Straight Away is een zeer effectieve afslankmethode. Het is een dieet waarbij je voornamelijk maaltijdvervangers gebruikt. Een voordeel is dat er niet alleen op de calorieën wordt gelet, maar ook op de smaak. Alhoewel smaken natuurlijk verschillen.

Timfit korting banner

Wat is Straight Away?

Straight Away is een Nederlands dieetproduct. Het idee van Straight Away is ontstaan in een sportschool in Lelystad. Milo, Yuri en Mario, de drie oprichters besloten hier om sportshakes te gaan ontwikkelen voor fitnessers en bodybuilders. Later besloten zij zich ook op andere doelgroepen te richten.

Toen zij in contact kwamen met voedingsdeskundigen en diëtisten ontstond het idee om een nieuw soort dieetproduct te ontwikkelen. De dieetproducten moesten kwalitatief goed zijn en lekker smaken. Er moest begeleiding komen van vakbekwame mensen en de producten moesten een leuke uitstraling hebben. Uit deze filosofie is Straight Away ontstaan. De shakes van Straight Away hebben leuke, grappige namen en de vormgeving doet denken alsof je een vruchtendrankje voor je hebt.

Net als bij andere dieetproducten heeft ook Straight Away consulenten. Deze consulenten kunnen je begeleiden bij je pogingen om gewicht te verliezen. Inmiddels zijn er meer dan 150 coaches, verspreid door heel Nederland. Deze coaches kunnen je ondersteunen bij je pogingen om gewicht te verliezen.

Straight Away Testpersonen Gezocht

Omdat we graag objectieve ervaringen publiceren bij onze productreviews hebben we een testpanel opgericht. Voor Straight Away zijn we op zoek naar 50 testpersonen die het testpakket t.w.v. 129 euro gratis willen testen. Deelnemen is heel eenvoudig.

Er zijn nog 26 plaatsen beschikbaar

 1. Geef middels een reactie aan waarom jij Straight Away graag wil testen
 2. We sturen het product gratis naar je toe
 3. Je gebruikt het product volgens de voorschriften
 4. Je vult het evaluatieformulier in

Hoe werkt het Straight Away dieet?

Het dieet bestaat uit 4 stappen, namelijk:

 1. De voorbereiding: bestaat uit een uitgebreid intakegesprek waarbij je een op maat gemaakte Straight Away dieet krijgt.
 2. Het afslanken: op het dieet consumeer je 2 of 3 maaltijdvervangers per dag. Tijdens de regelmatige bezoeken aan de Straight Away studio word je gewogen en de behaalde resultaten gemeten.
 3. Stabiliseren: om je nieuwe gewicht te onderhouden word je begeleid om geleidelijk aan over te stappen van de maaltijdvervangers naar reguliere voeding.
 4. Je nieuwe levensstijl: na je dieet kan je nog rekenen op begeleiding. Hier krijg je de nodige adviezen om je nieuwe gewicht op lange termijn te behouden.

timfit ervaringen recensie

De belangrijkste principes van het Straight Away dieet zijn dat de diëten gebaseerd zijn op een koolhydraatarm dieet. Uit wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat je veel sneller afvalt als je minder koolhydraten inneemt dan wanneer je minder vetten eet (bron). Daarnaast bevatten de producten veel eiwitten. De shakes bijvoorbeeld zijn gemaakt op basis van wei-eiwitten. Van deze eiwitten die gewonnen worden uit zuivel is bekend dat deze helpen bij het verbranden van vet en bij het sparen van de spieren (bron).

Straight Away kosten per week

De kosten per week kunnen flink verschillen, afhankelijk van hoe je het dieet precies volgt. Als je uitgaat van het gebruik van een kant en klare shake, een goodmorning shake en een tussendoortje zoals een reep, dan zit je aan een euro of vijftig per week. Dit zijn alleen de kosten die je kwijt bent voor de producten van Straight Away.

De totale kosten voor boodschappen nemen natuurlijk af. Dus de kosten die je normaal gesproken maakt voor je ontbijt, je lunch en je tussendoortje kun je weer van deze vijftig euro aftrekken. Aan de andere kant ben je er nog niet qua totale kosten voor je boodschappen. Je hebt immers ook nog avondeten nodig en wat andere producten zoals koffie of thee. Er zijn overigens ook avondmaaltijden verkrijgbaar van Straight Away. Deze kosten iets minder dan €3 per stuk.

