Super Metabolisme Dieet

Wat is Metabolisme eigenlijk en hoe gevaarlijk is het ‘Super Metabolisme Dieet’ ? Metabolisme is bij de meeste onder ons bekend als stofwisseling. Dit is het geheel van biochemische processen die plaats vinden in cellen en organismen. Enzymen spelen hierbij een centrale rol.

De meningen over super metabolisme zijn verdeeld. Veel mensen zijn er echter van overtuigd dat super metabolisme niet de juiste manier is om af te vallen. Met het Super Metabolisme Dieet zou de stofwisseling worden versneld waardoor je gewicht verliest.

Geen ISBN nummermetabolisme

Er zijn enkele Engelstalige boeken verschenen over metabolisme, deze boeken zijn te koop in de boekhandel. Het enige Nederlandstalige boek met de titel ‘Super Metabolisme’ is echter uitsluitend te koop via één enkele website. Op deze site wordt het Super Metabolisme Dieet letterlijk de hemel in geprezen. Na het bestellen van het boek ‘super metabolisme’ voor een prijs van 40 euro kun je lezen wat overgewicht is, hoe je veilig lichaamsvet kunt verbranden, je metabolisme en hoe beweging kan helpen. Na het lezen van het boek ‘Super Metabolisme’ valt ons op dat het boek geen ISBN nummer heeft. Daarnaast kunnen we ook geen auteur van het boek vinden. Door het ontbreken van het ISBN nummer kun je het boek niet kopen bij de boekhandel of te bestellen bij een erkende internet boekwinkel. Wil je het boek lezen, dan ben je verplicht om dit voor 40 euro te bestellen via de website van de onbekende schrijver. Mocht je 40 euro te veel geld vinden voor een boek vol informatie die je ook op internet kunt vinden kun je altijd een tweedehandsje op de kop tikken voor nog geen 10 euro.

Het Metabolisme Dieet

Het Supermetabolisme Dieet heeft overigens niets te maken met Het Metabolisme Dieetboek van Haylie Pomroy.

Engelstalige boeken over Metabolisme

The Metabolism Miracle
The Metabolism Miracle
Diane Kress

Nutrition And Metabolism
Nutrition And Metabolism

 

Sonja Kimpen

Het viel me overigens ook op dat het Super Metabolisme Dieet boek veel raakvlakken heeft met de dieet boeken van de Belgische dieetgoeroe Sonja Kimpen

Aanvullende informatie over Metabolisme

Functies van metabolisme / stofwisseling [1]

De stofwisseling heeft onder meer de volgende functies

 • Het vrijmaken van energie uit opgenomen stoffen
 • Het gebruik van bouwstoffen en energie als bron voor alle biologische processen
 • Het verwerken van afvalstoffen
 • De aanmaak en het gebruik van reserves.
 • Een bepaald teveel aan opbouwstoffen elimineren

Metabolieten [1]

Strikt genomen zijn metabolieten de producten van stofwisselingsprocessen. De term metabolieten wordt echter meestal alleen gebruikt voor kleine moleculen, zoals glucose en aminozuren.

Er wordt soms ook een onderscheid gemaakt tussen primair en secundaire metabolieten. Secundaire metabolieten zijn niet noodzakelijk voor het overleven van het organisme, maar dragen wel bij tot zijn overlevingskansen. Zo zijn de aminozuren waaruit eiwitten worden opgebouwd voorbeelden van primaire metabolieten, maar het alkaloïde nicotine daarentegen een secundaire metaboliet in bepaalde planten.

Metabolisme (Grootheid M) [1]

Metabolisme wordt ook als rekenwaarde gebruikt in de klimaattechnologie, om de warmteafgifte van een mens te bepalen is er voor het metabolisme een grootheid in het leven geroepen.

Het Metabolisme varieert met de activiteit van een persoon en wordt uitgedrukt in de eenheid met, waarbij geldt dat 1met = 58,2Watt.

De met is gedefinieerd als de geproduceerde warmte per m2 gemiddeld persoon in rust. De gemiddelde persoon heeft een oppervlakte van 1,8m2. De gemiddelde warmteproductie per persoon ligt dus op 105Watt.

Conclusie

Het Super Metabolisme Dieet is niet illegaal of gevaarlijk. Het is echter de vraag of de onbekende schrijver echt het beste voor heeft met zijn of haar lezers of gewoon op simpele manier geld verdienen met een te duur boek.

[1] bron: wikipedia.nl


37 Reacties

 1. De geheimen van een SUPER metabolisme ken ik een beetje.
  Niet eenvoudig, steeds mee beezig zijn.
  Maar het houd je toch fit en niet dik.

 2. Hallio iedereen
  Inderdaad, Peter Pellens reageert niet op mails die je verstuurt, Katja Callens verwijst met een link naar de website van Pellens. Wie zegt er of de producten die hij heel duur probeert te verkopen wel gezond zijn? Hij verwijst naar Chinese namaak maar daar heb ik nog nooit iets over gelezen in de media. Trouwens zijn zijn producten geen namaak? Wie zal het zeggen?
  Kortom: platte commercie voor dure eiwitproducten. Het boek was maar de aanzet om je te bombarderen met mails om de shakes te kopen. Bovendien ook vreselijk duur en geen referenties. In de boekhandel koop je voor 20 euro boeken die wel referenties naar wetenschappelijke studies e.d. hebben.
  Bovendien is wat ze (Pellens en Callens) schrijven gekopieerd van allerlei andere sites en schrijvers.
  Toegegeven sommige tips van Callens (alias Pellens of omgekeerd) zijn wel interessant maar je kan ze ook elders vinden. Dus niet origineel.
  Ergerlijke praktijken.
  Roel

 3. Hey Eva, je hebt helemaal gelijk, daarom moet je je lichaam ook voor de gek houden, de ene dag wel krap an, de volgende dag wat meer… geen enkele dag moet het zelfde zijn. Anders gaat je lichaam er aan wennen.

 4. Hallo mensen,
  Ik heb gelezen dat je bijvoorbeeld elke dag 2500 Kcal eet je er ook zoveel verbrand je lichaam went hieraan en als je veel minder eet bijvoorbeeld 1500 Kcal je lichaam er 1500 verbrand .
  Nu wil ik wel graag gezonder gaan eten maar nu ik dit weet weet ik niet of het wel veel nut heeft.
  Want zal je dan niet eerst veel afvallen en later niet meer ?

  Groetjes Eva

 5. Heb gisteren 2 bussen ontv angen met vanille en choco poeder maar weet niet hoe ik hiermee moet omgaan en hoeveel x per dag ik zo’n shake moet nemen.
  Wie helpt mij met info.
  alvast bedankt.
  Els

 6. grappig detail;

  Het ‘super metabolisme dieet’ van Peter ellens en
  Het ‘Mentaal dieetplan turboplan’van Katja Callens.
  Dit zou dus best hetzelfde dieet kunnen zijn.

 7. Mijn vader is inmiddels 14 kilo met behulp van dit boek afgevallen en er gaan er nog zeker meer van af. Hij heeft zijn levensstijl veranderd en voelt zich goed. Lekker kortzichtig stukje tekst dus, probeer het eerst zelf eens uit voordat je dingen gaat zeggen m.b.t. geldklopperij.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

Sanne
Mijn naam is Sanne Sanders en ik ben trendwatcher op het gebied van dieet, voeding, gezondheid en beauty. Regelmatig schrijf ik een artikel of review voor vetvrij.com Heb je een vraag of suggestie? Dan kun je me een berichtje sturen.