Straight Away Review en Ervaringen

Straight Away is een zeer effectieve afslankmethode. Het is een dieet waarbij je voornamelijk maaltijdvervangers gebruikt. Een voordeel is dat er niet alleen op de calorieën wordt gelet, maar ook op de smaak. Alhoewel smaken natuurlijk verschillen.

Wat is Straight Away?

Straight Away is een Nederlands dieetproduct. Het idee van Straight Away is ontstaan in een sportschool in Lelystad. Milo, Yuri en Mario, de drie oprichters besloten hier om sportshakes te gaan ontwikkelen voor fitnessers en bodybuilders. Later besloten zij zich ook op andere doelgroepen te richten.

Toen zij in contact kwamen met voedingsdeskundigen en diëtisten ontstond het idee om een nieuw soort dieetproduct te ontwikkelen. De dieetproducten moesten kwalitatief goed zijn en lekker smaken. Er moest begeleiding komen van vakbekwame mensen en de producten moesten een leuke uitstraling hebben. Uit deze filosofie is Straight Away ontstaan. De shakes van Straight Away hebben leuke, grappige namen en de vormgeving doet denken alsof je een vruchtendrankje voor je hebt.

Net als bij andere dieetproducten heeft ook Straight Away consulenten. Deze consulenten kunnen je begeleiden bij je pogingen om gewicht te verliezen. Inmiddels zijn er meer dan 150 coaches, verspreid door heel Nederland. Deze coaches kunnen je ondersteunen bij je pogingen om gewicht te verliezen.

Straight Away Testpersonen Gezocht

Omdat we graag objectieve ervaringen publiceren bij onze productreviews hebben we een testpanel opgericht. Voor Straight Away zijn we op zoek naar 50 testpersonen die het testpakket t.w.v. 129 euro gratis willen testen. Deelnemen is heel eenvoudig.

 1. Geef middels een reactie aan waarom jij Straight Away graag wil testen
 2. We sturen het product gratis naar je toe
 3. Je gebruikt het product volgens de voorschriften
 4. Je vult het evaluatieformulier in
 • ACTIEF: TimFit Maaltijdshake Testactie: Meer informatie
 • niet actief: straight away actie

Hoe werkt het Straight Away dieet?

Het dieet bestaat uit 4 stappen, namelijk:

 1. De voorbereiding: bestaat uit een uitgebreid intakegesprek waarbij je een op maat gemaakte Straight Away dieet krijgt.
 2. Het afslanken: op het dieet consumeer je 2 of 3 maaltijdvervangers per dag. Tijdens de regelmatige bezoeken aan de Straight Away studio word je gewogen en de behaalde resultaten gemeten.
 3. Stabiliseren: om je nieuwe gewicht te onderhouden word je begeleid om geleidelijk aan over te stappen van de maaltijdvervangers naar reguliere voeding.
 4. Je nieuwe levensstijl: na je dieet kan je nog rekenen op begeleiding. Hier krijg je de nodige adviezen om je nieuwe gewicht op lange termijn te behouden.

timfit ervaringen recensie

De belangrijkste principes van het Straight Away dieet zijn dat de diëten gebaseerd zijn op een koolhydraatarm dieet. Uit wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat je veel sneller afvalt als je minder koolhydraten inneemt dan wanneer je minder vetten eet (bron). Daarnaast bevatten de producten veel eiwitten. De shakes bijvoorbeeld zijn gemaakt op basis van wei-eiwitten. Van deze eiwitten die gewonnen worden uit zuivel is bekend dat deze helpen bij het verbranden van vet en bij het sparen van de spieren (bron).

Straight Away kosten per week

De kosten per week kunnen flink verschillen, afhankelijk van hoe je het dieet precies volgt. Als je uitgaat van het gebruik van een kant en klare shake, een goodmorning shake en een tussendoortje zoals een reep, dan zit je aan een euro of vijftig per week. Dit zijn alleen de kosten die je kwijt bent voor de producten van Straight Away.

De totale kosten voor boodschappen nemen natuurlijk af. Dus de kosten die je normaal gesproken maakt voor je ontbijt, je lunch en je tussendoortje kun je weer van deze vijftig euro aftrekken. Aan de andere kant ben je er nog niet qua totale kosten voor je boodschappen. Je hebt immers ook nog avondeten nodig en wat andere producten zoals koffie of thee. Er zijn overigens ook avondmaaltijden verkrijgbaar van Straight Away. Deze kosten iets minder dan €3 per stuk.

