SustaFix Review en Ervaringen

Veel mensen lijden aan een of andere vorm van gewrichtspijn. Het vervelende aan gewrichtspijn is dat het er bij veel mensen voor zorgt dat zij minder actief worden. Dit zorgt er soms voor dat de bestaande gewrichtsklachten verergeren of dat er andere klachten ontstaan. Sustafix is een middel dat hier iets aan probeert te doen.

Wat is SustaFix?

SustaFix is een crème die aangebracht kan worden op de huid. Het middel bevat een groot aantal werkzame ingrediëmten. De belangrijkste hiervan zijn propolisextract, cedersap, bijengif, olijfolie, paardenkastanje-extract en wasmotextract. Daarnaast zijn er onder andere vitamines toegevoegd aan SustaFix.

SustaFix komt in een tube van 100 ml. De crème moet eenmaal daags aangebracht worden op het getroffen gebied. Vervolgens kun je de crème zachtjes inmasseren. Laat vervolgens de huid even onbedekt, zodat het product volledig geabsorbeerd kan worden door de huid.

SustaFix is een van oorsprong Amerikaans product. Het wordt in Nederland verkocht door het bedrijf MyPartners LLC, dat gevestigd is in Wilmington, Delaware. SustaFix wordt ook in andere landen verkocht.

Sustafix Gratis Testen

Omdat ik graag objectieve ervaringen publiceren bij onze productreviews hebben we een testpanel opgericht. Voor Sustafix ben ik op zoek naar 50 testpersonen die dit product gratis willen testen. Deelnemen is heel eenvoudig.

Er zijn nog 25 plaatsen beschikbaar

  1. Geef middels een reactie aan waarom jij Sustafix graag wil testen;
  2. We sturen het product gratis naar je toe;
  3. Je gebruikt het product volgens de voorschriften;
  4. Je vult het evaluatieformulier in.

Voor wie is SustaFix geschikt?

SustaFix bevat geen bekende allergenen en kan dus in principe door iedereen gebruikt worden. Desalniettemin is het mogelijk dat er lichte irritatie ontstaat op de huid.

Is SustaFix Effectief?

SustaFix bevat maar liefst zes verschillende werkzame ingrediënten. Eerst hebben we onderzoek gedaan naar de werking van deze ingrediënten. Vervolgens hebben wij een aantal proefpersonen met gewrichtsklachten de crème laten proberen.

Propolis

Er is veel onderzoek gedaan naar de werking van propolis, maar er is weinig bekend over de werking van propolis bij gewrichtsklachten. Propolis zou in ieder geval wel helpen bij huid- en geslachtsziekten (bron) en bij mensen met wonden als gevolg van diabetes (bron). Er is wel bewijs dat propolis kan helpen bij gewrichtsklachten, maar dan alleen als het geïnjecteerd wordt (bron).

Cedersap

De enige medicinale werking van cedersap die gevonden kon worden is dat het helpt tegen een bepaalde vorm van haarverlies (bron). Als je last hebt van je gewrichten in de benen wil je dus wellicht liever niet dat de cedersap zijn werk doet!

Bijengif

Uit onderzoek is gebleken dat bijengif kan helpen om de spieren te laten ontspannen (bron). Dit kan een gunstige uitwerking hebben op de gewrichten, omdat er zo minder spanning op de gewrichten komt. Bijengif wordt om die reden ook veel gebruikt in gezichtscrèmes tegen rimpels.

Paardenkastanje

Paardenkastanje wordt al eeuwenlang gebruikt als middel tegen allerlei kwaaltjes. De enige effecten die wetenschappelijk bewezen zijn, zijn positieve effecten op de aderen en op de mannelijke vruchtbaarheid (bron). In deze tests werd het middel ook ingenomen en niet aangebracht op de houd.

Olijfolie

Olijfolie is ook een bekend ingrediënt in verschillende huidcrèmes. Net als bij de andere ingrediënten is er weinig bewijs dat het helpt. Sterker nog, in sommige gevallen heeft olijfolie juist een ongunstige werking. De huid kan door olijfolie beschadigd raken en de huid kan uitgedroogd raken (bron).

Wasmotextract

De wasmot is een bepaald soort nachtvlinder die wereldwijd voorkomt. Er zijn wat aanwijzingen dat het middel een beschermende werking heeft tegen bacteriën, maar het is niet duidelijk of dit ook gebeurt als het middel op de huid wordt aangebracht.

Test met proefpersonen

Op basis van de gangbare wetenschap is er weinig reden om te denken dat SustaFix echt helpt. Toch hebben we het middel laten testen door acht mensen met verschillende gewrichtsklachten.

Uit onze test bleek dat de meeste proefpersonen wel een licht positief effect merkten van de SustaFix crème. Vijf van de deelnemers hadden minder pijn (de klachten waren niet verdwenen) en durfden daarom wat meer te bewegen. Slechts een van de proefpersonen was zo enthousiast over de crème dat deze SustaFix zou kopen van zijn eigen geld. Een proefpersoon is gestopt met het gebruik van SustaFix omdat er huidirritatie was opgetreden.

We hebben de proefpersonen van tevoren niet ingelicht over de resultaten van ons onderzoek. We kunnen het niet bewijzen, maar wij vermoeden dat er sprake was van een placebo-effect.

Wat kost SustaFix?

Een tube SustaFix kost €38. Koop je meerdere tubes, dan gaat de prijs naar beneden. Vijf tubes kosten maar €89.

Voordelen

Er gaat een licht positieve werking uit van SustaFix. Heb je al veel middelen geprobeerd tegen gewrichtspijn, dan kan het een reden zijn om SustaFix eens te proberen.

Nadelen

In de meeste gevallen gaat er slechts een hele kleine werking uit van SustaFix. Bij sommige mensen werkt het middel zelfs gewoon niet. Dit lijkt in overeenstemming met wat wij vonden in onze wetenschappelijke test. Veel van de ingrediënten hebben een positief effect, maar niet als ze aangebracht worden op de huid.

Conclusie

SustaFix bevat veel ingrediënten met een bewezen werking, maar de ingrediënten werken niet als ze aangebracht worden op de huid. De bevindingen uit ons onderzoek worden bevestigd in onze test. Slechts een proefpersoon is enthousiast over SustaFix, de andere mensen werken te weinig verschil.

RECENSIEOVERZICHT
Algehele Waardering
drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in