Thee helpt tegen beroerte door Flavonolen

Ook een Theeleut? Prima, want wist je dat drie kopjes thee per dag helpen tegen een beroerte? Dat komt doordat de Flavonolen in thee het risico op het krijgen van een beroerte met 20 procent verminderen.

Dit concludeert Peter Hollman van de Afdeling Humane Voeding en het RIKILT, beide onderdeel van Wageningen UR, in een publicatie die vorige maand verscheen in The Journal of Nutrition.

Thee is goed voor hart en bloedvaten, dat weten we al een tijdje, maar recent onderzoek maakt duidelijk welke stoffen hiervoor verantwoordelijk kunnen zijn. Wetenschappers vermoedden al een tijdje dat dit gezondheidseffect op het conto kon worden geschreven van flavonoiden. Dit is een grote groep stoffen die veel in plantaardige producten voorkomt en o.a. een anti-oxiderende werking heeft.‘Studies naar het gezondheidseffect van flavonoid-rijke voeding lieten een consistent positief effect op hart en vaten zien’, vertelt Hollman. ‘De grote vraag is of en welke flavonoiden nu precies verantwoordelijk zijn voor die effecten.’

bron: wageningenuniversity.nl


Reageer op dit artikel

REAGEER ZONDER FACEBOOK

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

Sanne
Mijn naam is Sanne Sanders en ik ben trendwatcher op het gebied van dieet, voeding, gezondheid en beauty. Regelmatig schrijf ik een artikel of review voor vetvrij.com Heb je een vraag of suggestie? Dan kun je me een berichtje sturen.