Straight Away Review en Ervaringen

Straight Away is een zeer effectieve afslankmethode. Het is een dieet waarbij je voornamelijk maaltijdvervangers gebruikt. Een voordeel is dat er niet alleen op de calorieën wordt gelet, maar ook op de smaak. Alhoewel smaken natuurlijk verschillen.

Wat is Straight Away?

Straight Away is een Nederlands dieetproduct. Het idee van Straight Away is ontstaan in een sportschool in Lelystad. Milo, Yuri en Mario, de drie oprichters besloten hier om sportshakes te gaan ontwikkelen voor fitnessers en bodybuilders. Later besloten zij zich ook op andere doelgroepen te richten.

Toen zij in contact kwamen met voedingsdeskundigen en diëtisten ontstond het idee om een nieuw soort dieetproduct te ontwikkelen. De dieetproducten moesten kwalitatief goed zijn en lekker smaken. Er moest begeleiding komen van vakbekwame mensen en de producten moesten een leuke uitstraling hebben. Uit deze filosofie is Straight Away ontstaan. De shakes van Straight Away hebben leuke, grappige namen en de vormgeving doet denken alsof je een vruchtendrankje voor je hebt.

Net als bij andere dieetproducten heeft ook Straight Away consulenten. Deze consulenten kunnen je begeleiden bij je pogingen om gewicht te verliezen. Inmiddels zijn er meer dan 150 coaches, verspreid door heel Nederland. Deze coaches kunnen je ondersteunen bij je pogingen om gewicht te verliezen.

Straight Away Testpersonen Gezocht

Omdat we graag objectieve ervaringen publiceren bij onze productreviews hebben we een testpanel opgericht. Voor Straight Away zijn we op zoek naar 50 testpersonen die het testpakket t.w.v. 129 euro gratis willen testen. Deelnemen is heel eenvoudig.

 1. Geef middels een reactie aan waarom jij Straight Away graag wil testen
 2. We sturen het product gratis naar je toe
 3. Je gebruikt het product volgens de voorschriften
 4. Je vult het evaluatieformulier in
 • ACTIEF: TimFit Maaltijdshake Testactie: Meer informatie
 • niet actief: straight away actie

Hoe werkt het Straight Away dieet?

Het dieet bestaat uit 4 stappen, namelijk:

 1. De voorbereiding: bestaat uit een uitgebreid intakegesprek waarbij je een op maat gemaakte Straight Away dieet krijgt.
 2. Het afslanken: op het dieet consumeer je 2 of 3 maaltijdvervangers per dag. Tijdens de regelmatige bezoeken aan de Straight Away studio word je gewogen en de behaalde resultaten gemeten.
 3. Stabiliseren: om je nieuwe gewicht te onderhouden word je begeleid om geleidelijk aan over te stappen van de maaltijdvervangers naar reguliere voeding.
 4. Je nieuwe levensstijl: na je dieet kan je nog rekenen op begeleiding. Hier krijg je de nodige adviezen om je nieuwe gewicht op lange termijn te behouden.

timfit ervaringen recensie

De belangrijkste principes van het Straight Away dieet zijn dat de diëten gebaseerd zijn op een koolhydraatarm dieet. Uit wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat je veel sneller afvalt als je minder koolhydraten inneemt dan wanneer je minder vetten eet (bron). Daarnaast bevatten de producten veel eiwitten. De shakes bijvoorbeeld zijn gemaakt op basis van wei-eiwitten. Van deze eiwitten die gewonnen worden uit zuivel is bekend dat deze helpen bij het verbranden van vet en bij het sparen van de spieren (bron).

Straight Away kosten per week

De kosten per week kunnen flink verschillen, afhankelijk van hoe je het dieet precies volgt. Als je uitgaat van het gebruik van een kant en klare shake, een goodmorning shake en een tussendoortje zoals een reep, dan zit je aan een euro of vijftig per week. Dit zijn alleen de kosten die je kwijt bent voor de producten van Straight Away.

De totale kosten voor boodschappen nemen natuurlijk af. Dus de kosten die je normaal gesproken maakt voor je ontbijt, je lunch en je tussendoortje kun je weer van deze vijftig euro aftrekken. Aan de andere kant ben je er nog niet qua totale kosten voor je boodschappen. Je hebt immers ook nog avondeten nodig en wat andere producten zoals koffie of thee. Er zijn overigens ook avondmaaltijden verkrijgbaar van Straight Away. Deze kosten iets minder dan €3 per stuk.

