Afvallen in 2021

We horen er steeds meer over, Superfoods. Het zou goed zijn voor je lichaam en zelfs afvallen met Superfoods behoort tot de mogelijkheden. Wil je voor de eerste keer starten met Superfoods dan kan ik me voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer zien. Wat zijn de mogelijkheden en welke Superfoods moet ik in huis halen? In dit artikel kun je lezen wat je moet weten voordat je (biologische) Superfoods gaat starten.

Misschien heb je gehoord over de vele voordelen van  Superfoods en overweeg je om het te integreren in je dagelijkse voeding? Maar waar moet je beginnen? Chia zaden en Goji bessen zijn slechts een aantal Superfoods. Door de tegenstrijdige informatie zien veel mensen door de Superfoods het bos niet meer.

Voordat je gaat starten met met Superfoods moet je jezelf afvragen of het voedsel dat je op dit moment eet gezond voor je is.

Het is een feit dat de kwaliteit van ons voedsel snel achteruit gaat. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat de voedingswaarde met gemiddeld 50% gedaald zijn de afgelopen vijftig jaar. Daarnaast worden we geleidelijk blootgesteld aan een aantal ongezonde voedingsmiddelen die onterecht worden aangeprezen als ‘super voedsel’. Als je ziekte wilt voorkomen en gezond wilt blijven moet je de hele dag voldoende energie hebben en genieten van mooi haar en een mooie huid of zelfs gewicht verliezen en moet je je volledig van deze problemen bewust zijn.

Wat betekent dat voor mij?

Vooral bewerkt voedsel, ‘kant en klaar maaltijden’ en ‘fastfood’ hebben een directe impact op onze gezondheid. Wetenschappers hebben toegevoegde levensmiddelen gekoppeld aan een hele reeks van gezondheidsvoorwaarden, waaronder hyperactiviteit bij kinderen. Uit de Health Survey voor Engeland (HSE) blijkt schokkend dat in 2010, 62,8% van de volwassenen ouder dan 16 jaar en 30,3% van onze kinderen in min of meerdere maten overgewicht hebben. Obesitas heeft een significant effect op onze algehele gezondheid en welzijn. Ondanks dat het voedingscentrum kritisch is over Superfood en zelfs heeft beweerd dat Superfood ongezond is zijn de positieve van Superfoods wel degelijk aangetoond.

Rawfoods en Superfoods zijn een trend

De vraag blijft of Superfoods een trend is, of ‘een blijvertje’. Het antwoord is eenvoudig. ‘Je bent wat je eet’ is nooit meer relevant geweest dan vandaag de dag. We weten niet dat de kwaliteit van ons voedsel niet meer is wat het eens was en dat een toename van bewerkt fastfood invloed heeft op onze gezondheid. Het veranderen van je relatie met voedsel is één van de belangrijkste stappen op weg naar een betere gezondheid en geestelijk welzijn, hoewel je niet drastisch hoeft te veranderen van eetgewoonten om te kunnen profiteren van welkome verbeteringen. In feite, door het opnemen van Superfoods in je dagelijkse voedselpatroon, zul je in staat zijn om te genieten van een zeer echte en belangrijke gezondheidsstimulans. Voor beginners klinkt dit wellicht ingewikkeld maar in de praktijk is het vrij eenvoudig en vergt het slechts een kleine aanpassing. Denk bijvoorbeeld aan Superfood Smoothies. of een Superfoods Startpakket van Het Superfood Plan. Dit goed doordachte programma is ontwikkeld door voedings- en gezondheidsdeskundigen die werken onder de Vitadis Groep, een bekend bedrijf op de Nederlands en Belgische gezondheidsmarkt. Zij vinden o.a. dat mensen goed geïnformeerd en begeleidt moeten worden bij de start met Super voeding.

Hét Superfood Plan heeft een aantal voordelen

Gratis Superfood Receptengids

  • 5 leuke, makkelijke startpakketten
  • Makkelijk kennis maken met Super- & Rawfoods
  • Een goede begeleiding/coaching via mail en chat
  • Verantwoord en gezond eten met een doelstelling
  • Helemaal online te volgen
  • Veel recepten voor elk moment van de dag

Het verschil tusse