Super Metabolisme Dieet

Start met KetoX

Wat is Metabolisme eigenlijk en hoe gevaarlijk is het ‘Super Metabolisme Dieet’ ? Metabolisme is bij de meeste onder ons bekend als stofwisseling. Dit is het geheel van biochemische processen die plaats vinden in cellen en organismen. Enzymen spelen hierbij een centrale rol.

De meningen over super metabolisme zijn verdeeld. Veel mensen zijn er echter van overtuigd dat super metabolisme niet de juiste manier is om af te vallen. Met het Super Metabolisme Dieet zou de stofwisseling worden versneld waardoor je gewicht verliest.

Geen ISBN nummermetabolisme

Er zijn enkele Engelstalige boeken verschenen over metabolisme, deze boeken zijn te koop in de boekhandel. Het enige Nederlandstalige boek met de titel ‘Super Metabolisme’ is echter uitsluitend te koop via één enkele website. Op deze site wordt het Super Metabolisme Dieet letterlijk de hemel in geprezen. Na het bestellen van het boek ‘super metabolisme’ voor een prijs van 40 euro kun je lezen wat overgewicht is, hoe je veilig lichaamsvet kunt verbranden, je metabolisme en hoe beweging kan helpen. Na het lezen van het boek ‘Super Metabolisme’ valt ons op dat het boek geen ISBN nummer heeft. Daarnaast kunnen we ook geen auteur van het boek vinden. Door het ontbreken van het ISBN nummer kun je het boek niet kopen bij de boekhandel of te bestellen bij een erkende internet boekwinkel. Wil je het boek lezen, dan ben je verplicht om dit voor 40 euro te bestellen via de website van de onbekende schrijver. Mocht je 40 euro te veel geld vinden voor een boek vol informatie die je ook op internet kunt vinden kun je altijd een tweedehandsje op de kop tikken voor nog geen 10 euro.

Het Metabolisme Dieet

Het Supermetabolisme Dieet heeft overigens niets te maken met Het Metabolisme Dieetboek van Haylie Pomroy.

Engelstalige boeken over Metabolisme

The Metabolism Miracle
The Metabolism Miracle
Diane Kress

Nutrition And Metabolism
Nutrition And Metabolism

 

Sonja Kimpen

Het viel me overigens ook op dat het Super Metabolisme Dieet boek veel raakvlakken heeft met de dieet boeken van de Belgische dieetgoeroe Sonja Kimpen

Aanvullende informatie over Metabolisme

Functies van metabolisme / stofwisseling [1]

De stofwisseling heeft onder meer de volgende functies

  • Het vrijmaken van energie uit opgenomen stoffen
  • Het gebruik van bouwstoffen en energie als bron voor alle biologische processen
  • Het verwerken van afvalstoffen
  • De aanmaak en het gebruik van reserves.
  • Een bepaald teveel aan opbouwstoffen elimineren

Metabolieten [1]

Strikt genomen zijn metabolieten de producten van stofwisselingsprocessen. De term metabolieten wordt echter meestal