpen met een soort dag/eet programma graag!

 30. Hey, ik ben 1 m 63 en ik weeg 53 kg. Mijn streefdoel is om 45 kg te wegen. De laatste keer toen ik bij een vriendin bleef slapen stond ik bij haar op de weegschaal en woog ik 57 kg, zij woog amper. 44 kg! Ik voelde me rotslecht omdat ik zoveel meer woog als haar! Toen heb ik de knop omgedraaid en wil ik er alles aan doen op 45 kg te wegen ! Ik ben al een paar dagen bezig om zo weinig mogelijk te eten en tussebdoortjesbuit te kotsen. Maar zelfs als ik amper 400 kcal per dag in heb, zie ik nog steeds hetzelfde getal op de weegschaal ’s ochtends. Weer iemand hoe ik wel kan afvallen en of ik op de verkeerde manier bezig ben ?

  • als je echt wilt afvallen moet je ook meer aan beweging doen, ik weet niet of je aan sport doet? ik ben ook aan het afvallen en eet ongeveer 500 kcal per dag. ook doe ik sit- ups (buikspieroefeningen) ook doe ik veel aan touwtjespringen en niet snoepen. ik slik geen pillen of andere dingen, raad ik ook niet zo snel aan. ik spuug ook mijn eten niet uit, ben niet zo geinterreseerd om mijn eigen lichaams inhoud te zien. dus gewoon wat meer beweging en niet te veel eten helpt prima :)

  • Ik herken je verhaal als het gaat om ”een vriendin is veel lichter”. Je BMI is 20, net als die van mij. (toeval!). Je hebt dus een gezond gewicht! Maar als je iets eraf wil, moet je natuurlijk zorgen dat je niet doorslaat. Dus alles begint bij 1: Acceptatie

   Accepteer zoals je bent, je hebt een gezond gewicht dus het is goed. Voor je gezondheid zou je niet hoeven af te vallen. vind jezelf mooi.

   2. Pas als je jezelf hebt geaccepteerd zoals je ben kan je er een paar kilootjes vanaf werken. En met 400 calorieën gaat dat niet werken. Je moet het afbouwen. De dagelijkse voedingsrichtlijn beveelt 2000 kcal per persoon, per dag aan. Begin bij 1900, en doe iedere week 100 van af bij wijze van, maar ga nooit lager dan 1200, want dat is schadelijk voor de gezondheid. En zorg natuurlijk dat je niet te dun wordt.

   3. zorg voor voldoende beweging.

   Aan iedereen die dit leest: Accepteer jezelf. Alleen dan kan je succes krijgen.

  • Dat is ook mijn doel.

   Ik wil gewoon mager zijn.
   Ik ben een dikke walvis.
   Dat is mijn probleem.

   Maar ik heb verschrikkelijke vreetbuien.
   Kan ik niet tegen op.

   Heb opnieuw een ana maatje nodig.
   Iemand interesse???

  • Misschien lun je gaan sporten hielp mij ook ik ben nu 49 van de 55.
   Niet dat dat al dun genoeg is mijn doel is 35 .

   @BEFORE THE SUMMER PLEASE.