Straight Away Resultaten

Natuurlijk ben je benieuwd naar de resultaten die worden geboekt met de diëten van Straight Away. Hoe goed zijn de resultaten en hoe verhouden deze zich tot andere, vergelijkbare programma’s.

Als je een strenge variant van het dieet volgt, eet je ongeveer 900 calorieën per dag. Dit is een behoorlijk streng dieet waarbij je alle maaltijden vervangt door de producten van Straight Away. Op deze manier kun je wel hele goede resultaten boeken. Resultaten als een gewichtsverlies van 15 kilo na een paar maanden zijn geen uitzondering.

Het grootste deel van dit gewichtsverlies wordt gerealiseerd in de eerste paar weken. Na deze periode zit je in de stabiliteitsfase. In deze fase neem je langzamerhand weer een normaal eetpatroon aan. Je blijft wel begeleiding houden, zodat je niet weer terugvalt.

Niet iedereen hoeft 15 kilo aan gewicht te verliezen. Sommige mensen die minder af willen vallen volgen een minder streng dieet, waarbij zij nog wel gewone maaltijden gebruiken. In dit geval is het logisch dat de resultaten wat minder groot zijn.

Straight Away (slechte) ervaringen

De resultaten zijn dus goed, maar wat vinden mensen nu echt van het dieet van Straight Away? Het eerste dat opvalt is dat heel veel van de mensen die wij spreken tevreden zijn over de producten van Straight Away. Misschien zijn niet alle producten niet even smakelijk, maar bij ieder soort product (bijvoorbeeld de avondmaaltijden of de repen) zitten er wel een of twee die mensen echt heel erg lekker vinden.

De enige nadelen aan het assortiment van Straight Away is wellicht dat er wat weinig avondmaaltijden zijn. Straight Away geeft aan dat er nieuwe avondmaaltijden ontwikkeld worden. Dit zou goed uitkomen, want de keuze is nu wel heel gering met maar drie maaltijden. Ook de shakes bevallen niet iedereen even goed. Sommige mensen vinden de nasmaak van de zoetstof Stevia niet lekker.

Een ander belangrijk aspect is hoe je je voelt bij het gebruik van Straight Away. In de eerste dagen kan het gebruik van de producten erg zwaar zijn. Dit komt omdat je plotseling veel minder koolhydraten binnenkrijgt. Je lichaam moet dan zoeken naar andere vormen van energie, te weten vet. Na een paar dagen is dit gevoel weg en melden veel mensen juist dat ze zich stukken beter voelen. Dit gevoel houden ze vast.

Straight Away gevaarlijk?

Het is natuurlijk om goed om te weten of Straight Away gevaarlijk is of niet. Omdat je wordt bijgestaan door een consulent die getraind is, is de kans dat je te weinig calorieën binnen krijgt niet zo groot. Het enige gevaar dat er is bij diëten die hoog in eiwitten zijn, is de invloed op de nieren. Dit is vooral van belang bij mensen die al last hebben van problemen met de nieren (bron). Uiteraard geldt hierbij ook dat je het zelf bij je consulent moet aangeven als je je niet goed voelt.

Welke maaltijdvervangers heeft Straight Away?

 • Shakes in 8 verschillende smaken.
 • 3 soorten warme maaltijden.
 • 4 soepen.
 • Havermoutpap.
 • 4 verschillende repen.

Deze maaltijdvervangers zijn aspartaamvrij, bevatten heel weinig koolhydraten en ze hebben alle vitamines en mineralen die je lichaam nodig heeft.

Voor wie zijn de shakes geschikt?

Straight Away shakes zijn voor een ieder geschikt. De producten worden op een veilige manier gefabriceerd en bevatten alle essentiële vitaminen en mineralen. Wil je afslanken met een eiwitrijk dieet? In dat geval zijn de producten van Straight Away een goede optie.

Is Straight Away Effectief of Gevaarlijk?

Strikte naleving van het dieet kan leiden tot gewichtsverlies van 6 tot 10 kilo per maand. De maaltijdvervangers zijn dan je enige voedingsbron.