Straight Away Resultaten

Natuurlijk ben je benieuwd naar de resultaten die worden geboekt met de diëten van Straight Away. Hoe goed zijn de resultaten en hoe verhouden deze zich tot andere, vergelijkbare programma’s.

Als je een strenge variant van het dieet volgt, eet je ongeveer 900 calorieën per dag. Dit is een behoorlijk streng dieet waarbij je alle maaltijden vervangt door de producten van Straight Away. Op deze manier kun je wel hele goede resultaten boeken. Resultaten als een gewichtsverlies van 15 kilo na een paar maanden zijn geen uitzondering.

Het grootste deel van dit gewichtsverlies wordt gerealiseerd in de eerste paar weken. Na deze periode zit je in de stabiliteitsfase. In deze fase neem je langzamerhand weer een normaal eetpatroon aan. Je blijft wel begeleiding houden, zodat je niet weer terugvalt.

Niet iedereen hoeft 15 kilo aan gewicht te verliezen. Sommige mensen die minder af willen vallen volgen een minder streng dieet, waarbij zij nog wel gewone maaltijden gebruiken. In dit geval is het logisch dat de resultaten wat minder groot zijn.

Straight Away (slechte) ervaringen

De resultaten zijn dus goed, maar wat vinden mensen nu echt van het dieet van Straight Away? Het eerste dat opvalt is dat heel veel van de mensen die wij spreken tevreden zijn over de producten van Straight Away. Misschien zijn niet alle producten niet even smakelijk, maar bij ieder soort product (bijvoorbeeld de avondmaaltijden of de repen) zitten er wel een of twee die mensen echt heel erg lekker vinden.

De enige nadelen aan het assortiment van Straight Away is wellicht dat er wat weinig avondmaaltijden zijn. Straight Away geeft aan dat er nieuwe avondmaaltijden ontwikkeld worden. Dit zou goed uitkomen, want de keuze is nu wel heel gering met maar drie maaltijden. Ook de shakes bevallen niet iedereen even goed. Sommige mensen vinden de nasmaak van de zoetstof Stevia niet lekker.

Een ander belangrijk aspect is hoe je je voelt bij het gebruik van Straight Away. In de eerste dagen kan het gebruik van de producten erg zwaar zijn. Dit komt omdat je plotseling veel minder koolhydraten binnenkrijgt. Je lichaam moet dan zoeken naar andere vormen van energie, te weten vet. Na een paar dagen is dit gevoel weg en melden veel mensen juist dat ze zich stukken beter voelen. Dit gevoel houden ze vast.

Straight Away gevaarlijk?

Het is natuurlijk om goed om te weten of Straight Away gevaarlijk is of niet. Omdat je wordt bijgestaan door een consulent die getraind is, is de kans dat je te weinig calorieën binnen krijgt niet zo groot. Het enige gevaar dat er is bij diëten die hoog in eiwitten zijn, is de invloed op de nieren. Dit is vooral van belang bij mensen die al last hebben van problemen met de nieren (bron). Uiteraard geldt hierbij ook dat je het zelf bij je consulent moet aangeven als je je niet goed voelt.

Welke maaltijdvervangers heeft Straight Away?

 • Shakes in 8 verschillende smaken.
 • 3 soorten warme maaltijden.
 • 4 soepen.
 • Havermoutpap.
 • 4 verschillende repen.

Deze maaltijdvervangers zijn aspartaamvrij, bevatten heel weinig koolhydraten en ze hebben alle vitamines en mineralen die je lichaam nodig heeft.

Voor wie zijn de shakes geschikt?

Straight Away shakes zijn voor een ieder geschikt. De producten worden op een veilige manier gefabriceerd en bevatten alle essentiële vitaminen en mineralen. Wil je afslanken met een eiwitrijk dieet? In dat geval zijn de producten van Straight Away een goede optie.

Is Straight Away Effectief of Gevaarlijk?

Strikte naleving van het dieet kan leiden tot gewichtsverlies van 6 tot 10 kilo per maand. De maaltijdvervangers zijn dan je enige voedingsbron.

Wat kosten de shakes?

