Taneral Pro – reviews en ervaringen

Afvallen in 2021

Veel mensen hebben last van rugklachten. De impact hiervan op je leven kan enorm zijn. Sommige mensen raken arbeidsongeschiktheid of moeten hun favoriete hobby opgeven als gevolg van de pijn. Volgens een fabrikant is er een oplossing en die heet Taneral Pro.

Wat is Taneral Pro?

Taneral Pro is een soort magnetische band of riem die je om je lichaam heen kunt doen. In de riem zitten twaalf magneten met een sterkte van 500 gauss. Voor de band is volgens de fabrikant gebruik gemaakt van een speciaal materiaal dat ervoor zorgt dat de lichaamstemperatuur niet te veel oploopt. Zo ga je niet te veel zweten.

Testpersonen Gezocht

Nog 32 plaatsen beschikbaar

Omdat we graag objectieve ervaringen publiceren bij onze productreviews hebben we een testpanel opgericht. Op dit moment zijn we op zoek naar 50 testpersonen die dit product gratis willen testen. Deelnemen is heel eenvoudig.

  • Geef middels een reactie aan waarom jij dit product graag wil testen;
  • We sturen het proefpakket gratis naar je toe;
  • Je gebruikt het product volgens de voorschriften;
  • Je vult het evaluatieformulier in.

De Taneral Pro is eenvoudig zelf aan te brengen. Je draagt de magneetband voor langere tijd, bijvoorbeeld overdag. Bij de meeste kleding is de magneetband niet zichtbaar. Het kan vervelend zijn om de magneetband ’s nachts te dragen.

Voor wie is Taneral Pro geschikt?

Een hele belangrijke waarschuwing die de fabrikant niet geeft, is dat de magneten invloed kunnen hebben op de werking van een pacemaker (bron). Als je een pacemaker (ICD) of soortgelijk apparaat gebruikt, dan moet je de Tanerol Pro beslist niet gebruiken.

Taneral Pro ervaringen
Taneral Pro ervaringen

Is Taneral Pro effectief?

Eerst kijken we naar het effect van magneten op het menselijk lichaam. In een uitgebreide studie uit 2007 is gebleken dat er totaal geen positief effect uit gaat van het dragen van magneten. De hoeveelheid pijn nam niet af en ook gingen de mensen die een magneet hadden gekregen niet minder pijnstillers gebruiken (bron).

In een andere studie is gekeken naar pulserende magnetische therapie. Hierbij wordt een magneet voortdurend aan en uit gezet. Dit kan wel een positief effect hebben op de beweeglijkheid van de wervelkolom (bron).

De gaussmaat die gebruikt wordt voor de sterkte van de magneten, is geen absoluut getal. De sterkte van de magneet is afhankelijk van de afstand tussen de magneet en een ander voorwerp. Een magneet heeft bijvoorbeeld een kracht van 5000 gauss op een voorwerp dat er bijna tegen aanligt. Is het voorwerp een paar centimeter van de magneet verwijderd, dan neemt de kracht, en daarmee het gaussgetal af (bron).

Dit betekent dat als de gauss gemeten is aan de oppervlakte van de magneet, dan is deze gewoon te zwak om in het lichaam iets te veranderen.

Wat kost Taneral Pro?

De Taneral Pro kost €117.

Voordelen

We hebben weinig voordelen aan deze magneetband kunnen ontdekken

Nadelen

De Taneral Pro kan zelfs schade opleveren, als je je anders gaat gedragen door de band. Misschien neem je onbewust meer risico, omdat je gelooft dat je iets aan je rugklachten aan het doen bent.

Conclusie

De Taneral Pro magneetband kun je maar beter links laten liggen. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat een magneetband geen enkel effect heeft op de pijnklachten en pijnstillergebruik. In sommige gevallen kan het gebruik van het product zelfs gevaarlijk zijn, bijvoorbeeld als je een pacemaker hebt.

Tel daar nog eens bij op dat het product heel duur is en je hebt weinig reden om tot aanschaf van de Taneral Pro over te gaan.