Te dik voor adoptie

Een man in de Amerikaanse staat Missouri mag naar eigen zeggen zijn 3-jarige neefje niet adopteren omdat hij als adoptievader te dik is. De 250 kilo zware Gary Stocklaufer en zijn vrouw wilden zich ontfermen over het jongetje omdat zijn ouders niet meer voor hem kunnen zorgen.

De rechter besliste echter anders, meldde de Amerikaanse tv-zender Fox woensdag. De door de rechter aangewezen voogd van het jongetje zei in een korte reactie dat er ‘bezorgdheid is dat Gary diabetes of slaapapneu ontwikkelt als gevolg van zijn gewicht’. Stocklaufer, die enkele jaren geleden nog wel een jongetje mocht adopteren van dezelfde rechter, vindt dat hij gediscrimineerd wordt als dikke man. Hij voert aan dat hij ondanks zijn gewicht nog gewoon werkt en prima in staat is om met kinderen te spelen. Stocklaufer gaat in beroep.

bron ANP


REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

Sanne
Mijn naam is Sanne Sanders en ik ben trendwatcher op het gebied van dieet, voeding, gezondheid en beauty. Regelmatig schrijf ik een artikel of review voor vetvrij.com Heb je een vraag of suggestie? Dan kun je me een berichtje sturen.