Stress Verminderen tijdens het Weekend

Start met KetoX

Tips om te ontspannen in het weekend

De drukke week is weer voorbij, tijd voor een heerlijk ontspannend weekend … Of toch niet? Vraag jezelf eens af hoe lang het geleden is dat je een weekend helemaal niets had, geen verplichtingen en afspraken. Voor velen is dat al heel lang geleden en vaak ben je na je weekend dan nog steeds niet opgeladen om fris aan een nieuwe week te beginnen.

cover-vv-1

Relaxen en rustig aan doen is voor iedereen anders. De een leest graag een goed boek en de ander gaat liever sporten. Het ligt helemaal aan wat je zelf het leukste vindt. In deze hectische tijden vergeet je vaak jezelf en te ontspannen omdat we heel veel dingen “moeten“. Ik moet schoonmaken, opruimen ,de was doen , even nog thuiswerken, boodschappen doen maar de rij in de supermarkt is ellenlang, hier en daar een kleine reparatie, en die visite bij familie of vrienden was al weken geleden afgesproken. ’s Avonds ploffen we uitgeput voor de televisie. En voor we er erg in hebben is het weekend voorbij en piept op maandagochtend weer de wekker. Zijn al deze dingen nu echt belangrijk en zijn er geen zaken die wel kunnen wachten? Maak eens een lijst van dingen die je echt leuk vindt en waar je door al deze andere zaken niet aan toe komt. Waarom gun je jezelf de tijd niet om deze dingen te doen ? In het weekend en je eigen vrije tijd moet je dingen doen die je leuk vindt en waar je weer nieuwe energie uit haalt zodat je erna weer fris aan de slag kunt. In deze column wil ik je een aantal tips meegeven zodat je ook eens aan jezelf gaat denken en aan je eigen ontspanning.

Tips om te ontspannen

De beste plek om lekker te ontspannen is nog altijd lekker thuis op je eigen , vertrouwde plek. In en om je huis zijn zoveel plekken waar je heerlijk kunt ontspannen. Lekker op het balkon , in je tuin en laten we eerlijk zijn in een oud trainingspak zijn toch velen op hun relaxt. Ga op zoek naar een plekje in of rond je huis waar je je kunt terugtrekken en ontspannen. Waar je heerlijk ongestoord een boek kunt lezen, van muziek genieten, mediteren of gewoon niksen.

[quote_box_left]In mijn werkboek “stop met lijnen en begin met gezond leven”. leer je nicole2 gedurende 15 weken hoe je gezond kunt eten zonder te lijnen. Het is een uitgebreid werkboek waarin je ook actief bezig bent met opdrachten en zo inzicht gaat krijgen in je eigen eetgedrag. De volgende onderwerpen komen onder andere aan bod: ontbijt, lunch, diner, weekmenu, etiketten lezen, mindsetting, toevoegingen, recepten en een unieke special over hardlopen.[/quote_box_left]

Zet de telefoon uit en laat de deur dicht. Onaangekondigd bezoek hoef je niet binnen te laten. Dit weekend mag niemand je lastig vallen. Voor sommige mensen kan dit een lastige opgave zijn. In een onderzoek onder telefoongebruikers zei bijvoorbeeld één op de vijf mensen dat ze niet bereikbaar zijn stressvoller zouden vinden dan een verhuizing of verbroken relatie. Maar alleen als we niet steeds worden geprikkeld door het gepiep van onze telefoon kunnen we echt tot rust komen. Bovendien: een aantal jaar geleden ging het toch ook prima zonder continu bereikbaar te zijn?

Heerlijk uitslapen en langzaam wakker worden. Heerlijk na een week van vroeg opstaan ‘s morgens nog een keertje je opdraaien in bed, zonder schuldgevoel. Uitslapen is heerlijk, maar slaap niet langer dan maximaal twee uur na de tijd waarop je normaal opstaat. Als je na die extra uren nog steeds moe bent, kun je beter ’s middags een dutje doen. En dat is ook fijn. Na het uitslapen is het heerlijk om lekker uitgebreid te ontbijten. Een gekookt eitje,verse broodjes en versgeperste jus .Een uitgebreid ontbijt is niet alleen lekker, maar ook veel gezelliger waardoor je ook een beter humeur hebt.

Geniet van de simpele dingen !

Ga lekker naar buiten en geniet van de omgeving. Zoek een bos op, strand, duinen of andere wandelpaden en geniet van alles om je heen ; de vogels, de zon die al dan niet schijnt (gekletter van de regen is ook heerlijk als jij onder een afdak zit met een lekker kop warm drinken) en de geuren om je heen. Realiseer je dan eens hoe lang het geleden is dat je zo hebt genoten. Ga lekker picknicken, ouderwets met een mand en een deken. Maak voor het slapen gaan een avondwandeling e