Onderstaand een overzicht van de verschillende maaltijdvervangers:

Mix & Drink€ 15,95
Extra producten€ 15,95
Maaltijden€ 2,60
Shakes€ 2,30
Kant en klare shakes€ 3,35
Pap€ 2,30
Soepen€ 2,30
Repen€ 3,15

Intake kosten vanaf € 25,00

Straight Away recepten

Ook tijdens het Straight Away programma zul je nog geregeld normale maaltijden eten. Misschien niet in de eerste weken, maar zeker in de tussenweken en later in het programma. Hiervoor krijg je verschillende recepten mee van je consulent, of richtlijnen als het gaat om voedingsmiddelen die je kunt eten.

De meeste recepten die je meekrijgt zijn gebaseerd op magere vleessoorten en vis, aangevuld met veel groenten. Met name dit laatste aspect van de diëten is erg belangrijk, omdat groenten een belangrijke bron zijn van allerlei voedingstoffen.

Voordelen

Het leukste voordeel van Straight Away is dat je wordt verlost van het bereiden van maaltijden. Wat een ander groot voordeel is, is dat je geen calorieën bij te houden.

Nadelen

Op dit dieet eet je veel minder koolhydraten. Aangezien koolhydraten de belangrijkste energiebron zijn voor je lichaam, zal je een korte ontwenningsfase moeten doorstaan. Dit duurt ongeveer 3 dagen. Hierbij kan je last krijgen van de volgende klachten:

 • hoofdpijn,
 • duizeligheid,
 • misselijkheid,
 • constipatie of juist diarree
 • hongergevoel
 • en kan je wat chagrijnig zijn.

Conclusie

Een ander leuk kenmerk van Straight Away is dat het je stimuleert om een gezonde leefwijze te adopteren via persoonlijke begeleiding. De bedenkers van dit dieet geloven sterk in verantwoord afslanken, en dan op een leuke en bovenal snelle manier. Het motto is dan ook “leuker, lekkerder en makkelijker afvallen!”.

101 Reacties

 1. Ik zou dit heel graag willen testen! Ik wil graag een borstverkleining omdat ik veel nekpijn heb, en moet daarvoor eerst een gezond BMI hebben. Jullie zouden me enorm helpen dit doel te bereiken.

 2. Na de geboorte van onze derde zoontje wordt sporten een onmogelijke taak om vol te houden, daarom ben ik opzoek naar een handig en effectief dieet om die paar kilo’s af te krijgen. Na het lezen van de recensies lijkt dit mij een ideale dieet om te volgen. Als ik een pakket mag testen zou ideaal zijn.

 3. ik heb het dieet niet gevolgd maar een vriendin doet het nu. Ze vertelde dat mensen met diabetische dit dieet niet mogen volgen . Samen hebben we op de etiketten gekeken en het viel ons op dat er best wel veel suiker in de producten zitten. 13 mg in een reep bv. Hoe kan dit?

 4. Het is een best zwaar dieet als je de hele dag in beweging bent voor je werk.
  Eerste paar dagen echt licht in het hoofd.
  En soms wat wiebel benen.
  Hoop dat die symptomen over gaan.
  Wat is verstandig om tussendoor te nemen bij extreme trek?
  Of als het heel zwaar wordt met je werk?

 5. Tijdens mijn zwangerschap mocht ik niet meer werken en niet meer sporten, daardoor ben ik 20 kilo aangekomen. Ik heb na mijn bevalling van alles geprobeerd en ben wel al een paar kilo kwijt, maar die laatste 15 kilo wil maar niet lukken. Ik zou daarom heel graag het straight away dieet willen testen. Ik hoor graag of ik mee mag doen. Groetjes, Lisa

 6. Graag zou ik na mijn bevalling weer lekker in mijn vel zitten en leuke kleding dragen… Op dit moment zou ik graag 15 kilo kwijt willen. Shakes nooit geprobeerd maar het lijkt me de uitdaging waard gezien positieve verhalen van een teamgenoot (nu coach) en mijn buurvrouw.

 7. Omdat ik zo benieuwd ben of dit echt werkt en het niet alleen maar een “crash”dieet is wat veel geld kost.
  Ik probeer al zo lang af te vallen, maar niets werkt. Gestopt met roken, 2 kinderen, het “ouder”worden en medicijnen helpen allemaal niet mee. Maar ik moet afvallen ivm gezondheid.
  Dus twijfel of ik dit zou moeten doen. Dit is nu de uitgesproken kans om de ervaring op te doen!

