Straf voor ouders die kinderen geen ontbijt geven

Start met KetoX
Ouders die hun kind geregeld zonder ontbijt naar school sturen, moeten te maken krijgen met ‘bemoeizorg’ van het Centrum voor Jeugd en Gezin. Dat kan deze ouders een verplichte opvoedingscursus aanbieden. Dat is de medit van CDA-fractieleider Pieter van Geel.

Volgens Van Geel moet het afgelopen zijn met de vrijblijvendheid tegenover ouders die de opvoeding laten versloffen. “Verplichte opvoedingsondersteuning kan een belangrijke rol spelen bij preventief optreden tegen problemen met jongeren en probleemmjongeren.”

Van Geel noemde het naar school sturen van kinderen zonder ontbijt als concreet voorbeeld. Volgens onderzoek komt dat bij één op de zes kinderen voor. “Dit lijkt klein leed, maar het kan grote gevolgen hebben: kinderen kunnen zich moeilijk concentreren, komen niet mee op school.”

Scholen zien het probleem ook en bieden dan soms zelfs een schoolontbijt aan. Maar Van Geel noemt dat de omgekeerde wereld. “Ouders moeten ervoor zorgen dat hun kinderen goed voorbereid aan een lange schooldag kunnen beginnen.”


bron: dag.nl
drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.