 31. Hoi,
  Ik ben 13 jaar en 1.58, ik heb vorig jaar een ernstige eetstoornis gehad, anorexia. Het begon met dat ik gewoon een paar kilo kwijt wou, niet extreem veel maar gewoon een beetje. Ik vond steeds betere manieren om onder eten uit te komen en had echt het gevoel dat ik alles onder controle had. Dat was de reden dat ik doorsloeg. Ik at zo min mogelijk en was vaak schoolziek zodat ik niet hoefde te eten. Ik praatte met meisjes op Pro-Ana sites, ik zag ze als mijn vriendinnen. Alleen zij begrepen me, niemand anders om me heen. Ik las alle tips en probeerde zo min mogelijk te wegen. Ik wist uit mijn hoofd hoeveel calorieën er in dingen zaten en wist dus precies wat ik wel en niet mocht eten. Op den duur werd het lijstje met wat ik wel mocht eten steeds korter, en wat ik niet mocht eten steeds langer. Ik werd dunner en dunner. De artsen waar ik toen onder behandeling was in het ziekenhuis voor iets anders begon het ook op te vallen. Hij liet me vaker komen en elke keer begon het er weer mee dat ik op die stomme weegschaal moest gaan staan. Om mijn ouders en de arts mijn echt gewicht niet te laten weten dronk ik voor ik naar binnen ging in de wc superveel water. Want per 10 glazen lijk je 1 kilo zwaarder. Zo heb ik de artsen heel lang laten denken dat het goed ging. Tot ik griep kreeg en ik weer naar het ziekenhuis moest, ik was te ziek om te gaan drinken van te voren dus hij zag hoeveel ik echt woog. Mijn ouders en die arts waren heel boos en maakten me bang met allemaal rare verhalen. De dokter zei dat als ik de volgende keer niet aangekomen was ik aan de sondevoeding moest in het ziekenhuis. Ik was toen zo bang dat ik langzaam weer begon met eten. Heel langzaam werd ik zwaarder en ging het beter met me. De rest van het jaar heb ik het goed onder controle kunnen houden, ik bleef op hetzelfde gezonde gewicht en viel niet meer af. Tot ik naar de 1e klas ging. Alle meisjes in mijn nieuwe klas waren slank en dun. Ik ging veel om met 2 vriendinnen van mij en die zeiden voor de grap vaak dikzak tegen elkaar. Toen ze dat ook tegen mij begonnen te zeggen ging het weer fout. Het gevoel dat ik af wou vallen kwam sterk terug en ik besloot weer te gaan lijnen. Ik viel 5 kilo af en mijn vriendinnen vroegen zich af of ik wel genoeg at. Daardoor sloot ik me steeds meer af. Ik ben nu alweer 2 kilo kwijt en eigenlijk ben ik er heel blij mee, ik heb het gevoel dat ik die controle die ik heb gemist toen ik aan moest komen weer terug heb. Ik heb besloten dat ik nog meer wil afvallen zodat ik echt dun ben. Een paar weken terug heb ik een vriend van mij alles verteld, hij probeert me nu te helpen zodat ik niet meer afval. Hij heeft het aan niemand verteld en daar ben ik heel blij om. Stel je voor dat mijn ouders het zouden weten, ze zouden echt heel boos zijn en meteen met me naar de dokter gaan. Ik vind het heel lief dat hij me wil helpen maar ik denk dat het al te laat is. Ik kan het afvallen gewoon niet opgeven, het hoort nu bij mij.

  Groetjes van mij.

 32. Zorg echt dat je niet te ver gaat!
  Ik ben namelijk wel te ver gegaan en nu zit ik met ondergewicht en een eetstoornis dit wil je echt niet! Je wilt niet zoals mij een bmi van 15 hebben en moeten aankomen om op een gezond gewicht te komen. Zorg goed voor jezelf! En als je wilt afvallen kijk dan eerst of je wel overgewicht hebt heb je het niet ga dan ook niet afvallen je bent goed zoals je bent! Ik heb ook een tijdje op proud gezeten maar nu niet meer mijn eetstoornis is te sterk helaas ze zijden allemaal geef niet toe aan de drang van pro ana in iedergeval daar kwam het op neer. Het is echt een goede site ookal heb ik hem een beetje afgekraakt maar ze willen het beste voor ja daar echt waar!

  Heel veel liefs, star

 33. Beste N

  het slaat natuurlijk nergens op dat je je zusje haat, ze had een ziekte, als jij leukemie had gehad had het allemaal om jou gedraaid dus wees niet zo’n egoistische bitch! deze ziekte is ernstig en ik vind het belachelijk hoe jij er over praat, ik heb er mijn beste vriendin aan verloren toen wij in het ziekenhuis lagen voor deze ziekte.
  en wat jou zusje had is boulimia en anorexia, de dodelijkste variant omdat je niks eet en als je ook maar 1 cracker eet kots je het uit, dus ook gal en bloed! denk eerst eens goed na over wat je zegt, je zusje heeft er echt niet voor gekozen dat doet Ana! je draait door en niks om je heen maakt je meer uit als jij die kilo’s maar ziet verdwijnen, ze wilde jou niet ongelukkig maken hierdoor en waarschijnlijk heeft ze er heel veel verdriet door ook al laat ze dat misschien niet merken!

