Straight Away Review en Ervaringen

Start met Intermittent Fasting

Straight Away is een zeer effectieve afslankmethode. Het is een dieet waarbij je voornamelijk maaltijdvervangers gebruikt. Een voordeel is dat er niet alleen op de calorieën wordt gelet, maar ook op de smaak. Alhoewel smaken natuurlijk verschillen.

Wat is Straight Away?

Straight Away is een Nederlands dieetproduct. Het idee van Straight Away is ontstaan in een sportschool in Lelystad. Milo, Yuri en Mario, de drie oprichters besloten hier om sportshakes te gaan ontwikkelen voor fitnessers en bodybuilders. Later besloten zij zich ook op andere doelgroepen te richten.

Toen zij in contact kwamen met voedingsdeskundigen en diëtisten ontstond het idee om een nieuw soort dieetproduct te ontwikkelen. De dieetproducten moesten kwalitatief goed zijn en lekker smaken. Er moest begeleiding komen van vakbekwame mensen en de producten moesten een leuke uitstraling hebben. Uit deze filosofie is Straight Away ontstaan. De shakes van Straight Away hebben leuke, grappige namen en de vormgeving doet denken alsof je een vruchtendrankje voor je hebt.

Net als bij andere dieetproducten heeft ook Straight Away consulenten. Deze consulenten kunnen je begeleiden bij je pogingen om gewicht te verliezen. Inmiddels zijn er meer dan 150 coaches, verspreid door heel Nederland. Deze coaches kunnen je ondersteunen bij je pogingen om gewicht te verliezen.

Straight Away Testpersonen Gezocht

Omdat we graag objectieve ervaringen publiceren bij onze productreviews hebben we een testpanel opgericht. Voor Straight Away zijn we op zoek naar 50 testpersonen die het testpakket t.w.v. 129 euro gratis willen testen. Deelnemen is heel eenvoudig.

 1. Geef middels een reactie aan waarom jij Straight Away graag wil testen
 2. We sturen het product gratis naar je toe
 3. Je gebruikt het product volgens de voorschriften
 4. Je vult het evaluatieformulier in
 • ACTIEF: TimFit Maaltijdshake Testactie: Meer informatie
 • niet actief: straight away actie

Hoe werkt het Straight Away dieet?

Het dieet bestaat uit 4 stappen, namelijk:

 1. De voorbereiding: bestaat uit een uitgebreid intakegesprek waarbij je een op maat gemaakte Straight Away dieet krijgt.
 2. Het afslanken: op het dieet consumeer je 2 of 3 maaltijdvervangers per dag. Tijdens de regelmatige bezoeken aan de Straight Away studio word je gewogen en de behaalde resultaten gemeten.
 3. Stabiliseren: om je nieuwe gewicht te onderhouden word je begeleid om geleidelijk aan over te stappen van de maaltijdvervangers naar reguliere voeding.
 4. Je nieuwe levensstijl: na je dieet kan je nog rekenen op begeleiding. Hier krijg je de nodige adviezen om je nieuwe gewicht op lange termijn te behouden.

timfit ervaringen recensie

De belangrijkste principes van het Straight Away dieet zijn dat de diëten gebaseerd zijn op een koolhydraatarm dieet. Uit wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat je veel sneller afvalt als je minder koolhydraten inneemt dan wanneer je minder vetten eet (bron). Daarnaast bevatten de producten veel eiwitten. De shakes bijvoorbeeld zijn gemaakt op basis van wei-eiwitten. Van deze eiwitten die gewonnen worden uit zuivel is bekend dat deze helpen bij het verbranden van vet en bij het sparen van de spieren (bron).

Straight Away kosten per week

De kosten per week kunnen flink verschillen, afhankelijk van hoe je het dieet precies volgt. Als je uitgaat van het gebruik van een kant en klare shake, een goodmorning shake en een tussendoortje zoals een reep, dan zit je aan een euro of vijftig per week. Dit zijn alleen de kosten die je kwijt bent voor de producten van Straight Away.

De totale kosten voor boodschappen nemen natuurlijk af. Dus de kosten die je normaal gesproken maakt voor je ontbijt, je lunch en je tussendoortje kun je weer van deze vijftig euro aftrekken. Aan de andere kant ben je er nog niet qua totale kosten voor je boodschappen. Je hebt immers ook nog avondeten nodig en wat andere producten zoals koffie of thee. Er zijn overigens ook avondmaaltijden verkrijgbaar van Straight Away. Deze kosten iets minder dan €3 per stuk.