Wat kosten de shakes?

Onderstaand een overzicht van de verschillende maaltijdvervangers:

Mix & Drink€ 15,95
Extra producten€ 15,95
Maaltijden€ 2,60
Shakes€ 2,30
Kant en klare shakes€ 3,35
Pap€ 2,30
Soepen€ 2,30
Repen€ 3,15

Intake kosten vanaf € 25,00

Straight Away recepten

Ook tijdens het Straight Away programma zul je nog geregeld normale maaltijden eten. Misschien niet in de eerste weken, maar zeker in de tussenweken en later in het programma. Hiervoor krijg je verschillende recepten mee van je consulent, of richtlijnen als het gaat om voedingsmiddelen die je kunt eten.

De meeste recepten die je meekrijgt zijn gebaseerd op magere vleessoorten en vis, aangevuld met veel groenten. Met name dit laatste aspect van de diëten is erg belangrijk, omdat groenten een belangrijke bron zijn van allerlei voedingstoffen.

Voordelen

Het leukste voordeel van Straight Away is dat je wordt verlost van het bereiden van maaltijden. Wat een ander groot voordeel is, is dat je geen calorieën bij te houden.

Nadelen

Op dit dieet eet je veel minder koolhydraten. Aangezien koolhydraten de belangrijkste energiebron zijn voor je lichaam, zal je een korte ontwenningsfase moeten doorstaan. Dit duurt ongeveer 3 dagen. Hierbij kan je last krijgen van de volgende klachten:

 • hoofdpijn,
 • duizeligheid,
 • misselijkheid,
 • constipatie of juist diarree
 • hongergevoel
 • en kan je wat chagrijnig zijn.

Conclusie

Een ander leuk kenmerk van Straight Away is dat het je stimuleert om een gezonde leefwijze te adopteren via persoonlijke begeleiding. De bedenkers van dit dieet geloven sterk in verantwoord afslanken, en dan op een leuke en bovenal snelle manier. Het motto is dan ook “leuker, lekkerder en makkelijker afvallen!”.

122 Reacties

 1. Ik ben sinds een jaar verlost uit een narcistische relatie. Dit heeft zijn weerslag gehad zowel psychisch als lichamelijk. Psychisch ben ik er gelukkig weer redelijk boven op gekomen maar lichamelijk zitten de extra kilo’s er nog steeds aan. In een jaar meer dan 10 kilo bovenop het te zware gewicht wat ik al had. Ik zou straight away heel graag willen testen om te kijken of dit voor mij zou gaan kunnen werken na de vele dieetpogingen die ik heb geprobeerd. Tevens leef ik met een te hoge bloeddruk waarvoor ik medicatie slik. Graag zou ik er naar toe willen werken dat ik door gewicht te verliezen uiteindelijk zonder medicatie kan. Ik zie om mij heen goede resultaten en zou graag willen dat dit voor mij ook werkt. En dat ik niet meer met die eeuwige strijd door de dag hoef te gaan.

 2. Graag zou ik dit dieet willen proberen.
  Ik ben in een jaar flink aangekomen en baal hier ontzettend van.
  Zou dit graag willen proberen omdat er goede resultaten worden behaald.
  En ik daarna verder wil of niet met het dieet.
  Wat voor mij aan de dure kant is,maar als het goede resultaten behaald,dan heb ik dat er voor over.

 3. Graag zou ik de laatste 10 kilo kwijt raken wat met andere diëten telkens niet lukt, dat laatste stukje blijft de uitdaging!

 4. Ik heb een hele heftige nare periode achter de rug ,mijn man heeft voor 2 jaar geleden zelfmoord gepleegd hij was zwaar depressief, ik had het daar ook moeilijk mee,en ben toen 2 keer van de trap gevallen waarbij ik een verbrijzelde knie heb opgelopen aan mijn trombose knie ,ik ben 40 kilo aangekomen door al die omstandigheden, en ik wil echt heel graag een nieuwe start en een mooi en nieuw begin met het afvallen, en zou dit heel erg graag willen doen met Straight Away

 5. Probeer op een gebalanceerd en juiste manier een nieuwe leefstijl aan te leren. Straight away kan mij hier super bij helpen.!!
  Dus zou graag het willen testen.
  Zonnige groetjes!!