  @ de rest

  deze tips zijn prima te doen, begin niet met kotsen ofzo, andere goede tips zijn:

  Neem geen eten en geld mee naar school/werk, wacht dan als je thuis bent nog 15 minuten, dan voel je je extra sterk en het grote honger gevoel is dan al weg!

  eet s’ochtends!! elke ochtend iets eten al is het een banaan, dan komt namelijk je metabolisme goed op gang, anders vertraag je hem meer en zul je niks afvallen, kun je s’ochtends echt niks door je keel krijgen neem dan wat yoghurt/goeiemorgen en neem 1 boterham mee naar je school of werk en eet die voor 12 uur nog op!

  drink veel water.

  eet s’avonds niet te laat en zeker niet te veel want dat hele volle gevoel is ook niet fijn en dan rek je je maag weer uit dus heeft de rest geen nut gehad en kun je weer over nieuw beginnen, je maag moet krimpen zodat je steeds minder nodig hebt!

  xx D

 34. heeejjj ik wil jullie wel helpen…maar schijnbaar willen jullie dik blijven want jullie accepteren het niet. gelukkig kan ik wel afvallen.

 35. Hallo,
  Ik ben 18 en vind mezelf al heel mijn leven eigenlijk te dik.
  ik wil dun zijn, en liefst zo snel mogelijk.
  ik heb al vanalles geprobeerd, maar sinds vandaag heb ik beslist dat ik het op deze manier wil proberen..
  ik heb daarnet na mijn eten geprobeerd om over te geven,
  al moet ik toegeven dat het niet zo goed lukte..
  hebben jullie ng tips om makkelijk te kunnen overgeven?
  ik heb lauw water gedronken ervoor, maar het kwam niet allemaal eruit..

  ik wil gewoon een paar kilo afvallen, gewoon een mooi figuur hebben,
  daarna stop ik! zeker! ik laat het niet zover komen dat ik doordraai

  help? x

  • drink na het eten cola light of ander soort drinken met veel bubbels als je gaat kotsen moet je rechtop staan diep inademen op je maag drukkeen en bukken je kan ook met je andere hand je vinger zo diep mogelijk in je keel steken en wiebelen….. maar als je nog bij je ouders ofzoo woont zou ik ook de kraan laten lopen en daarna een kaugumpje nemen :) veel suk6 xsas

 36. Meisjes , please zorg dat jullie geen anorexia krijgen , ik ben ook onzeker van mijn gewicht , ik zou graag 5 kg vermageren , drink gewoon veel water , eet gezond en doe simpele beweginen zoals ‘springtouwen , sit upts , loop wat in je tuin samen met je huisdier..’ Dat helpt! Ik verlies elke week 1kg als ik het goed doet. En het is echt haalbaar !

 37. Ik wil even zeggen dat als je gaat afvallen, écht moet opletten dat je niet doordraait.
  Zelf heb ik dat namelijk wel gedaan. Ik was 12, 1.54m en woog 47 kg, was heel onzeker en verlegen, bijna van de basisschool af. Toen begon het. Eerst minder snoepen, daarna steeds minder eten, nog minder, extreem veel water drinken, en toen overgeven. Ik was net een lijk. En dat meen ik serieus. Ik zit nu 3 maanden op een gezond gewicht, ben nu bijna 14 en 1.74.

  Echt. Doe dit jezelf niet aan. Je bent goed zoals je bent. de een is dum, de ander wat steviger. de een is lang, de ander wat kleiner. SO WHAT. mensen zijn mensen. je hoeft niet zo dun te zijn. zolang je een gewicht hebt waar jij je lekker bij voelt en wat gezond is, is alles prima.
  Laat anorexia je leven niet beheersen.