Straight Away Resultaten

Natuurlijk ben je benieuwd naar de resultaten die worden geboekt met de diëten van Straight Away. Hoe goed zijn de resultaten en hoe verhouden deze zich tot andere, vergelijkbare programma’s.

Als je een strenge variant van het dieet volgt, eet je ongeveer 900 calorieën per dag. Dit is een behoorlijk streng dieet waarbij je alle maaltijden vervangt door de producten van Straight Away. Op deze manier kun je wel hele goede resultaten boeken. Resultaten als een gewichtsverlies van 15 kilo na een paar maanden zijn geen uitzondering.

Het grootste deel van dit gewichtsverlies wordt gerealiseerd in de eerste paar weken. Na deze periode zit je in de stabiliteitsfase. In deze fase neem je langzamerhand weer een normaal eetpatroon aan. Je blijft wel begeleiding houden, zodat je niet weer terugvalt.

Niet iedereen hoeft 15 kilo aan gewicht te verliezen. Sommige mensen die minder af willen vallen volgen een minder streng dieet, waarbij zij nog wel gewone maaltijden gebruiken. In dit geval is het logisch dat de resultaten wat minder groot zijn.

Straight Away (slechte) ervaringen

De resultaten zijn dus goed, maar wat vinden mensen nu echt van het dieet van Straight Away? Het eerste dat opvalt is dat heel veel van de mensen die wij spreken tevreden zijn over de producten van Straight Away. Misschien zijn niet alle producten niet even smakelijk, maar bij ieder soort product (bijvoorbeeld de avondmaaltijden of de repen) zitten er wel een of twee die mensen echt heel erg lekker vinden.

De enige nadelen aan het assortiment van Straight Away is wellicht dat er wat weinig avondmaaltijden zijn. Straight Away geeft aan dat er nieuwe avondmaaltijden ontwikkeld worden. Dit zou goed uitkomen, want de keuze is nu wel heel gering met maar drie maaltijden. Ook de shakes bevallen niet iedereen even goed. Sommige mensen vinden de nasmaak van de zoetstof Stevia niet lekker.

Een ander belangrijk aspect is hoe je je voelt bij het gebruik van Straight Away. In de eerste dagen kan het gebruik van de producten erg zwaar zijn. Dit komt omdat je plotseling veel minder koolhydraten binnenkrijgt. Je lichaam moet dan zoeken naar andere vormen van energie, te weten vet. Na een paar dagen is dit gevoel weg en melden veel mensen juist dat ze zich stukken beter voelen. Dit gevoel houden ze vast.

Straight Away gevaarlijk?

Het is natuurlijk om goed om te weten of Straight Away gevaarlijk is of niet. Omdat je wordt bijgestaan door een consulent die getraind is, is de kans dat je te weinig calorieën binnen krijgt niet zo groot. Het enige gevaar dat er is bij diëten die hoog in eiwitten zijn, is de invloed op de nieren. Dit is vooral van belang bij mensen die al last hebben van problemen met de nieren (bron). Uiteraard geldt hierbij ook dat je het zelf bij je consulent moet aangeven als je je niet goed voelt.

Welke maaltijdvervangers heeft Straight Away?

 • Shakes in 8 verschillende smaken.
 • 3 soorten warme maaltijden.
 • 4 soepen.
 • Havermoutpap.
 • 4 verschillende repen.

Deze maaltijdvervangers zijn aspartaamvrij, bevatten heel weinig koolhydraten en ze hebben alle vitamines en mineralen die je lichaam nodig heeft.

Voor wie zijn de shakes geschikt?

Straight Away shakes zijn voor een ieder geschikt. De producten worden op een veilige manier gefabriceerd en bevatten alle essentiële vitaminen en mineralen. Wil je afslanken met een eiwitrijk dieet? In dat geval zijn de producten van Straight Away een goede optie.

Is Straight Away Effectief of Gevaarlijk?

Strikte naleving van het dieet kan leiden tot gewichtsverlies van 6 tot 10 kilo per maand. De maaltijdvervangers zijn dan je enige voedingsbron.

Wat kosten de shakes?

Onderstaand een overzicht van de verschillende maaltijdvervangers:

Mix & Drink € 15,95
Extra producten € 15,95
Maaltijden € 2,60
Shakes € 2,30
Kant en klare shakes € 3,35
Pap € 2,30
Soepen € 2,30
Repen € 3,15

Intake kosten vanaf € 25,00

Straight Away recepten

Ook tijdens het Straight Away programma zul je nog geregeld normale maaltijden eten. Misschien niet in de eerste weken, maar zeker in de tussenweken en later in het programma. Hiervoor krijg je verschillende recepten mee van je consulent, of richtlijnen als het gaat om voedingsmiddelen die je kunt eten.