Straight Away Resultaten

Natuurlijk ben je benieuwd naar de resultaten die worden geboekt met de diëten van Straight Away. Hoe goed zijn de resultaten en hoe verhouden deze zich tot andere, vergelijkbare programma’s.

Als je een strenge variant van het dieet volgt, eet je ongeveer 900 calorieën per dag. Dit is een behoorlijk streng dieet waarbij je alle maaltijden vervangt door de producten van Straight Away. Op deze manier kun je wel hele goede resultaten boeken. Resultaten als een gewichtsverlies van 15 kilo na een paar maanden zijn geen uitzondering.

Het grootste deel van dit gewichtsverlies wordt gerealiseerd in de eerste paar weken. Na deze periode zit je in de stabiliteitsfase. In deze fase neem je langzamerhand weer een normaal eetpatroon aan. Je blijft wel begeleiding houden, zodat je niet weer terugvalt.

Niet iedereen hoeft 15 kilo aan gewicht te verliezen. Sommige mensen die minder af willen vallen volgen een minder streng dieet, waarbij zij nog wel gewone maaltijden gebruiken. In dit geval is het logisch dat de resultaten wat minder groot zijn.

Straight Away (slechte) ervaringen

De resultaten zijn dus goed, maar wat vinden mensen nu echt van het dieet van Straight Away? Het eerste dat opvalt is dat heel veel van de mensen die wij spreken tevreden zijn over de producten van Straight Away. Misschien zijn niet alle producten niet even smakelijk, maar bij ieder soort product (bijvoorbeeld de avondmaaltijden of de repen) zitten er wel een of twee die mensen echt heel erg lekker vinden.

De enige nadelen aan het assortiment van Straight Away is wellicht dat er wat weinig avondmaaltijden zijn. Straight Away geeft aan dat er nieuwe avondmaaltijden ontwikkeld worden. Dit zou goed uitkomen, want de keuze is nu wel heel gering met maar drie maaltijden. Ook de shakes bevallen niet iedereen even goed. Sommige mensen vinden de nasmaak van de zoetstof Stevia niet lekker.

Een ander belangrijk aspect is hoe je je voelt bij het gebruik van Straight Away. In de eerste dagen kan het gebruik van de producten erg zwaar zijn. Dit komt omdat je plotseling veel minder koolhydraten binnenkrijgt. Je lichaam moet dan zoeken naar andere vormen van energie, te weten vet. Na een paar dagen is dit gevoel weg en melden veel mensen juist dat ze zich stukken beter voelen. Dit gevoel houden ze vast.

Straight Away gevaarlijk?

Het is natuurlijk om goed om te weten of Straight Away gevaarlijk is of niet. Omdat je wordt bijgestaan door een consulent die getraind is, is de kans dat je te weinig calorieën binnen krijgt niet zo groot. Het enige gevaar dat er is bij diëten die hoog in eiwitten zijn, is de invloed op de nieren. Dit is vooral van belang bij mensen die al last hebben van problemen met de nieren (bron). Uiteraard geldt hierbij ook dat je het zelf bij je consulent moet aangeven als je je niet goed voelt.

Welke maaltijdvervangers heeft Straight Away?

 • Shakes in 8 verschillende smaken.
 • 3 soorten warme maaltijden.
 • 4 soepen.
 • Havermoutpap.
 • 4 verschillende repen.

Deze maaltijdvervangers zijn aspartaamvrij, bevatten heel weinig koolhydraten en ze hebben alle vitamines en mineralen die je lichaam nodig heeft.

Voor wie zijn de shakes geschikt?

Straight Away shakes zijn voor een ieder geschikt. De producten worden op een veilige manier gefabriceerd en bevatten alle essentiële vitaminen en mineralen. Wil je afslanken met een eiwitrijk dieet? In dat geval zijn de producten van Straight Away een goede optie.

Is Straight Away Effectief of Gevaarlijk?