 6. zou graag wat af willen vallen ivm mijn gezondheid voor een gezond gewicht .
  zou graag het straight away dieet willen testen

 7. Via een vriendin heb ik net hele fraaie review gehoord, zij is nu 4 weken bezig en flink afgevallen. Ik zou het dol graag willen proberen.

 8. Ik heb al van alles geprobeerd maar ik val maar niet af. Zelfs bewegen en niet snacken heeft er niet toe bijgedragen dat ik gewicht verlies. Ik weeg nu 101 en wil naar 82

 9. Ik ben moeder van vier kinderen!
  Alles doe ik voor mijn kinderen en hou ook heel erg van eten maken. Iedereen is altijd welkom bij mij.
  Nu las ik dit bericht en dacht ik waag de gok! De kans van 1/1000 dat ik een van de gelukkige zou zijn. Wie niet waagt wie niet wint…
  Ik zou heel graag straight away willen testen en kijken of ik mijn “buikje” ;) er af zou kunnen krijgen van al het lekkere eten EN de zwangerschappen…..
  Fingers crossed!🤞🏽🌹

 10. Ik hen nooit eerder een dieet gevolgd op basis van shakes. Ben altijd meer van calorieën of punten (Weight Watchers) tellen. Maar ja, zo’n dieet met shakes is best verleidelijk, vooral omdat ik geen idee heb of het voor mij zal werken? Ik wil het dus wel eens uitproberen…

 11. Ik ben zeer geïnteresseerd in de produkten van Straight Away. Heb sinds jaren het sporten weer opgepakt en merk dat ik daardoor al veel beter in mijn vel zit. Nu nog de kilo’s aanpakken maar dat moet met de Straight Away ook goedkomen.

 12. Ik ben al jaren aan het vechten tegen mijn overgewicht.
  Nu ik mijn geestelijke problemen onder de knie heb, wil ik gaan werken aan mijn fysieke gesteldheid.
  Ik ben hard aan het sporten en wil graag nog meer afvallen. Door dat extra afvallen zal ik mijn motivatie met sporten minder snel verliezen en zo mijn doel halen.

 13. Ik zou graag deelnemen aan het testpanel. De uitstraling van deze producten beloven heel wat en dat wil ik wel meemaken. Ik ben gemotiveerd en bekend met shakes, de meesten zijn niet zo lekker als ze beloven te zijn. Ik ben heel benieuwd naar Straight Away. En ik wil ook heel graag afvallen omdat ik gisteren net ten huwelijk ben gevraagd :-). Ik zeg een win-win situatie……

 14. Ik zou graag test persoon willen zijn .
  Heb al zoveel geprobeerd ben 38 en al een paar jaar in de overgang afvallen lukt me echt niet ben radeloos

 15. Ben heel benieuwd naar de producten, smaken en natuurlijk het resultaat. Daarom zou ik dit graag willen testen.

 16. Ik wil dit product heel graag testen! Ik wil graag middels een dieet met maaltijdvervangers 15kg afvallen. De uitstraling van het product spreekt me erg aan. Daarnaast vind ik het programma doordacht en denk ik dat ik het tot een positief eindresultaat kan brengen.

 17. ik ben door een depressie 20 kg aangekomen. ik wil en zal die kilos op korte termijn weg willen hebben…. ook omdat ik heel graag weer wil motor rijden en nu mijn motorpak niet meer past

 18. Omdat erg veel last heb van mijn onderrug denk ik persoonlijk wat kilo’s lichter de pijn vermindert ,

 19. Graag zou ik deelnemen aan het testpanel voor Straight away.
  Ik zou middels de producten van Straight away een gezonder niveau in mijn gewicht willen bereiken.
  Ik heb een BMI van 35.8 met ruim 33 kilo overgewicht.

 20. Ik ben jong moeder geworden (20) en kamde met overgewicht door de zwangerschap. Toen ik op 22 jarige leeftijd op eigen houtje ging afvallen (10kg) met een koolhydraatarm voedingspatroon dacht ik dat ik er was en langzaam smokkelde ik steeds meer met het eten van koolhydraten.