 38. jullie zijn echt gestoord. tuurlijk wil ik ook afvallen. maar dat doe je door gezonder te eten. groente en fruit nemen savonds ipv chips.
  ik haat mn zusje omdat ze anorexia had. ze schijnt er vanaf te zijn. maar je blijft het zien ( geen borsten meer niet ongesteld) maar je komt er nooit van af, ze doet nog steeds extreem gezond en kan geen gebakje op mijn verjaardag eten,. het is een geheim want haar vriendje vertelt ze niets. ze heeft mijn jeugd verpest. alles draaide om haar, en haar dieet.
  mn moeder ging kapot van verdriet en kon het niet meer aan.
  ze heeft ons allemaal verpest, het verdriet om haar af te zien takelen.
  en haar ernstig psychische stoornis. alles draaide om eten en kotsen.
  ze is erg veranderd sindsdien. arrogant en vind zichzelf perfect. nog steeds lelijk en met gewicht bezig. er valt niets leuks met haar te doen. niet eens praten. ze is veranderd. geobsedeerd.
  trouwens…mannen houden van vrouwen met vormen. gaat het ze maar eens vragen!! als puber ben je onzeker. later merk je waar mannen van houden en dat is geen skelet!! en trouwens het gaat vooral om je innerlijk. als je zoals mn zusje bent houd niemand het met je vol…
  je gaat er kapot aan en uiteindelijk dood. waarom doe je de mensen die om je geven dit aan?? spring dan voor een trein,. mijn ouders hadden zoveel verdriet.. nu nog. het komt nooit meer goed.
  en ik haat haar. alles draaide om haar. ik heb mn moeder elke dag moeten troosten. terwijl ik nog zo jong was. mijn vader kon het niet aan, die is er niet meer. pro ana is anorexia!! als je zoveel afvalt in korte tijd draai je door. normale mensen hebben namelijk vreet buien en kunnen het niet.

  • jij moet normaal doen!:O ik heb anorexia overwonnen! en het is niet alleen afvallen! ik heb 5 jaar gevochten! 5 JAAR!!! het blijft in mijn hoofd maar denk je dat je zusje gelukkig is? ik zou proberen tot haar door te dringen. ze doet arrogant maar zo is ze waarschijnlijk niet. ikzelf heb een heel vervelend verleden gehad en heb geen vader meer…ik was onzeker en ontzettend ongelukkig en voelde me alleen. alleen door niet te eten kreeg ik controle….je zusje doet het niet express! lees een boek en oordeel daarna. want ik heb er heel veel spijt van gehad… maar terugdraaien kan niet..ik hoop dat je zusje beter word…succes ik weet hoe zwaar het is,ook voor jou.

  • ja idd doe ff normaal ik ben zelf pro ana en ik ben helemaal niet arrogant ja ok ik praaat alleen maar over eten en kcal maar dat moeten mense maar accepteren en ik heb ook gwn pro ana vrienden die me helpen met afvallen enz …. dus ja anorexia is juist goed :)

 39. Ik wil ook al een tijd afvallen. Ik ben nu net 15 weken gestopt met roken wat ik goed volhou dus zou stoppen met eten ook moeten lukken :S niets is minder waar. Als ik een dag niet een krijg ik al weer een vreetbui. dan word ik heel chagerijnig.

  ik ben 19. weeg 67 kilo. ik ben ongeveer 1.67 lang. ik heb dikke benen en buik en armen. ik heb gekeken op zoon site waar je je ideale gewicht kan berekenen. die zegt dat ik 10 kilo mag afvallen!
  mijn streef gewicht is 58 kilo. iemand tips voor snel je buik verliezen?

  xx

  • Veeel water. Krijg je minder honger van.
   Ga ’s avonds laat gaan sporten en probeer erna niet meer te eten. Het is beter honger te hebben snachts want overdag krijg je de neiging iets uit de kast te nemen met een knorrende maag.
   Doorzetten! Je kan het. Ik ben ook 1.67 lang en 18. Moet nog 10 kilo afvallen. Is lastig maar je bent niet de enige

 40. Ik beb 1.64 en weeg 51 kilo . Soms voel ik me dik , soms dun. Ik heb een buikje en daar wil ik van af komen . Nog meer tips ?

 41. Jeetje zeg was ik maar 60 kilo!!! Dat woog ik voor mn zwangerschap…haha en dat vond ik perfect niet te dun niet te dik gewoon goed en oh ja ik ben 1.73 lang. Nu moet ik dus nog 8 kilo afvallen en 60 kilo is dus mijn streefgewicht en dan ben ik heeeeeel blij!

 42. hallo allemaal, ik ben zelf veel te dik als ik zo die verhalen van jullie hoor, ik ben namelijk maar 1.65 en altijd nog stevig geweest. Ik weeg 60 kilo en wil heel graag af vallen. Maar het lukt gewoon niet.. Ik heb het 3 dagen volgehouden maar heb daarna ook vaak last van vreet buien enzo. iemand tips?