 8. Zou graag straight away willen testen ben gestopt met roken en je raad t al t gewicht neemt toe en ook in verband met mijn chronische ziekte is het beter om af te vallen in afwachting van uw bericht groeten van Peter

 9. zou graag wat af willen vallen ivm mijn gezondheid voor een gezond gewicht .
  zou graag het straight away dieet willen testen met vriendelijke groeten Peter

 10. Hoi,
  Ik ben nu 3 weken bezig met het straight away dieet en ben inmiddels 4 kg kwijt. Ik hoef nog maar 8 kg af te vallen om mijn doel van 52 kg te bereiken. Het eten is lekker, en makkelijk omdat ik geen 4 maaltijden per dag hoef te bereiden. De eerste 4 dagen waren heel moeilijk, maar daarna voelde ik mij helemaal top. Mijn gedachten over lekker eten zijn ook heel erg veranderd. Ik weet zeker dat als ik klaar ben met het dieet, dat mijn levensstijl erg gaat veranderen. Gezond eten wordt een traktatie en geen straf 😇

 11. nu 2 jaar aan het rommelen met schildklier na tig dieten te hebben gevolgd wil ik nu wel eens weer x wat kilos kwijt raken
  misschien is deze dan iets voor mij qua afvallen…

 12. ik sport 4x pw , geef hardlooptraining , maar helaas afvallen lukt niet dus probeer graag jullie producten uit en hoop samen een mooi resultaat te bereiken

 13. Heb al verschrikkelijk veel uitgeprobeerd. Zou het zo fijn vinden om weer eens lekker in mijn vel te zitten. Trots te zijn op mijn lijf. Zou het geweldig vinden als ik dit gratis mag proberen.

 14. Hallo,ik wil me graag opgeven als tester want ik wil 20 kilo afvallen en van alles al geprobeerd en nu wil ik dit graag gaan proberen aub.Met vriendelijke groet Rosan

 15. Sinds 1 maand gestopt met roken en net terug van vakantie. Hierdoor ben ik wat kilo’s aangekomen en wil ik beginnen om de overtollige kilo’s kwijt te raken. Ik ben gemotiveerd en zou graag willen starten met het straight away programma.

 16. Al zoveel andere producten geprobeerd en niets hielp. Alleen maar weer meer aangekomen. Via via hoorde ik van Streight away en de resultaten ervan. Ben heel benieuwd of het bij mij ook gaat werken.

 17. Heel graag wil ik straight away uitproberen.
  Ben de teveel kilo’s zo ontzettend beu.
  Kan het niet voor elkaar krijgen in mijn eentje.
  Via google was ik op zoek naar info over straight away en kwam hier terecht.
  Ben erg nieuwsgierig en super gemotiveerd. Kom maar door met het pakket, wil het graag proberen….

 18. Wat zou ik graag meedoen! Ik ben nu 4 maanden gestopt met roken, maar ik kan denk ik beter zeggen: 7 kilo geleden! Ik hoop met het dieet weer lekker in mijn vel te zitten en te kunnen genieten van jurkjes en shirtjes die gewoon goed vallen in plaats van die zwembandjes die de zwemband vullen in het zwembad..

 19. Na de zwangerschap van mijn dochter vlogen de kilo’s er af. Helaas weet ik door te weinig bewegen, nu meer dan het zwaarste gewicht tijdens de zwangerschap. Ik ben met mijn 1.58 cm, klein. Ik zou graag weer op een normaal gewicht komen.

 20. Ik probeer heel graag deze manier van afvallen! Heb al eens 1 reep gegeten en die was lekker. Maar ik durf het nog niet aan. Ik wil graag 5-10 kilo afvallen.

 21. Ik ben 66 en mijn dochter gaat over vier maanden trouwen. Ze zeggen altijd dat je het gewicht van na je laatste kind moet kunnen vasthouden. Dat is 42 kilo minder dan ik nu weeg. Ik ben maanden naar een psycholoog geweest en weet nu waardoor ik te dik ben geworden. Maar om er in de praktijk aan te werken in mijn eentje is iets heel anders. Ik ben gezond, maar zit in een neerwaartse spiraal van steeds minder bewegen ( lijkt op 42 pakken melk in een big shopper mee) en eten uit verveling. En ik doe graag mee.

 22. Wat zou ik graag dit willen testen.Ben al heel lang bezig om maar onder die 100 kilo te komen maar was het maar zo pfff.Ben echt wanhopig en zou zo blij zijn om eindrlijk qat kilo.s kwijt te raken.Graag wil ik dit produkt testen.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

RECENSIEOVERZICHT
Algehele Waardering
drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.