  Inmiddels 25 jaar en alle kilos zitten er weer aan plus extra. Ik merk dat door de toenemende drukte omtrent gezin, huishouden en werken dat ik geen tijd meer neem om na te denken over gezond eten en ik tussen werktijden en reistijden vaker snelle happen tussendoor neem.

  Ik zou heel graag een probeerpakket willen krijgen omdat ik uit ervaring weet dat ik deskundig advies en begeleiding nodig heb om de strijd tegen de kilo’s vol te houden. En de maaltijden die jullie hebben voor over de hele dag spreekt mij erg aan ivm de chaos van het dagelijkse leven en het daar erg toepasselijk op is.
  Mocht dit doorgaan en helpen zal ik ook zeker mijn vrienden hiervan op de hoogte stellen om hun over te halen dit ook te proberen.

 21. Ik wil het heel graag uitproberen heb maanden lang powe slim gebruikt maar alles zit er weer aan heb goede resultaten gelezen wil het graag zelf proberen

 22. ja een kennis van me heeft zich aangemeld voor te volgen had intake gesprek met coatch
  zelf zou ik t ook wel willen

 23. Heel graag zou ik dit dieet willen testen! Een paar jaar geleden heb ik eens het cambridge dieet gevolgd maar vond deze smaken van de maaltijdvervangers lang niet allemaal lekker… hopelijk kan ik dit van de straight away producten wel zeggen! Ik zou heel graag 10 kilo willen afvallen, ben dit de laatste jaren aangekomen…heb daarvoor al meerdere dieeten geprobeerd maar tnt met weinig resultaat helaas. Zou straight away mij wel kunnen helpen mijn doel te bereiken?
  Uiteraard wil ik een uitgebreide evaluatie geven!

 24. Heel graag zou ik dit dieet willen testen! Een paar jaar geleden heb ik eens het cambridge dieet gevolgd maar vond deze smaken van de maaltijdvervangers lang niet allemaal lekker… hopelijk kan ik dit van de straight away producten wel zeggen! Ik zou heel graag 10 kilo willen afvallen, ben dit de laatste jaren aangekomen…heb daarvoor al meerdere dieeten geprobeerd maar tnt met weinig resultaat helaas. Zou straight away mij wil kunnen helpen mijn doel te bereiken?
  Uiteraard wil ik een uitgebreide evaluatie geven!

 25. 50+……
  Een rolletje buikvet is een dikke buik geworden……
  Het wil er niet meer af! 😞

  Heel graag draag ik deze zomer een bikini waarin ik me weer lekker voel. Heel graag stop ik met snoepen en snaaien….

  Ik zou graag straight away willen testen!!

 26. Ik las over t product en t maakte mij wel nieuwsgierig.Ik ben al bijna mn hele leven met gewicht bezig.Heb nu problemen met lopen en moet dus afvalken.

 27. Ik zoek een dieet, waarbij ik niet zelf calorieën hoef te tellen. Door mijn wisselende werktijden zoek ik een dieet die ik makkelijk kan consumeren.

 28. Ik zou dit heel graag willen testen! Ik wil graag een borstverkleining omdat ik veel nekpijn heb, en moet daarvoor eerst een gezond BMI hebben. Jullie zouden me enorm helpen dit doel te bereiken.

 29. Na de geboorte van onze derde zoontje wordt sporten een onmogelijke taak om vol te houden, daarom ben ik opzoek naar een handig en effectief dieet om die paar kilo’s af te krijgen. Na het lezen van de recensies lijkt dit mij een ideale dieet om te volgen. Als ik een pakket mag testen zou ideaal zijn.

 30. ik heb het dieet niet gevolgd maar een vriendin doet het nu. Ze vertelde dat mensen met diabetische dit dieet niet mogen volgen . Samen hebben we op de etiketten gekeken en het viel ons op dat er best wel veel suiker in de producten zitten. 13 mg in een reep bv. Hoe kan dit?

 31. Het is een best zwaar dieet als je de hele dag in beweging bent voor je werk.
  Eerste paar dagen echt licht in het hoofd.
  En soms wat wiebel benen.
  Hoop dat die symptomen over gaan.
  Wat is verstandig om tussendoor te nemen bij extreme trek?
  Of als het heel zwaar wordt met je werk?

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

RECENSIEOVERZICHT
Algehele Waardering
drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.