  • ja ik weet dat dat moeilijk is om af te vallen ik heb ook dat probleem
   maar gewoon veel groenten en fruit eten en je mag alles eten maar in maten
   en veel water drinken : ” s’ morgens eten als een koning , s’ middags als een burger en s’ avonds eten als een zwerver”

 43. Als ik sommige berichten lees van had ik maar anorexia schrik eigenlijk wel. Ik bedoel ik ken een meisje die het heeft en die moet drie lagen kleding aan wil ze een beetje op een mens met vlees lijken. Ze is een wandelend skelet en ziet er vrij ongezond uit. Ik denk ook dat jongens je aantrekkelijker vinden met een dun, slank lichaam. Maar dat is ook niet alles. Zelf ben ik 14 en 1,70. Ik weeg bijna 60 kilo en ja het klinkt heel veel en dat vind ik ook. Ik voel me daarover vaak heel erg onzeker aangezien veel meiden altijd vragen naar je gewicht. Ik fiets zeker iedere dag 13 km naar school, heen en terug. Verder voetbal ik 3x in de week en paardrijd dan ook nog eens. Ik val niets, tot niet veel af. Daar baal ik van ja. Maarja af en toe heb ik ook wel eens de neiging om m’n vinger in m’n keel te stoppen, puur uit de gedachte dat ik dik ben. Ik doe het niet, omdat ik denk dat als m’n ouders erachter komen ze me meteen als anorexia patiënt gaan afschermen en daar heb ik geen behoefte aan. Sws het zou hun hart breken.

  Maar kom op meiden, we worden ouder. We krijgen nou eenmaal meer rondingen en worden zwaarder. Maar is het echt wel nodig om jezelf te verkl*ten door een buikje?

  • Wat je zegt is echt heel wijs. Laat een buikje niet je leven verpesten. Als je er eenmaal aan begint, kan het heel snel gaan en wordt je leven inderdaad een ware hel. Wees blij met wie je bent en met hoe je eruitziet.

   Mijn zus is nog maar net ontsnapt aan een dood door anorexia, doordat ze een paar weken in het ziekenhuis was opgenomen. Ze gaat inmiddels al bijna een jaar niet meer naar school, maar ze heeft een erg sterke wil en ze gaat het redden. Maar veel meisjes redden het ook niet… Dus nogmaals: begin er nooit aan!

 44. Heey iedereen,
  Ik ben 1.73m en weeg 50kg. Ik ben voor pro ana sites en bezoek ze regelmatig. Ik weet heel goed wat gezond en ongezond is, leer heel veel en ken veel tips.
  Ik weet ook dat te weinig eten ongezond is en dat wordt ook op elke pro ana site aangegeven. Van de dingen die ik eet, is het meeste wel gezond.
  Ik vind dat pro ana sites niet verboden moeten worden; als je pro ana bent, ben je vóór anorexia en beslis je zelf BEWUST dat je wil afvallen en op welke manier, ook als je ‘officieel’ niet té dik bent. Als je ‘gewoon’ anorexia hebt, kies je er niet zelf voor, maar ben je in de ban en je wil er graag vanaf, maar dat lukt niet makkelijk.
  Pro ana is dus heel wat anders dan mensen die aan anorexia líjden.
  Xx

 45. ik ben 1.67 en weeg 58.
  ik wil graag afvallen, maar
  dat lukt niet altijd zo goed,
  vanaf vandaag ben ik weer op
  de goede weg,
  en ik weet zeker dat het gaat lukken
  dit keer!

  xoxo

 46. hier staan allemaal meisjes die graag willen afvallen maar de weg van ana is niet de goede weg, ik heb het nu ruim 3 jaar en het is een hel!
  je bent de hele dag bezig met eten en als je meer eet dan je van jezelf mag raak je in paniek. mijn leven is verschrikkelijk en ik wil van de anorexia af maar dat is makkelijker gezegt dan gedaan. de anorexia is sterker dan ik en houd me in haar macht.