Strikte naleving van het dieet kan leiden tot gewichtsverlies van 6 tot 10 kilo per maand. De maaltijdvervangers zijn dan je enige voedingsbron.

Wat kosten de shakes?

Onderstaand een overzicht van de verschillende maaltijdvervangers:

Mix & Drink€ 15,95
Extra producten€ 15,95
Maaltijden€ 2,60
Shakes€ 2,30
Kant en klare shakes€ 3,35
Pap€ 2,30
Soepen€ 2,30
Repen€ 3,15

Intake kosten vanaf € 25,00

Straight Away recepten

Ook tijdens het Straight Away programma zul je nog geregeld normale maaltijden eten. Misschien niet in de eerste weken, maar zeker in de tussenweken en later in het programma. Hiervoor krijg je verschillende recepten mee van je consulent, of richtlijnen als het gaat om voedingsmiddelen die je kunt eten.

De meeste recepten die je meekrijgt zijn gebaseerd op magere vleessoorten en vis, aangevuld met veel groenten. Met name dit laatste aspect van de diëten is erg belangrijk, omdat groenten een belangrijke bron zijn van allerlei voedingstoffen.

Voordelen

Het leukste voordeel van Straight Away is dat je wordt verlost van het bereiden van maaltijden. Wat een ander groot voordeel is, is dat je geen calorieën bij te houden.

Nadelen

Op dit dieet eet je veel minder koolhydraten. Aangezien koolhydraten de belangrijkste energiebron zijn voor je lichaam, zal je een korte ontwenningsfase moeten doorstaan. Dit duurt ongeveer 3 dagen. Hierbij kan je last krijgen van de volgende klachten:

 • hoofdpijn,
 • duizeligheid,
 • misselijkheid,
 • constipatie of juist diarree
 • hongergevoel
 • en kan je wat chagrijnig zijn.

Conclusie

Een ander leuk kenmerk van Straight Away is dat het je stimuleert om een gezonde leefwijze te adopteren via persoonlijke begeleiding. De bedenkers van dit dieet geloven sterk in verantwoord afslanken, en dan op een leuke en bovenal snelle manier. Het motto is dan ook “leuker, lekkerder en makkelijker afvallen!”.

Reageer op dit artikel

REAGEER ZONDER FACEBOOK

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

18 Reacties

 1. Na mijn scheiding 19 kilo aangekomen. Voel je onzeker en niet meer mooi. Ben er klaar mee en wil zeker 10 kilo eraf.

 2. 8 jaar geleden is mijn baarmoeder verwijdert en sindsdien kom ik jaarlijks in gewicht aan. Dit heeft vooral te maken met de hormoonhuishouding en stofwisseling die niet optimaal zijn. Ik zou heel graag willen testen of straight away ook hierbij het gewenst effect van afvallen gaat hebben. 10-15 kilo zou ik graag verliezen.

 3. De kilo’s zitten me nu echt in de weg. Na jaren heen en weer gegaan te zijn in gewicht is nu de tijd aangekomen om de kilo’s vaarwel te zeggen. De normale confectiematen weer aan te kijken en ook daadwerkelijk te passen. Zelfvertrouwen weer op niveau brengen.
  Het pakket gaat mij helpen.

 4. Omdat is vol enthousiasme begonnen ben aan dit dieet en het leuk zou vinden als ik het dus een tijdje gratis mag gebruiken!

 5. Straight Away lijkt me een erg prettig en lekker dieet en is een geweldige uitdaging om een paar kilo af te vallen en weer de zelfverzekerde vrouw te zijn die geniet van het leven. En ik denk dat ik me lichamelijk en geestelijk een stuk beter ga voelen als het is geslaagd, Ik word dan nog gelukkiger 🤗🍀 Ook al zit het in mijn hoofd dat ik altijd wil afvallen. En het niet echt nodig is. Maar het zal me zoveel rust en voldoening geven als het is gelukt. Ik kijk er graag naar uit!! Hopelijk is mijn reactie goed genoeg om dit te mogen uit testen. Dit is eens wat anders en ik heb nog nooit echt zo dieet gevolgd, wel ben ik altijd met me gezondheid bezig en eten is een lastig ding voor mij. Dit is voor mij de perfecte oplossing. 😇🍀💌

  Groetjes Marly

 6. Ik zou zo graag van mijn kilo’s af willen komen die veroorzaakt zijn door m’n zwangerschap en genieten van het leven.. toch merk ik dat het mij zelf in mijn best hectische leven niet wil lukken en dat voor mij frustrerend werkt! Ik wil graag een goed programma volgen ipv zelf vanalles proberen en keer op keer teleurgesteld te worden!

