Stofwisselingskuur, Zo werkt het!

Hoe werkt een stofwisselingskuur? Lees de ervaringen met een stofwisselingskuur.

Voor personen die willen afvallen heb ik geweldig nieuws! Er is een eenvoudige manier om blijvend gewicht te verliezen. Dat beweren de voorstanders van de stofwisselingskuur zoals Bio HCG. Je zult wel afvragen wat dat is. Dat zullen we in dit artikel uitwerken.

BioHCG_Mardanti

Wat houdt de stofwisselingskuur in?

Een stofwisselingskuur is geen dieet. Het is een verantwoord voedingsprogramma dat:

  • de stofwisseling een reset geeft
  • je lichaam ontgift
  • en gewichtsafname stimuleert zonder jojo-effect.

De stofwisselingskuur combineert druppels met voedingssupplementen. Met deze items wordt de stofwisseling gereset. Het is een gezonde manier om gewicht te verliezen, daarnaast kom je door de supplementen geen voedingsstoffen tekort.

Maaltijdvervangers zijn geen onderdeel van de stofwisselingskuur. De stofwisselingskuur werkt met een combinatie van vers voedsel en voedingssupplementen. Ook wordt gebruik gemaakt van homeopathische druppels die ervoor zorgen dat de vetreserves in je lichaam worden aangesproken. Je eet vers fruit, groenten en mager vlees. Het is de bedoeling om bewerkte levensmiddelen te vermijden. En helaas vallen maaltijdvervangers onder de categorie bewerkt voedsel.

De stofwisselingskuur in 4 fasen

De stofwisselingskuur is opgedeeld in 4 fasen, namelijk:

  1. 2 dagen Voorbereiding
  2. 21 dagen Afvalfase
  3. 21 dagen Stabiliseringsfase
  4. 21 dagen Testfase

De kuur kun je in je eigen huis volgen. De begeleiding gebeurt telefonisch, via WhatsApp en/of skype. De stofwisselingskuur is lekker flexibel. Hij past makkelijk binnen je normale schema.

Wat kun je verwachten van de stofwisselingskuur?

Met de stofwisselingskuur kun je tussen de 8 en 10 kilo afvallen in de tweede fase (de afvalfase). Hierbij gaat het om blijvend gewichtsverlies, een jojo-effect hoef je niet te verwachten. Bovendien verlies je juist vet in de probleemzones, de billen, buik en dijen.

Op de stofwisselingskuur voel je je energieker, je huid wordt strakker en je cellulitis minder. Je hebt op den duur ook veel minder last van acne en eczeem. Dit voedingsplan is dus niet alleen voor het verliezen van gewicht. Het heeft ook vele voordelen voor de gezondheid. Je krijgt zelfs minder last van allergische reacties. Vrouwen in de overgang kunnen de stofwisselingskuur gebruiken om de hormonen weer in balans te brengen. Je bloeddruk, bloedsuiker en cholesterol gaan naar een beter niveau.

Wat is de oorsprong van de stofwisselingskuur?

De oorspronkelijke kuur werd decennia terug ontdekt door een Engelse arts dr. Albert T.W. Simeons. Hij kwam tot de ontdekking dat de storing welke zorgt voor vetopslag, verholpen kon worden. Door het herprogrammeren van de hypothalamus kun je dit verhelpen. Deze methode heeft ontelbaar vele personen geholpen om hun streefgewicht te bereiken. Tot voor kort was een behandeling met deze kuur alleen beschikbaar in gespecialiseerde klinieken, waar je tussen de € 8.000 en € 10.000 moest neertellen. Nu is deze kuur in homeopathische/ bio-energetische vorm beschikbaar.

Hoe werkt de stofwisselingskuur?

Volgens Dr. Simeons kun je de hypothalamus herprogrammeren met HCG (Human Chorionic Gonadotropin). HCG is een hormoon dat een gunstige werking heeft op de stofwisseling. De hypothalamus is het centrum waarin de opslag van vetten wordt geregeld. Bij een stoornis in de hypothalamus kan vetzucht ontstaan. HCG heft deze stoornis op. Dit is wat de stofwisselingskuur doet. Het is ontwikkeld voor personen die last hebben van een niet goed functionerende vetstofwisseling.

Deze kuur combineert druppels met krachtige voedingssupplementen. Zonder de supplementen werkt de kuur niet. Het zijn biologische supplementen bestaande uit groenten, fruit en kruiden. Zonder de supplementen kun je crashen, het is dus een belangrijk onderdeel van de kuur. Het zorgt ervoor dat je voldoende vitaminen en mineralen binnenkrijgt. Daarom zul je de supplementen in alle fasen van de kuur moeten innemen. Om het jojo-effect te voorkomen wordt het zelfs aangeraden om de supplementen ook na de kuur door te gebruiken.

Gezonde Groeten,

natascha

drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.

1 reactie

  1. Ik kn wel huilen, na een heel jaar in 2018 gezondheidsproblemen gehad plus 3 sterfgevallen binnen mijn familie te hebben wilde ik nu eindelijk aan de kuur beginnen die ik vorig jaar besteld had. Zie ik dat ik het niet mag gebruiken na 1 januari 2019. Ik vind dit vreselijk want heb er zoveel goede verhalen over gehoord en ook veel voor betaald. Kunnen jullie iets voor mij betekenen hierin het is namelijk geen onwil geweest

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in