  als je wilt afvallen kun je het het beste doen via een gezonde manier doen. gewoon elke maaltijd en 2 stuks fruit en natuurlijk gezond bewegen op een dag. je mag jezelf echt wel een keertje verwennen met een bakje chips. dat kan je niet meer als je het dieet van ana volgt zoals de meeste het zeggen. ana is medogeloos en bestaat niet, het is de ziekte die tegen je praat! het gaat in je hoofd zitten en is er niet zomaar uit.

  ik raad het echt af het via deze manier te doen.
  als je echt te ver gaat zul je er later heel veel last van krijgen en gaat misschien de kinderwens helemaal niet door. ook kunt je je ingewanden permanent beschadigen. je kan een spastische maag en darm krijgen omdat hij lui wordt en het eten niet meer kan verdragen.

  val via een gezonde manier af en onthoud wat ik vergeten ben, iedereen is goed zoals hij/zij is!

 47. Heey mensrn,
  Ik heb een behoorlijke buik en love handels, iemand tips om
  dit zo snel mogelijk weg te krijgen?? Het hoeft niet eens gezond te
  zijn! Ik heb er alles voor over om ze weg te krijgen!!!!!

 48. ik ga ook erg mn best doen nu om af te vallen
  ik ben 1.68 en 58 kilo
  veel te veel dus
  mijn eerste streven is 50 kilo
  is dat genoeg?
  en dat kan in 15 weken wel he?
  mn ouders zijn altijd thuis dus die letten wel op me
  elke dag een bak fruit en avondeten moet ik sowieso
  maar gelukkig kookt mn moeder niet al te vet
  alles goed kauwen, kleine hapjes, geen banaan
  veel bewegen
  zorgen dat je goed blijft presteren op school
  veel water drinken
  vaak tandenpoetsen
  meer kan ik niet doen
  want ik kan niet uit mezelf kotsen
  weet iemand daar iets op voor een noodgeval??

  • Ik ben 1.67 en ik weeg nu 52 :), echt dik zie ik er niet meer uit mr toch zou ik er graag ng wat meer afwillen, ik eet ook redelijk nrmaal (warme maaltijd op het eind van de dag) dus als je gwn overdag minder eet kan je er ook wel komen. gewoon wat meer sporten of bewegen :) ik eet ook dikwijls cracotjes met Jam ofzo daar zitten heel weinig cal. in en toch vult het wat :)

 49. Tlijkt dom maar ik wil zou graag anorexia hebben. Ik zou een gat in de lucht springen. Tkan me echt niets schelen als mensen zeggen da ge toch nie dik zijt maar ik vind me te dik. Kvoel me vreselijk maar kdoe er veel over. Nog een lang weg te gaan

  • dat is echt gewoon dom dun zijn is leuk anorezia hebben is zwaar kt mijn beste vriendin heeft het gehad en was bijna dood
   dus denk na val normaal af maar ga niet denken dat het leuk is om anorexia te hebben!!!!

  • Ikweet dat het raar is maar ik denk hetzelfde: Had ik maar Anorexia!
   Kon ik mezelf maar beheersen met al die vieze vreetbuien:(

  • ge moet op u woorden letten want van anorexia kunt ge dood gaan en dan zijt ge een lelijk skelet

 50. ik doe zelf ook aan pro ana. 2 van mijn vriendinnen weten dat een daarvan is echt super dun, maar ze eet de heledag door!! ze is zelf zo dun dat mensen heel vaak denken dat ze anorexia heeft. ze heeft er daarom ook de meeste moeite mee dat ik dit doe. ik ben bestwel dik maar toen ik begon was ik nog dikker. toen een meisje van mijn oude klas zij dat ze het goed van me vond dat ik ben afgevallen liep ze boos weg en vond ik haar daarna huilend terug ze vind het echt heel erg en ze bang dat ik dood ga. mijn andere vriendin daarin tegen die steund me meer omdat zij zelf ook wel wat zwaar is. ze doet soms wel eens met me mee als ik weer op en een of ander dieet ben. maar ze is alleen niet zo erg als ik. persoonlijk heb ik soms spijt dat ik het mijn vriendinnen heb verteld, maar ik weet zekker dat ik het nooit geheim voor ze had kunnen houden. ook denk ik dat het me niet alleen tegen zit dat ik het heb verteld maar ik denk ook dat dit in mijn voordeel (gaat) werkt. ik ben niet als sommige helemaal ana. ik kan nog helder denken. maar ik weet dat dit een ziekte is en dat het moeilijk is om te overwinnen en ik weet ook dat als het te ver gaat mijn vriendinnen aan de bel trekken.

  xxStay Strong

 51. hey;

  ik bn voor anna ! ikga zelf proberen deze tips te volgen ! als je mager bent , ben je mooi , jongens vinden je dan sexy en je kan eindelijk mooie kleren kopen ! ik weet dat het moeilijk zal zijn om minder te eten maar ik ga er alles voor den !! komaan meisjes doen !