 7. Heel graag zou ik dit pakket willen winnen. Ik ben nu 2 weken bezig met afvallen maar begin de motivatie een beetje te verliezen omdat ik na een hoopvolle eerste week nu alweer op de weg terug ben terwijl ik niets anders eet.

 8. Zou dit pakket graag willen winnen! Bezig met een omslag in mijn leven en dit zal een hele fijne aanvulling zijn in de goede richting :)

 9. Ik wil straight away graag proberen, omdat ik wil ervaren of een koolhydraatbepekt dieet echt werkt en ‘doable ‘ is . Het lijkt me handig dat het een kant-en-klaar concept is. Maar is het ook lekker genoeg en vol te houden ? Ikben nieuwsgierig. Ik moet 9 kilo afvallen en ikben 53 jaar.

 10. Wil zo graag van die extra’s kilo’s af. Kon altijd redelijk “lijnen” maar de laatste jaren wordt het steeds moeilijker. Gezien mijn leeftijd en gezondheid moet ik echt aan de bak!! Hoop dat Straigt Away wat voor mij wat kan betekenen.

 11. Fijn, deze uitgebreide review.
  Mijn interesse voor straight away is geprikkeld en ik zou het graag willen proberen.
  Na 4 kindjes is ons gezin compleet en hoop ik nu toch echt die paar kilo die na elke zwangerschap zijn blijven plakken eraf te krijgen (totaal ongeveer 15 kilo)
  Ik zou het op k erg leuk vinden om de producten te reviewen in een blog of op social media :-)

 12. Hoi Natascha, super positieve reactie waarvoor hartelijk dank! Graag wil ik nog wel even toevoegen dat wanneer je het dieet volgt je minimaal drie producten per dag dient te gebruiken, dit om te garanderen dat je alle voedingsstoffen binnenkrijgt en geen tekorten opbouwt indien je langere tijd afslankt. Dit maakt het volhouden van het dieet makkelijker omdat je dan ook beter voelt! Voor iedereen in Nederland biedt Straight away een coach aan, op de Coachfinder zie je waar jouw dichtsbijzijnde coach gevestigd is!

 13. Hallo, ik wil graag starten met straight away en ben benieuwd naar de ervaring. Ik heb al zoveel shakes en producten gebruikt maar heb alleen maar slechte ervaringen. Waarom is straight away beter?

  groetjes,

  anne

  • Hallo Anne,

   Ik heb geen ervaring met straight away maar ben na de zomer gestart met dieet pro. Tot nu toe 28 kg kwijt. Ik ben begonnen naar aanleiding van de ervaring van Lisa Lois. DP is Prima vol te houden. Ontbijt magere melk shake. Neem yoghurt-aardbeishake klaargemaakt mee naar mijn werk voor de lunch. heb daarvoor een hoeveelheid aardbeien gepureerd in de vriezer en doe daar een paar scheppen van door de yoghurt. Heerlijk! Avondeten, normaal veel wokgerechten groenten/beetje mie of rijst/ongeveer 75 a 100 gram vlees, tussendoor cracker mager vleeswaren met rucola. In weekend ook mijn glas wijn. Ik zie iig dat het een stuk beter betaalbaar is dan SA. Zo houden we het nog wel even vol!!

  • Hallo Anne!
   Ik ben nu 6,5 week bezig met het straight away dieet en ben inmiddels 11kilo kwijt.
   De eerste drie dagen zijn het zwaarst maar daarna verdwijnt het honger gevoel en ga je echt afvallen. Ik ben zeer tevreden over de manier van coachen en de maaltijden vind ik ook echt lekker. Ik wilde je dit even laten weten. Misschien heb je nog vragen?

Klik hier voor meer ervaringen

RECENSIEOVERZICHT
Algehele Waardering
drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat bij mijn artikelen.