De meeste recepten die je meekrijgt zijn gebaseerd op magere vleessoorten en vis, aangevuld met veel groenten. Met name dit laatste aspect van de diëten is erg belangrijk, omdat groenten een belangrijke bron zijn van allerlei voedingstoffen.

Voordelen

Het leukste voordeel van Straight Away is dat je wordt verlost van het bereiden van maaltijden. Wat een ander groot voordeel is, is dat je geen calorieën bij te houden.

Nadelen

Op dit dieet eet je veel minder koolhydraten. Aangezien koolhydraten de belangrijkste energiebron zijn voor je lichaam, zal je een korte ontwenningsfase moeten doorstaan. Dit duurt ongeveer 3 dagen. Hierbij kan je last krijgen van de volgende klachten:

 • hoofdpijn,
 • duizeligheid,
 • misselijkheid,
 • constipatie of juist diarree
 • hongergevoel
 • en kan je wat chagrijnig zijn.

Conclusie

Een ander leuk kenmerk van Straight Away is dat het je stimuleert om een gezonde leefwijze te adopteren via persoonlijke begeleiding. De bedenkers van dit dieet geloven sterk in verantwoord afslanken, en dan op een leuke en bovenal snelle manier. Het motto is dan ook “leuker, lekkerder en makkelijker afvallen!”.

RECENSIEOVERZICHT
Algehele Waardering
drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.

168 Reacties

 1. Ik ga in sept trouwen nadat deze al 1 x verzet is en wil graag min 5 kilo kwijt aangezien ik de jurk heb gekocht toen ik 5 kilo lichter was.
  Ik heb een ander dieet gevolgd maar blijf nu stil staan en kom juist aan.

 2. Wat zou ik graag 1 van die testpersonen willen zijn.
  Ik ben 29 jaar met 2 kindertjes van mijn eerste nu 7jaar 30 kilo aangekomen (Ik ben 1.60cm kort hihi) na veel vechten tegen de kilo’s na 4 jaar op 64 kilo. Toen zwanger van mijn 2de kindje 35 kilo aangekomen nu 2jaar verder met veel tranen voor de spiegel nog steeds 15 kilo te zwaar. Het lukt me gewoon weg niet en wordt er steeds onzekerder over nu het.mooie weer weer begint en me zelf dan niet kan verstoppen. Ik zou deze dieet graag willen proberen en door te gaan met hopelijk resultaat en weer een blije en zelfverzekerde mama.

 3. nog nooit shakes geprobeerd wil het graag ervaren, merk door leeftijd (52) dat het afvallen moeilijker gaat en niet meer lukt zoals ik het altijd onder controle heb kunnen houden, zoek een nw manier die helpt de extra steuntje voor structureel van ca. 5 kg af te komen.(zeker niet meer) ben benieuwd of dat ook kan en lukt.

 4. Hallo, graag wil ik deelnemen als testpersoon voor Straight Away. Ik heb al diverse diëten geprobeerd,maar ik val steeds terug in oude eetproblemen. Mijn motivatie is dat je met de producten eerst je nodige kilo,s afvalt en je nieuwe eetpatroon in fases weer opbouwt. Dit alles onder begeleiding van een deskundige coach. Ik ben nu bijna 60 jaar en ik kan niet zo langer doorgaan met emotie eten, dan wordt ik niet gezond oud. Met wandelen en fietsen zie ik graag mijn nieuwe levensstijl tegemoet.

 5. Ooit Straight away gedaan en afgevallen, helaas weer aangekomen door een burn-out. Nog een keer een poging gedaan maar toen viel ik amper af. 3x is scheepsrecht zeggen ze, dus ik wil heel graag een testpersoon zijn!

 6. Al 53 jaar op en neer en zeker sinds de zorg om mijn twee autistische zoons in mijn eentje te dik van alles geprobeerd maar nu pas de rust om voor mijzelf te gaan zorgen zou graag proberen

 7. Ik wil het graag proberen.
  Zit nu in de overgang en kom aan, dit voelt niet prettig.
  De extra kilo’s die ik nu heb zitten me in de weg, ondanks het sporten en gezonde leefstijl krijg ik ze er niet af

 8. Ik wil
  Wel testpersoon worden en jullie test afmaken zodat ik een goed oordeel
  Kan geven. Zelf wil
  Ik 6,5 kilo afvallen.