 52. Bij de Mac werken zit er ook niet in dan voor jullie????

  Bang voor al dat vet!!! Het valt je aan hoor. Plak het anders meteen op je heupen

 53. Ik weet hoe moeilijk het is als anna bij elk hapje dat je neemt zegt ‘stop nou is met eten, anders word je weer zo dik.’ Het is moeilijk, dat niemand van je vriendinnen begrijpt hoe het is, om bij elke koekje dat je eten de calorieen te tellen, bij verjaardag van je beste vriendinnen ‘nee’ te moeten zeggen tegen al het lekkers dat rond gaat, meisjes te zien die ziekelijk dun zijn heel veel eten maar toch altijd dun blijven en vervolgens gaan zeuren hoe dik ze zijn.

  Het is niet makkelijk om een Anna in je hoofd te hebben, die continu op je let en er voor zorgt dat je niks eet. Eerst woog ik 70 kg, bij een lengte van 180. Ik was inderdaad te zwaar, maar omdat er toen nog honderden sites bestonden van Pro ana-sites, was ik maar op zoek gegaan naar tips. Die vond ik natuurlijk al snel, en na een tijdje was ik net zo fanatiek als hun m’n calorieen aan het tellen. Wist ik veel dat ik 5 jaar later nog steeds aan die kut ziekte vast zat.

  Nu weeg ik 34 kilo. Vriendinnen zeggen altijd dat ik veel te dun ben, maar als ik in de spiegel kijk zie ik imeand van 80 kilo. Net zo dik als dat ik eerst was. Mijn ouders lijden hier ook onder, ik zie ze gewoon kapot gaan. Mijn broers en zussen snappen het niet, vinden dat ik me aanstel, vinden me irritant en hebben aan de andere kant heel veel medelijden met me.
  Ik weet hoe irritant het is als je ene zus altijd alle aandacht krijgt van je ouders en dat jij vergeleken met haar wordt gezien als ‘dik’ .

  Dat gevoel had ik namelijk eerst ook. Maar zij weten niet dat ik mezelf elke avond in slaap huil, hopend dat ik ooit de stap kan en durft te nemen om weer aan te komen. Hopend dat jongens me weer leuk gaan vinden en me niet zien als die anorexia-freak. Hopend dat mijn ouders zich niet meer schamen voor me, als ze in de stad lopen. Hopend dat ik eindelijk weer maartje 34 aankan, ipv altijd kinderkleding. Hopend dat ik niet altijd wordt nagestaard als ik op het strand loop in bikini. Hopend dat Anna uit mijn hoofd gaat.

  Ik heb spijt van Ana, veel. Natuurlijk heeft ze me geholpen op moeilijke momenten, momenten waar ik weer een vreetbui kreeg en ze mij weer streng toesprak. Maar ze heeft mijn leven verwoest en helemaal overgenomen.

  Ik heb zo veel spijt.

  Ik hoop echt dat niemand van jullie op hetzelfde pad gaat als wat ik toen heb gedaan, je hele leven wordt namelijk verpest. En d’r is eigenlijk geen enkele reden om nog wel te blijven leven, al doe ik eht wel.

  Alle meisjes en jongens die hier mee ‘dealen ; super veel sterkte.

  Heel veel liefs,
  Mimi_1888_
  -Michelle.

 54. you’ve gotta be kiddin’ me….
  als ik vragen mag: HOE THE F*CK HOU JE HET VOL !

  stop ermee meiden!
  alsjeblieft….