 9. Ik zou t graag willen testen omdat ik dit jaar wat ben aangekomen en graag de kilo’s er weer af wil hebben!

 10. Ik zou graag willen testen, er moet ongeveer 15 kilo af, en als ik de site lees zou dit moeten kunnen binnen een redelijk aantal weken

 11. Graag wil ik dit testen omdat ik de kilo’s zo zat ben en graag een keer de zomer in wil gaan zonder mij zo onzeker te voelen over mijn lijf en gewicht.

 12. Ik heb al zóveel geprobeerd ,need help!! .
  Ik ben huiverig om iets te beginnen ,want bang dat het toch niet werkt,zeker nu ik in de overgang zit ..doffe ellende ,en last heb van Coronobesitas .Kan ‘Straight away’ mij overtuigen ?
  Kom jullie persoonlijk een serenade brengen met ‘de Divas’ als het lukt !
  Alvast bedankt …liefs Angela van Gastel

 13. graag wil ik weer op gewicht komen. andere baan, weinig beweging heeft ervoor gezorgd dat ik toch wel 25 kg wil vermageren. ik hoop dat SA mij hierbij kan helpen

 14. Ik wil het heel graag proberen ik wil heel graag 10 kilo kwijt maar vind dit moeilijk te combineren met een gezin. Dit lijkt me ideaal voor mij zodat ik wel me kilo’s kwijt kan en niet meerdere maaltijden moet bereiden voor mezelf en mijn gezin.
  Bij een diëtiste geweest maar daar dit lukt me niet. Wil heel graag dit testen, en weer happy met mezelf zijn

 15. Ik wil het heel graag proberen ik wil heel graag 10 kilo kwijt maar vind dit moeilijk te combineren met een gezin. Dit lijkt me ideaal voor mij zodat ik wel me kilo’s kwijt kan en niet meerdere maaltijden moet bereiden voor mezelf en mijn gezin.
  Bij een diëtiste geweest maar daar dit lukt me niet. Wil heel graag dit testen!

 16. Hallo, ik wil graag wat afvallen. Kilootje of 5/10. Ik heb 2 jonge kinderen dus lastig te combineren met sporten. Helaamaal in deze tijd.
  Graag kom ik in aanmerking om kennis te maken met Straight Away en mijn ervaring met jullie te delen.
  Vrgrt

 17. Ik zou wel graag testpersoon willen zijn. Ik word eind dit jaar 30 en wil toch eindelijk wel is van die veel te dikke baby wangen af🙈 ik ben al wel aan het proberen af te vallen door minder te snoepen maar een goede start maken wil nog niet echt lukken.

 18. Ik ben bevallen van een dochtertje en Zij is inmiddels 7 maanden. Ik Heb borstvoeding gegeven en mocht daarom geen extreme diëten volgen. Nu ben ik overgestapt naar flesvoeding en wil ik heel graag de zwangerschapskilos en bonus kilos kwijt. Dat zijn er zeker 20 in totaal.
  Als alleenstaande moeder is er zo goed als geen ruimte om te sporten dus ik wil het op deze manier proberen. Scheelt mij ook tijd als ik niet hoef te koken dus sla ik 2 vliegen in 1 klap!!

 19. Ik ben bevallen van een dochtertje en is inmiddels maanden. Ik Heb borstvoeding gegeven en mocht daarom geen extreme diëten volgen. Nu ben ik overgestapt naar flesvoeding en wil ik heel graag de zwangerschapskilos en war bonus kilos kwijt. Als alleenstaande moeder is er zo goed als geen ruimte om te sporten dus ik wil het op deze manier proberen. Scheelt mij ook tijd om te koken dus sla ik 2 vliegen in 1 klap :) ik wil zeker 20 kwijt en hoop op een goede start met straight away.

 20. Wil graag een van de 50 testpersonen zijn. Heb veel overgewicht en wil graag nog een keer net als Patty Brard nog 1 keer lekker slank oud worden. Hoop dat het met Strait Away gaat lukken. GROET Astrid

 21. Ik zou heel graag testpersoon willen worden, omdat ik langzamerhand wanhopig ben . Ik wil graag 15 kilo afvallen, zodat ik weer zelfvertrouwen heb, mezelf weer kan aankijken in de spiegel en weer eens een onbezorgde zomer kan hebben. ❤

 22. Ik wil dat graag proberen. Ik heb al veel geprobeerd, ook vaak al veel afgevallen (30 kilo meerdere keren) en dus ook weer aangekomen. Met dit dieet zal het ook wel weer zo gaan maar er moet gewicht af en ik hoop ooit iets te vinden wat mij helpt het er ook af te houden.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in