 55. Ik zal niet zeggen dat ik van haar houd. Je moet er niet van houden.
  Ik wil gewoon afvallen, en ze helpt me. Maar ik zou ook graag willen dat ze m’n leven niet had overgenomen

 56. Ik zal jullie vertellen dat het heerlijk voelt om te winnen van het eten en van de kgs, van het suiker, van alle vet, van het verlangen om verkeerd voedsel te eten…maar wanneer je een x doorslaat en een vreetbui krijgt of wanneer je je een keer toch slecht voelt en alle controle verliest terwijl je wel al je eten hebt kunnen laten staan zit je echt in de problemen. Je denkt dat jouw zelfbeheersing alle problemen oplost en je beter laat voelen, maar diep in je achterhoofd weet je dat je dit nooit 10 jaar lang gaat volhouden, mits je dood wilt, JA DOOD WILT. Je moet echt eerlijk zijn tegenover jezelf, waarom wil je dun zijn? Vond je mama je nooit mooi genoeg, werd je veel gepest, voel je dat je dan pas meetelt, vind je dat je niets waard bent, vind je jezelf walgelijk, gaat je leven neit zoals je wil, heb je nergens meer controle over..dit had ik allemaal..en nog steeds is eten moeilijk, maar ik werk eraan en sinds mijn therapie gaat het beter, ik ben er nog niet helemaal..maar het gaat. Ik wil niet dat zoveel mooie, slimme, geweldige meiden kapot gaan aan deze ziekten. JE KAN NIET JE HELE LEVEN LIJNEN, DAT KAN NIET, JE KAN NIET OP 50-100 kcal leven per dag..is menselijk onmogelijk..maar als je dood wilt en niets in je leven wil bereiken waarom je herinnerd kan worden..dan moet je vooral zo doorgaan. Vind je het belangrijker om in een xxs te passen, dan iets te leren, dan te genieten…dan heb je nog zoveel te leren en moet je hulp zoeken, je vernietigt niet alleen jezelf, maar ook jouw dierbaren die hieronder lijden…ik hoop uit de grond van mijn hart dat jullie hier iets mee kunnen.

 57. ik vind pro ana goed, omdat het je helpt snel afvallen en je beter voelen.
  maar ik vind ook dat je niet te ver moet gaan en wel moet lijven genieten van het leven.

  er is meer in de wereld dan slank zijn!

 58. Je hebt de ziekte eenmaal
  iemand die geen anaoexia heeft of trots op zichzelf is trap niet in de truuks
  het is elkaar gewoon steunen en met elkaar meleven
  ook al zijn ze slecht het is de werkelijkheid

  • Het is geen ziekte.. Anna is als een zus. Ze kan een behoorlijke pain in the ass zijn, maar uiteindelijk ben je blij dat ze er is =)

 59. de bedoeling van een leven is dat je er van geniet,
  niet dat je het gaat verpesten door niet te eten.
  waarom zou je al dat eten laten staan?

  STOP ermee en begin terug te eten doe desnoods sport maar laat je maaltijd niet staan!

  • @sarah

   ja dat is idd de bedoeling.
   maar ik geniet van mijn leven door pro ana te zijn.
   en ik eet sws goed ontbijt avondeten enalles. sport gewoon veek :D

  • Ik geniet van t leven door dun te zijn en dunner te willen worden! Ik hou echt van mezelf wanneer ik weer eens wat laat staan =)

   Van DIK worden, word IK niet gelukkig okee?! Dat noem ik niet genieten omg;s

  • Ik ben 19 jaar en heb nogal last van een elastische huid.
   Vroeger had ik breedere jukbeenderen en deze zijn geslonken.
   hoe raar het ook klinkt, het is zo.

   Ik vind dit erg vervelend zeker omdat het mijn modellen-carriere kan be-invloeden.
   wat zou daar de reden van zijn?
   ik heb begrepen dat het niet alleen bot is wat je jukbeen vormt, maar ook grotendeels spier.
   is dat waar? en kan ik met het eten van bepaalde dingen ervoor zorgen dat mijn jukbeenderen boller worden?
   Ik zit hier nogal mee, of is het meer een kwestie van de spieren of valt het ook weer op te bouwen met bepaalde voedings-producten?

   Groeten,

   Allard

Klik hier voor meer ervaringen

Sanne
Mijn naam is Sanne Sanders en ik ben trendwatcher op het gebied van dieet, voeding, gezondheid en beauty. Regelmatig schrijf ik een artikel of review voor vetvrij.com Heb je een vraag of suggestie? Dan kun je me een berichtje sturen.